Pariisissa eilen ammuttu terroristi oli asunut vuosikymmenen Ruotsissa

12

 

Lontoon iskun varjoon on jäänyt tapahtuma, jossa Pariisin poliisi ampui Notre Damin katedraalin vieressä vasaralla aseistautuneen miehen kuoliaaksi, joka hyökkäsi poliisipartion kimppuun. Eilen tiistaina klo 16.30 aikaan tapahtunut sattumus alkoi kun algerialaistaustainen mies juoksi päin poliiseja huutaen ”Tämä on Syyrian vuoksi” vasara ojossa.

Poliisi toimi nopeasti ja ampui miestä rintaan. Tilanteen mentyä ohi huomattiin, että miehellä oli aseinaan myös keittiöveitsiä sekä muita ”ei-niin-kehittyneitä” aseita, kertoi Ranskan sisäministeri Gerard Collomb.

 

 

On mielenkiintoista, että yhä useammalla Euroopassa tapahtuvalla muslimiterroristilla on yhteyksiä Ruotsiin. Nyt ammuttu terroristi oli 40-vuotias Farid Ikken, joka oli kotoisin Algeriasta. Mies oli asunut Ruotsissa jo 00-luvulla ja opiskeli Tukholmassa journalistiksi 2006-2008.  Vuonna 2010 hän työskenteli Sverigesradiolle ja sai EU:n kansallisen journalistipalkinnon syrjinnän vastaisesta työstä artikkelista, joka käsitteli laittomia maahantulijoita.

Vuonna 2014 aikaan Ikken on muuttanut Pariisiin. Ranskalaiset mediat ovat haastatellee terroristin tuttavaa ja ruotsalainen media on löytänyt jotain oleellista näistä haastatteluista:

– Mielestäni Notre-Damin tapahtumat ovat hyvin traagisia. Mies oli hyvin kultainen ihminen. Enkä häpeä myöskään kertoa sosiaalisessa mediassa sitä.

Sen jälkeen kun tuttava oli kirjoittanut terroristista kultaisena miehenä, on siitä on seurannut rasistien mölinää.

– Rasisteja on kaikkialla, mutta olen edelleen sitä mieltä, että Ikken oli hyvin mukava mies eikä ansainnut tällaista loppua.

 

15 thoughts on “Pariisissa eilen ammuttu terroristi oli asunut vuosikymmenen Ruotsissa

 1. Sukurutsaus on yleistä arabimaissa, etenkin kurdien joukossa. Siksi mielenvikaisia suurin osa.

 2. ”Mielestäni Notre-Damin tapahtumat ovat hyvin traagisia. Mies oli hyvin kultainen ihminen. Enkä häpeä myöskään kertoa sosiaalisessa mediassa sitä.”

  Jaa-a. Kultamunasta kuoriutunut ’kultainen ihminen’ (facepalm*3). Joko ruotsalaiset ovat omaksuneet täysin newspeakin tai sitten aivopesu ja rasismilla pelottelu on saanut aikaan automaattisen fraasigeneraattorin.

  Kumpikaan vaihtoehto ei ole hyvä. Tästä(kin) olisi hyvä ottaa Suomessa pikaisesti opiksi. Jopa liittoutuminen ns Visegrad-maiden (Unkari, Puola, Tsekki, Slovakia) olisi järkevää. Tulisi jatkossa halvemmaksi.

  1. Siinä ei taida olla Per nyt tavoittanut sellaista asiaa, että pahinkin terroristi/murhapolttaja/keskitysleirikiduttaja saattaa olla mitä mainioin seuramies tai perheenisä. Että pahuus ei sulje pois kaikkia positiivisia ominaisuuksia. Mutta jos se toimituksen ihanan monikulttuurinen symppiskollega koettaa sattumanvaraisesti tappaa ihmisiä, sitä omaa käsitystä voisi vähän yrittää päivittää.

 3. Jos ”hyvin kultainen toimittaja” saa tämän aikaan, miten paljon pahaa ehtiikään tehdä tavallinen toimittaja?

  1. Kultainen mies islamilaisesta näkökulmasta tietysti…
   – ei kuitenkaan länsimaisesta…

 4. Ruotsi on ottanut vastaan niin paljon terroristeja että niistä riittää maailmallekin jakaa. Pikkuhiljaa paljastuu millainen teropesä Ruotsi oikein on. Olihan Pariisin iskujen pääpirukin Ruotsista jossa asui Märstassa suvakkinaisen siivellä, ei osannut ruotsia, elätti itseään taskuvarkauksilla, väärennöksillä ja näpistyksillä, eikä maksanut killinkiäkään veroa viitenä Ruotsin- vuotenaan.

 5. Aikamoinen rasisti, kun käy vääräuskoisen kimppuun vasaran kanssa. Eiköhän tuo täytä rasistisen rikoksen tunnusmerkit jälleen. Milloin näistä kultanupuista ja heidän teoistaan aletaan kirjoittamaan juuri sellaisina kuin ne on, rasistisina rikoksina, pikemminkin sotatoimina, ihmisyyttä vastaan. Terroristit eivät ole vain mukavia terroristeja, sen lisäksi äärimmäisiä rasisteja, jotka toteuttaa rasistisia viharikoksia ja kehoittaa myös muita tai värvää muita mukaan rasismiin länsimaisia ja länsimaisia kristittyjä vastaan. Milloin äärimuslimit saa kirjoituksistaan, puheistaan tai ääri-islamistisen propagandan levittämisestä tuomioita kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Olisiko jo aika. Nettipoliisit voisi jalkautua moskeijoihin.

 6. Niin kultainen mies,olis vain muutaman poliisin halunnut tappaa..Pitää koittaa ymmärtää häntä ,varmaan kauheat traumat ,kun joutunut asumaan Ruåtsissa ,keskellä sveamamman poikia..

  1. Kertonee jotain oleellista Ruotsin median ”tasosta”, jos siellä EU-palkinnon saanut djuurnalisti ryntää poliiseja vastaan vasaraa apuna käyttäen. Tuosta on hei jo pahaa vetää ironisemmaksi!

   Tää oli myös hyvä ”Mielestäni Notre-Damin tapahtumat ovat hyvin traagisia. Mies oli hyvin kultainen ihminen. Enkä häpeä myöskään kertoa sosiaalisessa mediassa sitä.”

   Niinno noniin, muuten vaan mukava murhaajakandidaatti…

   1. Kiintiöjournalisti joka kirjoitti jotain äläbläätä omasta lapsuudestaan. Ruotsissahan on valtamedia täynnä kiintiöapinoita, telkkarissakin häärää vaikka mitä aivotonta Dilbaa ja Dolbaa. Naurettava läpimätä tuhottu maa.

 7. Oikean median vastaavan uutisen kommenttiosastolla mainittiin ruotsin siirtäneen kansallispäiväänsä, ettei se osu ramadanin päälle. Paavo, tai joku muu: pitääkö tämä paikkansa? Mikä on kansallispäivän status, vastaako se suomen itsenäisyyspäivää?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.