Ruotsalainen kätilö kertoo, että neitsyystodistuksia kysellään paljon

13

image

 

Eräällä länsi-ruotsalaisella nuorisovastaanotolla aiemmin työskennellyt, nyt jo eläkkeellä oleva kätilö Rosa-Marie Lager kertoo, että loppuvuosinaan häneltä pyydettiin usein neitsyystodistuksia tytöille. Hän kirjoitti tällaisen todistuksen noin kymmenessä tapauksessa riippumatta siitä oliko tyttö neitsyt vai ei. Lager kertoo tällaisten päätösten olleen puhtaasti tytön parasta ajatellen.

Rosa-Marie Lagerin mukaan tapaukset olivat usein hyvin erilaisia.

– Jotkut tytöt tulivat itse vastaanotolle pyytämään todistusta, että he ovat neitsyitä. Esimerkiksi yksi tapaus, jossa nuori pari oli avioitunut, mutta mies oli alkanut epäillä tuoreen vaimonsa neitsyyttä. Mies uhkasi avioerolla. Nainen tuli luokseni ja pyysi todistusta neitsyydestään. Minulla oli tapana kirjoittaa näihin todistuksiin, että ”ei näyttänyt siltä, että nainen olisi ollut yhdynnässä”.

 

gynekolog

 

Eräs tapaus on jäänyt Rose-Marie Lagerin mieleen. Vastaanotolle tuli nuori tyttö perheensä kanssa:

– Äiti oli saanut tietää tyttärensä tapailevan poikaa. Äiti oli aivan raivona ja vaati minulta nyt neitsyystutkimusta ja siitä todistusta. Ulkopuolella odottivat perheen isä ja tytön veli. Koko perhe odotti jännittyneenä tutkimuksen tulosta.

Lagerin mukaan perhe halusi nyt tytölle todistuksen tämän neitsyydestä siksi, että sen jälkeen tyttö lähetettäisiin kotimaahansa avioliittoon.

– Tajusin nopeasti, että tyttö oli vaarassa. Pukkasin äidin sivuun ja sanoin, että hän ei voi olla samassa tilassa kun teen tutkimusta. Vein tytön sermin taakse ja kuiskasin tytölle, että autan häntä. Tyttö ymmärsi tarkoitukseni ja oli mukana juonessa.

Rose-Marie ei edes tutkinut tyttöä, mutta sanoi äidille, että tyttö oli neitsyt. Äiti vaati todistusta, mutta tässä tapauksessa Rose-Marie kieltäytyi kirjoittamasta todistusta, koska tyttö olisi silloin pakkonaitettu kotimaahansa.

– Äiti kilahti totaalisesti, mutta minä kieltäydyin itsepäisesti. Kun he lopulta lähtivät vastaanotolta, soitin heti sosiaaliin ja tein lastensuojeluilmoituksen. Tajusin tottakai, että tyttöä sorrettiin koko perheen voimin.

Rose-Marie Lager kertoo, että ei kadu mitä teki.

– Olen sitä mieltä, että se mitä kussakin tapauksessa tein, oli tapauskohtaista ja sillä hetkellä oikein. Olin aina tyttöjen puolella. Kätilön pitää tällaisissa tilanteissa olla aina tytön puolella ja arvioida jokainen tapaus erikseen.

Göteborg Postenin tekemän tutkimuksen mukaan Ruotsissa on huostaanotettu vähintään 527 lasta ns. kunniaproblematiikan takia. Useimmissa tällaisissa huostaanotoissa vanhemmat vaativat lääkäreitä tutkimaan onko heidän tyttärensä neitsyt. Tätä neistyystodistusta sitten näytetään muulle suvulle todistuksena tytön neitsyydestä.

GP

Advertisements

17 thoughts on “Ruotsalainen kätilö kertoo, että neitsyystodistuksia kysellään paljon

 1. Hengenpelastusmitali rouvalle! Tosin kertoessaan, ettei kannata sanoa tyttöä myytävän ulkomaille antaa pikku vinkin….

  Pidän kyllä päätä lyhyemmistä tytöistä, mutta päätä itseäni lyhyemmistä, mitään kunniamurhattua panisi.

  Muslimeilla ei ole yhtään mielikuvitusta, voi sen neitsyyden viedä toisellakin tapaa.

 2. Ei näistä tarvitsi edes puhua jos olisi otettu tiukempi ote länsimaissa. Tilanne on kuitenkin nyt se, että Suomessakin on 200 vihapoliisia jotka antavat islamin tapojen arvostelemisesta rangaistuksia.

