Nuori mies pahoinpideltiin Kalajoella – poliisi vaitonainen

0

 

Takaa-ajo

14. toukokuuta aamuyöllä klo 04.00 aikoihin Kalajoella sattui yhteenotto suomalaisten ja ulkomaalaisten välillä, joukkoa on kuvailtu mahdollisesti lähi-idästä saapuneiksi maahanmuuttajiksi.

Kalajoen Merisärkät -yökerhossa iltaa istuneet neljä nuorta, kaksi miestä ja naista, lähtivät aamuyön puolella kotimatkalle. Matka sai kuitenkin yllättävän käänteen, sillä nuoria lähti seuraamaan kaksi autoa.

Seuraamaan lähteneet autot yrittivät pysäyttää suomalaisnuoria Kalajoen lentokentän risteyksen kohdilla muun muassa heittämällä pullon auton kylkeen. Pysäyttämisyritys kuitenkin epäonnistui, ja takaa-ajo jatkui kohti Kalajokea.

Yllätyshyökkäys

Muutaman kilometrin päästä, Tapion Tuvan kohdalla valtatie 8:lla kaksi takaa-ajanutta autoa saivat pussitettua nuoret. Nuoret nousivat autostaan ja kysyivät takaa-ajajilta näiden käyttäytymisen syytä.

Nuorten yllätykseksi heidän kimppuunsa hyökättiin välittömästi, ja erityisesti yksi nuorista joutui päällekarkaajien murjomaksi. Nuorten mukaan häntä hakattiin ja potkittiin päähän, ja lopuksi jätettiin verisenä makaamaan tielle.

Hakattu suomalainen nuorimies saatettiin sairaalahoitoon Kokkolaan Keski-Pohjanmaan Keskussairaalaan, missä häntä tarkkailtiin ja hoidettiin yli vuorokausi muun muassa aivotärähdyksen vuoksi.

 

 

Poliisin tutkinta ei etene näyttävästi

Tapaus tuli poliisin tietoon, jotka sanoivat ottavansa yhteyttä nuoriin episodin selvittelyä varten. Koska minkäänlaista yhteydenottoa ei vielä viikonkaan kuluttua ollut tehty, nuoret kääntyivät uudelleen poliisin puoleen. Heidän tiedusteluihinsa suhtauduttiin kuitenkin väheksyvästi ja yliolkaisesti.

“Taitaa olla vaikea tapaus selvittää, ja onkohan tapaus erityisen vakava, onhan täällä tapahtunut puukotuskin tässä väliajalla,” oli nuorille todettu.

Nuoret ihmettelevät hyökkäyksen syytä – poliisi ja paikallinen media vaikenevat

Episodiin saattaa liittyä Merisärkillä sattunut sanaharkka, johon takaa-ajon ja pahoinpitelyn kohteeksi joutuneet nuoret eivät kuitenkaan olleet millään lailla osallisia.

Sanaharkan aikana, johon lähi-itäläisten näköiset miehet olivat ottaneet osaa,  oli yksi heistä uhannut henkirikoksella sanaharkan toista osapuolta.

On mahdollista, että hyökkääjät, joista kaksi puhui suomea mutta huonosti, luulivat pahoinpideltyä nuorta sanaharkan osapuoleksi. Muutoin pahoinpitely vaikuttaa sattumanvaraiselta. Poliisi ei ole tiedottanut tapahtumasta, mikä ei ole omiaan edistämään paikallisten luottamusta poliisin toimintaan.

Kalajoen kaupungin toimintaankin paikallisten luottamus on ollut jo koetuksella, sillä Kalajoen kaupunginvaltuusto päätti kesällä 2016 kuntalaisilta kysymättä tehdä ELY-keskuksen kanssa sopimuksen vähintään 20 oleskeluluvan saaneen turvapaikanhakijan vastaanottamisesta.

