En osann historia: flyktingen försökte självmord- fick böter

12

6Uwsp4T

 

I Facebookgrupp Rasmus och RHC sprider dem löjliga snyfthistorier om krigsflyktingar som har skickats tillbaka. En av sån skrattretande sak är berättelsen om en iran-kurd som efter att han nekats till att få stanna i Finland och försöker därför att begå självmord. Polisen ser att självmordsförsöket är ett flyktförsök då på köpet får mannen betala böter.

Låter det trovärdigt? Att krigsflyktingen nekats att få stanna, försöker ta livet av sig och misslyckas. Då den finska polisen straffar honom med böter för flyktförsök.

För att bara jävlas frågade från fem olika poliser om saken och alla dem slog ner tanken som är till och med för löjlig att vara en rolig historia. Eller rättare sagt så pass mycket överkant att vi får fundera det här en stund.

Muhammed hänger repet till taket, sätter repet runt halsen och sparkar stolen ner. I samma stund när han borde bli hängandes i luften
och paradisets portar skulle öppnas då takanordningen ger mig sig samt ramlar rakt ner i Mohammeds huvud. Han sitter där på golvet helt borta i huvet. Putsar bort dammet av gipsskivorna från sitt hår medans farbror polisen kommer in i rummet:

– Ajjabajja Muhammed, man ska inte hänga sig så där halvplanerat. Det var ett misslyckat försök som betyder att det är flyktförsök! Det blir 500 euro böter för fångens flyktförsök.

Eller gick det så här, att Muhammed slukade i sig en burk med blåa piller. Käkade piller efter piller tills han slocknade på golvet. Fördes ilfart till sjukhuset till magpumpning.

När Mohammed vaknar dagen därpå inlindat i sjukhusets lakan och känner diapam smaken i sin mun som kattskit och blå, intorkad saliv på kinden märker han plötsligt att bredvid hans säng sitter farbror polisen som säger:
– Jaha, Mohammed. Det är så att utan att böta kommer du inte härifrån. Det var misslyckat självmord som vi ser som flyktförsök. Det blir 500 euro att böta!

Till samma kategori påhittade berättelser tillhör historien om Moataz Jalal som skulle bli utsatt för förföljelse i Irak. Om denna typ finns många historier i PT-media. Han har slutligen fått nekande svar och det är dags att gå hem.

Men det här passar inte för förälskade refugees- och rasmuskvinnor. Dem börjar att hitta på berättelser om mannen som flyr krig, förföljelse och tortyr. Men mannen berättar själv att han kom till Finland för att fortsätta med sina studier. Han förklarar bland annat i Dansk TV att han drömmer om att få bo i Finland.

https://pt-media.org/2016/05/12/microsoftin-sertifikaatit-ja-henkilostoinsinoorit/

När det sen kom fram, att asylansökan inte gick genom som krigsflykting tog man fram så kallad hemtamningsstrategi. Moataz har blivit hemtam och trivs bra i Finland och kvinnor räcker så att det får en att skratta. Han till och med arbetar (som nu ingen av världens människor skulle vara tvungna att arbeta för levebrödet).

Så att först flyr han för krig och förföljelse, men när orsaken räcker inte byter man taktik. När det räcker inte börjar man gråta över det omänskliga landet med namn Finland.

Men, frågan lyder: Vem som tankar planet. Den största delen av befolkningen har tröttnad på sirkuset och vill tanka planet.

När det sen kommer riktiga krigsflyktingar, när vi börjar prata om unga kvinnor, så tror jag att det kommer finnas övernattningsställen här till ett par söta arabkvinnor.

2 thoughts on “En osann historia: flyktingen försökte självmord- fick böter

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.