Kokemäen sotapakolaisten parturi-kahvilan toiminta jatkuu 50 000e apurahan voimin

13

Kuvakaappaus 2017-06-15 10-10-33

 

Kokemäellä sotapakolaisten harjoittaman kahvila-parturin farssi jatkuu. Kokemäkeläinen-lehden päätoimittaja Tuomas Kuhalainen selvitti mistä Jakamisen paikka Ry-nimisen yhdistyksen apuraha koostuu. Yhdistyksen saama apuraha 49 901,99 euroa jakautuu siten, että EU rahoittaa siitä 16 767,07 euroa, Suomen valtio 15 179,22 ja loppusumma 7 984,31 euroa jää kokemäkeläisten veronmaksajien kustannettavaksi.

 

Kuvakaappaus 2017-06-15 09-57-21
Kuvakaappaus Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätöksestä.

 

Kahvila-parturin hankkeen ja sen rahoituksen on tarkoituksena Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle toimitetun tiedon mukaan ”tarjota työtä ja tekemistä turvapaikanhakijoille sekä maahanmuuttajille sekä parantaa kohderyhmän työelämävalmiuksia.”

Sotapakolaisten puuhastelema kahvila-parturi polkee ensinnäkin paikallisten yrittäjien hintoja; taksat lounaissa ja parturoinneissa ovat jopa puolet pienempiä kuin yrittäjillä. Lisäksi toiminnasta ei makseta mitään työnantajamaksuja eikä arvonlisäveroa. Tämän kaiken lisäksi toiminnalle maksetaan vajaa 50 tuhatta euroa tukirahaa.

 

Kuvakaappaus 2017-06-15 10-12-30

 

Kahvila-parturin toiminnasta tehtiin myös valitus Ympäristötoimistoon ja paikalle suoritettiin hygieniatarkistus. Pyhäjärviseudun Ympäristötoimiston Oiva-elintarvikevalvontaraportti tehtiin toukokuun loppupuolella ja tuolloin se ei havainnut kahvila-parturin toiminnassa mitään puutteita. Kahvila-parturi sai kiitettävät arvosanat niin hygieniassa kuin henkilökunnan valvontaan ja toimintaan liittyvissä tarkastuksissa.

Tämä on sinänsä hyvin erikoista, sillä aiemmin nähdyllä filmillä sotapakolainen kauhoo kämmenellä ruokaa kattilasta lautaselle. Lisäksi kolmansissa maissa ei ole samanlaista hygieniakäsitystä kuin Suomessa. Olletikin paikan suomalainen henkilökunta on hoitanut asiat hyvin.

Tuomas Kuhalainen kertoo, että Jakamisen paikka Ry:n toiminnanjohtaja lätkäisi toistamiseen luurin hänen korvaansa hänen kysyessään kommenttia.

Oiva-raportti ja päätös apurahasta löytyvät kokonaisuudessaan KOKEMÄKELÄINEN– lehdestä.

Advertisements

20 thoughts on “Kokemäen sotapakolaisten parturi-kahvilan toiminta jatkuu 50 000e apurahan voimin

  1. Suvakki-Suomi 100 vuotta ylöspäin ja sitten alaspäin arabian kaikuessa kaduilla ja toreilla sanoo:

   Kokemäen Kakkakäsi- kuppila on aivan turhanpäiväinen keksintö ja kustannuserä suomalaisille. Siinä on ukoille järkätty mahdollisimman helppoa ja kevyttä ajankulua ja rajattomat tupakkatauot ja vapaa mössöttäminen pitkin päivää. Eikö löydy ojankaivuuhommia tai muuta hyödyllisempää ja terveellisempää kaikille osapuolille?

   1. Kyllä se niin on, että kustannukset on sivuseikka silloin kun yritetään saada matutus näyttämään siltä,että tämähän se Suomen pelastaa. Hekvetinmoista teatteria nuitten matujen ylläpdossa.

    MM vanhustenhoidossa olis vara parantaa,siellä on hoitopaikosta jumalaton puute.Mutta mitäs siitä, kunhan maahantunkeutujalla on hyvä olla.Vanhuksia ”pisteytetään ja pisteytetään” ja pidetään kotihoidossa missä hoitajaa ei ole. Ootetaan vain että eiköhän tuo heitä veivinsä kun viellä v ahanaikaa pisteytetään ?

