Sverigedemokraattien Kent Ekeroth pikku sakkoon pahoinpitelystä

0

 

 

Sverigedemokraattien kansanedustaja Kent Ekeroth tuomittiin eilen Tukholman käräjäoikeudessa lievästä pahoinpitelystä pikku sakkoon. Juttu on ollut Ruotsissa hyvin suosittu puheenaihe Ekerothin puoluetaustansa takia.

Tapahtumat alkoivat viime marraskuussa ravintolajonossa kun Ekerothin väitettiin lyöneen asianomistajaa. Ekeroth vetoaa itsepuolustukseen. Hänen mukaansa häntä uhkailtiin ennen tapahtumaa. Käräjäoikeus ei kuitenkaan uskonut Ekerothin kertomusta ja katsoi, että hänellä ei ollut mitään pelättävää tilanteessa. Oikeuden mukaan hätävarjelu ei tullut kysymykseen tapahtumatilanteessa.

Tapahtuma on siinä mielessä kiinnostava Ruotsin näkökulmasta, että Kent Ekeroth on saanut mainetta hyvin maahanmuuttovastaisena sverigedemokraattina. Hän on useaan otteeseen profiloitunut puolueen kovasanaisena kolmansista maista tulleiden sotapakolaisten vastustajana. Sverigedemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja on kehoittanut Ekerothia eroamaan puolueesta tapauksen takia.

Ekeroth kertoi Pt-medialle, että ei aio erota ja tapaus jatkuu valituksen jälkeen Hovioikeudessa.

16 thoughts on “Sverigedemokraattien Kent Ekeroth pikku sakkoon pahoinpitelystä

 1. Parempi harrastaa "kaljaa ja poppareita" kotona niin ei tarvitse tapella sanoo:

  Ekeroth on pätevä ja ahkera mies mutta istuu aivan liian usein kuppilassa ja joutuu aivan liian usein riitaan. Puolueen etu menee aina yhden jäsenen edun edelle, niin se vain on.

 2. Parempi harrastaa "kaljaa ja poppareita" kotona niin ei tarvitse tapella sanoo:

  Vaikea saada sitä hätävarjeluksi kun on kaksi henkivartijaa mukana.

  1. Olen sitä mieltä, että Ekeroth on ollut helppo uhri valheellisten todistusten esittäjille. Kun hän on julkimo, niin kapakkajonossa hänet on tunnistettu ja tehty syypääksi yhdenpitävin todistuslausunnoin, joita ovat antaneet vastakkaista poliittista kantaa edustaneet henkilöt. Näin helppoa se on, kun osaa. Ja jos Ekeroth vielä itse menee halpaan, niin ei voi mitään.

   Minuakin isokokoinen nuori somali koetti usuttaa tappeluun, kun seisoi Metro -lehden jakelupisteen edessä ja jouduin aamukiireessä lehden ottaakseni hiukan koskemaan tätä heppua, joka ei väistänyt tuumaakaan. Kova usutus alkoi, jotta olisin alkanut tappelemaan. No tiedän, että näillä on joko puukot tai lauma sompansseja lähellä, joten en viitsinyt provosoitua, vaikka harmitti.

 3. Kiinnostaa myös meikän näkökulmasta! nimittäin aamulla erittäin aikaisin n. 6.00 olin menossa metroon ja koetin ottaa metro -lehden, niin edessä seisoi iso somalinuorukainen. jouduin siis kiirehtimessä hiukan koskemaan rumilukseen, niin tämä parkaisi, että töni hiukan lisää jne jne. Sanoin, että hän seisoo lehtipisteen tiellä, mutta ei auttanut, sama parku jatkui. Ilmeisesti puuko oli povessa ja kaverit nurkilla odottamassa, enkä ruvennut puukkoilemaan. Minun veromarkoillani tällaisiakin luonnon biodiversiteettejä siis elätetään, ikävä kyllä…

 4. SD on toimii korkeintaan jonkinlaisena ”jarrumiehenä” ruåtsin matkalla kehitysmaaksi -katastrofin estäjäksi puolueesta ei ole koska liian läheiset suhteet ongelman lähteenä olevaan kansanryhmään. Tavallaan vale oppositio, ei TODELLINEN vastavoima.

  1. Samaa mieltä. Jos Ruotsissa tänään oltaisiin tilanteessa, jossa yhtään matua ei ole vielä maassa, ja mietittäisiin että otetaanko vai ei, niin SD:lla voisi olla mahdollisuus pelastaa Ruotsi. Tässä tilanteessa, jossa maahan on jo päästetty satoja tuhansia, ei kukaan enää pysty kurssia kääntämään. Valloittaja pitää pystyä pysäyttämään rajoille tai maa tulee vallatuksi. Niinkuin Ruotsille on käynyt.

   1. Ruotsi tarvitsisi Sverigedemokraatit version 5.0 vaan mistä sellaisen teet kun tämä originaalikin koko ajan haukutaan juuristaan ja menneisyydestään. Onko mahdotonta saada ihmisiä tajuamaan että kiltteys ja hyväuskoisuus ovat huonoja ominaisuuksia ja johtavat vain hyväksikäyttöön.

  2. Kyllä. Juuri siksi mitään TODELLISTA muutosta ei tule tapahtumaan -rahan voima ohjailee ja kuten kaikki varmaan tietää painokone on tämän ”tietyn kansanryhmän” hallinnassa.

   -AITO kansallismielisyys on poliittisesta eliitissä hävitetty kokonaan -sieltä on turhaa odottaa mitään ratkaisevaa suunnanmuutosta, koskee myös Suomea.

  3. Surullista luettavaa tällaiset kommentit. Natsikortin heiluu eikä syyttä. Maahanmuuttokriitikoiden pohja on tuhottu. Pesä on kakittu. Häviö ja antautuminen tosiasia.

   Lukeeko tajukangadtakin vain juutalaiskortteja heiluttelevat natsit? Luulisi tajukangadtakin surettavan

   1. Katso dokumentti The Greatest story never told, niin ymmärrät asioita laajemmin. Maailma ei ole mustavalkoinen vaan harmaa. Ja kyllä, nykytila on pääosin omaa syytämme koska olemme surkeita vässyköitä, mutta tässä ei ole koko totuus. Osasyyllinen nykytilaan on Frankfurtin koulu. Kaikki koulun jäsenet kuuluivat tiettyyn ryhmään.

    1. Ei nämä j-hyyssärit tajua vaikka kaikki tieto on saatavilla. ”6 miljoonan kusetus” on uponnut niin täydellisesti ettei mikään todistusaineisto enää riitä päätä korjaamaan. Valitettavasti.

    2. Nykytila on aika hyvä. Ainoa pelko onkin muutos huonompaan. Sitä on manattu.

     Ole kiitollinen siitä, mitä sinulla on.

    3. ”ettei mikään todistusaineisto enää riitä päätä korjaamaan.”
     Olen tässä kohtaa hieman eri mieltä. Itsellä kesti noin 15 vuotta. Keskeinen seikka oli muutos ajattelutavassa: Voi olla samaan aikaan sekä islam-kriittinen että x-kriittinen. Olin aiemmin luullut että pitää valita jompikumpi. The Golden One on ollut hyvä silmien avaaja.

 5. On muuten sananvapauden kannalta ihanaa, että rähmispossun ansiokasta työtä jatkaa tämä palsta. Näitä uusia tuulia on myös Suomen Uutiset -lehdessä, jossa nyt voi kommentoida vapaasti, kun loikkari-quislingit ovat paenneet karkuun rintamalta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.