Pizzeria sai suurta etua ilmaisesta työvoimasta

13

pizza2

 

Ylen mukaan eräästä lahtelaisravintolaa ollaan pyöritetty pitkään Hennalan vokin sotapakolaisten voimin. Sotapakolaisille ei ole maksettu euroakaan palkkaa, vaikka paikalla on ollut aina muutama työntekijä. Ravintola on saanut vuoden ajan siis suurta hyötyä palkattomista duunareistaan, sillä esimerkiksi vaikkapa tonnin palkka maksaa työnantajalle kokoisuudessaan työnantajamaksujen kanssa reilu 1400 euroa.

Kenelläkään ei varmaan tullut edes mieleen, että ravintoloitsija olisi suomalainen. Kuten ei olekaan vaan lähi-itätaustainen.

 

slaveri_009

 

Ruotsissa tällainen maanmiesten kustannuksella eläminen on hyvin yleistä. Tunnetuimpana esimerkkinä ns. vihannestukut Årstan teollisuusalueella Tukholmassa, jossa vihanneksia pakataan vain ja ainoastaan sotapakolaisten voimin. Tukkuja pyörittää turkkilais- ja lähi-itätaustaisia miehiä.

Joka aamu kokoontuu kymmeniä miehiä tukun portille ja siitä otetaan huutoäänestyksellä päivän työntekijät töihin. Vähän kuten satamissa ennen vanhaan. Tukut tulivat tunnetuksi pari vuotta sitten kun paljastettiin, että ne maksavat työläisilleen parin euron tuntipalkkoja.

 

Gammal+man+och+vårdbiträde+skrattar(2)

 

Toinen kuuluisa esimerkki on pakistanilaisten kotihoitojupakka. Siinä pakistanilaiset pyörittivät kotihoitofirmaa, joka hoivasi etupäässä tulijoita. Työntekijät olivat pakistaaneja tai muita tulijoita. Firman omistajat keksivät työntekijöilleen erilaisia juttuja, kuten että työntekijöiden oli työskenneltävä ilmaiseksi tai pienellä palkalla tietyn ajan, jotta saisi oleskeluluvan. Mistään mitääntietämättömät tulijat uskoivat ja moni työskenteli useita kuukausia euron tuntipalkalla tai ilmaiseksi.

Kannattaa siis aina miettiä toisenkin kerran kun jos jonkun firman omistaja on sotapakolaistaustainen ja työntekijät ovat sotapakolaisia. Luultavasti kyseessä on menossa jonkinlainen veivaus ja firma polkee hintoja tai saa muuta etua ilmaisesta työvoimasta.

 

 

Advertisements

11 thoughts on “Pizzeria sai suurta etua ilmaisesta työvoimasta

 1. Heti kun tiedätte/epäilette jonkun tarjoavan/tekevän verotonta työtä niin ilmoittakaa veroviranomaisille.

 2. Ählyjen omistamat ja matutusta tukevat yritykset ovat kuuluneet omaan boikotointi listaan jo vuosia -on vaikutettava kaikin mahdollisin keinoin tätä hulluutta vastaan. Tämä on yksi tapa johon kaikki voivat osallistua, vihollisen tukeminen rahallisesti on suurta typeryyttä!

 3. Musulmaanit eivät juuri kunnioita edes toisiaan, jos eivät ole sukua…
  – ja jos ei ole kyse suoraan sodasta vääräuskoisia vastaan, joka vaatisi yhteistyötä…

  Islam ei tarjoa mitään hyviä arvoja, ei mitään – suorastaan sosiopaattisen ajattelutavan vain, usein jopa muslimien keskenkin…

 4. Onko vihervasemmisto jo riehaantunut taustaisen pizzerianpitäjän harjoittamasta rasistisesta hyväksikäytöstä ja mennyt ravintolan edustalle vaatimaan tältä vastuunkantoa?
  Onko peräti paikka vihervasemmiston paremmalle väkivallalle?

 5. Erinomaisia esimerkkejä sotapakolaisten yrittäjähenkisyydestä. Investointien rasitus yleensä etupainotteinen, mutta palkka tulee aikanaan, jos jaksaa katsoa horisonttiin.

 6. Myyrmäen pohjoisella alueella on pitseria joka pelleilee kassakoneen kanssa. Lisäksi täytettä ei ole. Jopa tomaattikastikkeessa on säästelty. Valitettavasti sorruin kännissä. Kunnon nakkikioskeja tarttis olla enemmän.

 7. Niin kuin (kaikki) tietää näitten esisät on niitä historian pahimpia orjakauppiaita.
  Euroopassa ja amerikassa orja hommia hoiteli pääasiassa niin sanotut valkoiset eli juutalaiset joilla joka toisessa perheessä oli orja kun valkoisilla 5%:lla perheistä.

 8. Näähän tuntuu hallinnoivan jo kaikkia palveluammatteja. Parturit, autopesulat, pizzeriat jne joissa tekijöiden määrä ei näy kuitista tuo tasaisen kassavirran joka kirjanpidossa näkyy pääjehujen tekemänä. Pienessäkin autopesulassa saattaa häärätä kymmenen ukkoa, pizzauunin ympärillä neljä. Jos näihin haluttaisiin puuttua ratsattaisiin paikkoja pienen seurannan jälkeen ja rangaistukset olisivat kuten kuuluu. MUTTA koska talouden pyöriminen vaatii edullista kulutusta johon on varaa annetaan tämän pyöriä. Ja aina tietty rasismi, taitaa jokainen viranomainen tietää että tappouhkaus tulee heti jos alkaa tutkimaan tekoja. Pahimman luokan rikollisjärjestöjä mamujen joukossa; ymmärtää miksi poliisit ennemmin kyttää harmittomia prätkäkerhoja

 9. Suvakit ovat oivia keksimään kaikenlaisia ”työllistämiskokeiluja”, joilla pääsevät rahastamaan kielitaidottomina puolustuskyvyttömillä ihmisillä, sen lisäksi tukevat heidän orjuuttamistakin ja kutsuvat sitä kotouttamiseksi. Tämäkin tapaus on esimerkki siitä kuinka moraalisesti mädännyttä riistäjäporukkaa suvakit ovat ja heidän kohdallaan ”ihmisoikeudet” on vaan kiertoilmaus kaikenlaiselle kaltoinkohtelulle, josta puhuminen oikeilla nimillä toisi esiin kaiken suvakkien toiminnassa piilevän rumuuden. Suvakkien ”oikeus elää” tarkoittaa käytännössä ”oikeus olla orja tai köyhä Suomessa.”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.