Habiba Ali: ”On rasismia pyytää somalilapsia olemaan hiljaa kirjastossa”

0
skarmavbild_2016-01-02_kl._22.11.34
Habiba Alin mielestä somalialaisten pitää saada möykätä kirjastossa.

 

 

Muuan espoolainen kaupunginvaltuutettu Habiba Ali kertoo, että espoolaisissa kirjastoissa on rasismia. Kyse on siitä, että Habiba Alin mukaan kirjaston henkilökunta on pyytänyt somalilapsia olemaan hiljaa kirjastossa. Mm. Espoon keskustassa sijaitsevassa kirjastossa on röyhkeästi pyydetty Habiba Alia ja lapsiaan hiljaisempaan käytökseen.

Habiba Ali on tästä kirjaillut kanteen kirjaston johdolle, jonka mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole rasismi vaan ihan yksinkertainen pyyntö somalilapsia käyttäytymään kuten kirjastossa on tapana käyttäytyä.

Katsotaanpa millainen käytösmalli kirjastoissa on somalialaisten amerikassa Ruotsissa. 

Rinkebyn kirjasto on aika ajoin suljettu, koska edes vartijat eivät ole saaneet tilaa sellaiseksi, millaiseksi pohjoismaalaiset kirjaston käsittävät. Kolmansista maista tulleet sotaa, vainoa ja kidutusta pakenevat nuoret pitävät kirjastoa jonkinlaisena yleisenä möly- ja hengailupaikkana, jonne voi tulla mm. syömään eväitä. Kun eväitä syödään, heitellään leikkisästi ranskanperunoita ympäriinsä ja pitsalaatikot jätetään pöytiin henkilökunnan siivottavaksi.

Samanlaisia sulkemisia tapahtuu jokaisessa ruotsalaisessa kaupungissa. Kirjat käsitetään sotapakolaisten keskuudessa jonkinlaisiksi heittoesineiksi – ei kirjoiksi, joita luetaan. Kirjoilla voi heitellä henkilökuntaa tai muita kävijöitä, jotka hiljaisuudellaan aihettuavat särön sotapakolaisten mölyyn.

Kirjasto suljetaan järjestyshäiriöiden takia. Moniko suomalainen kirjasto on suljettu järjestyshäiriöiden takia? Yökerho voidaan sulkea, mutta kirjasto.

Kilttejä kirjastotätejä on vainottu heidän poistuessa työpaikaltaan. Sotapakolaiset ovat kokeneet pyynnön käyttäytyä hiljaisesti nöyryyttävänä, ja tästä seuraa henkilökunnan vainoaminen. Itse kävin aiemmin Kistan kirjastossa, mutta lopetin sen käytön, koska en voi sietää käytöstä, johon kuuluu:

 • Kirjastoon tullaan syömään omia eväitä.
 • Kirjaston tiloja käytetään yleiseen hengailuun ja kännykällä kuunnellaan musiikkia muista välittämättä.
 • Tilossa puhutaan kymmenen hengen jengeissä isoon ääneen.
 • kirjaston vessassa käydään runkkaamassa ja pesemässä kikkeleitä.
 • Kirjaston sohvilla nukutaan tai vetkutetaan kikkeliä.

Ja vielä yksi:

Kirjaston kristillisiin tai muita uskontoja käsitteleviin kirjoihin kirjoitellaan Muhammediin viittaavia tekstejä tai kirjat viskotaan vääräuskoisina roskiin.

Mitä Espoon kirjastossa on siis tapahtunut?

Ihan sitä samaa mitä tapahtuu kaikissa ruotsalaisissa kirjastoissa. Somalit ja muut sotaa ja vainoa paenneet möykkäävät kirjastossa halunsa mukaan ja kun heitä pyytää hiljaisempaan käytökseen tästä seuraa rasismisyytös.

Suomi on taas askeleen lähempänä Ruotsia.

Juttu Länsiväylässä.

Jos rasismia ei ole jossain niin ei ainakaan espoolaisissa kirjastoissa ja rasismia eivät harjoita espoolaiset kirjastotädit. Kuinka tyhmänä Habiba Ali suomalaisia pitää?

135 thoughts on “Habiba Ali: ”On rasismia pyytää somalilapsia olemaan hiljaa kirjastossa”

  1. Selvää rasismia,alkukantainen somali ei kertakaikkiaan pysty elämään ilma älämölöä

   60
   1
   1. Eikö ne mitään opi Kyllä tuntuu siltä kun ne kerrostalossakin pesee pyykkiä yhdeltä yöllä

    28
   2. Näin se on! Siinävaiheessa kun somalia maahan on päästetty tuoki asia olis paremmin pitäny harkita.
    Älämölö kuuluu somalin ihmisoikeuksiin.Rasistihan se on joka yrittää älämölön kirjastossaki lopettaa.

    11
  2. Ongelma on vain siinä, että ei ole niitä ulosheittäjiä. Poliisi voisi tietysti kokeeksi pahimmat viedä niska-persotteella pihalle ja ampua perään ilmaan pari varoituslaukausta. Ei näihin tehoa muu kuin voima ja väkivalta, heidän oman kotimaansa kulttuuri. Tosin siitä nousisi kaamea meteli, mutta kun mitään ei tehdä, asioilla on tapana mennä aina vaan huonompaan suuntaan.

   35
   1
 1. Poliisit paikalle ja vandaalit ja häiriköt pihalle. Henkilökunnalla on oikeus hoitaa työnsä rauhassa ja turvassa ja kirjaston asiakkailla oikeus lukurauhaan kitjaston tiloissa. Siksi me veroja maksamme ja kirjastoja ylläpidämme.

  57
  1. Ei toimi ! Poliiseista yli puolet on suvakkeja ja Poliisijohto yliymmärtää mamujen käytöstä on ns rasismia huomauttaa huonosta käytöksestä myös kantaväestön suvakki asiakkaat puolustaa häiriköitä huomauttaja saa vihat niskaan on kokemusta.

   46
 2. Yksi kysymys:
  Kuka tässä tapauksessa on se rasisti,pois valtuustosta tommoset!
  ..ei mitään hajua tämän maan asioista,mitkä koskevat rasismia.
  Otetaan heikkotuloiset ja syrjäytyneet.heidän oikeuksiaan,rahoja hitto laitokset täynnä tulorasismin uhreja.
  P.s.
  Kun minä olin pieni,silloin vielä tuli selkään jos teki pahoja.
  P.p.s.
  Torilla akwan amikar antaa julkisesti selkään(läiskii ahteriin vyöllä tai litsareilla),se olisi upea oppi riiviöille!

  21
 3. Tämä lienee arkipäivän jihadismia millä pyritään saamaan lisää erivapauksia omalle klaanille.
  Suomalaiset ovat tutkimusten mukaan yksi maailman vähiten rasistinen kansa ja käsitykseni mukaan somalit eivät juuri sopeudu tai viihdy missään muuallamaan länsimaissa vaan aiheuttavat ongelmia kaikkalla mistä ovat ”turvapaikan” saaneet. Ja lomailevat sitten Somaliassa länsimaisten verorahoilla.

  54
 4. NO TÄMÄ NEEKERILÄINEN ON OIKEASSA SIINÄ SUHTEESSA .EI KOIRAKAAN YMMÄRRÄ JOS ULKOPUOLINEN HUOMAUTAA KOVASTA HAUKKUMISESTA,EIKÄ AASI SEN VERTAA,VUOHI,LEHMÄ,HEVONEN,APINA,GORILLA,SIMPASSI JA TASMAANIAN TUHOLAINEN.EI NAKKAA PASKAN VERTAA.MITEN SITTEN VOISI ODOTAA SOMALILTA SAMAA TAI ARABILTA JOS ÄO ON SAMA KUIN KENGÄNNUMERO ,NIIN MIHIN NÄMÄ EVOLUUTIO KÄPPYRÄSSÄ SIOITETAAN. EN KYLLÄ KEKSI. EI MUUTEN KEKSINYT DARVINKAAN,KIERSI KAUKAA AFRIKAN JA ARABIANIEMIMAAN….

