Göteborgin kaupunki tarjoaa uusruotsalaisille 100 puuhastelutyöpaikkaa

13

Göteborgin kaupunki panostaa tulevaisuuteen. Kunta ilmoitti tänään, että se tarjoaa 100:lle uusruotsalaiselle extratyötä kaupungin palkkalistoilla. Työsuhde voi kestää parhaassa tapauksessa kaksikin vuotta.

Työtehtävät, joita uusruotsalaisille tarjotaan, ovat erilaisia ”hieman kevyempiä” töitä kuten vanhusten tai liikuntavammaisten viihdyttäminen lounastauoilla ja erilaiset vahtimestarityöt. Myös ”lapsenlikan” hommat kuuluvat näihin erikoistöihin.

Göteborgin työvoimatoimiston päällikkö Linda Högbacka kertoo:

– Olemme tarjonneet niille uusruotsalaisille, jotka ovat vielä kotoutumisvaiheessa, mahdollisuuden tutkia löytyisikö heiltä kiinnostusta työhön kaupungin palkkalistoilla. Homma aloitetaan nostamalla uusruotsalaisen pätevyystasoa, joka tarkoittaa kolmen kuukauden koulutusta työpaikalla.

Muuan työnhakija Jamsih Hasanzadeh kertoo:

– Haluaisin työskennellä lasten kanssa, ehkä koulussakin. Luulen, että tämä on juuri minulle sopivaa hommaa, vaikka minulla ei ole mitään työkokemusta alalta.

Toinen uusruotsalainen Nasrim Mohammad Sades summaa:

– Tällainen extratyö on tosi hienoa. Jeah, se antaa meille mahdollisuuden päästä mukaan yhteiskuntaa, työtön työnhakija kertoo.

Advertisements

14 thoughts on “Göteborgin kaupunki tarjoaa uusruotsalaisille 100 puuhastelutyöpaikkaa

 1. Lisää ählyäijiä ruotsiin kaikki mahtuu, rahaa riittää ja pottunokat maksaa kaiken.

  1. Työnteko ei ole kivaa mutta raha on. Parempaa on silti puuhastelu kun siitäkin maksetaan ja siellä voi lirkutella tyttöjen kanssa koko päivän.

 2. Noihin töihin tarvittavaa työnohjausta edes kehitysvammainen kantis ei tarvitse kuin 3 tuntia – 3päivää.
  Jos koulutettu koira suoriutuu noista tehtävistä 10 kertaa paremmin kuin matu, se että matu tarvitsee 3kk koulutusta vaarin ja taaperon tai teinin viihdyttämiseen ja oven aukaisuun kertoo jotain matujen potentiaalista ja laadusta paljonpuhutun ”työvoimapulan” paikkaajina…
  Koira myös taatusti tekee töitä palkkansa eteen eikä raiskaa asiakkaita joten ”koiran työpaikka ja palkka ei ole keneltäkään pois”!

 3. Ruotsin kepu eli Centerpartiet on ehdottanut että vielä 60- vuotiaanakin voisi saada opintolainaa. No, siinä ei ole mikään muu tarkoitus kuin saada kuuskymppinen pois työpaikaltaan ja antaa se paikka jollekin syyrialaiselle. Ja voihan ajatus myös olla että hampaaton matumummokin voi istua ”opiskelemassa” vaikka aakkosia 5 vuotta niin ei näy työttömyystilastoissa.

 4. Samainen Centerpartiet haluaa myös että pikkufirmoissa tulee helpoksi irtisanoa vanhat työntekijät. Kuukausi sitten palkattu syyrialainen saa jäädä mutta 30 vuotta firmaa palvellut potkitaan ulos. ”Ei pitkä palvelusaika ole mikään meriitti”.

 5. Jepjep – muslimit ”töissä” vääräuskoisten lasten kanssa.Eiköhän tuo paska ole jo kuultu aika moneen kertaan.Laillistettua paritusta rotherdamin malliin.Hyi helvetti.

 6. Miksei valtamedian toimittajat itse koskaan vaadi, että näitä kehitysmaalaisia täytyisi saada myös heidän toimituksiinsa. Voisi valtamedioissakin kirjoittelut muuttua, kun joku päivä tuotaisiin toimituksiin iso lauma kolmansien maitten etnistä värinää. Ilmotettaisiin vaan kylmästi, että nyt tehdään pieni vaihto kun te olette tätä niin hehkuttaneet, 40% vaihtoon, onko vapaaehtoisia. Voisi olla, että valtamedioiden toimituksissa enemmistönä hallitsevilla telaketju-feministeillä alkaisi hiki virtaamaan.

  1. Ehkä siksi että 90% korkeasti koulutetuista taika-avaruuskirurgikvanttifyysikoista ei todennäköisesti osaa kirjoittaa edes omalla kielellään.

   1. Mielellään juuri näitä vaelteleen toimituksien käytäville. Pääsisivät valtamedioissakin samaan tunnelmaan, missä kantaväestö nykyisin elelee.

 7. Mikä muu syy voilla kuin vammaisuus, jos pitää tarjota ”kevyttä työtä”?
  Miksei betonin kärräystä ja siivousta? Ovatko jotenkin heikkoja?

 8. Ruotsi rikastuu tällä, tai häviää historian romukoppaan. Nää pt-median sivut eivät oikein toimi meitsin koneella. Onko sivustossa jotain häiriötä?

 9. Joo, otas nää kotiis lapsia hoitamaan. Poissa ollessas nussivat lapses, koirat, kissat ja kaikki muut kahdella tai neljällä jalalla liikkuvat.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.