Pieni Luoteis-Tukholman tilastokatsaus

12

Kuvakaappaus 2017-05-23 11-09-23

 

Luoteis-Tukholmaan sijoittuvat suuret maahanmuuttaja-alueet ovat mielenkiintoinen ja loputon tutkimuksen aihe. Ns. Järvan alueelle ja sen välittömään läheisyyteen sijoittuneet ghetot ovat: Rinkeby, Tensta, Akalla, Husby ja Kista sekä viereiset Sundbybergin kaupunkiin kuuluvat isot häiriölähiöt Hallonberg ja Rissne.

Lähiöiden asukasmäärää koostuu seuraavasti:

Rinkeby 15 941 asukasta, joista ulkomaalaistaustaisia 91,2 %.

Tensta 18 223 asukasta, joista ulkomaalaistaustaisia 87,8 %.

Akalla 8  713 asukasta, joista ulkomaalaistaustaisia 75,9 %.

Husby 11 917 asukasta, joista ulkomaalaistaustaisia 86,4 %.

Kista 12 702 asukasta, joista ulkomaalaistaustaisia 70,1 %.

Hallonberg 5 291 asukasta, joista ulkomaalaistaustaisia 60 %.

Rissne 7 519 asukasta, joista ulkomaalaistaustaisia 55 %.

 

22405_SVE

 

Yhteensä tämän pienen alueen väkimäärä on noin reilu 80 000 henkeä, joista 70-80% asukkaista on ulkomaalaistaustaisia. 

Joitakin mainintoja:

Rinkebyssä ei asu yhtään ainoaa ”natiiviruotsalaista”. Kistassa heitä asui aiemmin, mutta vuoden 2010 jälkeen kato on ollut merkittävä.

Myös Hallonberg ja Rissne ovat olleet aiemmin suhteellisen rauhallisia alueita, mutta Sundbybergin kunnan systemaattisen asutustyön tuloksena näistä lähiöistä on saatu rauhattomia ghettoja. Vuoteen 2005-2008 asti Hallonbergiin ei vielä yhdistetty ghetto, mutta vajaassa kymmenessä vuodessa se muuttui sellaiseksi.

Rissnessä sijaitsee Ruotsin ei-valkoisin McDonalds. Henkilökunta kuten asiakkaatkaan eivät ole pohjoismaalaisia.

EDIT: Luvut on muutettu vuoden 2016 luvuiksi Rinkeby, Tenstan, Akallan, Husbyn ja Kistan osalta. Hallonbergin ja Rissnen luvut ovat vuodelta 2011, eli tosiasiassa ulkomaalaisten osuus on suurempi. Merkittävää on, että aiempi Kistan ulkomaalaisten osuus luku oli vuodelta 2012 eli vajaa 50 %, joka on muutamassa vuodessa noussut 70 prosenttiin.

Tukholman kaupungin tilastoja voi katsella täältä:

http://statistik.stockholm.se/omradesfaktax

14 thoughts on “Pieni Luoteis-Tukholman tilastokatsaus

 1. Asuukohan Hallonbergissä paljonkin suomalaisia vadelmavenepakolaisia? Nyt toivonevat varmaan ruotsalaisuuden lisäksi muutakin.

 2. Paljon matuja samalla aluella = alue menee auttamattomasti piloille oli sitten luonto- jne arvot mitä tahansa sanoo:

  Järkyttävää matutusta kaupunkisuunnittelijoilta. Vaikka parempihan on että asuvat samalla alueella eikä ripoteltuina sinne tänne koska silloin vetävät perässä sukunsa ja ystävänsä. Tarpeeksi suuri matutus pilaa minkä tahansa alueen ihan tunkiotasoon asti. Se kuvaa nimenomaan minkälaisesta porukasta on kysymys.

  1. Koskaan en ole kuullut kerrottavan alueesta jonka taso olisi NOUSSUT maahanmuuton myötä.

   1. Tarkoitus onkin tiputtaa elintasoa,palkkoja,sosiaalista koheesiota ja segmentoida yhteiskuntaa neuvostoEU:lle sopivaksi kansojen vankilaksi.Ei parantaa mitään.Meilläkin maanpetturipoliitikkomme ovat juonessa mukana.

   2. Siinä vaiheessa kun matuja alueella alkaa olle yli 20% ,silloin kantaväestö muuttaa pois heti kun siihen saavat tilaisuuden.
    Näin matutus valtaa alueen toisensa perään Ruotsissa.

 3. Veden toisella puolella ovat Tukholman hienoimmat alueet Danderyd, Djursholm, Stocksund, Enebyberg. Lyhyt ”työ”matka matuilla.

 4. Olisi kiva tietää paljonko Danderydin ja Karolinskan sairaaloiden potilaista on matuja? Matuthan ryntäävät heti ensiapuun vaikka olisi tikku sormessa. Ainakin Karolinskan ympärillä heitä parveilee aina, hijabbiakkoja lastenvaunuineen.

 5. Eli tuo alueet eivät enää käytännössä ole kansainkodille kuuluvia -uudet isännät ovat ottaneet ne hallintaansa. Kantaväestön tehtävänä on kustantaa koko sirkus, oman elintilansa pienentyessä jatkuvasti. Kauanko tätä vielä jaksetaan katsella?

 6. Kun itse muistelen Kista-Gallerien asiakkaita niin kyllä minusta sielä se 90% oli maahanmuttajia. Liki ainoana valkoisena sielä kävelin. Ja kuitenkin ainoana jolla oli takki auki.

 7. Joko Spånga on päässyt ei-ihmisten, siis muslimien ja mädölle haisevien somalien sekä Afrikan-neekerien kotipaikaksi. Kun asuin siellä 25 vuotta, ei tarvinnut noita paskoja silmissä nähdä. Jos välttämättä halusi, niin Tenstaan vaan. Se oli sitä aikaa.

 8. Millään alueella et enää ole suojattu vaikka minne muuttaisit. Kun samaan paikkaan tulee ensimmäinen muutiainen (vrt puutiainen) voi peli olla menetetty. Kohta tulee seuraava, tulee kakaroita, jokapuolella kälkätetään, räyhätään ja tehdään ilkivaltaa. Et enää viihdy. Asuntosi arvo laskee, et tiedä minne paeta.

  Tässä muutiais”lapset” varastavat legoja 250.000 kr edestä viime yönä. Legot ovat liian intelligenttiä harrastusta muutiaisille mutta niitä voi myydä:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/tjuvar-korde-pa-vaktare

 9. Espoon keskuksessa Espoontorilla pari kertaa päiväsaikaan näkemältäni noin 80℅ afrikkalaisia, lähi-itäläisiä. Jotta on Suomessa alueita, jonne en suostu. Sama juttu Itiksessä. 80-luvulla siellä oli kiva kahvila. Käytiin viimeksi n 5 v siiten ja kahvilassa oli vain mölyäviä ja tuuppivia afrikkalaisia, siis vain rättipäitä. Sen jälkeen en ole Itiksessä käynyt, enkä käy. Stubbikin möläytti jossain uutispätkässä somalinaiselle Itiksessä, että niin on kotoisaa kuin Mogadishussa, jotenkin tolleen.

 10. Noihin Järvan virallisiin lukuihin pitää lisätä arviolla kaikki ne epäviralliset asukit jotka eivät ole kirjoissa eikä kansissa missään. Eli laittomat ja maanallemenneet kimppakämpissä, sellaisia kuin kaljakuormurikuski Uzbekistanista jne. Sieltä löytyy vaikka mitä jos vain uskalletaan kaivaa (ei uskalleta). Ja lisää tulee koko ajan.

 11. Eipä tarvi ihmetellä ,että Ruotsidemokraattien gallub kannatus tällä hetkellä on jo yli 26%.Mutta ihmetyttää jos ei kohoa yli 30% kannatukseen syksyn vaaleissa.

  Mutta asialle ei nekään enää voi paljonkaan,Ruotsi on islamilaisuudelle vapaaehtoisesti luovutettu maa ruotsalaisten ääliöpolitikkojen ansiosta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.