Skip to content
Mainokset

Gröna Lundassa alkoi ahdistelukesä-kuukaudessa jo neljä tapausta

nojen_gronalund-4f843cf164c6e

 

Kesän 2016 aikana nousivat ilmoitetut erilaiset seksuaalirikokset ruotsalaisilla festivaaleilla 1000 prosentilla edellisvuosista. Vuodesta 2017 näyttää tulevan entistä pahempi. Esimerkiksi Tukholman Gröna Lundin huvipuistossa (vrt. esim Linnanmäki) tapahtuneita ahdisteluja on rikosilmoitettu tänä vuonna moninkertaisesti enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Viime vuonna tehtiin ilmoitus ainoastaan yhdestä ahdistelusta ja nyt kun huvipuisto on ollut auki reilu kuukauden, on tehty jo neljä rikosilmoitusta seksuaalisista ahdisteluista, kertoo Grönan turvallisuuspäällikkö Fredrik Gemzells.

– Näistä tapauksista on tehty rikosilmoitus ja uhreina on kaikissa tapauksissa esiteini-ikäisiä tyttöjä.

Gröna on panostanut tänä vuonna henkilökuntaan, joka partioi huvipuiston alueella ja lisäksi perustettiin eräänlainen turvallisuuskeskus, jonne asiakkaat voivat soittaa heti jos jotain tapahtuu.

Viime kesän hurjan alun takia monilla festareilla panostetaan tänä vuonna tyttöjen turvallisuuteen. Erilaiset vapaaehtoisjärjestöt ovat perustaneet partioita, jotka pitävät festarialueita silmällä ja auttavat uhreiksi joutuneita tyttöjä.

Mainokset

7 Comments »

 1. Ei auta svedupettereiden partiot yhtään mitään -onko edes tarkoituskaan? Taitaa olla pelkkää silmänlumetta…👎

  Tykkää

 2. Yksinkertainen resepti dilemmaan, laittaa paikan boikottiin jollei se pysty takaamaan asiakkaidensa turvallisuutta. Ehkä se aiheuttaisi sitten toimenpiteitä päättäjissä jos ja kun toi mesta on menossa konkurssiin. Samaa voi soveltaa muihin festareihin, kuten tanskalaiseen Roskildeen tai suomalaiseen Provinssirokkiin (toki tuolla ongelma ei ole samalla tasolla). Sitten kun lompakolla äänestäminen ei enää tehoa, niin sitten on toisenlaisten toimenpiteiden vuoro, olemme 5 – 15 vuoden päästä ns. vedenjakajalla…

  Tykkää

 3. Paavo. Kyllä tässä täytyy nyt olla kyseessä se, että feministit ovat viimeinkin saaneet rohkaistua naisia ilmoittamaan seksuaalisesta väkivallasta viranomaisille. Oikeasti näiden tapausten määrä on laskenut huomattavasti 1970- luvulta lähtien.

  Liked by 1 henkilö

 4. Nohnoh – eipäs nyt liioitella.Kyseessä on kuitenkin selvästi yksittäistapauksenomainen 1000%:n nousu.Tärkeintä on nyt että rasismi saadaan kuriin.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: