Suomi lennätti tiistai-iltana useita afgaaneja kotiin-mutta kuka tankkasi koneen

0

Demofi.blogspot kirjoittaa tiedotteen:

 

Kuvakaappaus 2017-05-17 14-43-29

 

TIEDOTE

Myöhään tiistai-iltana 16.5. Suomesta lähti lentokone, jolla pakkopalautettiin useita turvapaikanhakijoita Kabuliin. Afganistanilainen turvapaikanhakija Mohammad Javid pitää pakkolentoja ihmisoikeusrikkomuksina. “On tiedossa, etteivät kaikki turvapaikanhakijat ole saaneet asianmukaista turvapaikkakäsittelyä”, hän sanoo.

Afganistanin turvallisuustilanne ei ole Javidin mukaan ollut näin huono kuuteentoista vuoteen. “Hallinto on hyvin heikko ja korruptoitunut”, hän sanoo. “Afganistanin hallitus ei pysty tarjoamaan turvaa maahan palautetuille.” Suomessa vieraili alkuviikosta valtuuskunta Afganistanista. “On kyse avusta, jonka Afganistan saa, kun se hyväksyy turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset Suomesta ja EU-maista,” Javid toteaa. Afganistanilaiset turvapaikanhakijat ovat kauhuissaan ja peloissaan. “Vetoamme Suomen hallitukseen, että se pysäyttäisi nämä epäinhimilliset pakkopalautukset.”

Salossa asuvan Marin puoliso Noor on yksi afgaaneista, jotka pakotettiin Kabulin koneeseen. “En saanut edes puhua puhelimessa mieheni kanssa, sillä poliisi otti häneltä puhelimen pois”, Mari sanoo. Hän ihmettelee viranomaistoimintaa. “Täytäntöönpanokiellon käsittely olisi ollut 24. toukokuuta. Miksi hänet palautetaan ennen kuin turvapaikka-asia on loppuunkäsitelty?” Maahanmuuttoviraston toimintaa Mari pitää röyhkeänä. “Asioihin ei perehdytä kunnolla”, hän sanoo. ”En luota enää virastoon. Mieheni oli pelkkä paperi.”

Puoliso onnistui pääsemään viime tipassa pois edelliseltä Kabulin pakkolennolta 3. huhtikuuta. Hän jätti uuden turvapaikkahakemuksen, jossa korjattiin Maahanmuuttoviraston ja lakimiehen virheet sekä selvitettiin uudet uhat Afganistanissa. “Mutta Migri teki kielteisen päätöksen päivässä ja hallinto-oikeus hylkäsi täytäntöönpanokiellon”, Mari kertaa.

Pakkopalautuslennolla oli tiettävästi noin kaksikymmentä afgaania. “Kuulin, että siellä oli perhe, jossa on neljä lasta”, Mari sanoo. Hän ei ymmärrä, miten Suomesta tuli maa, joka lähettää ihmisiä hengenvaaraan. Hän ei ymmärrä suomalaisia, jotka irvailevat hädällä ja kuolemalla. “Mieheni ei ole kuunaan ollut poliisin kanssa tekemissä ennen kuin tuli Suomeen”, Mari sanoo. Tänä aamuna puoliso piileskelee Kabulissa.

Ulkoministeriön tiedote 12.5.2017 toteaa: “Tilanne Afganistanissa on erittäin vaikea. Taleban hallinnoi yli kolmannesta maa-alueesta ja ISIL:n viimeaikaiset iskut erityisesti Kabulissa ovat olleet tuhoisia.”

Turvapaikanhakijoiden Right To Live mielenilmaus Rautatientorilla on lauantaina 20.5. jatkunut sata päivää. Mielenilmaus vaatii pakkopalautusten pysäyttämistä ja Maahanmuuttoviraston virheiden tutkimista ja korjaamista.

Hommaforum:

http://hommaforum.org/index.php?topic=109108.msg2625078;topicseen#msg2625078

17 thoughts on “Suomi lennätti tiistai-iltana useita afgaaneja kotiin-mutta kuka tankkasi koneen

 1. Mari voikin varmaan sitten alkaa pikkuhiljaa maksamaan loisineen lemmikkinsä lomamatkailuista koituneita kuluja takaisin eikös niin?Kas kun me muutkin joudumme ihan itse maksamaan lomailumme.

 2. Ulkoministeriön yleisarviot maatilanteista kelpaavat aina sellaisenaan todisteeksi palautusten kohtuuttomuudesta, mutta sisäasiainministeriön alaisen maahanmuuttoviraston yksilölliset, mutta kielteiset päätökset ovat aina vääriä?

