Skip to content
Mainokset

Somaliasta virtaa kummallisia puheluita Ruotsiin

Somalia-calling

 

Ruotsiin virtaa kummallisia puheluja Somaliasta. Maanumeron +252 alkuisista numeroista on tullut kymmenille henkilöille puheluita, mutta useimmat jättävät vastaamatta kun näyttö ilmoittaa numeron tulevan Somaliasta.

Tarkasti ei tiedetä mistä puheluruljanssissa on kysymys, mutta SVT:n soittaessa kyseiseen numeroon kuuluu toisesta päästä brittienglanniksi otteita englantilaisesta kirjasta.

Aiemmin samantapaisia puheluita on tullut joistakin Afrikan maista, mutta ei niin suuressa mittakaavassa kuin nyt. Numeroita kerrotaan olevan kymmeniä ja niitä on tullut sadoille ihmisille.

Teleyhtiöt arvelevat puheluiden tulevan firmoilta, jotka pyörittävät maksupuhelimia. Tällaiseen numeroon vastaaminen voi siis maksaa paljonkin, sillä yksin minuuttihinta Somaliasta pyörii riippuen tekijöistä muutamasta eurosta viiteen-kuuteen euroon. Teleyhtiöt kertovat jokaisen itse vastaavan puheluistaan, mutta joissakin tapauksissa asiassa voidaan tulla vastaan.

https://www.svt.se/nyheter/konsument/somaliasamtalen-fortsatter-stromma-in

Mainokset

10 Comments »

 1. Monet ruotsalaiset ovat kuitenkin innoissaan – pikkuhinta siitä, että saa aidon puhelun Somaliasta, vaikka olisi nauhoitekin…

  Alkoi muuten soida päässä lastenlaulu Telefooni Afrikassa…

  Tykkää

 2. Puheluun vastaaminen ei käsittääkseni maksa, jos ei samalla suostu Maksamaan soittajan kuluja. Eri asia jos soittaa takaisin.

  Tykkää

  • Jospa entisaikojen mekaanisen puhelinkeskuksen virkaa hoitavaa softaa on Ruotsissa käpälöity siten, että pelkkä vastaaminen aloittaa laskutuksen. Siis rikolliset olisivat tehneet pienen muutoksen softaan, joka laukaisee laskutuksen.

   Koska soitot tulevat Somaliasta ja rahat menevät Somaliaan, olisi syytä selvittää ruotsalaisten operaattoreiden asiaan vaikuttamaan pystyvän henkilöstön luotettavuus.

   Tykkää

 3. Vastaamalla tilaat kotisomalin täydellä ylläpidolla luoksesi asumaan? Palautustilanteessa etsit somalin passin ja lähetät takaisin. Kuinka kätevää.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: