Viroon saapui kahdeksan pakolaista

13

Viroon saapui viikolla EU:n taakanjaolla kahdeksan pakolaista, kirjoittaa Postmees. Viron sosiaaliministeriöstä Triin Raag kertoo, että Kreikan pakolaisleireiltä saapui kahdeksan syyrialaista pakolaista Viroon.

Tulijat ovat kaksi perhettä, joista toisessa on vanhemmat ja kolme lasta. He pääsivät asumaan Harku valdeen Tallinnan kupeeseen. Toinen perhe eli vanhemmat ja yksi lapsi saivat paikan Tartusta. Perheiden päillä kerrotaan olevan hyvää työkokemusta.

Aiemmin Viroon tulleista perheistä muutama on palannut takaisin kotimaahansa. Yhden perheen osalta on käynnissä kotiinpaluu ja muutama on säilössä. Viro on luvannut ottaa muutaman vuoden viiveellä 550 pakolaista.

 

Advertisements

16 thoughts on “Viroon saapui kahdeksan pakolaista

 1. Hienoa että Virokin pystyy auttamaan. Suomikin on jo aloittanut oman tehtävänsä. Pakolaiset voi käytännössä rinnastaa lapsiin jotka kaipaavat suojelua. Pahanpuhujista ja vihasivustojen pitäjistä kuvat esiin ja julkinen paheksunta perään Sillä täälläpäin ole tapana uhkailla lapsia.

  1. Saisiko pientä tarkennusta tähän ”pahanpuhujien ja vihasivustojen pitäjien” kategoriaan, keitä kaikkia siihen mahtaa kuulua ja mistä syystä?

    1. Sarkasmiapa tosiaan. Suvakkien käytöstä ei voi muuten käsittää kuin lapsiajattelun kautta. Matut nähdään lapsina joita puolustetaan rajusti käsittämättöllä raivolla. Luonnollisesti matujen aiheuttamista haitoista kertovia rankaistaan vihapuhujina ja totuudelta suljetaan silmät tiukasti.

 2. Orthex voisi alkaa valmistaan äyskäreitä jotta pysyvät pinnalla paluumatkalla kanssa?

 3. Tällaiset pakolaismäärät ovat siedettäviä.

  Kuitenkin sopiva raja menee nyt tässä ja uusille tulijoille pistetään stoppi.

  Nyt olisi korkea aika pistää Saharan eteläpuolelle vaikkapa miljardi lentolehtistä aiheesta ”lopettakaa lisääntyminen – perikato uhkaa Afrikkaa”.

  Tietenkään tällaiseen ei syystä tai toisesta lähdetä, koska ’pitäähän sitä nyt olla kaikilla oikeus lisääntyä oman harkintansa mukaan’. Silläkin uhalla, että se perikato sitten tulee ja vainajia onkin kerralla kymmeniä, ellei satoja miljoonia.

  1. Kyllä korkea aika, mutta l-lehtisten sijaan pistää Lähi-itä ja Afrikka ydinpommeilla kuopalle keinolla millä hyvänsä niin, että ympäröivien merien vedet täyttävät paikkaseudun. Sori maaeläimistö, mutta tämä on nyt homman nimi.

 4. 2 perhettä ja 2 paikkakuntaa. Väittäisin, että kotoutuvat kivasti. On meinaan lähes pakko. Eesti on ystävä!

 5. ”Perheiden päillä kerrotaan olevan hyvää työkokemusta”
  Koneinsinöörejä, koodaajia, hävittäjälentäjiä, you name it.
  Niin tuttua niin tuttua.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.