 3. Minun mieheni kuolee.. yhy yhy! Ei ole aviomies, eli ei miehesi ollenkaan, vaan joku häiskä, joka luultavasti pani sinua, Mari.

  Olga on venäläinen huora, jota kaverini tapasi maksusta louskutella menemään. Nyt Olgalta on viisumi menossa umpeen. Uusi pitäisi hakea Pietarin-pääkonsulaatista. Kai te hyvät ihmiset ymmärrätte, ettei Olgaa voi lähettää pakolla varmaan kuolemaan? Pietarissa, siis yhdessä kaupungissa, kuolee enemmän ihmisiä vuodessa, kuin koko Suomessa! Sitten siellä oli pari pommia. Täysin epäinhimillistä. Kuka rahoittaisi mielenilmauksen? Kirkko? Joku? Epäihmisiä olette kaikki ja rasisteja, hävetkää!

  1. Itse pääaihe jäi käsittelemättä. Kuulin erittäin luotettavasta lähteestä, että Unioni ei konetta tankannut. Senpä takia vaadin kaikkia antirasisteeraajia kokoontumaan tänään klo 20:00 alkaen ravintola Vanha Unkan pihamaalle. Ellette paikalle saavu, olette aivan järkyttäviä fasisteja.

 4. Minkäköhän takia ei solmittu virallista avioliittoa – olivatkohan paperit hukassa?
  – kun oli ilmeisesti sitten vain sharia-liitto, jollaisia nämä miehet usein suomalaisten naisten kanssa solmivatkin….

  Muslimimiehellähän voi olla neljäkin vaimoa ja toisaalta myös hurskaimmat muslimit solmivat ns. väliaikaisia aviolittoja pelkästään seksinkin takia; muslimimaissa tällaisen avioliiton voi solmia jopa vain tunniksikin, jolloin kyse onkin ns. islamilaisesta prostituutiosta…

 5. Mari turpa kii ja hae VOKista uusi leikkikalu! Ei liene kovin vaikeaa. Sitäpaitsi ne kaikki näyttää samalta, on samat nimet sekä täysin samat arvot. Kaikki ovat myöskin 17 vuotiaita.

 6. ”Noorullah

  Noorullah, 29, saapuu ensimmäisten joukossa lennolta Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n paperit kourassa. Hän oli ehtinyt olla Suomessa jo kaksi vuotta, kunnes hänet tultiin hakemaan kotoaan Salosta noin viikko sitten vastaanottokeskukseen säilöön.

  ”Minä olin poliisin luona yhden viikon”, hän kertoo sujuvalla suomen kielellä.

  Palautuslennoilla on aina mukana poliiseja, eikä karkotettavia päästetä esimerkiksi yksin wc:hen.

  ”Minä sanoin heille, että haluan mennä yksin, mutta he sanoivat, ’ei, minun pitää katsoa sinua’”, Noorullah kertoo.

  Noorullah on kotoisin itäisestä Laghmanin provinssista, jota pidetään melko turvattomana. Alueella on pääosin Talebanin taistelijoita, mutta viime vuosina paikalliset ovat myös raportoineet Isisin saapuneen alueelle. Noorullahilla on suomalainen puoliso Mari.

  ”Isis on yrittänyt kotoa myöten houkutella häntä joukkoihin. Hänen isänsä on piilotellut häntä, Noorullah ei koskaan itse tullut ovelle. Viimeisenä oli sitten murtauduttu sisälle taloon”, Mari sanoo.

  Hän halusi esiintyä pelkällä etunimellään, kuten miehensäkin. Noorullah ja Mari menivät Suomessa islamilaisittain naimisiin, mutta liitto ei kuitenkaan ole lainvoimainen.

  ”Minulle sanottiin, että voin palata turvallisesti takaisin Afganistaniin”, Noorullah sanoo.

  Hänellä ei ole perhettä Kabulissa, eikä paikkaa minne mennä. Hän ei myöskään tiedä, missä hänen perheensä on tällä hetkellä.

  ”En ole saanut heihin yhteyttä sen jälkeen, kun saavuin Suomeen. He piileskelevät jossain.”

  Hesari/Homma
  http://hommaforum.org/index.php/topic,119070.msg2625312/topicseen.html#msg2625312

 7. Tämä tahti palautuksissa ei riitä alkuunkaan -tänne kuulumattomien määrä lisääntyy päivittäin koska uusia loisia valuu paljon nopeammin mitä edellisiä tuholaisia saadaan poistettua.

  Seuraavaan koneeseen tyrkätään Mari mukaan -toivotaan ettei muru ole tällävälin kohdannut mitään kivaa vuohta omassa (ja Marin tulevassa) kotimaassa afganistanissa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.