27 thoughts on “Nuori mies pahoinpideltiin Kalajoella – poliisi vaitonainen

 1. Mä diggaan ku matuilla on autoja ihan vitusti. Mulla ei oo, auto on kallis väline.

  1. Ja kiva kun Suomen poliisi käyttää Ruotsin poliisin menetelmiä eli ”arkistoon vaan, ei ole mitään mitä voisi tutkia”.

  2. Kuinka monen kissan tai siilin tai muun yli nämä matut myös ajavat tahallisesti?

   Nimittäin näitä näkee nyt todella paljon.

 2. Uskomatonta että jo noin pienissäkin paikoissa kuin Kalajoki (12500 asukasta) tapahtuu tälläistä ja vielä kyseessä oleskeluluvan saaneet matuloiset. Tätä menoa olemme kohta kuin Ruotsi jos asioille ei aleta tekemään oikeasti jotain!

  1. Oleskelukuvan saaneillahan se passaa hakata suomalaisia.Oleskelulupa on = eläkie näille veijareille suomesta.
   Ei niitä maasta karkoteta vaikka muutaman vääräuskosen tappasivatki,kyllä ne sen tietävä.

 3. Tuolla tulee oikeasti olemaan matuilla aika tiukat paikat. Ympäristössä asuu melko ankaraa pohjalaisisäntää.

  1. ”Tuolla tulee oikeasti olemaan matuilla aika tiukat paikat. Ympäristössä asuu melko ankaraa pohjalaisisäntää.”

   Pohjalaiset on kunnostautuneet erityisen suvaitsevaisina mitä tulee näiden matuloisten elättämiseen. Pohjalainen uho on nähty; paljon puhetta muttei tekoja!

  1. Siinä taas suvakkijuttu viimeisen päälle. Muka koko yläasteen oppimäärä yhdessä vuodessa ja maailman toiseksi vaikeimpaan kieliryhmään kuuluvalla kielellä. Uskokoon ken tahtoo näiden suvakkitoimittelijoiden juttuja 😀 Miksi Irak on sitten kehitysmaa jos siellä on kerran tälläisiä ”neroja”. Tuokin jää vielä elelemään tänne sosiaaliturvalla kun juuri kukaan ei halua terroristiuskonnon edustajia töihin kun ne on pilanneet maineensa jo niin pahasti. Taas tuli yksi terroristi-isku muslimien tekemänä Englannissa.

   Lisäksi tuo on muka 16 vuotias parrankasvu on jo yli 20 vuotiaan tasoa 😀 Näin ne valehtelee ikänsä kuin Ruotsissakin jotta saavat ala-ikäisten edut. Ja maanpetturit vielä näitä hyysävät innoissaan. Jotkut pösilöt ei vaan opi että muslimi on muslimi vaikka voissa paistaisi ja melkein jokainen muslimi on lopulta uhka Suomelle tavalla tai toisella. Ne on kuin käenpoikasia tai heinäsirkkoja. Ne ovat pilanneet jokaisen maan minne ne ovat tunkeutuneet tähän asti suurempina laumoina.

 4. Jos tällaista sattuisi toisin päin, aavikkoläpsyttelijöiden kosto olisi varma. Eipä silti, jossakin vaiheessa kantasuomalaistenkin mitta tulee varmaan täyteen.

  1. Suomi on täynnä nettisotureita, kostot on kovia puheita ja uhoa. Minä kävin leipomassa turpaan tsetseeniä joka oli ryöstänyt meidän pojan pyörän ja bongattiin urheilukentältä fillarin kanssa. Muistaa ehkä hetken miksi nokka on poikki!

   Puhukaa vaan kovaa, kyllä nää asiat sillä hoituu!

 5. Miten olisi uusi mielenosoitus sananvapauden puolesta?
  – hyvin asiallinenhan oli mm. se Tampereen tapahtuma, missä puhuivat Marko Hamilo, Junes ja kumppanit.

