Malmön Holmassa asukkaat pelkäävät viime aikaisten ampumisten takia

0

Muutaman päivän takaisen ampumistapauksen jälkeen Malmön ongelmalähiössä Holmassa ovat paikalliset asukkaat saaneet tarpeekseen. Paikallinen isännöitsijä MKB Fastighet ja poliisi ovat saaneet kymmeniä yhteydenottoja, joissa kerrotaan, että ihmiset eivät tunne oloaan enää turvalliseksi.

Muuan Hyacintgatanilla asuva mies kertoo:

– Katsoin sunnuntai-iltana uutisia, vaimo ja lapset olivat pihalla talon puistikossa. Sitten kuulin kun alettiin ampumaan, sitä seurasi kirkuminen. Kohta makaa nuori mies talon pihalla maassa verissään ja ympärillä useita hysteerisiä ihmisiä puhuvat kännyköihinsä. Vaimo, lapset ja muut pihalla leikkineet ja oleskelleet henkilöt olivat etsineet suojaa rappukäytävästä kun ampuminen alkoi. Menin heti ulos ja hain perheeni sisälle. Lapset kyselivät pelokkaana, että isä, mitä täällä tapahtuu.

Pihalle ammuttu nuorukainen oli 20-vuotias mies, joka asui aivan lähistöllä. Hänet tunnettiin huumekauppiaana.

– Nuoret kulkevat rappuja pitkin koteihinsa ja siellä nämä tyypit polttavat rapussa hashista. Hajun tuntee aivan selvästi.

Yksi keino, jolla poliisi ja isännöitsijä ovat yrittäneet tehdä ”turvallisuutta lisääviä toimia” alueella on se, että rapuissa notkuvat rikolliset nuorukaiset häädetään pois rapuista. Aiemmin Bellevuegårdenissä käytettiin taktiikkaa, joka rauhoitti ainakin talojen rappukäytävät. Poliisi kutsuttiin heti paikalle, jos pimeässä rapussa vilkkui valkuaisia. Poliisi kirjasi henkilötiedot ylös ja jos sama tyyppi tavattiin myöhemmin samoissa hommissa uudestaan ja uudestaan, niin lopulta homma jatkui syytteennostolla laittomana sisääntunkeutumisena (tms).

Isännöitsijä aikoo nyt aloittaa poliisin kanssa samankaltaisen toimenpiteen Holman alueella. Lisäksi poliisi on varautunut näkyvyyteen, eli partiointia alueella on lisätty merkittävästi. Johannes Dontsios aluepoliisista kertoo:

– Jos emme saa ilmoituksia ja informaatiota, emme myöskään voi toimia. Jos halutaan tyyppejä tuomiolla niin on tärkeää, että saadaan todistajia, nimettömiä vihjeitä yms, jotta voimme kohdentaa toimiamme.

 

5 thoughts on “Malmön Holmassa asukkaat pelkäävät viime aikaisten ampumisten takia

 1. Sama se on nykyään Ruotsissa joka paikassa. Meilläkin, jos kuuluu helikopterin ääntä, alamme heti tähystää onko se poliisin helikopteri ja jos on ja se näyttää hakevan jotakin niin kaikki vaan äkkiä sisälle ja ovet lukkoon ettei kukaan rosmo tai mielenvikainen putkahda puskan takaa nokan eteen. Pilattu maa, pilattu maa!

 2. Hajaantukaa, ei uutista. Ei myöskään asematunnelin tappelusta.

  Vai löydättekö muka hesarista?

  1. Maria Petterson ja Pekka siikala ovat osoittaneet turvallisuusuhat tekaistuiksi.
   Toinen kävi päivällä ja toinen joskus nukkui autossa jossaintotuudentorvi

 3. Mädättäjälogiikalla siis asukkaat ovat antaneet pelolle valtaa ja hyväksyneet rasismin joten on ihan ok ammuskella koska asukkaathan ovat natseja ja pitäähän pienokaisten voida puolustautua natseja vastaan.Suomessa varmasti siis pitäisikin pienokaisten turvallisuuden lisäämiseksi jakaa seuraavalle voimavara-aallolle armeijan toimesta aseetkin siinä samalla kun kantavat kassit.Näin varmistaisimme että ihanat pienokaiset voivat tehokkaasti taistella rasismia vastaan.

 4. Paha ja surullinen tilanne, kun viimeistä suojaa joutuu etsimään neljän seinän sisältä. Ja nämä olosuhteet luovat juuri ne, jotka eivät arjessa turvattomuutta tarvitse koskaan kohdata.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.