Puolalaisten nuivuuteen osatekijä myös se, että Ruotsi on puolalaisten amerikka

13

kroater-och-polacker_201611435Ylen artikkeli Puolasta otsikolla ”Pakolaiset uhka, vaikkei heitä ole – Puolassakin puhaltavat populismin tuulet” kertoo, kuinka puolalaiset ovat maahanmuuttovastaisia, jolla tarkoitetaan lähinnä ei-eurooppalaisten muslimien vastaisuutta. Puolassa 97 prosenttia asukkaista on etnisiä puolalaisia ja muslimeja on kourallinen, lähinnä tataareja.

Jutun perusvire on se, että puolalaiset ovat rasisteja vaikka sellaiseen ei ole edes mitään perustavaa syytä. Maassa ei ole sotapakolaisia, joten puolalaisten rasismissa on jotain perustavanlaatuista järjettömyyttä.

Ylen toimittaja, joka kirjoitti jutun, ei tiedä mistä puhuu.

Tarkastiottaen puolalaiset perustavat maahanmuuttovastaisuutensa vahvoihin perusteluihin. Nimittäin Ruotsissa puolalaiset ovat yksi suurin maahanmuuttajaryhmä. Ruotsissa asuu tilastokeskuksen mukaan vajaa 100 000 puolalaista (kun esimerkiksi suomalaisia on noin 150 000). Mutta ennenkaikkea Ruotsissa töissäkäyvien puolalaisten määrä on eräiden arvailujen mukaan moninkertainen verrattuna vakituisesti asuviin puolalaisiin.

Käytännössä yhä useampi rakennustyömaa toimii puolalaisten rakennusmiesten voimin. Jos luku Ruotsissa on suuri, on rakennystyöläisten määrä Norjassa moninkertainen. Luultavasti liki jokainen rakennusmies jossain elämänsä vaiheessa työskentelee Ruotsin tai Norjan rakennustyömailla. Myös naisvaltaisilla aloilla kuten hoiva-, siivous- ja erilaiset kaupan alat ovat hyvin suosittuja puolalaisten naisten keskuudessa.

Monissa kaupungeissa on hyvin vilkas puolalainen kulttuuri- ja sosiaalielämä. Mainitakseni Nynäshamnin, Tukholman ja Malmön, jossa puolalaiset kuuluvat yhtä osana katukuvaan kuin vaikkapa mitkä muutkin tahansa maahanmuuttajat. Näin ollen lähes jokaisessa puolalaisessa suvussa ja perheessä on joku, joka on asunut tai asuu Ruotsissa.

Puolalaiset luonnollisesti keskustelevat asioista keskenään ja he, jotka ovat asuneet tai työskennelleet Ruotsissa pitävät Ruotsia suurena varoittavana esimerkkinä. Puolalaiset eivät ajattele Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa esikuvana vaan varoittavana esimerkkinä. He myös näkevät asuessaan Ruotsissa kuinka maa kaupunginosa kaupunginosalta vallataan muslimien toimesta.

Jutteleppa joskus baarissa puolalaisten miesten kanssa niin he kertovat varmasti olevansa ällistyneitä Ruotsin maahanmuuttopolitiikasta. ”Miten joku maa voi täyttää maansa muslimeilla ja ajautua itse pikkuhiljaa altavastaajan asemaan.”

Näin ollen, puolalaisten nuivuus johtuu ei rasismista vaan siitä, että he yksinkertaisesti Ruotsin naapurimaana ovat nähneet millaiseen jamaan maa voi joutua suuren muslimimaahanmuuton edessä. Moni puolalainen sanoo, että maahanmuuttoasiat eivät olleet mitenkään tärkeitä ennen Ruotsin vuosia. Mutta sen jälkeen he katsovat asiaa aivan eri kantilta.

 

Advertisements

9 thoughts on “Puolalaisten nuivuuteen osatekijä myös se, että Ruotsi on puolalaisten amerikka

 1. Menee kyllä käämi noihin YLEn toopeihin. Hyvä juttu Paavolta. Sivuhuomiona, kuvan kolmesta jäppisestä kahdella on Kroatian futisvärit.

 2. Puolan ja Unkarin vastainen propaganda tulee kiihtymään lähitulevaisuudessa aivan uusiin ulottuvuuksiin kun EU-mafia yrittää pakottaa ne mukaan koko mantereen kattavaan valkoisten kansanmurhaan -yle tietysti mukana koko 508 miljoonan €uron budjetillaan jauhamassa paskaa kuten tässäkin tapauksessa.

  -Irvokasta!

 3. Itseasiassa maahanmuuttovastaisuus (ja ultranationalismi) on ollut jo vuosikymmeniä pinnalla puolassa mikä näkyy parhaiten esim puolan futisskenessä(huligaanit) jotka siis ovat täysin omaa luokkaansa jättäen taakse kaikki muut euroopan maat. Tai esim puolan itsenäisyyspäivän marssi( euroopan suurin patrioottinen marssi, vuosikausia järjestetty).

 4. Puolan itsenäisyyspäivän marssi oli kyllä hienokokemus viime marraskuussa.. 75 000 nationalistia puhalsi yhteen hiileen.. pikku tihkusade ei haitannut tahtia.

 5. Sivuhuomiona puolalaisten Amerikka on tällä vuosituhannella ollut Iso-Britannia, jossa heistä on reilulla 800 000 asukkaalla tullut maan suurin ulkomainen kansallisuusryhmä. Halpatyöläisten räjähdysmäinen kasvu oli isoimpia tekijöitä, miksi kansa äänesti ulos EU:sta. Muslimeja kun britit ovat tuoneet omasta takaa entisistä siirtomaistaan eikä niinkään EU:n takia.

 6. ”The number of applications for refugee status rose 50 times following Euromaidan. The overwhelming majority of applications are being accepted. Resulting from this, Ukrainians constitute 25% of the entire immigrant population of Poland”

  Puola taitaa olla ainut maa joka ottaa Ukrainasta porukkaa vastaan.

  1. Milloin Suomi alkaa kantamaan vastuunsa ja ottaa vastaan ukrainalaisia sotapakolaisia?
   Tätä kysymystä pitäisi ruveta kysymään jokaiselta poliitikolta ja suvaitsevaiselta joka käänteessä…

  2. Ukrainasta tullaan töihin Puolaan. Paremmat palkat houkuttaa. Tämä toimii Puolan parhaaksi eikä Ukrainalaisista ole juurikaan harmia, Samanlaisia kuin puolalaiset pääpiirteittäin.Tänä vuonna arvioitu noin miljoona vierastyöläistä tulevaksi ukrainasta ja se miljoona tulee ihan tarpeeseen koska Puolan talous kehittyy kolmiloikkaa eteenpäin. Ei kulu kauaa kun puola ottaa saksan aseman euroopan veturivaltiona.
   Lapsilisiin tuli raju korotus. Sensijaan että syntyvyyttä paikataan muslimeilla niin hoidetaan asia omasta takaa ja se toimii!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.