Afgaanit kotiin- Pt-media mukana koneen tankkauksessa

0

originalMuuan afgaanipoika Hamzeh Nouri on yksi niistä, jotka lentävät tänä iltana Ruotsista kotiin Agfanistaniin. Dagens Nyheterin puhelinhaastattelussa maalaillaan kuvaa tragediasta. Jota kotiinpaluu eittämättä on. Tai kotiin ja kotiin. Hamzeh ei ole ikinä asunut Afganistanissa vaan koko noin 20-vuotiaan elämänsä Iranissa, jonne hänen vanhempansa ja osa suvusta taas muutti jo 20 vuotta ennen Hamzehin syntymää.

Silti Hamzeh on hakenut turvapaikkaa Ruotsista vedoten Afganistanin tilanteeseen. Jossa ei ole siis ikinä asunut.

Hamzeh on luonnollisesti katkera. Hän kertoo:

– Ihan kuin olisimme jossain pelissä. Politiikkopelissä. Politiikot haluavat näyttää vahvuutensa, mutta kaikki tietävät mitä Afganistanissa tapahtuu. Sotaa ja pommeja. Politiikot tietävät tämän.

Hamzeh siis itse kertoo, että hänen klaaninsa muutti Iraniin jo vuosikymmeniä ennen hänen syntymäänsä. Elämästä Iranissa hän kertoo:

– Elämä Iranissa oli kovaa ja väkivaltaista. Jouduin menemään kengästehtaaseen jo 11-vuotiaana. En ole ikinä käynyt Kabulissa ja minua pelottaa mitä siellä tapahtuu. Ehkäpä mafia haluaa käyttää minua hyväkseen.

Ruotsi tarjosi Hamzehille vapaaehtoisesta kotiinpaluusta 30 000 kruunua (3 157 euroa), joka olisi eittämättä ollut iso starttiraha uuteen elämään. Poika kuitenkin pelasi tuplaa ja kuittia ja hävisi tässäkin arvonnassa. Hamzih pelasi loppuun asti elinikäisen ilmaisen ylläpidon puolesta, mutta se arpa ei voittanut ja hän menetti alimmatkin saavutetut panokset. Jäljelle jäi pakkopalautus.

Parin vuoden aikana Ruotsissa Hamzeh on oppinut sujuvaa ruotsia ja hän haaveili urasta:

– Olisin halunnut tohtoriksi, tai insinööriksi. Ruotsalaiset ovat olleet niin mukavia tämän parin vuoden ajan. Minäkin haluan tulla ruotsalaiseksi.

 

bigOriginal (1)

 

Pihalla pitää muutamasatapäinen paikallinen RHC mielensosoitustaan, jossa itketään suuria epäoikeudenmukaisuudesta kumpuavia ihmisoikeuskyyneleitä ja lauletaan kumbajjan ruotsinkielistä versiota:

”Jalla, jalla, Sverige åt alla!”

(=Jalla jalla, ruotsi kuuluu kaikille tjn)

Toivottavasti Suomestakin saataisiin mahdollisimman nopeasti ainakin asemalla postaavat laittomat kotiin, tai jonnekin.

12 thoughts on “Afgaanit kotiin- Pt-media mukana koneen tankkauksessa

 1. Jos Suomessa olisi lonkalta heitettynä n. 200 000 lennätettävää ja koneisiin on tähän asti lastattu karkeasti 20 kotimatkalaista kerralla niin pitäisi pikapikaa saada 10 000 lennokkia ilmaan.. vaikuttaa kovin kaukaiselta ajatukselta. Rajojen yli valuu satakertainen määrä tulijoita lähtijöihin nähden niin jotenkin valtiota pitäisi pystyä avittamaan poistohommissa. Tähän asti homma on ollut pelkkää silmälumetta.

  1. Jollain proomulla kai nuo pitäisi uittaa. Toisaalta täällä loisivat naiset ja lapset ovat tulleet lähinnä Ruotsista, jollloin on epäoikeudenmukaista palauttaa heitä kotimaihinsa. Ruotsiin päin bussikolonna, niin helpottaa heidänkin (ruotsalaisten) himojaan kummasti. Ja käännytykset rajalla pikana, ei mitään syytä lähteä Ruotsista pakoon.

