Mainokset

Somalipolitiikko: Åkesson ei ole tervetullut lähiöihin

edb166f9-a2c8-48da-94b3-dbd2f34ae361

Richard Jomshof, SD

Rinkebyssä pidettiin mennä viikolla Järva politikerveckan, Järvan politiikkoviikko, joka oli eräänlainen puolueiden keskustelutilaisuus. Samantapainen kuin Suomi-areena kesäisin. Rinkebyssä pidetyllä viikolla jokaisen puolueen edustajia sai pitää puheita. Mitään uutta ja mullistavaa tai mieleenpainuvaa viikolla ei puhuttu.

 

Yksi tapahtumaketju kuitenkin nousee viikolta esiin. Moderaattipuolueen kunnallispolitiikko somalialainen Kahim Ahmed esitti viikolla mielenkiintoisen mielipiteen. Hänen mielestään Sverigedemokraattien Jimmie Åkesson ei ole tervetullut lähiöihin. Ahmed kirjoittaa riipaisevan kirjoituksen, kuinka Åkesson puolueineen ovat natseja ja uuninluukut kolisevat.

– Kun kutsutaan tällaisiin arvovaltaisiin tilaisuuksiin puolue kuten SD, jolla on natsimenneisyys, sillä vain normalisoidaan rasismi ja annetaan legitimiteetti rasistiselle puolueelle, somalipolitiikko kirjoittaa.

Tästä kiukustuneena Sverigedemokraattien puoluesihteeri Richard Jomshof kirjoitti Facebookiin:

– Ja sinä, kahim Ahmed, et ole tervetullut Ruotsiin!

Eli, Ahmed kirjoittaa ensin, että ruotsalainen Jimmie Åkesson ei ole tervetullut lähiöihin. Sen jälkeen Åkessonia puolustaa hänen puoluekaverinsa Jomshof kirjoittamalla, että Ahmed itse ei ole tervetullut Ruotsiin.

Mitäpä tällaisesta seuraa? Mitäpä luulette.

 

aeaf335c-91be-435e-8de1-f38f8693af98

Kahim Ahmed, Moderaattipuolue

Nyt somali Kahim Ahmed uhriutuu medioissa, kuinka Jomshofin lausunto oli alentava ja rasistinen.

 

– Olen asunut 26 vuotta Ruotsissa, olen sosiologian maisteri, työskennelly 18 vuotta ja maksanut veroni. Olen täysivaltainen Ruotsin kansalainen.

Ahmed jatkaa:

– Olen hieman peloissani, että ihminen ei voi sanoa mielipidettään ilman, että vastaan tulee tällaista.

Jomshof on mies paikallaan. Hän vastaa Ahmedille ja pysyy sanoissaan:

– On aika provosoivaa, että henkilö yrittää estää eduskunnassa olevan puolueen kertomalla omia käsityksiään asioista. Jos ei ymmärrä miten ruotsalainen demokratia toimii niin silloin ehkä pitää miettiä mitä tekemistä tällaisella henkilöllä ylipäätään on Ruotsissa.

Mainokset

15 Comments on Somalipolitiikko: Åkesson ei ole tervetullut lähiöihin

 1. Arvot rakkaus arvot välittäminen arvot ihmisoikeudet arvot // 24/06/2017 22:59 // Vastaus

  Sosiologi…

  Ei kait tarvitse sanoa enempää?

  Tykkää

 2. Ghettomaisteri // 24/06/2017 23:54 // Vastaus

  Voit ottaa sompun Somaliasta mutta et Somaliaa sompusta.

  Tykkää

 3. Heja Rickhard! // 24/06/2017 23:56 // Vastaus

  Jomshof on hyvä jätkä, suomalaisilla juurilla.

  Tykkää

 4. Tajuaa kumminkin että on vain ruotsin kansalainen ei ruotsalainen.

  Tykkää

 5. Talvisodanhenki // 25/06/2017 00:46 // Vastaus

  Ruotsindemokraattien vertaaminen kansallissosialisteihin täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkit -vastarintaliike voi nostaa syytteen. 😉

  Tykkää

  • kerran suomalainen aina suomalaineniinä // 26/06/2017 17:10 // Vastaus

   Tuskinpa somali sitä tajuaa,jos tajuais, ei kai se ruotsalaisia kieltäis tulemasta ruotsalaisten omassa maassa mihin he haluavat mennä..Minä tajuan, että en ole ruotsalainen vaan suomalainen.Syystä että isäni ja äitini ovat suomalaisia,vaikka pikku ikäni olen ruotsissa asunut.