  52
  1. Juurikin näin.. Afrikka on kehitysmaa jäsen kansalaiset eivät osaa lukea tai kirjoittaa. Joten tyhmiä ovat nämä geekerit

 5. Riehutaan ja käyttäydytään huonosti, kun ANNETAAN rasismisyytösten pelossa tehdä niin! Suomalaisten on lopetettava tämä nöyristely ja tartuttava ongelmiin, ennen kuin ne kasvavat liian suuriksi. Porttikielto kuten kapakkaan, eikä asiaa sinne ennen kuin asenne ja käytös paranee!

  58
 6. Suomessa jos sellaista mainitsee, alkaa kauhea rasistijahti ja syyttely. Siis suomalaisten taholta varsinkin.
  Täällä on annettava älämölön jatkua maailman tappiin.
  Ja suomalaiset kirjastotädit kyllä ovat suvaitsevaisten kärkijoukkoa, joten he eivät ainakaan hiljaisuutta saa kirjastoon aikaisiksi.

  22
 7. Se ei ole rasissmi vaan net ovat säännöt. Ei oo väliä oletko valkoinen, tumma, keltainen, suomalainen, somalialainen, romanialainen, virolaonen tai venäjäläinen jne. Säännlt kuuluuvat kaikille. Jos et tottele sääntöjä niin heitetään kirjastosta pois. Ihan selvä juttu….

  36
 8. Ihan samanlaista on itä-helsingin kirjastoissa. Älämölö ja ähläm sähläm ovat vallitseva äänikartta, eikä entisaikain rauhaa enää löydä, kun rauhan uskonto on edustettuna.

  28
 9. Aivan käsittämätöntä. Kirjasto on periaatteessa viimeinen paikka, missä kansalaiselle tulee turvata riittävän rauhallinen tila keskittyneelle ajankäytölle. Elleivät asiakkaat ymmärrä tätä niin heidät tulee poistaa ja antaa ensin määräaikainen porttikielto. Ensin toki kerrotaan jokaiselle asiakkaalle ns. talon tavat ja yleiset järjestysohjeet. Ellei onnistu, niin selkeä asiaan puuttuminen. Muuten sallivuudesta tulee sääntö ja tilanne on lopullisesti riistäytynyt käsistä. Väitän, että ohje toimii, koska asiakkaamme ovat suostuneet ja kiitelleetkin meitä tiukoista rajoistamme. Ne ovat jokaisen etu. Lapsetkin tarvitsevat rauhallisen paikan oleilla.

  Rakkaus ja rajat -periaatteella lähes 40 vuotta kirjastotyötä tehnyt hyvän tiimin esimies.

  21
 10. ”Muuan espoolainen kaupunginvaltuutettu Habiba Ali kertoo, että espoolaisissa kirjastoissa on rasismia..”.

  Ja jälleen rasismikirves heiluu..? Uskomatonta sontaa valtuutetun sanomana…

  Sama valtuutettu työskentelee jihadistien kotouttamisohjelmaa Suomeen…

  Että tällaista päätöksentekoa Espoosta.

  23
 11. No mutta. Eikös Sunniva täti tässä taannoin selittänyt meille junteille, että semmoinen hiljainen kirjasto on niin impivaaraa. Nykyään kirjasto on monikulttuurinen, värikäs ja pulppuavan kupliva, sillai yhteisöllinen tila.

 12. Habiba Ali. Sinä olet RASISTI Suomalaisia kohtaan! Sinun olisi hyvä lähteä Somaliaan puhumaan tasaarvosta!

 13. Kaksi keinoa korjata asia:
  1. Odinit paikalle
  2. Porttikielto tasa-arvon kautta: Eli kirjaston rauhaa arvostavat voisivat masinoida
  kampanjan, jossa yhdessä sovittu ryhmä alkaisi käyttäytymään samalla tavalla, kuin nämä
  ongelmatapaukset.

  Aina, kun näettä tätä paskakäytöstä kirjastossa, laittakaa kamerakänny kuvaamaan.
  Habiballe voi lähettää videokoosteen ja pyytää häpeämään maanmiestensä käytöstä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.