Malmön isis-polttopulloiskijä vapaalle jalalle

13

a0n44p65WPFHlieQMNbE1AgtYpA

 

Isis-miehen polttopullotapaus saa kummallisia piirteitä ja on jämähtänyt eräänlaiseen ”ruotsalaiseen dilemmaan”.

30-vuotias syyrialais- sauditaustainen isis-jäsen heitti viime syksynä malmöläiseen shiia-moskeijaan palopommin ja tilat kärvähtivät lunastuskuntoon. Teon motiivina sanotaan olleen miehen viha shiijoja kohtaan, koska hän on itse sunnimuslimi. Tekoaikaan moskeijassa oli muutama henkilö ja teon aikaan oli menossa suuri shiia-muslimien juhla.

Asiaa on istuttu Malmön käräjäoikeudessa moneen otteeseen ja lopulta viime kuussa käräjäoikeus vapautti miehen syytteestä koskien murhapolttoa. Käräjäoikeuden lausunnon mukaan syyttäjällä ei ollut tarpeeksi sellaista näyttöä, jonka perusteella ei olisi jäänyt pienintäkään epäilystä miehen syyttömyydestä.

Käräjäoikeuden lausunnossa mainittiin kuitenkin, että miehen viha shiioja kohtaan tuli selväksi, sekä se, että hänellä oli selvät sympatiat isikseen. Lisäksi esille tuli, että viikko palon jälkeen mies oli tehnyt artikkelin isiksen propagandakanavalle Amaq:iin kertoen palon olleen Ruotsin ensimmäinen isis-isku.

Lisäksi mies haaveili jihadista. Eräässä keskustelussa äitinsä kanssa mies oli kirjoittanut ”Me tulemme tappamaan koko maailman kunnes allahia kunnioitetaan 100 prosenttisesti”.

Käräjäoikeuden mukaan miehen viha shiioja kohtaan olisi voinut olla teon motiivina. Mutta itse tekoa eli sitä, oliko mies syttymiehenä, ei voitu käräjäoikeuden mukaan näyttää toteen ja siksi oikeus vapautti miehen syytteestä eli murhapoltosta tai vaihtoehtoisesti terroririkoksesta, jotka olivat syytenimikkeitä.

 

kWeIYwO8sqDj0ftYwXnl4Fv4goA
Moskeija heti palon sammuttamisen jälkeen.

 

Oikeuden jälkeen mies oli hetken säilössä, koska Maahanmuuttovirasto katsoi, että niin on parasta. Mutta jatko onkin sitten ”ruotsalainen dilemma”. Nimittäin vaikka Maahanmuuttovirasto teki heti oikeuden jälkeen päätöksen miehen turvapaikasta ja oleskeluluvasta, jotka olivat kielteisiä – mies tuli Ruotsiin turvapaikanhakijana 2015 syksyllä – niin hänet päästettiin vapaalle.

Myöskään karkoitusta ei voida laittaa täytäntöön, sillä Maahanmuuttoviraston mukaan mies luultavasti teloitetaan Syyriassa tai Saudi-Arabiassa, jossa miehen koko suku asuu. Hän on Syyrian kansalainen, mutta käytännössä saudi. Maahanmuuttoviraston päätöksessä sanotaan:

– ”Jos Ruotsi virallisia kanavia pitkin palauttaa henkilön, joka on ollut epäiltynä terroririkoksesta, luultavasti hänet otetaan kiinni. Saudi-Arabia on myös tunnettu kovista teeseistään”.

Näin ollen mies, joka tuli sotaa, vainoa ja kidustusta pakoon Ruotsiin invaasiosyksyn 2015 aikana, osoittautui terroristiksi. Hän ei ollut tosiasiassa syyrialainen vaan saudi, joka käytti syksyn tilannetta hyväkseen. Hän teki teon, jossa oli joka tapauksessa mukana, vaikka oikeus ei itse polttoon saanut näyttöä. Voitiin kuitenkin todistaa, että mies tiesi teosta mm. kirjoittamalla siitä isiksen propagandasivulle.

Nyt mies siis voi elää ja asua Ruotsissa aivan vapaasti. Ennenkaikkea ilmaiseksi, häntä ei voida karkoittaa, mutta eivät ruotsalaiset anna hänen kuolla nälkäänkään.

 

Advertisements

11 thoughts on “Malmön isis-polttopulloiskijä vapaalle jalalle

 1. ”Me tulemme tappamaan koko maailman kunnes allahia kunnioitetaan 100 prosenttisesti”.

  Muistakaa. Islamin arvostelemista valvoo Suomessa 50 viharikospoliisia. Ei saa siis sanoa mitään negatiivista tuosta rauhanuskonnosta. Terveisiä vaan sinne Fobban yksikölle.

  1. Korjaus: Kohta 200 vihapoliisia, Fobba sai lisää alaisia Risikon päätöksellä 🙁

   1. Nelinkertaistuiko vihapoliisin lukumäärä?
    Jos trendi jatkuu samana aina kun Euroopassa tapahtuu muslimikepponen, on vihapoliisiin kohta värvätty kantasuomalaisia vahtimaan enemmän väkeä kuin DDR piti STASIN töissä…

   2. Jos musut kaikki tappavat maailmasta, niin kukas sitä allahia sitte 0n kunnioittamassa sen jälkeen ?

   3. Isis polttopullon heittäjä vihasi ja heitti polttopullon,mutta ei silti ruotsalaisten tuomarien mielestä ollut viharikoksen tekijä.

 2. Kaljarekkaterroristillekin valtio maksoi hammashoidon vaan eipä maksa vanhuksille vanhainkodeissa sanoo:

  Eikä edes korvauksia tuhopoltosta tarvitse hänen maksaa eikä hänellä tietenkään edes ole millä maksaisi? Ja nyt kun hänet on saatu poliisin ”listalle” voinee han anoa korvausta kunnianloukkauksesta ja rasisteeraamisesta.

 3. Mitä se Ruotsia liikuttaa miten terrorisin käy kotimaassaan? Ei terroristiakaan liikuttanut oliko huoneistossa ja naapuristossa ihmisiä jotka kuolisivat tulipalossa.

  1. Nooh” Ruotsalaiset kyllä teatterin osaavat, joka näyttää ulkopulelta katsoen hyvältä.

 4. Tätähän tämä on: Tampeseen käräjäoikeus katsoi, että veljesten näyttö joukkoteloitukseen osallistumisesta ei ollut riittävä, joten todennäköisesti joukkoteloitukseen osallistuneet kävelevät vapaana Suomen kaduilla. Ensimmäistä rekkajoukkoonajoa oikein tarjotaan tekijöille. Mitä enempää veronmaksaja, pienten lasten isä voi enää toivoa? Ehkä sitä että epäillyt saavat kymmenien tuhansien korvaukset?

  1. Suvakit joutuvat aivopesettämään päänsä, jotta kestäisivät moiset hirveydet. He ovat jo luopuneet terveestä järjestään ilmeisesti ymmärryksessä siitä, mitä vielä on todella tapahtumassa. Suvakithan ovat paremmin valmistautuneita tulevaan kuin realistit, jotka joutuvat kohtaamaan raa´an todellisuuden, kun päätä ei ole sumutettu kaikenlaisilla unelmilla ja höpinöillä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.