 1. Jos ei Bazaarin kassa kauheasti kilisekkään, niin ainakin saa paljon ilmaista arvokasta mainosta. Liiketoiminnan ainoa uhka on se, että asiakas alkaa tinkimään, kuten basaareissa tapana.

  1. Menkää nyt äkkiä sinne syömaan kivakokkipoikien muussia (ja antakaa poikien nuussia) etteivät he vain radikalisoidu!

 2. Uskomatona rahan haaskausta, samalla vielä pistetään julkisella rahalla paikalliset saman alan yrittäjät ahtaalle. Kohta varmaan IS ja HS tekee jutun kuinka mainiosti kokemäen 17-vuotiaat vainotut lapsukaiset ovat työllistyneet. Ketä tällä huijataan? Kaikki näkee tän touhun läpi jotka vähänkään osaavat ajatella itsenäisesti. Onko kukaan muuten kuullut, että suomalaiset saisivat leikkiä yrittäjää julkisella rahalla maksamatta veroja ja työnantajamaksuja yms…

 3. Kivasti tuokin ajaa mahdolliset paikalliset kantiskilpailijat konkurssiin koska eivät ne tuollaisia paremman ja rikkaamman kulttuurin taika-apurahoja tai helpotuksia saa.Sitten onkin kiva taas tehdä mädättäjäpropagandaa kuinka saatana voimavarat ovat niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin ahkeria ja hyödyllisiä että ovat ihan perustaneet tällaisen kivan ihqdaa parturi-kahvilan toisin kuin juopponatsirasistit Suomalaiset jotka vain lorvivat.Toisin sanoen kohta YLE:n uutisissa tiedostavaa uutisointia kuinka tukanleikkaaminen ja kahvinjuontikin loppuu välittömästi Suomessa ellei välittömästi saada maahan ainakin 87miljoonaa muslimia ja lisää poliittisia poliiseja rasisteja vainoamaan.

  1. Myös apommi mahtuu paukahtamaan samoilla kulmilla. Siilojen luukkusaranat ovat kuulemma hyvin rasvatut ja koodit koko ajan jonkun persetaskussa. Ei muutako anti mennä vain.

  2. Metsiin ja soille siinä vaiheessa ja jo paljon ennen sitä määrää siirtyvät suomalaiset PEDUIINIEN KEISAREITTEN tieltä.
   Tuo porukka ei Suomeen tule palvelijoiksi,vaan palveltaviksi : Tuo olis viisainta punavihreäneliiti ja muun eliitin syytä uskoa.

   Vähintään 350 isis teroristiä on jo Suomessa,siis jotka tunnetaan.Ja niitäkin vaan vaivihlaa seurataan mitä ne suunittelevat.
   Pitää antaa niiden tappaa ensin,ennen kun voidaan mitenkään niitä häiritä.

 4. Täytyy kyllä ihmetellä tuota alaikäisten parrankasvua. Myös varsin läskejä ovat, tosin myös meillä lasten lihavuus on lisääntynyt.

 5. Eikö olisi reilua jos Suomen nuoret yrittäjätkin saisivat 50 tonnia starttirahaa sekä vapautuksen sosiaalimaksuista, vakuutuksista ja myös luvan polkea myymänsä tuotteen markkinahintoja? Verrataanpa tätä matuhulluutta siihen kun Suomalainen hakee työkkäristä starttirahaa yritykselleen. Ei olla IHAN SAMOISSA LÄHTÖKUOPISSA..! Pitäisiköhän Suomen työttömien perustaa joku ”yhdistys” ja sitten vaan ottaa yhteyttä kehenkävaan maamme VOKeissa loisivaan siiderilitkijään: ”Hello Mohammed, sign here to join my yhdistys, I will give you 100e” ja sitten kun on virallisesti bulvaaniapina messissä niin siitä vaan hakemaan sitä vähän parempaa starttirahaa ja nuo muut etuudet. Ihan rosvoja kaikki noi apinoidenauttaja-firmat, Riku Rantala etunenässä. Kertokaa joku noille kahvilan karvakäsille reteesti että ”your Finnish boss gets 50 thousand euros for free if you work here, how much do YOU get?” Taitaa tulla ruumiita..