  Poliisien ajojahtiinkin liittyen – ja ylipäätään viharikossyytösten kiihtyvään tahtiin…
  – taitaa kuitenkin olla niin, että monet poliisitkin vain puhuvat täsmälleen samoista jutuista ja siihen samaan kansanomaiseen tapaan kuin mitä suuri osa kansastakin…
  – toki käytettyjä termejä pitää miettiä ja asiallisuutta voi aina lisätä, mutta ei se asiaa muuksi muuta…

  Vastakkainasettelu, vihapuhe ja ylilyönnit vain lisääntyvät sitä mukaa, kun kaikki mahdollinen kritiikki yritetään kieltää ja leimata rasismiksi…

 6. Ainakin kun näitä juttuja lukee, niin ekaksi tulee mieleen, mitä jos tilanne olisi päinvastainen? Eurooppalaiset pakolaisina jossain Lähi-idän muslimimaassa, niin suojelisiko paikallinen poliisi niitä kantaväestöltä? Never gonna happen!

  1. Vastaavissa tapauksissa eurooppalaiset olisi mestattu ja jopa he itse hyväksyisivät kohtalonsa.

 7. Pahinta ei ole poliisin laiskuus -se voi olla luontaista. Pahinta on valikoiva laiskuus – se on tietoista.

 8. Suomessa tapahtuu kuka tietää kuinka paljon rikoksia joita ei:

  1) uutisoida
  2) tilastoida
  3) eikä uhreja edes tunnusteta
  Selvät murhat, katoamiset tai vastaavat laitetaan joidenkin muiden rikosnimikkeiden alle. Näin Pyhät Tilastot pysyvät kunnossa ja Suomen maine vakaana.

  SUOMI EI OLE TURVALLINEN MAA OLLUT ENÄÄ PITKIIN AIKOIHIN. Jokainen omilla aivoillaan ajattelija tunnustaa vaarat. Olkaa valppaina, Suomessa liikkuu ihmisiä, todella vaarallisia ihmisiä. Lukumääristäkään ei ole tietoa. Olkaa valppaina!!!!!

  Tämä on pahempaa kuin painajainen. Sionisteille ja globalisteille ei mikään ole pyhää.

  Ihmisten kärsimykset eivät ole mitään, vain heidän kuvottavan sairaan pakkomielteensä ajaminen menee kaiken edelle.

 9. Musut ovat mielestään aina oikeassa ja heille kuuluu johtajuus. Muiden on oltava heidän orjiaan. Jos tämä unelma ei ole toteutunut Kalajoella, niin sehän on törkeää ja tottahan siitä suuttuu niin paljon, että pitää kostaa. Kohteeksi kelpaa kuka vain.

 10. Kattelin ruottin aamu uutisista kun haastattelivat lontoon pormestaria, näytti kovasti pakistani- tahi intialaiselta. Eli saarivaltion johtajan paikat jo pitkälti muualta tulleiden hallussa.vaan nijnhän sitä jo suomessakin .

  1. eikös Husu husseinista ”syö paskaa ja kuole”-tapauksesta olla kovaa vauhtia leipomassa merkittävää johtajaa suomeen?Hänen sivuilla joskus joku todella innokas tituljeerannut häntä tulevaksi suomen presidentiksi. Ehkä sekin päivä tullaan vielä näkemään 🙁

 11. ”Poliisin” käyttäytymisen perusteella kyseessä oli varmaan heille tuttuja muslimeja. Ehkä niin paljon juttuja tutkinnassa, ettei haluta enää lisää tutkittavaa, kun linnaa ei tule kuitenkaan. Aikaa säästyy, kun toteaa vaan, ettei kiinnosta.

  Meillä päin ”poliisi” ei suostu suostu tutkimaan Peter Fonsenin tekemiä rikoksia, koska kyseessä on tolkuttoman rikas tyypppi, jolla on lauma orjia. Itse pitää hoidella asia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.