Somalipolitiikko: Åkesson ei ole tervetullut lähiöihin

13
edb166f9-a2c8-48da-94b3-dbd2f34ae361
Richard Jomshof, SD

Rinkebyssä pidettiin mennä viikolla Järva politikerveckan, Järvan politiikkoviikko, joka oli eräänlainen puolueiden keskustelutilaisuus. Samantapainen kuin Suomi-areena kesäisin. Rinkebyssä pidetyllä viikolla jokaisen puolueen edustajia sai pitää puheita. Mitään uutta ja mullistavaa tai mieleenpainuvaa viikolla ei puhuttu.

 

Yksi tapahtumaketju kuitenkin nousee viikolta esiin. Moderaattipuolueen kunnallispolitiikko somalialainen Kahim Ahmed esitti viikolla mielenkiintoisen mielipiteen. Hänen mielestään Sverigedemokraattien Jimmie Åkesson ei ole tervetullut lähiöihin. Ahmed kirjoittaa riipaisevan kirjoituksen, kuinka Åkesson puolueineen ovat natseja ja uuninluukut kolisevat.

– Kun kutsutaan tällaisiin arvovaltaisiin tilaisuuksiin puolue kuten SD, jolla on natsimenneisyys, sillä vain normalisoidaan rasismi ja annetaan legitimiteetti rasistiselle puolueelle, somalipolitiikko kirjoittaa.

Tästä kiukustuneena Sverigedemokraattien puoluesihteeri Richard Jomshof kirjoitti Facebookiin:

– Ja sinä, kahim Ahmed, et ole tervetullut Ruotsiin!

Eli, Ahmed kirjoittaa ensin, että ruotsalainen Jimmie Åkesson ei ole tervetullut lähiöihin. Sen jälkeen Åkessonia puolustaa hänen puoluekaverinsa Jomshof kirjoittamalla, että Ahmed itse ei ole tervetullut Ruotsiin.

Mitäpä tällaisesta seuraa? Mitäpä luulette.

 

aeaf335c-91be-435e-8de1-f38f8693af98
Kahim Ahmed, Moderaattipuolue

Nyt somali Kahim Ahmed uhriutuu medioissa, kuinka Jomshofin lausunto oli alentava ja rasistinen.

 

– Olen asunut 26 vuotta Ruotsissa, olen sosiologian maisteri, työskennelly 18 vuotta ja maksanut veroni. Olen täysivaltainen Ruotsin kansalainen.

Ahmed jatkaa:

– Olen hieman peloissani, että ihminen ei voi sanoa mielipidettään ilman, että vastaan tulee tällaista.

Jomshof on mies paikallaan. Hän vastaa Ahmedille ja pysyy sanoissaan:

– On aika provosoivaa, että henkilö yrittää estää eduskunnassa olevan puolueen kertomalla omia käsityksiään asioista. Jos ei ymmärrä miten ruotsalainen demokratia toimii niin silloin ehkä pitää miettiä mitä tekemistä tällaisella henkilöllä ylipäätään on Ruotsissa.

Advertisements

15 thoughts on “Somalipolitiikko: Åkesson ei ole tervetullut lähiöihin

 1. Sosiologi…

  Ei kait tarvitse sanoa enempää?

 2. Ruotsindemokraattien vertaaminen kansallissosialisteihin täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkit -vastarintaliike voi nostaa syytteen. 😉

  1. Tuskinpa somali sitä tajuaa,jos tajuais, ei kai se ruotsalaisia kieltäis tulemasta ruotsalaisten omassa maassa mihin he haluavat mennä..Minä tajuan, että en ole ruotsalainen vaan suomalainen.Syystä että isäni ja äitini ovat suomalaisia,vaikka pikku ikäni olen ruotsissa asunut.

  1. Nyt Jomshof saa mediassa kyytiä ja on vähän pyydellyt anteeksikin kiivastumistaan. Täytyisi aina ajatella puolueen parasta näin ennen vaaleja ennenkuin sanoo asioita liian totuudenmukaisesti. Mikään ei saa pilata Sverigedemokraattien vaalitulosta, ei edes somppu joka vain haluaa paistatella julkisuudessa 15 minuuttia ja tuntea okevansa jonkinlainen vaikuttaja.

 3. Tyypillinen ghettosomali joka haluaa määrätä kuka saa tulla ”hänen” alueelleen. Varjoyhteiskunnan asukit ”omistavat” gheton, se on kuin oma valtio missä pätee kriminellien sharialait eikä syntyperäinen valkonaamasvenssoni veronmaksaja saa tulla sinne eli liikkua vapaasti omassa synnyinmaassaan.

 4. Tämä on jännä juttu: KAIKISSA (ei Paavon) Ruotsi-medioissa teksti-tv:tä myöten ”uutinen” on käännetty toisinpäin eli pointtina EI ole somalipolitiikon aloittama rasismi vaan Ruotsidemokraatin vastareaktio. Eli näin tämä lumettaminen toimii täällä Ruotsissa.
  (Muuten jo ihan tavalliset eläkeläismummut ja -papat alkavat herätä tähän jatkuvaan valehteluun, mistähän saisi parhaimmat kertoimet Ruotsidemokraattinen +25% :n ääniosuudelle seuraavissa vaaleissa?)

  1. Jos Jomhof olisi ollut fiksumpi hän olisi muotoillut asian eri tavalla ja silti saanut sanottua ihan saman asian ja paljon pahemminkin. Pitäisi hänen jo kokeneena poliitikkona tietää mitä voi sanoa ja miten ja millainen vastareaktio siitä syntyy. Jos tämä toi lisää ääniä SDlle oli se hyvä juttu mutta jos se vei äänestäjiä se oli erittäin huono juttu. Ei kaikkea voi sanoa mitä päähän pälkähtää- politiikka on strategiapeliä. Katsokaa Trumppia joka on rehellinen ja sanoo mitä ajattelee ja saa paskaa niskaansa koko ajan sen takia.

 5. Hieno linkki, tulosta tukemaan vielä lukijakysely: 1400 – 14 (ovat tervetulleita/eivät ole – eli on siellä kunnon ihmisiä ongelmalähiöissäkin, pitänee muistaa..). Toinenkin valoa tuova uutinen SVT:n gallupista:
  Ruotsidemokraateille yli 20%:n kannatus ensimmäisen kerran tässä gallupissa, miesäänestäjissä jo maan suurin (!) puolue.
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-7

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.