   Tykkää

 6. Suomi Finland // 25/06/2017 01:30 // Vastaus

  No johan meni kaveri halpaan. Hyvin pelattu, Jomshof.

  Tykkää

  • Vaalit ensin, somput sitten // 25/06/2017 20:43 // Vastaus

   Nyt Jomshof saa mediassa kyytiä ja on vähän pyydellyt anteeksikin kiivastumistaan. Täytyisi aina ajatella puolueen parasta näin ennen vaaleja ennenkuin sanoo asioita liian totuudenmukaisesti. Mikään ei saa pilata Sverigedemokraattien vaalitulosta, ei edes somppu joka vain haluaa paistatella julkisuudessa 15 minuuttia ja tuntea okevansa jonkinlainen vaikuttaja.

   Tykkää

 7. Nimetön // 25/06/2017 06:27 // Vastaus

  ”olen sosiologian maisteri,”…. Kaiken muun olisin kännissä voinut uskoa…

  Tykkää

 8. Somppu haluaa määrätä missä svenssoni saa liikkua // 25/06/2017 07:37 // Vastaus

  Tyypillinen ghettosomali joka haluaa määrätä kuka saa tulla ”hänen” alueelleen. Varjoyhteiskunnan asukit ”omistavat” gheton, se on kuin oma valtio missä pätee kriminellien sharialait eikä syntyperäinen valkonaamasvenssoni veronmaksaja saa tulla sinne eli liikkua vapaasti omassa synnyinmaassaan.

  Tykkää

 9. Puosuvaari // 26/06/2017 11:39 // Vastaus

  Tämä on jännä juttu: KAIKISSA (ei Paavon) Ruotsi-medioissa teksti-tv:tä myöten ”uutinen” on käännetty toisinpäin eli pointtina EI ole somalipolitiikon aloittama rasismi vaan Ruotsidemokraatin vastareaktio. Eli näin tämä lumettaminen toimii täällä Ruotsissa.
  (Muuten jo ihan tavalliset eläkeläismummut ja -papat alkavat herätä tähän jatkuvaan valehteluun, mistähän saisi parhaimmat kertoimet Ruotsidemokraattinen +25% :n ääniosuudelle seuraavissa vaaleissa?)

  Tykkää

  • Taktiikkaa rakas Watson // 26/06/2017 15:28 // Vastaus

   Jos Jomhof olisi ollut fiksumpi hän olisi muotoillut asian eri tavalla ja silti saanut sanottua ihan saman asian ja paljon pahemminkin. Pitäisi hänen jo kokeneena poliitikkona tietää mitä voi sanoa ja miten ja millainen vastareaktio siitä syntyy. Jos tämä toi lisää ääniä SDlle oli se hyvä juttu mutta jos se vei äänestäjiä se oli erittäin huono juttu. Ei kaikkea voi sanoa mitä päähän pälkähtää- politiikka on strategiapeliä. Katsokaa Trumppia joka on rehellinen ja sanoo mitä ajattelee ja saa paskaa niskaansa koko ajan sen takia.

   Tykkää

 10. Näin pitää politiikkaa tehdä, ei hyökkäämällä // 28/06/2017 11:12 // Vastaus

  Kaheli Kameli valehtelee! Sveridemokraateilla on ollut hyvä vastaanotto lähiöissä:

  https://nyheter24.se/debatt/888000-sverigedemokraterna-ar-visst-valkomna-i-fororterna-kahin-ahmed

  Tykkää

 11. Puosuvaari // 29/06/2017 12:44 // Vastaus

  Hieno linkki, tulosta tukemaan vielä lukijakysely: 1400 – 14 (ovat tervetulleita/eivät ole – eli on siellä kunnon ihmisiä ongelmalähiöissäkin, pitänee muistaa..). Toinenkin valoa tuova uutinen SVT:n gallupista:
  Ruotsidemokraateille yli 20%:n kannatus ensimmäisen kerran tässä gallupissa, miesäänestäjissä jo maan suurin (!) puolue.
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-7

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: