Eritrealaiset sotapakolaiset lakossa LPR:ssa: ”Vokissa ei kahvilaa!”

13

Konnunsuon vastaanottokeskuksessa eli entisessä vankilassa asuvat eritrealaiset armeijakarkurit, joita joskus myös turvapaikanhakijoiksi kutsutaan, ovat äityneet mielenosoituslakkoon Lappeenrannan maahanmuuttoviraston edessä. Kolmikymmenmiehisen pataljoonan plutoonapäällikkö Kiros Abrahim kertoo:

– Konnunsuo ei ole meille hyvä paikka, se on kuin vankila. Siellä ei ole kahvilaa, ei mitään. Me vain syömme ja nukumme.

Maahanmuuttoviraston edessä armeijakarkurit huutavat englanniksi ”We have rights, we are not prisoners!”. He vaativat oleskelulupaa ja sitä odotellessa kahvilaa ja viineripullaa.

 

Tour_of_Eritrea
Eritrean ympäriajo.

 

Fakta: Konnunsuolla on hyvä harrastaa monenlaista tekemistä. Entisen vankilan pihamaalla voi pelata jalkapalloa ja siellä on penkkipunnerruspenkki, kyykkytelineet ja tanko sekä painoja. Lisäksi pihamaalla voi pelata lentopalloa, betangueta tai heittää tikkaa. Loppukesästä voi harrastaa lintubongausta, sillä vankilan viereisille pelloille kertyy joka vuosi tuhansia muuttolintuja matkalla etelään.

Fakta 2: Eritreassa ei ole mitään sotatilaa. Kaikki Eritreasta tulevat ns. turvapaikanhakijat tulevat hakemaan ”turvaa” siksi, että he haluavat välttää maan 2-3 vuotta kestävän armeijapalveluksen. Tämä on ainoa syy, mitä eritrealaiset miehet käyttävät hakeakseen Pohjolasta ilmaista loppuelämän kestävää ylläpitoa.

Ja juuri ilmaisen ylläpidon hakemisesta on kyse, nimittäin nämäkin eritrealaiset saisivat hyvin helposti oleskeluluvan Italiasta. Eritrea oli Italian siirtomaa vuodesta 1890 toisen maailmansodan jälkimaininkeihin. Tuolta ajalta on peräisin Italian eritrealaisille antama oikeus oleskelu- ja työlupaan. Miksi eritreaanot sitten eivät käytä Italian suomaa oikeutta hyväksi? Siksi, että Italiassa ei saa ilmaista ylläpitoa kuten nyt vaikkapa Suomessa. Italiassa eritreaanot ovat suurin vierastyöläisten ryhmä viinitarhoilla. Jos he menisivät Italiaan, he joutuisivat rehkimään keräämällä viinirypäleitä kun taas Konnunsuolla saa rahaa tekemättä mitään.

LISÄYS: Muuan paikallinen lukija otti yhteyttä ja kertoi, että Konnunsuon vokin läheisyydessä kävelymatkan päässä on pieni kahvila. Vokkilaiset käyvät ostamassa sieltä tupakkaakin. Joten kahvilan puute taisi tässä tarkoittaa discon puutetta.

 

Advertisements

24 thoughts on “Eritrealaiset sotapakolaiset lakossa LPR:ssa: ”Vokissa ei kahvilaa!”

  1. Eikö se ollu juuri näitä eritrealaisia joka teki Ikea teurastukset Västeråsissa .juuri siitä syystä, kun ei herunu oleskelulupaa.
   Kun tappo muutaman ihmisen puukolla, niin oleskelulupa Ruotsiin tuli.Kyllä nuo keinot keksivä mitenkä pitää menetellä.

  1. Eritreassakin puolet väestä taitaa nykyisin olla kuitenkin muslimeita?

   Wikin mukaan:
   ”Kristittyjä on noin 50 %, muslimeja 48 % ja heimouskontojen harjoittajia 2 %. Kristityt ovat pääasiassa kopteja, roomalaiskatolisia ja protestantteja.”

