Rasismi mellakoinnin ja radikalisoitumisen syynä

0

 

img_2158(1)

 

Aina kun (Ruotsissa) sattuu jotain, eikä sen tarvi edes olla ison mittakaavan terrori-isku, vaan vaikkapa autopalorypäs, viikon pari kestävät mellakat tai muuta kolmansista maista tulleiden sotapakolaisten öyhötystä, niin (Ruotsissa) esille nostetaan rasismi. (Ruotsi sulkeissa, sillä sama ilmiö on jossain määrin Suomessakin, mutta myös muualla Länsi-Euroopassa).

Tämä mellakoinnin ja möykkeen sanotaan siis johtuvan ruotsalaisten muslimeihin kohdistuvasta rasismista.

On tietenkin aivan selvää, että Rinkebyn, Tenstan, Husbyn, Gottsundan, Vivallan, Rosengårdin jne jne mellakat eivät johdu ruotsalaisten harjoittamasta rasismista. Nämä kolmansien maiden nuorukaiset eivät ikinä kuule ruotsalaisten haukkuvan heitä ”blateiksi”. Miten he muka kuulisivat? Rinkebyssä ei asu yhtään ainoaa ruotsalaista perhettä, joiden lapset kiusaisivat tulijoita haukkumalla heitä blateiksi. Kuten ei myöskään Rosengårdissa. Niissä kouluissa, joissa on joitakin yksittäisiä ruotsalaisia, tai muualta Euroopasta tulleita valkoihoisia, he eivät ikinä uskaltaisi harjoittaa mitään systemaattista muslimeihin kohdistuvaa kiusaamista.

 

images

 

Ensinnäkin jokainen nuori – valkoihoinen nuori (!) – tietää, että rasistin leima on vihoviimeisin leima mitä Ruotsissa päälleen haluaa. Jos sen saa, voi elämä olla pelattu ja sosiaalinen banni on varma. Rasistiksi leimattu nuori joutuu sellaiseen rääkkiin psykologeineen ja kuraattoreineen, että nuori välttää leimaa viimeiseen asti. Nuori siis tekee ihan mitä tahansa muuta kunhan ei vain leimaannu rasistiksi.

Entäpä aikuiset? Noh, itse en 15 vuoden aikana nähnyt yhtään sellaista tilannetta, jossa aikuinen olisi rasisteerannut tulijanuorukaisia. Toisaalta ihan yhtä vähän ruotsalaiset aikuiset rasisteeraavat sotanuoria Rinkebyssä kuin ruotsalaiset nuoret. Siellä ei ole ruotsalaisia. Rinkebyssä ei siis asu yhtään ainoaa ruotsalaisia.

Kun nämä mellakat kuitenkin tapahtuvat AINA maahanmuuttajalähiöissä, jossa sotanuoret polttavat maanmiestensä ja muiden tulijoiden autoja, JA silloin kun joku tulija tai tulijataustainen äityy ihka oikeaksi terroristiksi, niin tekijäthän eivät tarkastiottaen kummassakaan tapauksessa ole juuri minkäänlaisessa kontaktissa kantaväestön kanssa. Tukholman rekkamuslimi tiesi yhtä vähän ruotsalaisesta elämästä ja kulttuurista kuin rinkebyläiset autonpolttajat. Autonpolttajat saavat ainoat kontaktinsa ruotsalaisiin kun poliisisetä toruu heitä tai sosiaalista käydään kuittaamassa discorahaa.

Niin ikään Brysselin ”malmöläinen” terroristi oli ikänsä elänyt Rosengårdissa potkien palloa. Mutta luultavasti hänellä ei ollut minkäänlaisia oikeita kontakteja ruotsalaisiin eikä hän tiennyt kuin etelä-malmöläisestä kehitysmaakulttuurista.

Miten hänen radikalisoitumiseenkin olisi muka ruotsalaisella rasismilla ollut jotain tekemistä?

 

sipilähymiö

 

Mistä radikalisoituminen ja/ tai lähiömellakat sitten johtuvat?

Kun otetaan huomioon se, että kuka tahansa Ruotsiin tullut voi menestyä ilmaisen koulutuksen ja muun sosiaalisen avun sekä erilaisten ”maahanmuuttajien pikaraiteiden” avulla niin jäljelle jää vain yksi selitys: Kolmansista maista tulleilla afrikkalaisilla ja lähi-itäläisillä on merkittävästi heikompi älykkyys verrattuna eurooppalaisiin tai Kauko-Aasian maista tulleisiin, jotka ovat hyvin menestyneitä ruotsalaisessa yhteiskunnassa. Lisäksi heillä on surkea yleissivistys, onnettomat käsitykset ympäröivästä maailmasta ja hyvin alkeelliset, monissa tapauksissa kivikautinen kulttuuritausta.

Niillä eväillä ei voi menestyä Länsi-Euroopassa ja siitähän meillä on jo todisteita vaikka alkaen Rinkebystä.

Ruotsissa näkee paljon kiinalaisia ja japanilaisia varsinkin it-alalla. He ovat menestyneitä ja hillittyjä käytökseltään. Verrattuna islamilaisista maista tulleisiin ero on valtava. Vain hyvin harvoin näkee muslimia tällaisessa urakehityksessä. Kuitenkin Kiinasta ja Japanista tulleet henkilöt seisovat aivan samalla viivalla kuin Afrikan ja Lähi-idän tulijat. Kielen oppiminen ja kulttuuriset erot ovat vähintään yhtä suuret.

Siitä huolimatta japanilaiset ja kiinalaiset eivät harjoita mellakointia tai radikalisoitumista tappamaan kantaväestöä.

Mutta suurin ongelma on sittenkin – rasismi!

Nimittäin afrikkalaisten ja lähi-itäläisten ruotsalaisiin kohdistuva rasismi. Aasialaiset suhtautuvat kunnioittavasti vieraaseen kulttuuriin ja menestyvät kun taas afrikkalaiset ja lähi-itäläiset eivät kunnioita. Ja siksi eivät menesty.

26 thoughts on “Rasismi mellakoinnin ja radikalisoitumisen syynä

 1. Kaikkein viimeisin muotihan on väittää että terrori-iskut johtuvat ilmastomuutoksista. Eli samantyylinen väite kuin muinoin se kun sanottiin ”liian pieni pipo ja liian vähän leluja”.

  1. Joo, Hesarin ilmastonmuutosjuttu oli jotain suurta! Kaikki mahdolliset syyt islamislaiselle terrorismille olikin jo kuultu – tietysti itse islamia lukuun ottamatta – paitsi ilmastonmuutos.

   Mutta tämä nykyinen islampalvonta on antanut vastauksia laajemmallakin skaalalla. Olen sen verran nuorempaa sukupolvea, etten tajunnut Neuvostoliitto-palvonnasta mitään. Sitten jälkikäteen tuli ihmeteltyä, että miten läpimätää valtiota, joka on sukupolvea tai paria aiemmin hyökännyt Suomeen, voidaan Suomessa diggailla. Mutta muun muassa nykyinen monikulttuurisuuden ylistäminen on antanut hyviä vastauksia: ihmiset yksinkertaisesti uskovat ideologiaansa enemmän kuin omia silmiään.

   1. Miksi ihmisen on niin vaikea elää vapaana ja sovussa muitten ihmisten kanssa? sanoo:

    Se on uskomatonta miten helposti ihmiset jää koukkuun kaikenlaisiin antidemokraattisiin ja ihmisten vapautta rajoittaviin aatteisiin, ideologioihin, uskontoihin jne. Mainitsemasi neukkupalvonta on hyvä esimerkki. Muita ovat islam, nazismi, erinäiset pienemmät uskonlahkot jne. Muistatteko pastori Jim Jonesin joka sai 918 ihmistä tekemään joukkoitsemurhan 1978: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jim_Jones
    Vastaavia tapauksia on useita. Islamin itsemurhapommittajat ovat samanlaista porukkaa, silmät seisoo päässä ja järki on jäässä. Allahin kamikazepilootteja luulevat olevansa.

 2. Hitto soikoon! Kyllä suomalaiset kohtasivat enemmän rasismia Ruotsissa esim. 70- luvulla kuin mitä arabiinot kohtaavat nyt. Ei pidä olla niin hienohelmainen; ei mekään oltu.

  1. Minä en kohdannut Ruotsissa asuessani rasismia, mikä olisi kohdistunut minuun. Asuin Ruotsissa 13 vuotta 1970-1983. Ei ole pahaa sanottavaa ruotsalaisista, jotka kohtelivat minua tasa-arvoisesti ruotsalaisten kanssa.

   1. Sinulla kävi tuuri, ehkäpä asuit jollakin pikkupaikkakunnalla. Oletko nähnyt elokuvan ”Svinalängorna” eli suomeksi ”Sikalat”? Juuri sellaisiksi antisosiaalisiksi alkoholistiluusereiksi on monet suomalaiset leimattu. En tiedä miten monta kertaa olen saanut selittää ruotsalaisille etten juo ja ettei vanhempanikaan juoneet. En koskaan ole nähnyt omia vanhempiani kännissä. Ja miten monta kertaa on saanut kuulla ”niiven” ja ”mycket snö och ingen ficklampa”, ”En finne igen”, ”finnjävel”, ”finnpajsare”. Se ei ole rasismia mutta se on suomalaisen halventamista, ”et ole yhtä hyvä kuin ruotsalaiset koskaan kuitenkaan”. Akateemiset ovat fiksuja mutta duunareista löytyy juuri näitä iänikuisia vitsiniekkoja ja puheenmatkijoita.

    1. Olen kuullut ruotsalaisesta meiningistä seuraavaa: perhettä ja lapsia kohdeltiin ruotsissa hyvin aina siihen saakka, kun lapset olivat priimuksia koulussa, sitten kohtelu muuttui.
     Olisi kiva tietää, miten Jörkka Donner oikeasti koki ruotsissa viettämänsä ajan.

 3. Ei kai tämä nyt mitään niin kummallista ole, ainakaan näin kyökkipsyykkarin silmin. Abdhu on ollut omassa maasaan jengin kingi, kunnioitettu tuossa ympäristössä. Ansiokas soturi. Siellä kunnioitus ansaitaan hiukkasen eri tavalla kuin esim. Ruotsissa. Kun Abdhu tulee länsimaahan, hän ei ole yhtikäs mitään, ihan yks Abdhu vaan. Joka ei koskaan ole saanut aikaan mitään positiivista. Uudessa maassa hän ei saakaan heti sitä mielestään ansaitsemaansa rispektiä, väärää kieltäkin puhutaan. Akoilla väärät vaatteet. Kiukku nousee. Kun allah sanoo että juuri minä olen parhaista parhain eikä kukaan näistä tajua sitä, niin jopas katkeruuskin nousee. Ja teen mitä tahansa, ei se ole minun syyni, ikinä. En ole vastuussa, eikä ole allah tai muhiskaan. Mitä ikinä tapahtuukaan, se on eurooppalaisten maiden vika. No juu, ehkä vähän jenkkienkin mutta sinnehän ei näillä kuuluisilla kumiveneillä pääse.

 4. Syy radikalisoitumiseen on omien korvien välissä. Jos haluaa vihata niin Vassåkii, ai alöytyy aihetta
  Siinähän vihaa. Se on niin helppoa, helpompaa kuin ymmärtäminen. Suuri osa vihaa itse asiassa itseään koska ovat menestymättömiä luusereita jotka jo ovat poliisin rekistereissä

 5. Hieno analyysi. Tyhmempikin tajusi? Paitsi, ettei älynnyt edes lukea loppuun, kun huomasi tekstin sisällön poikkeavan ”hieman” otsikosta?

  Kummasti esim SE-leirillä otetaan vastaan somalimuslimi, joka käyttäytyy ja puhuu fiksusti. Egyptiläinen kristitty, myöskin juttelee järkeviä. Jopa hirmuinen ja kammottavan karsea arabi on tervetullut.. Junes! Ovat siis rasisteja, koska eivät hyväksy kotoutumishaluttomia, laittomia, laumoina esiintyviä ihmisiä?

  Aasialaisetkin ovat melko kaukaista rotua omaamme verrattuna. Jotkut heitäkin vastustavat. Olin itsekin joskus rasisti, eli väitän tietäväni, mistä puhun. Järjellä ajateltuna aasialaiset ovat erittäin tervetulleita, suurin osa.

 6. Kunnioituksen puute on toki umpiselvää, mutta itse pitäisin suurempana ongelmana kykenemättömyyttä kohdata ongelmat. On aivan saatanan varma, että somali selittää olemattoman työllisyysprosentin johtuvan rakenteellisesta rasismista tai jostain muusta ulkoisesta tekijästä. Koskaan emme kuule (itse)kritiikkiä siitä, että koulut jätetään kesken, yritteliäisyys ei ole kovin leimallista oman ryhmän toiminnalle tai mitään muutakaan itsestä johtuvaa asiaa. Aika paljon samaa kuin Suomen romaneissa: valitus sorrosta on hirveä, mutta mitään ei tehdä omien asioiden eteen. Toki poikkeuksia löytyy, mutta he ovat poikkeuksia, ja monesti oman ryhmänsä halveksumia.

  1. Iänkaikkisia valittajia jotka eivät 99%sesti saa mitään aikaan oma-alotteisesti sanoo:

   Romani ja somali- sama tyyli tosiaan. ”Vika on aina jonkun muun kuin minun itseni. Ei koskaan minun”.

   1. Stalinisteillä ja muilla satanisteillä on aina ollut sama selitys, vika löytyy ”systeemistä” jne jne jne. Jos on haastateltu vanhoja anarkistejä, terroristejä ja muita yhteiskuntaa ”eteenpäin vieviä” voimia, niin aivan varmasti on yhteiskunnan valuviat löydetty syyksi kepposteluihin. Ja omat teot pitää suhteuttaa tietenkin näihin ympäristötekijöihin, jotka ovat aiheuttaneet oudot tempaukset…
    MIKÄHÄN muuten on Mauno Koiviston osuus maahanmuuttoon somppulandiasta jne? Luultavasti siitä(kään) Manun mokailusta ei saisi puhua mitään, vaan yleinen hyminä suuresta ja isokätisestä kansanmiehestä säilytettävä kanonina. Eikä Manun osuutta Suomalaisten talouslaman kurjimukseen saa mainita, pestään vain mustat valkoiseksi.

 7. Luin juuri Tanskan iltapäivälehdestä kuinka nuorisojoukko (toinen etninen alkuperä) oli alkanut kivittämään poliisia Gellerup Parkenin lähiössä Århusin lähellä. Miten reagoi poliisi? ”Me otimme kiinni ja pidätimme pahimmat kivittäjät, me emme ole Ruotsissa. Ihonväristä ei väliä, vaan kaikki poliisin kivittäjät pidätetään..”
  Ruotsissa tuomittaisiin varmaankin poliisi tässäkin rasismista…

 8. Tanskalaistutkija Nikolaj Sennels on selvitellyt muslimien ajatusmaailmaa jo vuosia. Ne näkemykset sivuavat tätä Paavon artikkelia loistavasti.

  Paavo voisi linkata joitain niitä kirjoituksia tänne. Ei tarvitsisi enää ihmetellä miksi musut käyttäytyvät kuten perseilevät.

  1. Minua ei kiinnosta pätkääkään mitä heidän pääkopissaan liikkuu kunhan eivät häiritse muita ihmisiä sanoo:

   Pitääpäs katsella Sennelssiä. Toisaalta: ei sillä väliä MIKSI musut käyttäytyvät kuten käyttäytyvät. Ei minulla ole mitään tarvetta ymmärtää heidän ajatusmaailmaansa. Halua vain estää heitä häiritsemästä, tai vahingoittamasta itseäni, perhettäni, asuinpaikkaani, kotikaupunkiani ja maatani tai käyttämästä meitä hyväksi.

 9. Rasismi on kestoselitys, jota kuultu kyllästymiseen asti, mutta toimii. Orwellilaisittain taantumista on kutsuttava kehitykseksi. Meidät yritetään opettaa pyytämään anteeksi paremmuuttamme. Meidät yritetään saada laskemaan tasoa yhdenvertaisuuden nimissä. Maahanmuuton siunauksellisuutta ei saa kyseenalaistaa, mutta lieveilmiöt aiheutitkin juuri sinä syntinen.

  1. Näin mennään. Hölmoys päässä ja valheellisuus kainalossa. Koskahan myrskyn silmässä oleva havaitsee olevansa ”myrskyn silmässä”. Yksinkertainen tosiasia on tämä islam. Sen kun sanoo, niin sitten meidän tarvitsisi pyytää anteeksi, jotain? Ehkä mailman yleisimmän valheellisen sanan nimi on, rasismi tai rasisti.

 10. Hyvin Pate kirjoittaa ja totta.
  Pikku tai ehkä suurikin asiavirhe jutussa on se, että rasismi on muutakin kuin suunsoittoa. On totta, että rasismi on nykyisin typistetty vihapuhevainoamisen välineeksi mutta oikeaa rasismiakin on. Esim. Ranskassa arabit ja Saksassa turkkilaiset kohtaa oikeaa rasismiakin eli esim. menestyminen muilla kuin julkishallinnon aloilla on tosi vaikeaa, sanoisin mahdotonta. Pohjolassa näin ei ole. Se on sitten toinen asia onko ko. ”lasiseinät” ja ”lasikatot” oikeutettuja. Pate on siinä oikeassa, että ko. esteet ovat 99%:sesti oma-aiheutettuja.

 11. Katupartioon ja vahtimaan matujen touhuja - soittoja hätänumeroon! sanoo:

  Joensuun aikuisten miesten ja naistenkin – pitäisi nyt ryhdistäytyä ja suojella lapsiaan ja nuoriaan! :

  ”Poliisi varoittaa uudesta ilmiöstä Wilma-viestein Joensuussa: Nuoria tyttöjä pyörii aikuisten miesten seurassa”

  http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705242200159664_u0.shtml

  Rautatientorin laittomien leirissä suvakit soittavat heti hätänumeroon, kun Suomi ensin -porukka vain käveleekin ohi kameroineen…
  Joten myös SUOMALAISTEN pitäisi ryhtyä soittamaan hätänumeroon aina, kun alaikäinen on matujen joukossa ja etenkin jos alaikäinen on humalassa – että poliisi tulisi estämään alaikäisen juottamisen, groomingin ja mahdollisen seksuaalisen hyväksikäytön.
  Ja ihan joka kaupungissa ja kunnassa, ei vain Joensuussa.

  Teinikapinallisille periksi antavien vanhempienkin on syytä tajuta, etteivät lapsensa kiitä heitä aikuisena siitä – jos heidät on esim. raiskattu tai peräti joukkoraiskattu matujen toimesta…
  – lapset kiittävät vanhempiaan aikuisina siitä, että nämä ovat yrittäneet estää myös sen, ettei lapsi itse pilaa omaa elämäänsä nuoruuden tyhmyydessään ja huonojen valintojen kautta.

  1. Katupartioon ja vahtimaan matujen touhuja - soittoja hätänumeroon! sanoo:

   Poliisin tehtäviin kuuluu kuitenkin myös rikosten ehkäisy – ja sanoo hälytyskeskukseen vain, että näkee huolestuttavan näköistä toimintaa…

 12. Ruotsalaiset pystyvät näköjään kieltämään ja peittämään todellisuuden äärimmäisyyksiin saakka. Hieman tulee mieleen elokuva Brazil mutta se on sentään hauska, nykyruotsi ei ole hauska.

 13. Ihminen on eläin ja käyttäytyy sen tavoin. Nurkkaan ahdistettu eläin jolla ei ole pakopaikkaa, hyökkää. Niin ihminenkin.

  Ihmisten erilaiset elinolot ja varallisuus asettavat ihmiset eriarvoiseen asemaan. Toiset joutuvat kokemaan terrorismia jo kaupassa käydessään. Toiset asuvat linnoitettujen aitojensa takana eivätkä tiedä mitä kaikkea työssäkäyvät joutuvat kokemaan. Ja kun parempiosaiset sitten aikanaan kohtaavat todellisuuden, yhteiskunta on täysin tuhottu. Eikä siinä auta enää raha tai ”valta”. Vaan kaikki uhrataan isompien peluireiden toimesta.

  Ja sitä koittavat välttää nämä pienet ihmiset ja järjestöt jotka aivan ensimmäisinä aktivoituvat. Mm. Vastarinta jota EU:mme niin kovasti pelkää että on vaatinut Suomen poliisia lakkauttamaan ryhmän toiminnan.

 14. Islam on poliittinen ja rasistinen alistava valtamuoto, joka pyrkii ottamaan haltuunsa koko maapallon. Onneksi Raamattunsa lukeneet tietävät, miten heidän lopussa käy. It is a fixed fight.

 15. Näin se menee. Hyviä kommenttajakin tullut. Tuo Sipilä-kuva sopii jokaisen terrori-iskun tai Suomessa tapahtuvan monikulttuurisen murhan tai joukkoraiskauksen yhteyteen. On se vaan sellainen nahjus, että lupasi matuille talonsa kun vaimo niin käski.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.