Tukholma panostaa Pride-viikkoon homoliikennevaloilla

13

Tukholman kaupunki aikoo tänä vuonna tehdä kaikkensa onnistuneen Pride-tapahtuman eteen. Kaupunkin vaihtaa jopa kevyenliikenteen liikennevalojen symbolit vastaamaan tasa-arvoista seksuaalisuutta. Kaupungin liikennejaostosta Daniel Helldén kertoo:

– Tukholma on kaikkien kaupunki.

HBTQ- liikennevalot sijoitellaan cityalueelle 31.7. – 6.8. väliseksi ajaksi, jolloin Tukholma viettää Pride-viikkoa. Valoja ei laiteta esimerkiksi Rinkebyhyn vaan vain Östermalmille karnevaalialueelle.

– Näillä valoilla pehmennetään hieman muutoin kovaa kaupunkimiljöötä, joka on tavallisesti täynnä hyvin stereotypisiä liikennemerkkejä, Helldén kertoo.

 

Advertisements

13 thoughts on “Tukholma panostaa Pride-viikkoon homoliikennevaloilla

 1. Tärkeää.Kyllä nyt seuraava Mohammedin kuorma-auto varmasti pysähtyy jo ennen åhlenin seinää kun on ihan homot liikennevalot.

  1. No ei tämä vielä mitään! Vuonna 2018 Ruotsi on EuroPride- tapahtuman isäntämaa ja silloin liikennevalot varmaan muutetaan erivärisiksi seisoviksi kyr*iksi jotka sojottelevat eri suuntiin.

  1. Antakaa ne rahat eläkeläisille joille jää 2000-3000kr laskuihin ja elämiseen/kk sen jälkeen kun vuokra on maksettu.

 2. Daniel Hellden on supersuvakkinen äärivasemmistolaisen ympäristöpuolueen pääkukkuja liikenneasioissa Tukholmassa.

 3. Kaikkeen mahdolliseen turhaan paskaan- partapaviaanit mukaanlukien- tuhlataan veronmaksajien rahat.

 4. Ei tuossa ole mitään ihmeellistä, Tukholma on Skandinavian homopääkaupunki ollut jo vuosikymmenet. Pitäisi oikeastaan Tukholmassa kieltää heterot kokonaan.

 5. Mitenkäs noista ikoneista käy selville transseksualit? Eikös sukupuolielinten pitäisi olla jollakin tavalla merkittyinä jotta tiedetään onko kyseessä transseksuaali tai leikattu henkilö toisen sukupuole vaatteissa?

 6. Hahhah, toihan on loistava idea! Täten saadaan hiukan lisää ”värikkyyttä” ja moniulotteisuuttua tylsiin & vanhoihin liikennevaloihin. Missä ovat muuten burkhaan pukeutuneiden naisten liikennevalot tai Mekkaan päin kumartuneiden rukoilijoiden valot, vaikkapa moskeijoiden lähistöllä oleviin liikennevaloihin? Ihan vaan tasa-arvon kunniaksi…

  P.S. ideaa saa käyttää ihan ilmaiseksi ja jatkokehitellä….

 7. Asia pikkuhiljaa etenee, kun pannaan merkit ja merkitykset uusiksi. Seuraavaksi maalataan suojatiet sateenkaarivärein. Eipähän tulisi vahingossa mustan päälle astuttua.

 8. Saako yksinäinen heteronainen ylittää suojatien vaikka vihreissä valoissa näkyy miespari?

 9. Muistu yksi Tukholman homokulkue, jonka vuoksi meinasimme myöhästyä laivasta. Homoja oli sikana kaduilla, voi sitä pervojen määrää. Voitte kuvitella kuinka meikäläisellä verisuonet paukkuivat, kun näin millaisessa moraalittomuudessa Ruotsi makaa. Käyttäytyisivät edes kuin normaalit ihmiset, mutta sitä rivoilua en voi ymmärtää.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.