Kuunnelkaamme Latvian kansallislaulu- ei sotapakolaisia

13

Kuunnelkaamme Latvian kansallislaulua. Sotapakolaisten määrä nolla- urkumusiikin määrä kymppi.

 

Advertisements

11 thoughts on “Kuunnelkaamme Latvian kansallislaulu- ei sotapakolaisia

 1. On se uruilla soitettu paaaaljon juhlallisempaa ,kuin esim joku laulaa joikaa ,ja senkin päin persettä(esim jääkiekkomatseissa). muuten en osaa Latviaa ,oisko Mus Latviju ,minun Latvia??

  1. Aina kun puhutaan suomenkielen kehityksestä vuosituhansien aikana, viitataan termiin ”balttilaina”, tarkemmin perustelematta mitä se kadunmiehelle tarkoittaa. Näyttäisi olevan muinainen latvian kieli. Katsoin dokun ” Soviet story” latvian tekstillä. Siinä mainittiin mm. Suomija armeja metsa(ihan muistivaraisesti jsp)…lienee turha ”kääntää”. Paljon on suomenkieleen lainattu sanoja siis nimenmaan muinaisesta latviasta. Latvialaisissa kauppalaskuissakin(invoice) Suomi on todella Suomija!
   Kun tietää että latvia on indokieli, lähteitä on helppo arvailla. Esim Dievs, voisi olla Dio Dei, jumala ja lause Dievs sveti Latviju voisi tarkoittaa: Jumala, suojele Latviaa!

   1. Dievs sveti Latviju kääntyy ”Jumala siunatkoon Latviaa”. Eli ”Dievs” tosiaankin tarkoittaa ”jumalaa”. Mus Latviju on jotakin ”meidän Latvia” tjsp. Itse tykkään todella Riikasta, etenkin arkkitehtuuri on aivan upeaa. Viehättävä kaupunki ja maa.

 2. Suomen pitäisi ehdottomasti ottaa Finlandia kansallislauluksi. Onhan se aivan typerää että Suomella ja Eestillä on sama.

  1. Koska Finlandia on paljon hienompi, Sibeliuksen säveltämä, osa fantastista Karelia- sarjaa.
   Maamme- laulun taas teki Fredrick (Friedrich) Pacius joka oli saksalainen immigrantti.

 3. Sitä paitsi sittenhän se on yhteinen, kun yhdistymme Eestin ulkopolitiikkaa noudattaen.

 4. Oma vika kun piti ottaa saksalaisen ”kapakkapianistin” juomalaulu kansallislauluksi. Ps. on tää Pt median interaktiivisuus takalistosta. ei jaksa aina kirjoittaa kaikkia perustietoja uusiksi :(. Paras on Ilta-sanomilla tällä hetkellä, siellä on kaikki perustiedot muistissa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.