  1. Tuollaisilla ehdoilla minäkin voisin pitää parturi-kahvilaa ja ”tarjota työtä ja tekemistä turvapaikanhakijoille sekä maahanmuuttajille sekä parantaa kohderyhmän työelämävalmiuksia”, tosin siellä työskentelisi vain itä-ukrainalaisia pakolaistyttösiä jotka kaikki olisivat taatusti yli 18v vanhoja ja kotoutettaisiin suoraan koteihin vokissa käymättä.
   Saattaisi siellä joku ukrainalainen rintamasotilaskin lomillaan käydä rintamaterveisiä tuomassa, pirogeja ja ruisleipää syömässä ja portsarina toimimassa, muttei ikinä sotaa paossa.
   Ja eiköhän niitä pysyviä siteitä ja kapaloissa tuhisijoitakin saataisi syntymään ihan ilman SPR-vokin matujakin.

 6. Niinpä… jos noilla ei ole vakuutukset kunnossa, niin kukaan ei korvaa. Asiasta toiseen, mikä saa ihmiset ryhtymään suvakeiksi? Onko suvakkius jonkinlaisen ohjelmoinnin tulos.

  Suomessa on kyllä muutenkin löperöä. Esimerkiksi ravintolapäivä , jossa kuka vaan maallikko ja kakkakäsi saa leikkiä päivän ravintolaa. En menisi niitä pöperöitä syömään.

 7. Joskus sitä rahaa vaan on jaettavaksi. Leikataan vaikka vanhusten ruokapalveluista – siinä kuitenkin annoshinta hipoo euroa tai kahta – yllä mainitussa toiminnassa kahvikupillisen hinta lienee joitain kymmeniä euroja riippuen myydäänkö päivässä yli vai alle 5 kupillista. Jakamisen paikka!

 8. Aika erikoista touhua ja vielä ns. oikeistohallituksen aikana.

  Onnea vaan Suomi 100 vuotta.

 9. Irakilainen kafee on aivan ihna makusta,Suomi kafe maistu kamelin pisulle.Kun sumalainen oppii kunno tavat niin tulee alah joka paikka.

 10. Kyllä on mokupisnes hirveetä touhua. Toi gimma vois mennä oikeisiin töihin, ja irakilaiset keittelemään soppiaan kotimaahansa. Noi tukirahat olis pitäny fissusti antaa PT-median valistavaan työhön. Tästä toiminnasta on sentään hyötyä. Veronmaksajien rahoja jakavat eivät ymmärrä, että kun antaa fyrkkaa, niin pitää saada vastinetta takaisin. Ei ole meinaan vielä tullut vastaan tapausta, jossa henkilö jakelee seteleitä ohikulkijoille.

 11. Onse käsittämätöntä, että tällaista paapomista turvapaikanhakioille hyväksytään, tuokin parturi-kahvila toiminta pyörii 100%sti. veronmaksajien varoilla, myös itse turvapaikanhakiat mukaanlukien. Miten voi olla mahdollista, että tuossakaan tapauksessa verottaja ja muut tahot ei vaadi saataviaan, ALV ja kaikki muut sosiaalimaksut mitä joutuu kantaväestön yrittäjät maksamaan PAKOLLA jos meinaa tienata yhdenkin euron. Palkaksi kantaväestö saa ainoastaan lapun omanyrityksen ovelle, että joudun sulkemaan matujen polkuhinnoittelun takia, helppohan on tehdä asiakas palvelu työtä josta ei tarvitse maksaa mitään kunhan käärii jokaisen sentin omaan taskuunsa ja lisäksi yrityksen pyörittämisen maksaa kokonaisuudesaan veronmaksajat. Sitäkään en voi käsitää, miten kantaväestö voi käytää tällaisella kantaväestön yrittäjiä kusettamalla olevan ns.yrityksen palveluja, pitäshän kantaväestön tajuta, että tuonlaisella kusettamisella ajetaa pitkälläajanjaksolla kantaväestön yritykset lopettamisen tielle ja näinollen valtiolta jää valtavat rahat saamatta, jotka on mm.ssa hyvinvointivaltiton elinehto.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.