Mainokset

Malmön hinautti kymmenkunta autoa kerjäläisleiristä varikolle

 

Moni muistaa muutaman vuoden takaiset tapahtumat Malmöstä, jossa käytiin suuri show kerjäläisleirin häätämisestä. Tuolloin kerjäläiset valtasivat tyhjillään olleen teollisuustontin ja pystyttivät sinne todellisen hökkelikylän. Kaupungin eri toimijat laittoivat pystyyn useita häätöjä, jotka peruttiin milloin minkäkin verukkeen nojalla.

Lopulta asia vietiin hallinto-oikeuun, joka arvioi oliko kerjäläisillä hallintaoikeutta valtaamalleen maapläntille. Hallinto-oikeus päätti, että häätö on lainvoimainen ja lopulta poliisikin teki työtään ja kerjäläiset saatiin häädettyä.

Tapahtumien jälkeen tilanne on elänyt ja jämähti uudelleen hiukan toisenlaiseen tilanteeseen. Kerjäläiset tekivät Rosengårdin laitamille Uddeholmsgatanin ja Västanforsgatanin risteykseen uuden autoleirin. Reilu kymmenen henkilö- ja pakettiautoa parkkeerattiin kadun varteen, joissa kerjäläiset ovat pitäneet uutta leiriä ainakin viime syksystä alkaen.

Jotkut autot olivat Romanian rekistereissä, jotkut Ruotsin. Lähes kaikkiin autoihin kertyi muutamassa kuukaudessa tuhansien kruunujen parkkisakot. Lopulta Malmön kaupunki päätti hinata autot varikolle ja maanantai-iltatuimaan ainakin seitsemän autokolonnaa hinattiin varikolle poliisin vahtiessa hinausta. Syyksi ilmoitettiin väärinparkeeraus.

Malmön kaupunki päätti samalla, että autossa ei saa yöpyä yleisellä paikalla taajama-alueella. Katutoimiston suunnittelupäällikkä Eva Svenning kertoo, että autossa ei saa jatkossakaan yöpyä yleisellä paikalla:

– Autossa ei saa asua, tai silloin pitää hakeutua leirintäalueelle.

Monet romanialaiset olivat heti tapahtumien jälkeen epätoivoisia, sillä monille meni autojen mukana koko omaisuus. Muuan vanhempi nainen kertoo:

– Mihin minä nyt menen? Olen vanha, enkä tunne kaikkia sääntöjä. En tiennyt, että en saisi nukkua täällä.

Tulkki tulkkaa romanialaisten tuntoja:

– Mihin he menevät nyt? He eivät saa nukkua autoissaan, he eivät saa nukkua puistossa, he eivät saa nukkua missään. Pitääkö heidän olla valveilla ympäri vuorokauden?

Mainokset

9 Comments on Malmön hinautti kymmenkunta autoa kerjäläisleiristä varikolle

 1. Itämaan // 22/05/2017 21:04 // Vastaus

  Aivan loistavaa camp-huumoria: ”Pitääkö heidän nyt valvoa koko ajan?” Ei vittu, ei sanat riitä. Onnea, Ruotsi!

  Tykkää

  • Kerjäläiset ovat se toinen nykyajan syövistä // 23/05/2017 02:03 // Vastaus

   On se nyt kumma ettei kerjäämiskieltoa saada aikaiseksi vaikka asia on todellakin perinpohjaisesti tutkittu. Ruotsin hallituksen kerjäläisiä tutkinut expertti Martin Valfridsson sanoo että kerjääminen pitää todellakin kieltää kokonaan (varsinkin nähtyään Norjan Television tekemän dokumentin ”Dronning i dag, tiggar i morgon”).

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tiggerisamordnaren-infor-ett-forbud

   Katsokaa (ja Paavo myös!) jos löydätte ”Dronning i dag, tiggar i morgon” netistä ja laittakaa lenkki tänne. Se osoittaa miten todella kriminelliä ja organisoitua kerjääminen on.

   Tykkää

 2. Jokusen kerran itsekin parkkisakot maksaneena ja vanhojen autojen keräilijänä (minulla on jo yksi) sympatiseeraan vahvasti romanialaisia cruisailijoita.

  Tykkää

 3. Talvisodanhenki // 22/05/2017 21:31 // Vastaus

  Kesäyöt on valvomista varten, turhaa narinaa jälleen kerran.

  Tykkää

 4. Puosuvaari // 22/05/2017 21:35 // Vastaus

  Minusta he ihan hyvin voisivat mennä takaisin sinne Romaniaan. Ei kai se ihan valmiiksi rakennettu valtio ole sekään, vaikka EU:n ihanuuden piiriin kuuluukin..?

  Tykkää

 5. Mihin he nyt menevät? Miten olisi Romania?

  Tykkää

 6. Juhani Koivunen // 23/05/2017 11:34 // Vastaus

  Nämä ei kuitenkaan taida sytytellä tulipaloja, ampua raketteja kantisten niskaan eikä polta autojakaan (jos ei omiaan vakuutusrahojen toivossa), joten pitäisikö Ruotsin viranomaisten vaan keskittyä häätämään niitä lähi-idän ihmelapsia sieltä tontiltaan? Vai odotetaanko vaan taas kesän Taharruksia ja kenties pommia lastenkonserttiin seurravaksi?

  Tykkää

  • rimpioja jarmo // 26/05/2017 21:01 // Vastaus

   Ei Juhani mutta niitten mielestä toisen tontilla oleva irtain tavara siis kaikki mitkä ei ole vähintään jollain laivakettingillä kiinni kuulu heille.

   Tykkää

 7. Mihin mennä? No tietenkin kotiin. Kun ei saa suomalainenkaan asua ruotsissa autossa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: