Mainokset

Romanirekisterin ylläpidosta langettava tuomio Skoonen poliisille

WEB_INRIKES

 

Ruotsissa paljastui vuonna 2013, että Skoonen poliisi oli kerännyt ja pitänyt listaa romanitaustaisista henkilöistä. Ennen paljastumistaan rekisteriin oli kerätty perustietoja vajaasta 5 000 henkilöstä. Tuolloin kun rekisteri tuli julkisuuteen se aiheutti valtavaa kohua.

Rekisterin tarkoitusperistä on keskusteltu vuosien aikana. Suurimmaksi syyksi poliisi kertoi tuolloin, että he halusivat saada jonkinlaista tietoa maassa oleskelevista Romanian kerjäläisistä, jotka eivät useimmissa tapauksissa tee esimerkiksi EU-kansalaiselle kuuluvaa maahantuloilmoitusta oleskeltuaan kolme kuukautta toisessa maassa. Romanikerjäläisten määrää siis haluttiin jollain tapaa kartoittaa ja välttää syntymästä maahan täysin ”villiä” ihmisryhmää, joista kukaan ei tiedä mitään.

Rekisteriin ei siis kerätty tietoja esimerkiksi Suomen romaneista vaan kyse oli ainoastaan Romaniasta tulleista kerjäläisistä, joilla useilla ei ollut minkäänlaisia papereita.

Rekisteriä on vatvottu muutama vuosi eri oikeusasteissa ja nyt Svean hovioikeus antoi asiasta päätöksen. Rekisteri oli laiton. Jokainen rekisterissä oleva henkilö saa lisäksi valtiolta 30 000 kruunun vahingonkorvauksen. Aiemmin käräjäoikeuden tuomiolla rekisterissä olleille maksettiin jo 5 000 kruunua per henkilö.

Hovioikeus kertoi lausunnossaan, että rekisteri täytti etnisen rekisterin tunnusmerkistön, joka oli suurin syy miksi hovi ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Mainokset

18 Comments on Romanirekisterin ylläpidosta langettava tuomio Skoonen poliisille

 1. ruotsi on paska maa

  Tykkää

  • Musta....... en oo syntynyt 👏🏼👏🏼👏🏼 // 24/05/2017 19:04 // Vastaus

   Ruotsissa tehtävissä mm vanhuksiin kohdistuvissa rikoksissa ovat must… romanit olleet kaikkein suurin tekijäryhmä. Romanirikolliset ovat suomalaisia, ruotsalaisia ja sitten kaikkia niitä maita missä heitä asuu ja jotka vaeltavat tänne ihmisiä petkuttamaan. Myös Irlannista ja Englannista tulevat kiertolaiset ”resandefolket”/”travellers” ovat todellinen riesa.

   Ja näistä ei siis saisi pitää mitään listaa! On vissiin hyvä kun joku vanhus pääsee hengestään niin säästyy valtiolle eläkerahat (jotka voi sitten käyttää vaikka somppuihin).

   Tykkää

   • Veronmaksaja hävisi 1000000000 - 0 // 24/05/2017 19:09 // Vastaus

    Mustalaiset voitti 1-0.

    Tykkää

   • Anovalle annetaan äkkiä rahat kouraan ettei vaan kukaan ehdi haukkua rasistiksi // 25/05/2017 02:34 // Vastaus

    Melkein 170 miljoonaa kruunua veronmaksajien rahaa siirtyy nyt mannetaskuihin lieventämään sitä kauhian suurta kunnianloukkausta. Minkä kunnian? Sillä rahalla olisi saatu aika paljon henkilökuntaa vaikka vanhustenhoitoon. Mites se rekisteröinti nyt niin kamalaa on? Ei sitä turhan takia ole tehty, ei savua ilman tulta. Nyt alkaa todennäköisesti vielä suurempi romanivaellus Pohjolaan ja viranomaiset hukkuvat kaikensortin vahingonkorvausanomusyrityksiin. Kyllä se työnteosta käy, anominen.

    Seuraavaksi alkavat radikalisoituneet muslimit myös vaatia rahaa koska heidätkin on listattu.

    Tykkää

 2. Muutos // 24/05/2017 16:40 // Vastaus

  Jos Ruotsin poliisi jakaisi rekisterinsä internetissä niin silloin se ei syyllistyisi rekisterin ylläpitoon, koska se olisi julkista tietoa.

  Tykkää

 3. Itsepähän tuhoavat itsensä.

  Laitetaanko jo rajat kiinni Torniossa ja lautoilla?

  Tykkää

 4. Ruotsi siis palkitsee rikollisia noin 3000 eurolla siitä että ovat laittomasti maassa. No, voi verorahat näinkin käyttää. Ne jotka ovat laillisesti maassa ja huolehtivat asianmukaisesti kuluistaan eivät saa 3000€ palkkiota.

  – Marxilainen hulluus parhaimmillaan, eli uhri ja pahantekijä on suurin voittaja

  Tykkää

 5. Ruotsalaiset ovat aikamoista (natsi)rekisterikansaa... // 24/05/2017 19:03 // Vastaus

  Ai, eikö ollut Suomen romaneja ollenkaan?

  Löytyikö jotain muitakin rekistereitä? – tosin olihan siellä se vihapuherekisterikin, missä Juneskin oli 😉
  – tuttu nimi viittaa siihen… :

  ”Örebrolaisen poliisipäällikön Peter Springaren mukaan julki tullut luettelo ei ole poikkeus. Springare sanoo Dagens Nyheter -lehden haastattelussa, että poliisin ylin johto on suorastaan kannustamaan keräämään tietoja, mistä se nyt moittii alaisiaan.

  Ask kummastelee Springaren puheita ja sanoo, että tämän on selvennettävä, mitä tarkoittaa. Tietojen kerääminen jonkin tietyn rikoksen tutkintaa varten on yksi asia, kokonaisten sukujen kartoittaminen aivan toinen, Ask sanoo.

  Ask toivoo, ettei rekistereitä ole useita, kuten Dagens Nyheter epäilee. Varmuutta siitä ei ole, hän myöntää.”

  http://yle.fi/uutiset/3-6849267

  Tykkää

  • Musset ja Mannet- voiko muuta enää pyytää? // 25/05/2017 10:04 // Vastaus

   Onhan siellä suomalaisiakin tietysti. Muistan varsinkin jutun suomalaisista romaninuorista jotka kidnappasivat vanhemman ukon ja ajeluttivat häntä pankkiautomaatilta toiselle tyhjentäen ukon tilit. Onneksi eivät tappaneet häntä, ihme. Jotkut Ruotsin suomalaiset romanit ovat todella karmeita rikollisia. Ja sama kuin sompuilla: alhainen IQ ja taipumus ylenmääräiseen julmuuteen.

   Tykkää

 6. Mustalaisten pääliköt tekevät pikku tilin kun keräävät orjiltaan omansa pois.. Luuleeko velisvenssoni että rahat jäävät saajilleen..

  Tykkää

 7. Alte Kameraden // 25/05/2017 07:49 // Vastaus

  Kaipa rekisterin keräämiseen JOKIN SYY on olemassa????? Onko niin, että yli 500 vuotta yritetty kotouttaminen olisikin jäänyt puolitiehen? Mistähän se kertoo, ehkä rassissmista ja fassissmista, jota on harjoitettu tunkeutujia kohtaan?

  Tykkää

  • Assimiloitumattomuus // 25/05/2017 09:32 // Vastaus

   Se kertoo kotoutujista jotka eivät mitenkään halua kotoutua vaan pitää kaikki omat tapansa. Sama koskee montaa matua: eivät halua assimiloitua mitenkään. Vain heidän ruumiinsa on täällä mutta pääkoppa elä edelleen Irakissa tai Somaliassa.

   Tykkää

 8. Suvakit etsivät jo syyllisiä... // 25/05/2017 23:12 // Vastaus

  Puusalta aika rajua puhetta – Junes mainittu:

  ”14. Kun Suomessa sattuu ensimmäinen terrori-isku, voimme katsoa vihaa täällä suoltaneisiin mamuihin. Hollantilainen DeWit, venäläinen Janitskin, amerikkalainen Argenta, marokkolainen Lokka. He ja heidän fanaattisen sokean laahuksensa viha erillaisuutta kohtaan, islamin solvaaminen ja väkivallalla uhkailu saavat aikaan vastavihaa ja turhautuminen johtaa vääjäämättä iskuun. Ja sitähän he juuri haluavatkin.”

  http://jorepuusa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237440-14-sietamatonta-absoluuttista-faktaa

  Tykkää

  • Suvakit etsivät jo syyllisiä... // 25/05/2017 23:51 // Vastaus

   Selvää ulkomaalaisvihaakin – ja tunkkaisen ahdasta ja rasistista suomalaisuuden määrittelyä…

   Tykkää

  • nöin se menee // 26/05/2017 07:27 // Vastaus

   Kyllä se kaveri asia niin 0n, vaikka nuista mainitsemistasi ihmisistä ainuttakaan ei olis edes syntynyt.Isku tulee myös Suomessa tapahtumaan muslimien toimesta. Vääräuskoisia pitää tappaa,se on muhametin tahto.

   Tykkää

 9. Kas, tiedossa on, että kohta paukkuu ja syyllinen varmuuden vuoksi ilmoitetaan jo etukäteen. Vain muslimi voi olla viaton, joten sen pommin on laittanut joku muu islamistin selkään. Onko kiltti musliminainen ja -lapsi todella niin elukka, että vietit pakottavat räjähtämään, jollei anneta kaikkea heti ja ilmaiseksi? Rottakin hyökkää, jos nurkkaan ajetaan, muuten on ihan kunnolla, mutta syö evääsi ja lisääntyessään vie elintilasi. Kaikki muslimit pitää siis saada maasta ulos ja äkkiä (tataarit eivät taida räjähtää), eikä lisää saa laskea missään nimessä. Rajalla pitää kysyä, onko tulija (passinkin kera saapuva) automaattisesti laukeava, vai inhimillisesti käyttäytyvä.

  Hitto, jos menisin naapuriin kysymään, antaako tämä omaisuutensa minulle ja kieltävän vastauksen saatuani palaisin yöllä ryöstämään hänet, en olisi tervetullut koko taloyhtiöön enää koskaan? Saattaisi tulla pakkosijoitus johonkin paikkaan, johon en halua, jolloin palaisinko räjäyttämään paikat palasiksi? Tuskin, mutten olekaan muslimi, joille tuollainen käytös on Puusan mielestä selviö.

  Välttäkää muslimeja, missä ikinä kuljettekaan. Puusa ilmoittaa heidän olevan täysin arvaamattomia ja tekevän iskuja täydellä varmuudella.

  Tykkää

 10. Caffé corretto // 26/05/2017 21:02 // Vastaus

  Kannattaa mennä Sörnäisiin tai Steissille tutkailemaan balkanin hevoskansan toimeliaisuutta.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: