Malmön käräjäoikeus päätti, että DNA ei ole näyttö

0

maxresdefault

 

Malmön käräjäoikeus otti hiljattain mielenkiintoisen kannan erääseen rikosjuttuun. Viime syksynä murtauduttiin erääseen malmöläiseen omakotitaloon. Murtomies löi ikkunan rikki talon toisen kerroksen parvekkeelta ja sitä kautta pääsi taloon sisälle. Paikalta vietiin noin 1 000 euroa käteistä ja muuta omaisuutta parin satasen arvosta.

Kun poliisi tuli paikalle, se ei löytänyt mitään konkreettista linjaa, todistetta tms tutkinnalle. Tiiliskivi, jolla ikkuna lyötiin rikki, oli ainoa tekoon jollain tapaa liittyvä linja.

Myöhemmin illalla asunnon omistaja löysi verijälkiä päiväpeitteestä, rapun kaiteesta ja terassin ovesta. Poliisi tuli paikalle uudestaan, otti DNA:n ja juttu laitettiin hautumaan. Muutaman kuukauden päästä tuli osuma, joka osui erääseen uusruotsalaiseen. Osumaa ei olisi saatu jos henkilö ei olisi jo entuudestaan ollut poliisin DNA-rekisterissä.

Mies kiisti kaikki syytteet eikä halunnut arvella miksi hänen DNA:taan löytyi murtopaikalta. Oikeuslääketieteellisen lausunnon mukaan DNA-tutkimuksen tulos oli ns. 4+, eli kaikista vahvin mitä voi olla. Käytännössä kenelläkään muulla ei voi olla samaa DNA:ta, mutta jonkinlainen virhemarginaali on olemassa, että DNA voi olla jonkun lähisukulaisen kanssa sama.

Mies kertoi oikeudessa, että kukaan hänen sukulaisensakaan ei voi olla murron takana. Tekoaikaan hän kertoi olleensa tuttavansa luona.

Käräjäoikeus katsoi päätöksessään, että mitään muuta näyttöä ei syyllisyydestä ole kuin DNA ja sitä myöten vapautti epäillyn syytteestä. Lisäksi Käo kritisoi päätöslauselmassaan poliisin esitutkintaa, jossa ei oltu kuultu henkilöä, joka olisi tai ei olisi voinut todistaa epäillyn alibia tekohetkelle.

Mistä oikeastaan on kyse? Tähän asti DNA on ollut sormenjälkiäkin vahvempi indisio rikostapauksissa. Jos tapaus jää voimaan hovioikeudessa, käytännössä kaikki rikostapaukset, joissa DNA on ollut ainoa näyttö, voidaan purkaa. Näin ollen tuhannet Ruotsin vankiloissa istuvat joudutaan vapauttamaan ennakkopäätökseen vedoten.

22 thoughts on “Malmön käräjäoikeus päätti, että DNA ei ole näyttö

  1. Joo, eihän tekijältä mitään saada, eikä hän saa oikeudelta mitään, mutta jos tuomiot etäisesti tavoittelisivat yleistä oikeustajua, niin ihan hyvä olisi.

   1. Päivänselviä juttuja valssataan suurella vaivalla ja kustannuksilla koko oikeusportaikon läpi aina korkeimpaan oikeuteen asti. Istuipa muuan bangladeshiläinen kotiavustajana työskennellyt mieskin vanhuksen murhasta kahdeksan vuotta ”syyttömänä” kunnes hänet suurella vaivalla, kalleimpien asianajajien avulla (veronmaksajien piikkiin) taisteltiin vapaaksi (”syyttäjä on rasisti”): sai 10,2 miljoonaa kr valtiolta korvausta 2002 ja muutti takaisin Bangladeshiin. Kappas vaan, jäi sielläkin kiinni murhasta vain kuusi vuotta sen jälkeen kun vapautettiin Ruotsissa!

 1. Unelma on yksilöllisiä kaksoiskierteitä vahvempi ja parvekkeelta pudotetut naiset tappoi gravitaatio!

 2. Kas niin, nyt voi huoletta raiskailla ja rötöstellä. Ellei poliisi saa paikan päältä kiinni, on asialla aina ollut se paha kaksoisveli.

  Saman näköisiäkin voi olla vaikka miljoona, kuvatkaan eivät todista mitään.

  Jos rötö juoksee karkuun ja poliisi löytää puskasta myöhemmin, on kyseessä viaton makoilu, eikä löydetty veijari voi liittyä tapaukseen.

  Paljonkohan noille rosvoille pitää maksaa korvauksia? Osa on syyttöminä istunut vuosia. Ruotsalaiset varmaan tykkäävät, jos entinen Valjakkalakin ilmaantuu peräämään oikeuksiaan.

 3. Kyllä on ”kansankoti” mennyt totaalisen rähmälleen noiden loisien hyysäämisessä…!

 4. Toisinpäin toki riittää ihan arabin subjektiivinen tunne että rasismia siellä ja täällä -> viharikos on todistettu.Mädättäjien laajempi käsitys ”oikeusvaltiosta”.

 5. Ehkä ruottin oikeusasteet Pitäisi korvata poppamies käräjillä. Täytyyhän eurooppalainen oikeuskäsite murtaa, koska muuten loukkaamme poppamiehiä 😀 Niin ja DNA on rasistinen konstruktio !

 6. Vihdoin alkavat tuomioistuimetkin uskomaan, että kaiken pahanteon takana on ”tuntematon kolmas mies”. Tässä jutussa rosvo ei tainnut kovin häävi olla, mutta olihan kuitenkin ainut osallinen, joka edes vähän muistutti ammattimiestä.

 7. Tämä oli loistavaa toimintaa Ruotsin oikeuslaitokselta kehitysmaalaisille raiskareille.
  Kiinni jäännin mahollisuus raiskauksesta tulee entistäkin epätoden-näköiseksi.
  Ruotsalainen oikeusjärjestelmä on heittänyt täysin pyyhkeen kehään,tehkööt
  kehitysmaalaiset mitä haluavat.

 8. Kannattaako tästälähin edes tutkia mitään? kun kuitenkaan ei mikään todiste riitä mihinkään..

 9. Onko raiskauksissa dna se, mikä yksilöi sperman? No niin sittenhän ketään ei ole koskaan raiskattukaan. Ajatelkaa sitä järjen määrä, kunhan tuo tuontiporukka pääsee näiden suvakkien kanssa päättämään ja jopa enemmistönä. Siinä kohtaa jo säälin aitoja ruotsalaisia, nyt pidän vain niin tyhminä ja saamattomina lapasina.

 10. Poliittinen Korrektius on nyt karannut käräjäoikeuden tuomarin käsistä totaalisesti!
  Pelko perseessä teki harkitsemattoman päätöksen, sillä ainoastaan rasisti, fasisti, natsi tekisi päätöksen kiistattomien todisteiden perusteella.

 11. Pitäisi keksiä joku pimpelihärviö naisille joka pistäis raiskaajakikkeliin annoksen vahvaa unilääkettä. Sitten vaan soittamaan poliisille että tulkaahas nostamaan pois tämä ääliö päältäni.

   1. Raiskausepidemia on todellinen ja hirveä ongelma Ruotsissa. Suomikin on jo saanut maistaa samaa ihanuutta ja tilanne tulee pahenemaan. Mielikuvitusratkaisut eivät tuo helpotusta todelliseen ongelmaan. Tosiasioiden tunnustaminen olisi ensimmäinen askel.

    Ruotsin tilannetta ei enää pitäisi nauraa. Siitä olisi otettava opiksi ja varauduttava. Kun se paskatunkio leviää kaikkiin ilmansuuntiin romahtaessaan, niin millä me sen vyöryn pysäytämme?

    1. Onko se niin,että raiskaussyytös on sitten vasta tutkimisen arvoinen,kun löytyy pimpistä pätkä kullia???.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.