Rosengård tutuksi – vajaa 90 % asukkaista ulkomaalaistaustaisia

13

Kuvakaappaus 2017-05-27 01-31-16

 

Malmön Rosengård lienee Ruotsin kuuluisimpia lähiöitä. Rosengård sijoittuu Malmön suurelle maahanmuuttaja-alueelle Malmön kaakkois-eteläalueelle. Itse Rosengård jakaantuu vielä itsessään muutamaan pienempään alueeseen, joista suurimmat ovat Östra Kyrkogården, Apelgården, Herrgården ja Örtargården.

Rosengård (ruusutarha) nimi tulee vanhasta Kockumin suvun kartanon nimestä, joka oli paikalla vielä jonnekin 1920 luvulle asti jakaantuen muutamiin eri ”puutarhoihin”. Viimeiset muistot näiltä ajoilta ovat 1960-luvulta, jolloin alueesta alettiin rakentaa nykyisenlaista lähiötä.

Rosengårdin sijainti suhteessa Malmöön on mielenkiintoinen siinä mielessä, että se ei ole mikään kaukainen lähiö kymmenien kilometrien päässä keskustasta vaan sen sijainti on ihan Malmön ydinkeskustan kupeessa kaikkien palvelujen kupeessa.

 

showFoto

 

Alueella asuu noin 22 000 henkeä, joista tilastokeskuksen mukaan 60 % on syntynyt ulkomailla ja 26 % on syntynyt Ruotsissa kun molemmat vanhemmat ovat syntyneet ulkomailla. Eli kokonaisuudessaan noin 86 % asukkaista on ulkomaalaistaustaisia. Suurimmat Rosengårdin taustaisuudet ovat irakilaiset, entisen Jugoslavian alueelta tulleet, libanonilaiset, bosnia-hertzegovinalaiset ja afgaanit. Rosengårdin ytimen Herrgårdenin väkimäärästä 96 % on ulkomaalaistaustaisia. Alueella ei kuitenkaan asu yhtään etnistä ruotsalaista.

Jo 1980-luvulta alkaen ovat etniset ruotsalaiset pyrkineet muuttamaan alueelta ja nykyään Rosengårdissa on hyvin ainutlaatuinen kulttuuri, johon sekoittuu monien lähi-itäläisten maiden kulttuurit, joilla ei taas ole mitään kontaktia ruotsalaiseen kulttuuriin. Alueella asuu tuhansia henkilöitä, jotka ovat syntyneet Ruotsissa, mutta joilla ei ole minkäänlaista käsitystä ”oikeasta” ruotsalaisesta kulttuurista.

 

2695785_1200_675

 

Rosengårdin työikäisistä ihmisistä 28 % käy töissä tai jossain muussa puuhastelussa, eli työttömyysprosentti on korkea. 21 % talouksista saa toimeentulotukea. Alueen suurien viiden suurimman koulun oppilaista vain 50-60 % saa hyväksytyn päästötodistuksen peruskoulusta ja useita kouluja joudutaan sulkemaan ajoittain levottomuuksien takia.

Suurin ongelma Rosengårdissa on useiden rikollisjengien vaikutus. Erilaiset väkivaltaiset ammuskelut ovat arkipäivää ja Kööpenhaminan halpa kokaiini tekee rikollisjengien vallasta entistä suurempaa.

Yhtäkaikki Rosengård on todellinen monikulttuurisuuden kehto ja alueella on satoja erilaisia etnisiä yhdistyksiä. Lisäksi monet monikulttuuriset kohtaamispaikat kuten Apelgårdin vapaa-ajanpuisto, Tegelhusetin vapaa-ajankeskus ja musliminaisten kohtaamispaikka Kamelia tekevät alueesta kukoistavan monikulttuurisuuspaikan.

LISÄYS: Lukijamme löysi Ruotsin väestörekisteristä muutaman henkilön, jotka asuvat Rosengårdissa, joten väite ”Rosengårdissa ei asu yhtään etnistä ruotsalaista” on virheellinen. Rosengårdissa voi asua yksittäisiä ruotsalaisia.

 

 

Advertisements

15 thoughts on “Rosengård tutuksi – vajaa 90 % asukkaista ulkomaalaistaustaisia

  1. Rosengårdista ei ole mitään muuta hyvää tullut kuin Zlatan Ibrahimovic. Nyt odotetaan kieli pitkällä uusien Zlataneiden esiinputkahtamista mutta eihän sieltä putkahda kuin rikollisia, terroristeja ja sosiaalipummeja vaikka miten yritettäisiin.

