Sotalapsi- ja miten ikä veivattiin Ruotsiin sopivammaksi

13

g-azmat-0-jpg

 

Muuan sotaa ja vainoa paennut afgaani Azmatgul Marofhe on mielenkiintoinen, mutta niin tavallinen tapaus ruotsalaisessa koneistossa. Mies itse väittää olevansa 16 vuotta. Maahanmuuttovirasto taas on kirjannut miehen iäksi 19. Kukaan ei oikeastaan tiedä miehen tarkkaa ikää, sillä hän on rekisteröitynyt ympäri Eurooppaa eri nimillä ja eri ikäisenä.

Siitä huolimatta ruotsalaiset ovat istuttaneet miehen 15 vuotiaiden lasten kanssa peruskoulun pulpettiin.

 

Kuvakaappaus 2017-05-17 11-16-06

 

Azmatgul tuli Ruotsiin suuren invaasiosyksyn aikana 2015. Mies ilmoitti syntymäajakseen 2000. Sitä ennen hän oli rekisteröitynyt syksyn aikana Bulgariaan sotapakolaiseksi ja ilmoittanut syntymävuodekseen 1996. Pian tämän jälkeen mies jatkoi Unkariin hakien turvapaikkaa ja siellä ikää oli veivattu kuusi vuotta ylöspäin ja syntymävuodekseen hän ilmoitti 2002.

Azmatgulin mukaan häntä kuultiin Bulgariassa ja Unkarissa ilman tulkkia ja siitä johtuu eri syntymävuodet. ”Väärinkäsitystä”, hän ilmoittaa. Lopulta Ruotsin maahanmuuttovirasto arvioi miehen iäksi jotain 19-20 ja määräsi syntymävuodeksi 1997.

Mies asusteli heti Ruotsiin tulonsa jälkeen muiden ”lasten” kanssa sotalasten asumisyksikössä, mutta viime syksynä kun maahanmuuttovirasto sitten arvioi miehen iän kolme vuotta vanhemmaksi, joutui hän muuttamaan ”lasten” joukosta aikuisten vastaanottokeskukseen.

Tästä huolimatta, että miehen ikä on arvioitu parikymppiseksi jo viime syksynä, ja että hän sai lopulta kielteisen turvapaikkapäätöksen, on miehen annettu käydä peruskoulun yhdeksättä luokkaa nuorten kanssa. Tullessaan mies ei osannut lukea eikä laskea, mutta SVT:n mukaan hän on saanut kaikista aineista hyväksyttävän paitsi englannista.

Maahanmuuttoviraston toimesta miehelle on tehty lääkärintutkimus, jonka mukaan mies on vanhempi mitä kertoo olevansa.

Yhtäkaikki miehen ympärillä hääräävät vapaaehtoiset ovat vakuuttuneita, että mies on alaikäinen, sotaa ja vainoa paossa ja hänen on pakko saada jäädä Ruotsiin.

Advertisements

18 thoughts on “Sotalapsi- ja miten ikä veivattiin Ruotsiin sopivammaksi

 1. Pahinta tässä sirkuksessa ovat nämä lasten ja nuorten kanssa samaan ryhmään pantavat äijät. Aikuisella on aina ”ylivoima” lapseen nähden ja juuri siksi lasten kanssa työskenteleviltä syynätään rikosrekisteri tarkkaan. Mutta sitten kun kulttuurista, jossa poikarakastajat ja naisten sorto ovat normeja, tulee nuorta tai ”nuorta” ukkoa, ei olekaan enää mitään vaaraa sijoittaa heitä lasten ja nuorten sekaan.

  1. Tuostahan vois tehdä uuden version P. Koivuniemen piisistä:

   ”Tummat silmät, geelinen tukka
   Käteni täysin tahmeat on
   Lämpöinen on halalinakki
   huulillani kun tunnen mä sen.

   Tummat silmät, geelinen tukka
   niihin kerran langeta sain
   Kun et kettään muutakaan saanut
   niin rakastan niin häntä vaan”

 2. Ei osaa lukea eikä kirjoittaa ,mutta koulu sujuu moitteetta. Kumma ö, että Ruotsissa alkaa peruskoulu muistuttaa enemmän mustalaisleiriä kuin oppilaitosta.

  1. Ei ruotsin koulussa tarvitse osata lukea ja kirjottaa.
   Että hyvin siellä kehitysmaalaisetki pärjäävät.

 3. No onhan tuo kuitenkin nuorimmasta päästä siltikin.
  Osa yksintulleista pakolaislapsukaisista kuitenkin käy jo neljättäkymmentä…

  Ja kuka nyt ei muistaisi ikäänsä ja nimeänsäkin välillä hiukan väärin – sattuuhan sitä…

 4. ”Vastaanottokeskus taipui turvapaikanhakijoiden tahtoon – nyt suunnitellaan keittiöremonttia

  Erimielisyydet vastaanottokeskuksessa pitäisi ratkaista keskustelemalla paikallisesti. Aina se ei ole kuitenkaan onnistunut.”

  http://yle.fi/uutiset/3-9616929

  1. Suomessa ei tajuta sitä tosiasiaa, että mitä enemmän muslimeille annetaan periksi – sitä vähemmän he suomalaisia kunnioittavat…
   – islamilaisessa kulttuurissa valta ja kunnioitus otetaan väkivallan kautta ja voimalla, alistamalla – ja nyt kun suomalaiset tuossa nöyrinä alistuvat, niin vaatimukset, tyytymättömyys ja kiittämättömyys tulee vain päinvastoin kasvamaan noiden muslimiturvisten keskuudessa…

   Ruotsi on hyvä esimerkki tästä, sillä mitä enemmän ruotsalaiset paapovat matuja, niin sitä enemmän matut myös heitä vihaavat ja halveksuvat…
   – Ruotsin poliisikin on menettänyt auktoriteettinsä täysin, kun on alistunut muslimien edessä kuin koiranpentu…

   Noille muslimeille olisi vain pitänyt sanella suoraan – asiallisesti toki – vallitsevat realiteetit ja esittää ainoana muuna vaihtoehtona kotiinpaluu tai itsensä elättäminen, niin olisivat oikeasti tyytyväisempiäkin ja etenkin tulevaisuudessa sitten. Mutta nyt heitä vain opetetaan huonoille tavoille ja lisää ongelmia on luvassa tulevaisuudessakin.

   Suvakit eivät tajua perustavanlaatuisia kulttuurieroja – mitkä muslimimaailmassakin vallitsevat ja etenkin muslimiperheissä ja suvuissa sisäisestikin.
   Se että joku muslimikin on vieraanvarainen jollekulle yksitäiselle kylässä käyvälle – ei muuta tätä logiikkaa ja islamin arvoista kumpuavaa isompaa kuviota.

 5. Valehtelu ja kieroilu on näillä jo geeneissä ja sitä tarvitaankin jos meinaa pärjätä ja saada suvakit ja muut hyväuskoiset tyhmät puolelleen. Kaameat kustannukset veronmaksajille ikä- ym. tutkimuksista ja pelkkää vaivaa. Ja kukaties kundi on vuoden parin päästä kuitenkin linnankundi.

  1. Ruotsin maahanmuuttajalähiöissä on n. 20 peruskoulua, joissa yli puolet oppilaista ei saa hyväksyttyä päästötodistusta niin pistää miettimään mikä luku sitten olisi, jos heitä arvioitaisiin samoilla kriteereillä kuin kantiksia. Luokissa on sellainen meteli ja härdelli ettei siellä opi nekään jotka haluaisivat.

  2. Suht ymmärettävää: ei kai sitä kukaan jaksa katsella vuodesta toiseen harmaantuvaa Muhammedia, jota ei lukemaan opetteleminen kiinnosta pätkän vertaa. Masokismillakin on rajansa.

 6. On se nyt kiva olla 15vuotiaana samalla luokalla jonkun sotarikollisen kanssa. Mielisairasta.

 7. Osasi kuitenkin Ruotsiin tulla vaikka ei osannut laskea kuinka monen maanläpi tuli Ruotsiin, eikä osannut lukea mihin oli matkalla.

 8. Ajatelkaapa luokkatoverien mukavuutta. 15 vuotiaden, siis peruskoulun noin 7-8 luokkalaisten joukossa istuu tuollainen muita kaksi kertaa isompi karvaperse geelitukka, joka ei osaa lukea eikä kirjoittaa ja varmaankin haisee kummalliselta. Luulisi luokkatovereita vituttavan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.