Aarhusin mellakoiden odotetaan jatkuvan lauantain mittaan

13

Kuvakaappaus 2017-05-27 19-06-28

 

Tanskassa Aarhusin kupeessa Gellerupissa alkaa kuva eilleiltaisesta mellakasta selviytymään. Itä-Jyllannin poliisi kertoi tänään lehdistötiedotteessaan, että 70 henkilöä pidätettiin illan mittaan epäiltynä eri rikoksista. Pidätetyistä useimmat kuuluivat Loyal to Familia-nimiseen rikollisjärjestöön. Kaikki yhtä lukuun ottamatta päästettiin aamuun mennessä vapaaksi.

Paikalla oli illan mittaan 20 poliisipartiota rauhoittelemassa tilannetta. Mellakoitsijoita oli satakunta. Lisäksi paikalla oli myös ainakin 100-150 katsojaa, jotka eivät varsinaisesti ottaneet osaa mellakointiin. Lähinnä kyse oli eräänlaista ”käymistilasta”, jossa tunteet kävivät kuumana eri osapuolten kesken.

Allaoleva video on kuvattu paikanpäältä eileillalla. Video tv2 Østjylland:

 

 

Aiemmin viikolla maanantaina 150 henkeä otti osaa mellakointiin, jonka yhteydessä poliisia viskottiin kivillä. Tässä yhteydessä poliisi pidätti yhdeksän henkilöä, joista viittä tullaan syyttämään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Mellakka juontaa juurensa maahanmuuttajataustaisten rikollisjärjestöjen keskinäiseen ja sisäiseen välienselvittelyyn. Kööpenhaminasta oli saapunut Aarhusiin Loyal to Familia-supporteja, joka haluaa perustaa toimintaansa myös Aarhusiin.

 

brabrand_gellerup2

 

Mellakoinnissa oli kyse siis lähinnä rikollisten keskinäisestä riitelystä ja kun poliisi saapui paikalle alettiin poliisia viskomaan kivillä. Sivulliset eivät varsinaisesti olleet mitenkään erityisesti vaarassa, sillä jengit keskittyivät keskinäiseen riitelyyn.

Itä-Jyllannin poliisi ilmoitti lauantaiaamuna, että se tulee olemaan kaduilla täydellä miehistöllä koko viikonlopun ajan. Lauantaipäivän mittaan liikehdintää on ollut koko päivän.

 

 

Pt-media seuraa tilannetta ainoana suomenkielisenä mediana.

Asiaa voi seurata tanskalaisista medioista:

http://ekstrabladet.dk/112/kaempe-politiaktion-i-gellerupparken-57-anholdt/6683442

https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/69-bandefolk-loeslades-i-aarhus-kun-en-kraeves-faengsles

Advertisements

18 thoughts on “Aarhusin mellakoiden odotetaan jatkuvan lauantain mittaan

  1. Pankaa nyt danskit niille luu kurkkuun ja osoittakaa että Pohjolassa on edes yksi kansa joka ei koostu vellihousuvakeista.

  1. Rantala turpa kiinni! Mun mutsi tekee paljon parempaa ruokaa kuin yksikään savunahka tai aavikon beduini.

   1. Sä et vaan tajuu! Sun makuhermot on rasistisia! Tylsää suomalaista perinnesafkaa yäk. KUVITTELE DAIJU KU SIISTII KU SUOMES JOKA NURKAS SAA KUNNON SALAMANTERISOPPAA AIDON AAVIKKOBEDUIININ TEKEMÄNÄ!!!!!!????? Sun suppee maksalaatikkoaivo ei voi tajuuuuuuuuuuu ku hienoo on syödä KUNNON PASKAA HALVALLA! okei, se soppalautanen siel katmandussa maksoi alle sentin, ja Suomes..venaa kumää ynnään alv ja öö ja sosiaalimaksut ja öö työnantajadiibadaabat ja öö mitänäitnyo.. juu! eli yksi lautanen soppaa: 45 euroo! ja sit kokin pitää asua jossain, syödä jotain, elää ja viihtyä: 7 miljoonaa euroa per kokki per elämänikä. Oikeesti Rantala: TAPA ITTES VITUN JAUHOAIVO.

 1. Ja ajatelkaa, että koko ajan 1 miljardi tekee kovasti työtä tullakseen neljäksi miljardiksi, kun sen sijaan pitäisi painaa jarrut pohjaan ja yrittää pitää hinnalla millä hyvänsä väkiluku korkeintaan nykyisessä. Tietenkin se merkitsisi perheiden lapsiluvun rajua pudotusta, mutta omiaan ja meidän hautoja siellä nyt kovaa vauhtia kaivetaan.

  Kehitysmaasiirtolaisuus Eurooppaan pitää katkaista niin pian kuin mahdollista ja jatkossa estää.

 2. Yksikin pakoloinen Suomessa on liikaa. En voi ymmärtää, että ulkomaalaisille maksetaan parempaa sosiaaliturvaa, kuin kantasuomalaisille.

 3. Tanskalaiset hoitavat hommat mallikkaasti , hyvä niin. Outoa ette tästä kerrota Suomessa Iltalehdessä yms.

  1. Ovat päättäneet, että tuo on valeuutinen. Kyse on oikeasti kesäjuhlasta, jota poliisit turvaa natseilta.

 4. Tuon tyyppinen paikka saattaisi olla hyvä vokin tai ainakin laittomien tilapäissäilytyksen paikka, nuo hylätyt kasarmit? – pois pääsisi vain takaisin kotiinsa menemällä tai jos saa luvan jäädä Suomeen/valvotut retket… :

  ”Isosaari on täynnä ainutlaatuisia ja mystisiä paikkoja – tutustu suljetun saaren salaisuuksiin etukäteen Ylen 360-videolla

  Miltä näyttää hylätyn torpedokoeaseman sisällä? Minkälaisia kaikuja kuuluu tyhjentyneen kasarmin käytävillä? Ylen 360-videolla pääset tutkimaan pian yleisölle avautuvan Isosaaren suljettuna pysyvää puolta.”

  http://yle.fi/uutiset/3-9626504

  Suvakit voisivat toki käydä vierailuilla.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.