EU antaa Unkarille ja Puolalle kuukauden aikaa ottaa vastaan taakanjakopakolaisia

0
visegrad
Visegrad-maat Puola, Tsekit, Slovakia ja Unkari, jotka pitävät Euroopaa vielä tolkuissaan.

 

EU:n taakanjakomekanismi, jolla Kreikkaan ja Italiaan tulleet taakanjakopakolaiset jaettaisiin ympäri Euromaita, takkuaa joltiseltaan. EU on nyt antanut ultimatumin Puolalle ja Unkarille, että näillä on kuukausi aikaa alkaa ottamaan muslimeja vastaan. EU:n maahanmuuttokomissaari kreikkalainen Dimitris Avramopoulos loihe lausumaan hiljan:

– Ei voi olla niin, että enemmistö jäsenmaista toimii kuten todellinen eurooppalainen valtio kun taas jotkut jatkavat niin, että eivät osoita solidaarisuutta ollenkaan. Siksi kehoitan Unkaria ja Puolaa, jotka eivät ole ottaneet vastaan yhtään ainutta suojaa tarvitsevaa henkilöä, tekemään sen nyt.

– Jos nämä maat eivät nyt ala kantamaan vastuutaan, kuten myös Tsekit, asia etenee ja komissio tekee asian vaatimat tarpeelliset toimenpiteen, Avramopoulos jatkoi.

Puolan pääminsteri Beata Szydło kuitenkin sanoo, että ei ole olemassa mitään sopimusta, jonka mukaan Puolaan pitäisi ottaa pakolaisia toisista Euromaista.

Unkarin tiukka asenne on tiedetty jo pitkään ja maan valtionvarainsihteeri Csaba Dömötör kertoikin, että Unkari on päinvastoin ottanut osaa ehkä eniten Euroopan maista solidaarisuuteen.

–  Olemme rakentaneet rajoillemme suoja-aidan, joka suojaa koko Eurooppaa. Brysselin pitää keskittyä rajavalvonta-asioihin eikä levittää epäonnistumisensa seurauksia ympäri Eurooppaa, Csaba Dömötör kertoi.

12. toukotuuta mennessä Itävalta, Unkari, Puola ja Tsekit eivät olleet ottaneet vastaan ainuttakaan taakanjakopakolaista. Esimerkiksi Puolalle määrätty määrä olisi reilu 6 000 henkeä. Toisaalta Ruotsikaan ei ollut vielä toukokuuhun mennessä ottanut vastaan taakanjakopakolaisia kuin kourallisen. Tosin syksyyn mennessä maa aikoo kantaa vastuutaan 3 000 hengen edestä, joka on Ruotsin osuus.

Mielenkiintoista on, että Suomi kuuluu vastaanottajamaiden top4-listalle. Toukokuussa Suomi oli ottanut vastaan reilu 1 400 taakanjakopakolaista reilusta 2 000 hengestä, joka on Suomen taakka. Johtopaikkaa pitää Saksa, joka on ottanut vastaan noin 5 000 taakkaa sovitusta reilusta 27 000 hengestä.

Alla Europortaalin (ruotsinkielisen sivun) taulukko ”sovituista” määristä ja paljonko on otettu vastaan:

 

Kuvakaappaus 2017-06-21 10-12-01

 

21 thoughts on “EU antaa Unkarille ja Puolalle kuukauden aikaa ottaa vastaan taakanjakopakolaisia

 1. ”– Olemme rakentaneet rajoillemme suoja-aidan, joka suojaa koko Eurooppaa. Brysselin pitää keskittyä rajavalvonta-asioihin eikä levittää epäonnistumisensa seurauksia ympäri Eurooppaa, Csaba Dömötör kertoi.”

  Siinäpä se on hyvin kiteytettynä. JOS eteläiset EU-maat olisivat toimineet Shengen-sopimuksen edellyttämällä tavalla rajavalvonnassaan, eipä tarvitsisi kitistä taakanjaosta. Enää ei ’kultamunista’ näytä puhuvan kuin Päivi Nerg 17-vuotiaista lapsukaisista.

  Suomen tulisi liittyä Visegrad-ryhmään. Mutta Orpon linjat ja bisnekset …

 2. Turha käyttää pitää ja hankalaa nimitystä ”taakanjakopakolainen”. Sano vaan lyhyesti ”vitsaus” tai vielä lyhyemmin ”loiset” ja sitäkin lyhyemmin ”paska”. Kun paska osuu tuulettimeen…

 3. EU-paska on saatava nurin keinolla millä hyvänsä -muuten tämä kansanvaihto ei tule koskaan loppumaan.

 4. Aivan typerää veivata näistä ottamisista. Perukaa koko juttu ja pankaa ovet ja rajat kiinni. Johan se on nähty mitä tämä porukka tuo tullessaan eli pelkkää sekasortoa ja kaaosta. Paska on edelleenkin paskaa vaikka sitä jaettaisiin pienempiin osiin.

  1. Ei se ole typerää eikä sitä peruta, koska se on nimenomaan osa EU-eliitin pitkän aikavälin suunnitelmaa.

   Yleiseurooppalaisessa tiedossa on, etä maissa jotka ottavat muslimeja vastaan, paukkuvat pommit ja pyssyt ja Scaniat liiskaavat ihmisiä. Visegrád-ryhmän Unkari, Tshekki, Slovakia ja Puola eivät muslimeja maahansa huoli, eikä siellä terrorismia olekaan esiintynyt – eikä esiinny!

   EU-eliitti tietää tämän kaiken varsin hyvin, ja siitä huolimatta yrittää pakottaa Visegrád-maat ottamaan vastaan muslimeja. He haluavat siis tietoisesti levittää islamistiterrorismia kautta Euroopan, koska ovat niin raivoissaan siitä, etteivät Visegrád-maat sitä maaperälleen laske.

   EU-eliitin motiiveista on esitetty lukuisia näkemyksiä. Niitä tärkeämpää tällä hetkellä on tiedostaa heidän toimintansa Euroopan islamisoimiseksi ja vastustaa sitä minkä suinkin kykenee.

 5. Risikko ja Orpo kilvan kehuvat suoritustamme, mutta kisassa kuin kisassa neljäs sija ketuttaa rankiten. Katsotaas vaan, niin jonkun kirivaihteen tai loikkarin vielä heittävät päälle.

 6. Eihän EU pysty jatkuvaa terroriuhkaa pahempia sanktioita asettamaan, joten eivätpä taida ko. valtiot taipua. Toiset ovat käyneet Neuvostoliiton reaalipoliittisen korkeakoulun ja sen jälkeen ei tarvitse ihan jokaisen geelinläträäjän tarinaa uskoa.

 7. Jos Puola yms. maat ottavat läpsyttäjälaumoja maahansa, niin kauanko luulette että ne niissä pysyvät? Läpsyttelijät häippäsevät Euroopan sossuhölmölöihin heti kun mahdollisuus tarjoutuu.

 8. Suomi jälleen kerran EU:n kiltti mallioppilas ja ottanut väkilukuun suhteutettuna ylivoimaisesti eniten lennätettäviä. Uuvattihallitus on kusettanut kansaa koko ajan eikä noudata ohjelmaansa, jonka mukaan taakanjakoon osallistutaan omalla pakolaiskiintiöllä (750-1050 henkeä).

 9. Vasta neljäntenä,no voi mahoton mitä velttoilua suomalaisilta.
  Siinä olis lista millä Suomi riepuki kerran pääsis aivan ensimäiseksi ja helposti.

  1. Vertailu onkin tehty epäreilusti: oleellista ei ole jo otettujen määrä vaan jo otettujen määrä suhteessa omaan kiintiöön – ja siinä Suomi on komeasti kakkosena Maltan jälkeen. Vielä kun otetaan yli oman kiintiön, niin olemme p a r h a i t a! Pasila, Porilaisten marssi!

 10. Näin Virossa, kaksi syyrialaista ”pakolais”perhettä nostivat kytkintä Rakveressä ja suuntasivat Saksaan pakolaisleirille. Ilmeisesti elämä leirillä on hienompaa ja parempaa kuin virolaisessa, olisiko tukien suuruudella mitään vaikutusta asiaan?

  Eräs kolmelapsinen irakilaisperhe suuntaa Kundasta Tallinnaan, jossa on paremmat työnhakumahdollisuudet kuin betoniteollisuudesta tunnetussa pikkukaupungissa.

  http://virumaateataja.postimees.ee/4153545/tolm-jalgelt-pagulased-on-rakverest-lainud-kunda-omad-pakivad

 11. Tämä taistelu eurokraattien ja VISEGRADin välillä ei saa päättyä Brysselin voittoon. Ultimate respect näille itäisen Keski-Euroopan maille, jossa pää on pidetty kylmänä ja analyyttisenä eikä ole lähdetty mukaan multikulttiin. Ei voi kuin ihmetellä , että läntisessä Euroopassa geelipäiden paskanjauhanta hädästä menee läpi. Koko nykyisenkaltainen asyyli-systeemi, jossa geelipää voi vain tulla tupsahtaa rajalle ja sanoa asyl, on lopetettava. Näiden rajarikollisten tarinoita on mahdoton todentaa, joten ainoat vuorenvarmat pakolaiset löytyvät pakolaisleiriltä. No, en jää odottelemaan. Suomen kansa äänestää vuodesta toiseen orpoja.

 12. ”Siksi kehoitan Unkaria ja Puolaa, jotka eivät ole ottaneet vastaan yhtään ainutta suojaa tarvitsevaa henkilöä, tekemään sen nyt.” Näytä saatanan taakanjakodiktaattori tai mikä nyt luulet olevas, yksikin suojaa tarvitsevan henkilö, niin tarjoan sulle Ouzot !

 13. On hienoa, että valkoisen rodun edustajista löytyy vielä järkeä. Monet saksalaiset ovatkin muuttaneet Unkariin. Fiksua väkeä siellä, uskovat, että EUn:n palkkiorahat ovat pieni etu ottaen huomioon koko haitan. Seurataan tilannetta. Liityn Unkari Faneihin, Puola on tietenkin lähempänä.
  EU (= epäjärjellistä uuvahdusta )

 14. Visegrad-maiden, Puolan, Tshekin, Slovakian ja Unkarin, tulisi nyt ryhtyä valmistelemaan eroa Euroopan Unionista. Maathan kuuluvat Natoon, joten turvallisuuden takia ne eivät unionia tarvitse.

  Unionin tulee muuttua jäsenmaitaan palvelevaksi tai jäsenmaiden tulee erota siitä. Luultavasti myös Baltian maissa arvostetaan itsemääräämisoikeutta ja oman kulttuuriin säilymistä. Ehkä Visegrad ja Baltia voisivat yhdessä neuvotella EU:n kanssa niille mieleiset ehdot, joilla voisivat jatkaa unionissa. Jos ei onnistu, niin sitten vain Britannian seuraksi ulos unionista.

  Tietysti on toinenkin vaihtoehto. Muutetaan unioni demokraattiseksi ja asetetaan jäsenmaiden paikalliset lait unionin lakien yläpuolelle. Unionin demokratisoinnilla tarkoitan sitä, että europarlamentille annettaisiin oikeus määrätä komissiota. Nythän komissio on itse itseään täydentävä elin, joka ei ole riippuvainen mistään.

  Jos Euroopan unioni uudistetaan, niin kaikki sen nykyiset virkamiehet tulee erottaa ja kieltää heidän palkkaamisensa uudistettuun unioniin. Se olisi vapaakauppa-alue, jonka direktiivien ja ohjeiden noudattaminen olisi jäsenmaille vapaaehtoista.

  Toivon, että myös Suomi ottaisi etäisyyttä unioniin. Ehkä saisimme itsenäisyyden palautustalkoisiin mukaan myös Tanskan. Norjahan on jo valmiiksi unionin ulkopuolella.

  acc

  Ajatus unionista vapautumisesta elää:
  Václav Klaus: “The time has come to start preparing the exit of our country from the European Union”
  http://gatesofvienna.net/2017/06/vaclav-klaus-the-time-has-come-to-start-preparing-the-exit-of-our-country-from-the-european-union/

 15. Kuinka tyhmiä ne siellä Brysselissä oikein on? Niin kauan, kuin tällaista ”taakkaa” jaetaan, niin tulijoita riittää. Kuin myös niitä riittää niin kauan, kunnes Eurooppa pistää ulkorajansa kuriin ja lakkaa päästämästä ihmisiä tänne. Brysselissä tunnutaan ajattelevan, että Euroopassa ei ole enää kansallisvaltioita siinä mielessä, että heillä on oikeus tehdä maanosasta jonkinlainen solidaarisuuden sulatusuuni, jonne kaikki ovat tervetulleita, mistä tahansa syystä. Toki Euroopan markkinatalous- ja suuryritysmaailma tanssii samalla ripaskaa, kun saadaan halpatyövoimaa tungokseen asti. Puhumattakaan seksityöntekijöistä, sikäli kun sieltä niitä naisia joskus alkaa valumaan. Afrikan maistahan niitä taitaa jo valua. Samaan aikaan viis siitä, jos nyt jossain vähän räjähtelee, sehän on vaan uutta normaalia.

 16. Toivottavasti eivät ota yhtään nuo maat.Hajoais koko ”eu”.On niin nähty .
  Kuka enää uskoo mitään Suomen poliittisessa päätöksenteossa?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.