Lyhyt Välimeren pelastusoperaation selvitys

13

Valtamedian antama kuva siitä, että Välimerellä Libyan edusvesillä meripelastusta tehtäisiin kaukana avomerellä, on hyvin virheellinen. Vielä vuonna 2013 tulijoita pelastettiin avomereltä keskimäärin enemmän kuin 100 kilometrin päästä Libyan rannikosta. Vuonna 2015 pelastusta harrastettiin edelleen Libyan aluevesirajojen ulkopuolella, mutta pelastustoiminta siirtyi selvästi lähemmäs Libyan rannikkoa. Pelastaminen tapahtui aivan Libyan aluevesirajojen tuntumassa.

Vuonna 2016 tilanne sitten muuttui ja pelastustoimintaa alettiin harrastaa yhä enenevässä määrin myös Libyan aluevesirajojen sisäpuolella. Tämä on siis sama asia, jos suomalaiset autoilisivat Viipuriin pelastamaan ihmisiä ja toisivat heidät Suomeen. Useita pelastuskeikkoja on tehty aivan Libyan rannikolla Sabratahin kaupungin sataman tuntumassa. Enää ei välitetty aluevesirajasta vaan afrikaanoja haettiin Eurooppaan ihan Libyan rantavesistä.

Kartassa sinisellä Libyan aluevesiraja, territorial waters, joka tarkoittaa siis valtion rajaa.

28476

 

Kuluvasta vuodesta 2017 ei löytynyt karttaa, mutta kaikki viittaa siihen, että nyt ollaan lopullisesti ylitetty Libyan aluevesiraja ja pelastusalukset odottavat pelastettavia jossain – + – 50 kilometrin päässä Libyan rannikosta. Valtion rajasta vähät välitetään enää.

 

Tätä kirjoittaessa Marine Trafikista voi havannoida, että eräs pelastusalus m/s Golfo Azzurro postailee Libyan aluevesirajojen sisäpuolella. Alus on positiossa N33*02”43.82 ja E012*40’41.60.

Kuvakaappaus 2017-07-06 14-20-55.png

Kun sijainnin sijoittaa kartalle niin se näyttää suunnilleen tältä:

Kuvakaappaus 2017-07-06 14-34-37

Alus näyttää tältä:

GOLFO_AZZURRO

 

Libyan rannikolla postailee myös toinen tunnettu pelastusalus, Sea Watch. Se on hieman kauempana rannikolta, arviolta 40-50 kilometrin päässä rannikosta, mutta kuitenkin Libyan aluevesirajojen sisäpuolella:

Kuvakaappaus 2017-07-06 14-29-23

Alus näyttää tältä:

SEA_WATCH_2

 

Auttamisessa on siis oikeastaan kyse puhtaasti laittoman maahantulon järjestämisestä, johon pelastusalusten kapteenit syyllistyvät.

Kun vielä katsoo laajempaa kuvaa laivareiteistä, niin tulijoiden pelastusalueelle ei satu mitään suurempaa laivareittiä.

Kuvakaappaus 2017-07-06 15-01-47

 

Advertisements

10 thoughts on “Lyhyt Välimeren pelastusoperaation selvitys

  1. Kyllä. SAR tarkoittanee Search And Rescue. Destination port = kohdesatama.

   PS: Libyan aluevesiraja on merkitty vihreällä eikä sinisellä. Sininen viiva on Ruotsin rannikkovartioston aluksen Tritonin operointireitti.

   1. No OK, vaaleansinisellä tai lähinnä turkoosilla…

 1. Alusten ylläpitoon, naftaan ja miehistön palkkoihin kuluu sievoinen summa rahaa kuukausittain.
  Myydäänkö aluksiin matkalippuja vai pelastetaanko kaikki vastaantulijat?

  Kuka tätä rahoittaa ja keitä ovat nuo ihmiset jotka tekee tiliä tällä touhulla?

  1. SAR on kansainvälinen tunnus meripelastukselle, myös esim. Suomen Meripelastusseuran aluksissa käytetty lyhenne.
   Sanoin alusta alkaenkin, että on sikamaista mennä hakemaan mereltä näitä elintasopakoloisia, kun pahiten avun tarpeessa olevat jäävät lähtömaihin. Kaiken kukkuraksi tällä nk. pelastustoiminnalla vain ruokitaan rikollisjärjestöjen bisneksiä ja aiheutetaan turhaa henkien menetystä, varsinkin muslimien toimesta mereen heitetyille kristityille. Parasta apua olisi lähtömaissa auttaminen, mikä toisi tehokkuutta per käytetty euro aivan toisella tavalla ja soisi niille eniten kärsiville vanhuksille ja lapsille edes jotain mahdollisuutta päästä avun piiriin. Kun YK, eurostoliitto jne ovat suosittaneet meritaksitoiminnan laajentamista, näillä on pakko olla yhteyksiä rikollisjärjestöihin, jotka suoraan hyötyvät rikollisesta kuljetustoiminnasta. Muuten ei voi ymmärtää näin julman bisneksen suosintaa.
   Kyllä tulee ikävä Gaddafia ja Saddamia, jotka osasivat pitää rajoistaan kiinni ja etukäteen varoittivat, mitä tuleman pitää, jos heidät syrjäytetään. Syyriassa aivan sama juttu, Assadin isä oli jostain syystä vielä länsivaltojen hyvä kamu, mutta kummasti samaa politiikkaa jatkanut poika ei kelvannutkaan enää. Vähän kuin persujen uudet pomot eivät kelvanneet enää sosialistiselle sekoomukselle ja kepuloisille.

 2. Ruotsin TV- uutisissa klo 19.30 tänään haastateltiin ruotsalaista (äärivasemmistolaisen näköistä) miestä joka on töissä yhdellä niistä aluksista jotka keräilevät turhapaikanhakijoita Eurooppaan. Hän kertoi aivan onnellisena että pelkästään laivamatkalla Libya-Italia SYNTYI NELJÄ UUTTA LASTA!

 3. tykkivenetä eurooppalaisten kansallismielisten miehittämiä naisetkin mielellään käy tykkiveneitä,tai semmosia missä on korkea yliajoon sopiva keula.ilmoittaudun miehistöön ruokaa ja majoitusta vastaan.löytyy suomalainen tykkimiehen sotilaskoulutus ja olen reservissä sijoittamaton joten valtio ei minua tarvitse mutta intoa puolustaa suomea ja eurooppalaista kulttuuria löytyy.

 4. On aika boikotoida näitä ”hyväntekeväisyysjärjestöjä” ja heidän yhteistyökumppaneita, olisi edes pieni askel. Vahinko vain, että näille huu-haa puuhakerhoille mitä ilmeisemmin maksetaan valtion avustuksia eli meidän veronmaksajien varoja.

  Kyllä olisi torpeedoilla (ja kirveellä) käyttöä….

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.