Lidingö kotouttaa afgaaninuoria vuohipaimeniksi

13

 

Lidingön kunta Tukholman kupeessa on onnistunut siinä missä moni muu kunta on epäonnistunut. Nimittin kotouttamisessa. Lidingössä on ennenvanhaan kasvatettu paljon vuohia ja eläimet kuuluvat kulttuurimaisemaan. Kun etsittiin uusia vuohipaimenia niin sattumalta löydettiin muutama yksintullut afgaanipoika, jotka olivat olleet kotimaissaan vuohipaimenina.

Hanif Mohammadi ja Hussein Gang ovat tätä nykyä Lidingön virallisia vuohipaimenia. Pojat kertovat, että elämä Afganistanissa sai absurdin lopun kun talibaanit tappoivat heidän vanhempansa ja teurastivat vuohet. Sitä ennen molemmat perheet olivat eläneet vuohilla. Tämän jälkeen pojat pakenivat Ruotsiin pari vuotta sitten.

 

urplock-getter-jpg

 

Vuohiprojekti on kulttuuriyhdisty Get2gether- nimisen järjestön projekti ja yhdistyksellä on 20 vuohta, joita pojat paimentavat. Henrik Ponten, joka on yhdistyksen puuhamies, kertoo:

– Tämä on aivan erinomainen keino kotouttaa heidät. He oppivat asioita ja puhumaan ruotsia ja ymmärtämään ruotsalaista luontoa. He ottavat osaa yhteiskuntaan ja tekevät jotain hyvää. Kaikki voittavat tässä.

Hussein Gangi kertoo, että rakastaa työtään:

– Rakastan eläimiä ja olla maalainen. Jos saan turvapaikan alan ehkä työskentelemään eläinten kanssa.

Advertisements

9 thoughts on “Lidingö kotouttaa afgaaninuoria vuohipaimeniksi

 1. Kyseessä selvästi ah niin muodikas downshifting kun ortopediastrofyysikkokoneinsinöörit alkavat korkeamman teknologian vuohipaimeniksi.

 2. Toivon hartaasti ettei poikien vuohipaimennus sisällä seksuaalista kanssakäymistä tai hyväksikäyttöä ja että heille selvitetään tarkkaan maan eläinsuojelulait. Muuten on sanottava että oikeanpuoleinen ”pojista”(!!!) puhui valitettavasti paljon parempaa ruotsia kuin moni Ruotsissa 40-50 vuotta asunut suomalainen.

  1. Niin, eläimiin sekaantuminenhan dekriminalisoitiin Ruotsissa 1944 samalla kuin homoseksuaalisuus. Ensinmainittu kriminalisoitiin uudestaan 2014, mistähän syystä? Vaan eipä hätää, jahka riksdagiin saadaan riiittävä määrä rikkaampien kulttuurien edustajia ja heidän ruotsalaisia edustajiaan, käyvät kaikki tällaiset vääräuskoista rappiota ilmentävät pykälät tarpeettomiksi ja korvatuiksi sharialla.

   Silloin kuka tahansa voi tehdä mitä tahansa, kunhan tekee sen kuuttomana yönä tai koska tahansa rakennusten sisätiloissa. Allah kun ei ole sellainen kaikkitietävä ja kaikkinäkevä Jumala, kuten eräissä väärissä uskonnoissa, vaan vain sellainen arabiversio länsimaisesta sarjakuvasankarista.

   Sellaisethan ovat joillakin yliluonnollisilla voimilla varustettuja ihmisiä, joilla on aina useampiakin inhimilisiä heikkouksia. Niinpä Allah on monenlaiseen väkivaltaan voimillaan kykenevä raivoava arabimies, joka ei muslimien oman todistuksen mukaan kuitenkaan edes näe pimeässä eikä seinien läpi.

 3. Heikko paimenpoikien saatavuus on meilläkin ollut vuohitalouden kasvun pullonkaula. Vokeissa voi lymyillä lupaavaa ainesta. Ottakoot vaikka rhc tehtäväkseen kartoittaa.

 4. Tämä on niin kuin Neuvostoliitossa, jossa työttömyyden väitettiin olevan nolla. Siellä homma oli hoidettu niin, että laitettiin jakkara jokaiseen ovensuuhun ja starikat istuivat niillä vahdissa. Mitä lie vahtineet? Metroasemien odotusauloissa oli kuulakärkikynien täyttöpiste, jossa nimellistä korvausta vastaan jokaisen kynä täytettiin musteella uutta vastaavaksi.

  Suomessa lehdistö kritiikittömästi esitteli tyhmälle kansalle, kuinka hieno järjestelmä siellä on, ja poliitikot nyökyttelivät tahdissa päitään myöntymisen merkiksi. Aika monta tuttua naamaa on vieläkin nyökyttelemässä päätään, kun Suomea rikastetaan.

 5. Ne ovat iloisia kun saivat kotoisat morsiamet. Ei tarvitse enää panna suvakkeja kun on ehtaakin.

 6. Tästä on jo aikaa, kun Paavo uutisoi pieksentä- raiskaus- murhapoltto-orgioista, joissa saamapuolena oli vuohi. Silloin ajattelin, ettei noita epeleitä saa ikinä päästää vuohien, tai muidenkaan elikoiden läheisyyteen. Ikinä. Nyt ne urvelot keksivät senkin tehdä.

  Saattepa nähdä, että noita aletaan kohta kouluttaa lastentarhoihin, koska he ilmoittavat pitävänsä lapsista oikeinkin kovin. Taas kaikki voittavat.

  Radio Suomipopilla oli vuosia sitten lähi-idän levyraati. Biisin nimi oli ”Isäni on vuohipaimen”. Tyttö lauloi siitä, kuinka tällä kertaa isän ja vuohen ystävyys meni perheen edelle.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.