 3. Feministisessä ruotsissa tarkkaillaan pikkutyttöjen haaroväliä ettei vaan olis pilannut itseään miehen kanssa. Erikoisia ristiriitaisuuksia modernissa tasa-arvoisessa monikulttuurisessa yhteiskunnassa. Ja joku vielä kehtaa väittää ettei ajat ollu ennen paremmin

  1. Valkoisella marxisti-feministinaisella on tukalaa: hänhän on uhrihierarkiassa vain juuri pohjalla olevan valkoisen heteromiehen yläpuolella. Niinpä hänellä on valtava tarve yrittää lisätä uhripotentiaaliaan edes pykälän verran ylemmäs, jossa olisivat seksuaalivähemmistöt. Seurauksena on feministilesboja, jotka raivoavat sydämensä kyllyydestä valkoisten heteromiesten äärimmäisestä pahuudesta.

   Heidän raivoamistaan seuratessa huomaa ennen pitkää heidän vihaavan myös heteronaisia, homomiehiä ja lesbonaisia. He vihaavat raivokkaasti kaikkea, koska he ovat yrittäneet kohota uhrihierarkian seuraavalle, valkoisen lesbonaisen tasolle omalla ilmoituksellaan. Koska he eivät sellaisia oikeasti ole, heitä vituttaa (sanan varsinaisessa merlkityksessä!) se, että heidän on pakko sitä teeskennellä.

   Jotkut ovat koittaneet päästä vähän helpommalla kehittämällä ns. intersektionalismin: valkoinen heteromies sortaa kaikkia ja kaikkea, niinpä kaikki valkoisen heteromiehen sortamat ovat jollain tapaa samassa veneessä. Kukaan näistä intersektionaalisista feministeistä ei tietenkään ole koskaan kysynyt yhdeltäkään afro- tai arabimuslimimieheltä, kokeeko tämä olevansa jollain tavalla valkoisen heterofeministin liittolainen valkoista heteromiestä vastaan, eikä ole tarviskaan. Senkun ollaan vaan ja julistetaan asian olevan niin.

   Asian ilmentymiä ovat mm. marjaana-pastorien ylläpitämät ”arabijätkille pullaa ja pillua” -leirit pääkaupunkien keskustoissa ja muslimiämmien tyttölapsilleen teettämien sukupuolielinten silpomisten raivokas puolustaminen. Älkää kysykö mitä lopullista järkeä siinä on. Minä en tiedä, enkä usko että hekään tietävät. Lienevätkö koskaan edes miettineet?

 4. Ja samat muslimit raiskaavat mielellään ei-muslimeja neitsyitä, jopa joukolla…

 5. Tässä oli nyt muutama tapaus, jotka tulivat esiin länsimaassa. Mutta miljoonat tytöt joutuvat tuohon samaan prässiin ympäri maa… no Lähi-itää ja Afrikkaa. Kertakaikkiaan sairasta touhua.

  Riittävän pieni määrä ko kulttuurista tulleita saataisiin länsimaissa ehkä kuriin ja järjestykseen ja parin sukupolven jälkeen tilanne olisi kenties toisin. Mutta kun ihmisvirta on jatkuva, on väistämätöntä, että menetämme tilanteen hallinnan ja joudumme vain pitkin hampain hyväksymään tuo touhun ja katselemaan muualle, kun joillekin lait ovat erilaiset kuin toisille.

  Maailmanlaajuisesti emme voi asialle mitään, mutta ei tuollaista nyt helvetti vie saa päästää normitilanteeksi tänne meillekin.

 6. Musut ei osta sikaa säkissä -pitää olla todistus että tavara on käyttämätön.

 7. Eikös nää oo just sitä sakkia että jos on harrastanut anaaliseksiä jotain 6 miljoonaa kertaa on vieläkin neitsyt kunhan fjötökkä ei oo saanut kyytiä? Sama sakki on sitä mieltä että jos mies nussii toista miestä anaaliin, niin vastaanottavasta osapuolesta tulee homo (joka pitää islamin mukaan heittää talon katolta kuolemaan) mutta sorvaaja jolla on homon kakkaa terskassaan on ihan superheteromies. Islam: mahdollisuuksien kultti! liity sinäkin!”

 8. tuo jos jokin pitäisi kieltää välittömästi laissa. siinä on sitä tasa-arvoa oikein trukkipalleittain. kyssäri paavolle, onko ruotsin femakot jo nousseet barrikadeille vastustamaan tätä neitsyyden todistamista vastaan ?

   1. Joo ne ajat ovat nyt ohi. Aikaisemminhan mm Gudrun S. kommunistina ollessaan vertaili miehiä talibaaneihin mutta nyt ei näistä enää saa puhua. Avoin keskustelu asioiden oikeilla nimillä on täysin kuollut.

 9. Ihan hyvä että lääkärit tuo julki näitä asioita.Mutta ei tainnut tämä nainen ihan loppuun asti miettiä, kuinka paljon tuo julki.Itse olisin jättänyt kertomatta kuinka autoin tyttöjä.Voin vaan kuvitella montako perhehelvettiä on alkanut, kun tämä avautuminen on luettu yhteisöissä joissa koko kylä vahtii yhtä immenkalvoa….

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.