Liettuasta karkasi 230 sotapakolaista paremman sosiaaliturvan maihin

0

Kuvakaappaus 2017-05-27 00-35-24

 

Liettua on joutunut mielenkiintoiseen tilanteeseen, jonka pohtiminen saattaa sotaa ja vainoa paenneet kummalliseen asemaan. Nimittäin maa on sitoutunut ottamaan vastaan tulevien vuosien aikana 1 105 syyrialaista ja eritrealaista pakolaista, joista maahan on tullut tähän mennessä 309 henkeä. Osa on tullut Liettuaan Kreikasta ja osa Italiasta.

Nyt kuitenkin on selvinnyt, että Liettuasta on lähtenyt jo 230 pakolaista muihin maihin, lähinnä Pohjoismaihin ja Saksaan. Liettua ei siis kelvannut pakolaisille vaan he hakeutuivat paremman sosiaaliturvan maihin.

 

 

13 thoughts on “Liettuasta karkasi 230 sotapakolaista paremman sosiaaliturvan maihin

 1. Liettua ei olla turvallinen! ONGELMA! Puuro olla paska! Puuro olla koiralle, naiselle! ONGELMA! ANTAKAA MEIDÄN RAHAT!!!!!!

 2. Sotapakolaiset haastavat vielä Liettuan oikeuteen kunnianloukkauksesta.

 3. Pakenevat pakolaiset joiden elämä on pelkkää pakenemista -milloin sotaa ja vainoa ja toisinaan vielä sitäkin hirveämpää kohtaloa -huonoa sosiaaliturvaa. Helvetillistä rasismia ja valkoisen miehen syytä kaikki.

  1. Tuo ’valkoisen miehen taakka’ on yksi hienoimpia show’n ulottuvuuksia: orjakauppaan ovat yhtä syyllisiä niin Virtaset kuin Jonesit ja Smithit – joskin Virtaset yrittivät lähinnä välttää nälkäkuoleman niihin aikoihin. On vähintään kohtuullista, että Virtanen (senkin sika!) elättää kaikki Lähi-idästä tupsahtaneet. Sieltä on kuitenkin käyty öljyt riistämässä ja mene nyt hyvä ihminen peilin eteen: oletko valkoinen vai et?

   1. Suomalaisten osuus orjakaupassa: hurri myy halvalla loppuun ajetun työjuhdan.

    Kyllä meilekkin taakkaa on jaettu vaikka oltiin orjia itsekkin.

   2. Tuo ’valkoisen miehen taakka’ on idioottien ajatusviritelmä.

    Kun katsotaan, miten kehitysmaissa lisäännytään, niin huomataan, että taakka on täysin heidän oma luomuksensa. Kehitysmaiden väestöräjähdys on tapahtunut pääosin siirtomaakauden päättymisen jälkeen.

    1. Jospa ottaisit selvää mitä tämä ”valkoisen miehen taakka” (alkukielellä ”White Man’s Burden”) todellisuudessa tarkoittaa? Tämän päivän ongelmien suurin syy kun on juuri siinä, että toisen maailmansodan jälkeen valkoinen mies joutui laskemaan sen taakkansa kannettavaksi niille, jotka siihen eivät kykene omin voimin.

 4. Liverpoolissakin on orjuuden museo, jonka puolimusta opas väitti minulle, että kaikki valkoiset ovat syyllistyneet orjakauppaan jollain tavoin. Protestoin tietysti tällaista hölmöä väitettä ja sain oppaan vihat päälleni, kiäh kiäh…

  1. Orjakauppa Afrikassa käytiin paikallisten kuninkaiden kanssa. 99% Länsi-Afrikan orjista myytiin ”omien toimesta”.

 5. Liettuan sota vaan on niin kovin kurja. Ruotsinkin sota on hivenen liian ankara. Suomessa on sopivampi sota, kuin muualla, muttei tätäkään sotaa kaikki kestä, koska ruoka, kylmyys, pimeys jne.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.