Mainokset

Boråsin moskeijassa vieraillut useita kovan luokan vihasaarnaajia

Boråsin moskeijassa tuli ilmi tapaus, jossa moskeijaan oltiin kutsuttu talven ja kevään aikana saarnaamaan erityisen kovia vihasaarnaajia. Kaupungin turvallisuus- ja valmiusviranomainen tarkisti moskeijassa puhuneiden viiden saarnaajan taustoja ja ilmi tuli, että jokainen heistä on saarnannut homojen ja juutalaisten tappamista, naisten oikeuksien kaventamista ja kalifaattia. Yksi pahin on tuomittu Saksassa kiihotuksesta. Tuolloin imaami oli avoimesti kehoittanut kuulijoita tappamaan juutalaisia.

Turvallisuusviranomaisten mukaan saarnaajien sanoma oli ollut erityisen vihamielinen ja imaamit onkin rankattu erittäin ääri-islamistisiksi saarnaajiksi ympäri maailmaa.

Boråsin turvallisuusosaston päällikön Peder Englundin mukaan tilanne on äärimäisen vakava:

– Heidän arvonsa ovat aivan päinvastaisia kuin avoimessa demokratiassa olemme tottuneet. On todella vaikea kuvitella, että saarnaajat olisivat kutsuttu moskeijaan vahingossa tietämättä heidän taustojaan, sillä netti on täynnä heidän äärimielipiteitään.

Moskeijan hallituksen puheenjohtaja Ahmed Mohamed kiistää tietoisesti vihapuhujia kutsutun moskeijaan:

– En tiedä kuka on tutkinut puhujien taustoja, mutta näyttää siltä, että tällä kertaa on tapahtunut kauhistuttava erehdys. Tällaisilla henkilöillä ei ole mitään asiaa seurakuntaamme.

Englundin mukaan moskeija saa 100 000 kruunua veronmaksajien tukirahaa, mutta nyt tuki voi joutua katkolle. Toisaalta, kun tosiasioita ei haluta nähdä niin:

– Uskon, että moskeijan johdolla on kuitenkin hyvät tarkoitusperät. Jos he eivät jatkossa kutsu enää vihapuhujia niin apurahakin luultavasti jatkuu.

Moskeija sijaitsee Boråsin Norrbyn kaupunginosassa, joka pääsi viime viikolla poliisin ”erityisen ongelmalliset lähiöt”- listalle.

 

1175f354-e08c-41d7-b6d8-f66a5e518fbd

 

Boråsin moskeijan johto siis väittää kirkkain silmin, että se ei tunne esimerkiksi maailmankuulua saarnaajaa Abu Bilalia, joka oli yksi saarnaajista. Hänen maahanpääsy kiellettiin vuonna 2007 Australiaan, 2010 häneltä evättiin maahanpääsy Britteihin ääriajatuksiensa takia, Saksaan bannit 2011 jne. Viimeisimpänä tänä vuonna häneltä kiellettiin maahanpääsy Tanskaan. Perusteluna erittäin extremistiset saarnat kiihotuksineen.

Ruotsin moskeijoissa puhutaan siis aivan avoimesti juuri sitä, mitä koraanissa sanotaan. Joskus harvoin tappopuheet pääsevät julkisuuteen, mutta saarnaus jatkuu.

Asiasta kirjoitti tänään usea ruotsalaismedia.

 

Mainokset

10 Comments on Boråsin moskeijassa vieraillut useita kovan luokan vihasaarnaajia

 1. Nimetön // 30/06/2017 14:16 // Vastaus

  ”– En tiedä kuka on tutkinut puhujien taustoja, mutta näyttää siltä, että tällä kertaa on tapahtunut kauhistuttava erehdys. Tällaisilla henkilöillä ei ole mitään asiaa seurakuntaamme.”

  Tuhannet muslimit ovatkin jo varmasti riehumassa kadulla koska tapaus on syvästi loukannut heidän tunteitaan ja rauhan uskontoaan jolla ei ole mitään tekemistä minkään kanssa.Ai eikö ole?? Kukapa olisi arvannut.Kokeillaanko mitä tapahtuu vaikkapa piirtämällä pedariprofeetasta kuva?

  Tykkää

  • Harjoitus tekee mestaajan // 30/06/2017 16:09 // Vastaus

   Yksittäisvihasaarnaaja, ei mitään tekemistä islamin kanssa, tarkoituksella hyvät perät ja tuki jatkuu?

   Tykkää

 2. Puosuvaari // 30/06/2017 15:33 // Vastaus

  Tyypillistä kaksinaamaisuutta tältä uskonsuunnalta – ja ihme kyllä menee vieläkin läpi.. Rauhan uskonto, anna mun kaikki kestää..

  Tykkää

 3. Nimetön // 30/06/2017 15:34 // Vastaus

  Kun oppi ei kiellä, vaan pikemminkin kehottaa kaksinaamaisuuteen, ei tässä mitään syntiä tapahtunut tälläkään kertaa.

  Tykkää

  • kuunnelkaa häntä // 30/06/2017 23:35 // Vastaus

   Måna Walker itse entinen muslimi sanoo kyllä, että isis ja vihasaarnaajat on juuri niitä aitoja mulimeja.Kannattaiskohan kuunnella häntä,sillä hänellä entisenä muslimina on asiantuntemusta.

   Tykkää

 4. KIELTO // 30/06/2017 17:06 // Vastaus

  Ensinnäkin pitäisi moskeijat kieltää. Ne eivät kuulu meidän maihimme eikä meidän kulttuureihimme. Uusia ei saa rakentaa ja vanhoista pyritään pääsemään nopeasti eroon. Nehän toimivat rikokseen kiihottamispaikkoina, ei sellaista voida sallia.

  Toiseksi, moskeijalle on, niin kauan kuin se täällä seisoo, annettava tiukat määräykset siitä mitä siellä saa touhuta eikä mitään apurahoja valtiolta anneta. Ekasta vihapuhujasta varoitus, toisesta vihapuhujasta moskeijan sulkeminen ja huostaanotto valtiolle (joka sinne on syytänyt idioottimaisesti rahaa ja sen täten jo maksanut).

  Tykkää

 5. pomminpurkajan poeka // 30/06/2017 17:06 // Vastaus

  Nämä nuo ne imppamaatit ovatten hurskaita niiden valo loistaa niiiiin kauniisti siihin kunnes muslimien paskahuussi eli ns vitun moskukeija on pumputtu noita aivottomia täyteen site, että seinät pullistelevatten. Ja ovet säppeen.
  Sittenpä laitetaan neutronipommikeskitys GPS koordinaatiton mukaeesesti joo. Ja perään atomista tehty pommiiiii siltä taholta jol sellaasii löytyy siiloista. Mission Accomplished.

  Tykkää

 6. Caffé Corretto // 01/07/2017 02:31 // Vastaus

  Tuossa moskeijassa voisi vierailla possu, ja miksei kaikissa muissakin pyllistelypaikoissa.

  Tykkää

 7. Ruotsi ei tiedä mistään mitään tai sitten tietääpä hyvinkin // 01/07/2017 12:01 // Vastaus

  Ruotsi on maksanut miljoonia opintotukea vihamuslimiopiskeluun Medinassa:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/vill-se-over-csn-regler-efter-avslojande

  Tykkää

 8. DuPont // 01/07/2017 14:49 // Vastaus

  Menohan on kuin Helsingin Roihuvuoren moskeijassa, jossa myös kävi parikin jihadista saarnaamassa, Suomessa asuvien (maltillisten) muslimien kutsumana.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: