Ruotsin Turvallisuuspoliisi: ”Maassa arviolta 2 000 islamistia”

0

Ruotsin turvallisuuspoliisin SÄPO:n mukaan Ruotsissa on arviolta 3 000 väkivaltaisuuteen taipuvaista extremistiä. Luku on kasvanut muutamassa vuodessa parilla kolmella sadalla. Näistä ääriliikkeen edustajista 2 000 on ääri-islamisteja ja loput 1 000 jakautuvat äärioikeiston ja -vasemmiston kesken.

Islamilaisia ääriextremistejä oli SÄPO:n vuoden 2010 arvion mukaan noin 200 henkilö, joten reilussa puolessa vuosikymmenessä Ruotsiin ollaan saatu kunnon jihadistiarmeija. Syitä Ruotsin suurelle potentiaalisten jihadistien määrälle selitetään mm. isiksen kasvulla Syyrian sodan alkaessa. Terroritaso on ollut kolmosella vuodesta 2010 alkaen 1-5 asteisella asteikolla.

SÄPO:n päällikkö Anders Thornberg toi luvut esiin Ruotsin politiikkaviikon Almedalveckanin alussa tänään. Hänen mukaansa SÄPO tutkii 6 000 erilaista juttua, vihjettä tai johtolankaa kuukaudessa selvitelläkseen ääriliikkeiden mahdollisia esimerkiksi suunnittelemia terrori-iskuja. Lisäksi Thornberg kertoo, että koko yhteiskunnan on oltava mukana terrorintorjuntatalkoissa:

– On tärkeää, että koko Ruotsi ottaa vastuun tästä kehityksestä: ennenkuin joku on tuhonnut elämänsä alkamalla terroristiksi, ennenkuin saamme lisää iskuja, joita emme halua.

Mielenkiintoista on, että kun SÄPO kertoi nämä luvut, on varsinkin Ruotsin Vasemmisto pitänyt suurta ääntä äärioikeiston terrorista. Äärioikeistolla Ruotsissa tarkoitetaan Ruotsin Vastarintaliikettä.

13 thoughts on “Ruotsin Turvallisuuspoliisi: ”Maassa arviolta 2 000 islamistia”

 1. Ai kas vain.Jättiyllätys.KAIKKIEN pitäisi ottaa vastuu mädättäjien touhujen tuloksista – tai no oikeastaan ilmeisesti kaikkien muiden paitsi heidän ja muslimien mitä ilmeisimmin.Samaa tullaan selittämään pian Suomessakin koska eivät ne numerot yhtään sen paremmat ole täälläkään.

  1. Jos minä olisin SÄPO tai hallitus niin en kehtaisi mokomaa edes kertoa. Se on sama kuin sanoisi ”olemme epäonnistuneet täydellisesti siinä virassa ja tehtävässä veronmaksaja kalliisti meille maksaa!”. Sen jälkeen purskahtaisin epätoivoiseen ja äänekkääseen itkuun Japanin ja Korean malliin ja tekisin seppukun.

 2. Täytyy muistaa kaksi tärkeää asiaa tätäkin lukiessa.

  1. Kaikki nämä muutkin Euroopassa jo iskun tehneet olivat aika usein ”seurannassa” eli se siitä ja sen hyödyllisyydestä. Toki se on varmasti estänyt jo useita iskuja tapahtumasta mutta verkko ei ole mitenkään tarpeeksi kireä eikä siitä saa aikaiseksi ilmatiivistä mitenkään poistamatta koko ongelmaa juurineen.

  2. Kyseessä on ”Jäävuoren huippu” eli se noin, 10% oikeista määristä (Sama koskee Suomen lukuja) ja nämä 2000 Islamistia on ilmeisesti niitä hieman tontumpia jotka eivät ole osanneet/ tajunneet suojautua oikein elektroniselta tiedustelulta ja/ tai joiden profiili on ollut liian korkea.

  Mietitäänpä sitten niitä ammattilaisia jotka tulevat koulutettuina ISIS miehinä ja kertovat eri nimet. Omaavat useammankin eri henkilöllisyyden Ruotsissa, välttelevät itsestään metelin pitämistä eivätkä käytä elektronisia vempaimia käytännössä ollenkaan?

  Ihmisiä jotka maksavat ja hoitavat asiansa kaikki käteisellä mahdollisimman pitkälle eivätkä vedä huomiota puoleensa ja saattavat jopa asettuakin jonnekin syrjäseudulle isommallakin porukalla missä voivat rauhassa harjoitella ja juonia omaa ”tempaustaan”?

  Tällaisesta porukasta ei Säpöllä ole käytännössä juuri minkäänlaisia mahdollisuuksia saada yhtään mitään tietoa ja mikäli joku siviili kantaruotsalainen perämetsän naapuri saattaisikin jotain nähdä tai epäillä… Niin luuletteko te että hän ilmoittaisi asiasta/ epäilyksistään poliisille Ruotsin nykyisessä mielipideilmastossa minkä seurauksena hänestä automaattisesti leivottaisiin ”razisti” ja hänen työmahdollisuutensa ja elämänsä tuhottaisiin?

  – Ei varmasti ilmoittaisi ennen kuin vasta sen jälkeen kun ”tempaus” on tapahtunut jos silloinkaan.

  Mitä tulee Ruotsin 1000 ”muuhun ääriainekseen” niin en oikein usko noita lukuja koska epäilen että ne on poliittisista syistä ja painostuksen vuoksi lihotettuja numeroita ja voisin lyödä melkein vaikka vetoa että äärivasemmistolaisia kaheleita noissa on huomattavasti enemmän kuin ”natseja”.

  Lisäksi siihen joukkoon kuuluu varmasti monta: ”Mä vihaan noita ja haluaisin tappaa ne…”

  – Jossain ihmeen FB:ssä möläyttänyttä tyyppiä jotka eivät mitään todellista uhkaa edes edusta.

  Tämä ainakin on aikalailla oma käsitykseni asioista?

 3. Vähemmän huvittavasti poliisi ei ole huolestunut terroriteon uhrien kohtalosta vaan murehtii matuterroristin tulevaisuutta jos koko kansa ei huolehdi siitä että keppostelijan elämässä on vain päivänpaistetta.
  Ylivieskassa oli mahdollisesti yritys laajentaa Scania-konseptia rautateille isoon mittakaavaan.
  Junan eteen kepposteltu 102t painava 38m pitkä ratatyökone olisi voinut tehdä selvää jälkeä matkustajajunasta ja lähiympäristöstä, polttoaine- tai kemikaalikuljetus voisi tuhota suuren osan kaupunkiakin.
  Mutta ei anneta pelolle valtaa, varmaankin kyse on vain alle 17v keppostelijoista joilla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa.
  Todennäköisesti kyseessä on vanha kunnon ”tekninen vika” allun armosta eikä kenelläkään ole mitään tekemistä yhtään minkään kanssa.

 4. Montako poliisi tarvitaan seuraamaan yhtä radikaalia, jotta seuranta on kattavaa?

  Nuo 2000 lienee aktiivisia radikaaleja. Tuohon päälle ”hengessä mukana olevat” eli ne jotka auttavat tai lähtevät rähinöihin mukaan. Pyramidin pohja muodostuu sympatiseeraajista eli niistä jotka ovat mielissään radikaaleista ja tukevat toimintaa pitällä turpansa kiinni.

  Ruotsissa alkaa oleen varteenotettava iskujoukko kasassa. Jos aktiivisia radikaaleja (2000) vertaa vaikkapa Ruotsin puolustusvoimiin (20 000).

  1. Jos 24/7 meinataan yhtä islamistia valvoa niin tarvitaan 4 kokopäivätoimista poliisia valvomaan työajoilla 7-15, 15-23, 23-07 ja yksi ukko vapaalla. Maksaa monta milliä vuodessa kaikkine työnantajamaksuineen jne.

   1. Jos ne menevät pareittain ja 12h vuoroissa, kuten Suomessa(?) 5 poliisia/ihannemuslimi vaaditaan vähintään? Silloin ei vielä näe takaovelle. 2 000 uskoa tunnustavaa sitoo 10 000 poliisia ja hämäys on helppoa, väkijoukkoon voi sulautua jne. Jos tuplataan määrä ja joka autossa on neljä poliisia, joista 2 jalkautuu mekkomikon perään, saattaa olla jotain toivoa, ettei kadota näkyvistään, mutta kyllä silloinkin veitsi heilahtaa pariin kaulaan. 20 000 poliisia voisi olla ihan akuutti tarve, entisten lisäksi toki.

    Hyvin pienellä palkalla ehkä 400 000 000€/vuosi riittää? Se ei kruunuissa taida olla paljon mitään.

    Vielä tuollaisella työllistymispompsauksella ei Ruotsi pelastu, jihadisteja voisi ottaa suoraan Isiksen riveistä ja suurmoskeija on se paikka, jossa koulutetaan omaa reserviä tehokkaasti. Rakennustyöt vievät kauan, mutta joku messuhalli varmasti järjestyy. Potkupalloa ja kohusaarnaamista, tulee nuoriakin! Satatuhatta uutta poliisinvirkaa vuosikymmenen loppuun mennessä olisi kunnianhimoinen tavoite, Ruotsi kyllä pystyy siihen.

    Jatkossa Ruotsi voi jalostaa vientiin täsmämuslimeja. Kuka tarvitsee raiskaajia, tilaa niitä ja pommitekoihin on omat erikoismiehet työkaluineen valmiina. Kunhan rajat saadaan kunnolla auki, eli lentokentiltä poistetaan turvatarkastukset, aukeaa uusvanha ala uuteen kukoistukseen. Pommeja ja kaappauksia, niin saa turistit kaipaamaansa äksöniä. (Joka ei nyt kilju tarkastuksia pois on natsi.)

 5. Ruotsi joutuu maksamaan kultamusuistaan parikymmentä miljardia euroa JOKA VUOSI.
  Tämä on jihad tuhoamista.

 6. Maahan tuotettiin näitä saastaisia parasiittejä. Nyt saavat nauttia täysin idioottisten päätösten tuloksista.
  Et lukitse tällaista paskaa vankilaan ja maksa elinikäisestä ruokkinnastan vaan ne pitää poistaa maasta pysyvästi keinolla tai toisella.

 7. Hienoja kirjoituksia PT-medialta, mutta edelleen sanon, että laittakaa lähteet artikkelin perään!

  1. Tämä ”lähteiden” laittaminen on siinä mielessä ongelmallista, että jos laitan jokaisen artikkelin perään vaikkapa SVT tai Aftonbladetin, silloin ikäänkuin olen näiden medioiden käsikassara. Esimerkiksi tästä uutisesta on kirjoittanut kaikki ruotsalaiset mediat. Minkä näistä siis valitsisin sellaiseksi, johon viittaan?

   Mutta kysymys onkin siitä, että eihän mikään muukaan ”oikea media” laita omien juttujensa perään linkkejä toisiin medioihin, kuin vain poikkeustapauksissa.

 8. ”ja loput 1 000 jakautuvat äärioikeiston ja -vasemmiston kesken.”

  Radiossa (en muista mikä kanava oli päällä) tämä ”yllättäen” uutisoitiin niin, että loput 1000 ovat kaikki uusnatseja.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.