   Olen kyllä itsekin tavannut erään eritrealaisnaisen joka oli OK ja integroitunut – kristitty oli siis kuitenkin hänkin.

   Italia on tainnut lobata tämän eritrealaisautomaatin? – jota jopa Pekka Haavisto jossain ohjelmassa hiukan vaikutti ihmettelevän…
   – Italian mafiahan tienaa tällä ihmissalakuljetuksella myös – ja tunnetusti mafia lonkerot yltävät ylätasolle asti…

   Kaipa noillekin on lupailtu salakuljettajien taholta Euroopasta työtä ja rahaa, omat talot, uudet autot ja blondit…
   – ja sitten lähteneet matkaan ja pettyneet… 🙁
   – lähtisivät vaan nyt takaisin Eritreaan tai edes Italiaan – sillä tuskin tuollaisilla mitään hätää on ollutkaan.

   Paitsi ettei palaaminenkaan taida olla ihan niin helppoa – ja liekö niin, että valtio haluaakin rahaa siirtolaisten kautta… :

   ”Ne eritrealaiset, jotka ovat muuttaneet maasta, joutuvat luovuttamaan 2 % tuloistaan paikalliselle suurlähetystölle. Muuten he eivät saa palata maahan tai omistaa omaisuutta siellä eivätkä voi edes lähettää paketteja maahan.”

   Wiki

  1. Missä ovat kaikki Joutsenon ja Lappeenrannankin suvakkihuorat?!
   Nyt herätys ja sassiin – ja jakamaan pojille kahvia, pil*ua ja pullaa – etteivät vain karkaa pois Suomesta!

   Mutta tässä taas nähdään se, etteivät suuriin väkimääriin ja kaupunkeihin tottuneet pysty asumaan muualla kuin Hesassa…
   – ei siis edes pitäisi ottaa näitä – ja jos otetaan, niin mieluiten maaseutuun tottuneita, kuten aasialaiset kiintiöpakolaiset ovat monesti olleet ja jopa jääneet maaseudullekin…

 1. Rumia pikimustia ihmisiä toiselta puolen maapalloa suomalaisten kiusaksi.Orpo ja Sipilä hirtettävä ym paskaläjät.

 2. Noin tarmokkaat mielenosoittajat voivat perustaa itse oman kahvilansa, ja mielellään Eritreaan. Naapurimaa Etiopiasta saa hyviä kahvipapuja.

 3. Olet asian ytimessä: Afrikka on aika iso maanosa, että jos keskittyisivät keskinäiseen kaupankäyntiin ja normaaliin yhteiseloon sekä yhteiskunnan kehittämiseen, olisimme miltei paratiisissa. Fakta on, että kaupankäynti Afrikan sisällä on minimissään. Miksi? Tyhmiä? Kuka tietää. Totuus on, että suurin osa Afrikan valtioista on ollut jo itsenäisiä 1950-luvulta (= sukupolvi tai puolitoista), mutta kovin paljon kehitystä ei ole aikaansaatu. Ja missä vika – en käy arvailemaan, koska se olisi taas sitä maailmankuulua rasismia.

  1. Kehitysapu ja liiallinen globalismi, liika on liikaa…
   – eli ei esim. kannata viljellä ruokaa pienimuotoisille kotimarkkinoille, kun niin moni saa ilmaisen avustussäkin eli kehitysapu tuhoaa markkinatalouden mahdollisuuksia. Ja etenkin sellaisen pienimuotoisen, mihin afrikkalaisilla olisi mahdollisuus itsellään.
   Afrikkalaistenkin vaatteet tehdään jossain Kiinassa, vaikka perinteistä tekstiiliosaamista olisi afrikkalaisillakin ja kotimaassa tehden etenkin oma perinnetyyli säilyisi.

   Sama Atlantin takana eli USA tuottaa nykyisin esim. Meksikonkin maissit ja laittomat meksikolaiset tekevät työt USA:ssa – eli näin viedään työpaikkoja Meksikosta, että toisaalta amerikkalaisiltakin. Ja Meksikolle tärkeä maissikulttuurikin kuihtuu.

   Kehitysmaat eivät oikein pääse hyppäämään kehityksen kelkkaan – etenkin kun moni typerä länkkäri luulee, että kehitysmaat voisivat kokonaisuutena hypätä vuosisatoja tai liki tuhansia eteenpäin…
   – mielestäni niidenkin pitäisi käydä ensin läpi maatalouden ja teollisuuden vallankumouksia – ainakin jonkinasteisesti…
   – toki on ihan Ok – jos esim. luonnonkansatkin säilyvät, ei kaikkien tarvitsekaan kehittyä.

 4. Kauheaa! Vähin mitä voi integraation nimessä vaatia on vastaleivottu, lämmin possumunkki ja mukillinen Presidenttiä aamulla suoraan sänkyyn tarjottimella kannettuna. Ja erilaisia eksoottisia hedelmiä. Huom.! Huom.! Ei vain pelkkiä omenia ja banaaneja!

 5. Eli afrikkalainen mies on patalaiska. Kyllähän afrikkalainen nainen voi olla kauniskin, joillekin suomalaiselle on kelvannut vaimoksikin, mutta nämä ovat kaikki MIEHIÄ ja aivan villi-ihmisen näköisiä.

 6. Joko sale ja spedelä ovat twiitannet järkytystään ja kutsuneet koko porukan nekruvaltterin kanssa keskustelemaan ihmisoikeuksista ja rasismista kultarantaan?

 7. Kaiken kurjuuden ja puutteen luulivat jo kokeneensa, mutta vielä tuli lisärangaistuksena tekemisen puute. Paha sitä on ulkopuolisen korjata, jos itselle ei tule mitään mieleen..

 8. Antakaa pojille polkupyörät ja kartta Konnunsuo-Eritrea!

 9. Eikö näitä saisi mitenkään luurattua Tallinnan puolelle?

   1. Sehän vois olla hauska jäynä:”Tallinnassa ois yks Paavo luvannut tarjota ylläpidon. Tossa ois osoite ja tosta laivaan. Nauttikaa!”

 10. Seuraava lakon aihe vok:n täysihoitolaisilla on ilmaisen bordellin puute.
  Toisaalta, mistä he voivat lakkoilla, paitsi ruokailusta?

 11. Etelä Afrikassa Johannesburgissa asuva VALKOINEN ystäväni kertoi mitä neekereitten aivoissa liikkuu. Neekerit näkivät että valkoiset omistivat maatiloja jne jne ja ajelivat hienoilla autoilla ja asuivat isoissa taloissa. Noh neekerit sitten päättivät tappaa nämä valkoiset. Tappoivatkin. Sillä neekeri ajatteli että kun minä korvaan tuon valkoisen tuosta noin niin minusta tulee rikas. NOHH! Miten kävikään? Neekeri ei ymmärrä että maatilaa pitää hoitaa ja siihen liittyy TYÖTÄ ja lisää työtä. Lopputulos: muutama kymmenentuhatta murhattua valkoista ja satoja unohdettuja ryöstettyjä maatiloja. Neekerimurhaajat lopulta rupesivat murhaamaan toisiaan, eivätkä ikinä ymmärtäneet miksi rahat/tulot loppuivat samalla hetkellä kun maatilan valkoinen omistaja oli murhattu. RASISMIA VARMAANKIN!!!!? Sama ÄO on KAIKILLA afrikasta tulleilla ja lähi idän koodaaja-ihmeet ovat tasan samalla linjalla. Katsokaa Ruotsia: kun älämölö irakin ihmeet joutuvat asumaan jossain mikä ei kelpaa, tuikataan mesta tuleen. Jos vokin lähellä on hienompi asuintalo täynnä vanhoja ruotsalaisia, heitetään ikkunoista kiviä ja kustaan ja runkataan nurkissa kunnes saadaan talo itsellemme. Kaikki nämä ”pakolaiset” ovat kehitykseltään korkeintaan viisivuotiaan pojan tasolla, joka myös on mustasukkainen siskoistaan ja vähän haluaisi laittaa pikku käyrän kikkelinsä äitinsä haisevaan saastapimppiin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.