 1. ”Suurin ongelma Rosengårdissa on useiden rikollisjengien vaikutus” Eikä ole. Suurin ongelma Rosengårdissa kuten kaikissa muissakin Ruotsin ghetoissa on lisääntyminen sekä materiaalin järkyttävän matala älykkyysosamäärä.

  1. Ja suunnaton työhaluttomuus sekä uskonnollinen kiihkolaisuus.

 2. Suurin ongelma… kaikki ongelmat johtuvat siitä, että ruotsalaiset ovat päästäneet maahansa peruuttamattoman määrän mutiaisia. Kaikki muu on vaan kosmetiikkaa.

 3. Rosengård onkin valittu maailman ihmisoikeusmanifestin täsmäkohteeksi: Tsar Bompin synnyttämän kuopan syvyysmittauksen koekohteeksi.

 4. Kukaan ei uskalla kansankodissa sanoa, että eihän näitä kukaan tänne halua, mutta lähiöiden tyhjeneminen kanta-asukkaista kertoo totuuden selkeästi. Monikulttuurisuus on rikkaus, kunhan minun ei tarvitse rikastua.

 5. Aha! Päätin alkaa leikkimään paholaisen fucktantarkastajaa ja löysin hirvittävän virheen Paavon tekstistä. Kyyläsin Hitta.se -palvelun avulla, että minkä nimistä porukkaa asuu Herrgårdenissa (joka käsittääkseni sijaitsee siellä surullisenkuuluisan Ramels vägin paikkeilla) ja havaitsin, että kyllähän siellä, nimien perusteella, asuu joitain yksittäisiä etnisiä swedupettereitä. Esimerkiksi osoitteessa Ramels Väg 139 asuu sissi nimeltä ”Lars Jonsson, 65”. Ramels Väg 7 taas asuu ”Peter Glans, 49”. Löytyy sieltä vielä joku suomalainenkin, Ramels Väg 9 ”Anna Taskila, 33”..

  Näin ollen Paavon väite ”Alueella ei kuitenkaan asu yhtään etnistä ruotsalaista” on aivan selkeästi valeuutinen™ ja äärimmäisen rasistista, mahdollisesti jopa natsistista, vihapuhetta®. Voimme siis julistaa hyvällä omallatunnolla, että Rosengård on mukavanoloisten ihmisten kansoittama mukava paikka, monikulttuuri on ehdottomasti rikkaus ja..öö..ai niin, rajat auki.. 🙂

  1. 33-vuotias Anna on kyllä uskomaton sissi. Jos ei pidä niqabia, niin taistelulajien ammattilainen pitää olla kun tuolla asuu. Löytyypä niinkin mielikuvituksellinen nimi kuin Ibrahim Ibrahim. Tuo sivusto on kyllä melkoinen murtovarkaiden ja häiriköiden paratiisi. Nimet, iät ja osoitteet kaikkien nähtävillä.

   1. Juu, puhumattakaan Ramels Vägin varrelta löytyvistä täysin normaaleista ruotsalaisnimistä kuin ”Innocent Uche Ezeaka”, ”Erxhymen Sylejmani”, ”Firas Saadi Jabbar Jabbar”, ”Sami Sami”, ”Bushan Burhan Hassan” tai ”Kamel Hardan”.. 🙂

    Mutta anyway, hitta.se on tosiaan melko kyseenalainen tapaus, mutta joskus se on ihan kätevä. Tutkikaapas huviksenne, että montako selkeästi ei-pohjoismaista/eurooppalaista nimeä löydätte vaikkapa Hesarin Tukholman kirjeenvaihtajan, Rinkeby-selviytyjän, Elina Kervisen naapurustosta.

 6. Selvitin Hitta.se-palvelulla Ruotsin 20 yleisimmän sukunimen esiintyvyydet Rosengårdin Ramels Vägillä ja heidän ikänsä jos saatavilla.

  1 x Andersson (24)
  3 x Johansson (60, 66)
  1 x Karlsson (66)
  2 x Nilsson (22, 35)
  0 x Eriksson
  2 x Larsson (29, 61)
  0 x Olsson
  0 x Persson
  1 x Svensson (31)
  0 x Gustafsson
  0 x Pettersson
  2 x Jonsson (65)
  1 x Jansson (36)
  0 x Hansson
  0 x Bengtsson
  2 x Jönsson (61)
  0 x Lindberg
  0 x Jakobsson
  0 x Magnusson
  0 x Olofsson

  Vuonna 2016 lähes 2 miljoonalla ruotsalaisella oli jokin noista sukunimistä. Jos vierasperäisiä etunimiä ei huomioida, arvioin ruotsalaisten määräksi noin 50. Ja katu taitaa olla Rosengårdin asutuin, joten tietokannasta löytyy useita tuhansia nimiä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.