   Tyyppi olisi kolmella donallaan perustanut pikku puodin Iraniin? Ei kelvannut. Valehtelulla insinööriksi.. aika hurjaa, sanoisi eräs torilla päivystäjä.

   1. Ei ole väliä mistä kukin on tullut vaan miten nopesti niistä päästään eroon. Oli sitten kyseessä naiset tai lapset. Meidän naisten ja lasten hyvinvointi on erittäin vakavasti uhattuna lopulta vaihtoehdot ovat ne tai me.

 2. Ai kas vain.Jallajalla vai mikä olikaan – (ei kiinnosta noiden nimet) olisi halunnut lääkäriksi tai insinööriksi.Kukapa olisikaan arvannut?Noin suurinpiirtein 100% noista aina haluaa lääkäriksi tai insinööriksi joka ainoassa ulinahaastattelussa mitä noista tehdään.Hieman hämmentää tosin että miksi koska mädättäjien mukaan he ovat kaikki korkeasti koulutettuja astronauttiaivokirurgikvanttifyysikoita tjsp jo saapuessaan.

 3. PT-Median pyyteetöntä ilmailualan vapaaehtoistyötä voitaneen verrata VPK -aatteeseen. Erona tosin se, että toinen pyrkii sammuttamaan ja toinen pistämään tulta perseen alle.

 4. Kansainkotiin tuli vuonna 2015 pelkästään ”aivan yksin saapuneita” vaatimattomat
  33 000 tapausta -eli aivan käsittämätön määrä! Tätä karua tilastotietoa kun tuumailee niin nämä 20 vesselin palautukset ovat täysin riittämättömiä. Lähinnä huonoa kilvenkiillotusta viranomaisten taholta, yritetään näyttää että homma olisi hallinnassa -mitä se ei milläänmuotoa ole!

  -Tarvitaan vähintään 3-4 täyttä konetta päivässä niin voidaan alkaa puhua palauttamisista, niiden aloittamiseen ruåtsilla ei rahkeet riitä. Pelätään että musut suuttuu ja alkaa kunnon hässäkät. Eivät tajua että nykyinen toimintatapa johtaa samaan lopputulokseen, ylimääräisten poiston maasta siis luulisi olevan poliisinkin kannalta viisainta hoitaa mahdollisimman tehokkaasti.

 5. Näistä sais upeita komedialeffoja. Minä vaadin turvapaikkaa koska VIETNAMIN SOTA! Kolme hylsyä myöhemmin minut lennätetään Vietnamin viidakkoon jossa outolintuna joudun selviytymään mukanani ainoastaan kotiinlähtöfyrkat satadonaa Ruotsin kruunua. JÄNNÄÄ!

 6. toivoisin että kyseisenlaisia tankkaus toimenpiteitä olisi suomenkin puolella paljon ja olen aina mukana tankkaamassa konetta

 7. Aina vaan lääkäriksi tai insinööriksi. Miksei vaan ihan realistisesti lähikaupan kassaksi tai roskakuskiksi,tuo insinööri on joku maailman suurin tavoite kaikilla sotapakolaisilla.

  1. Harmaapartalapsi joka ei osaa edes lukea ja kirjoittaa kunnolla omalla äidinkielellään koraanin säkeitä, opiskelee pohjolassa insinööriksi tai lääkäriksi omalla kustannuksellaan tietysti, just joo…
   Jos edes peltisepän apupojaksi tai vanhusten vaippojen vaihtajaksi 10 vuoden maksuttoman opiskelun jälkeen, vai onko sekin liian optimistinen ja riskaabeli toive.
   Kun taikaseinä tyhjenee voi harmaapartalapsi saada itkupotkuraivarin ja jos vääräuskoisia sattuu tielle niin se on tekninen vika ja kerrasta poikki niinkuin imaami on opettanut.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.