Kotoutumisen suurin este: kotimaiset kotouttajat

0

Suurin este maahantulijoiden sopeutumiseen eli kotoutumiseen Länsi-Euroopassa ovat sosiaaliturva ja kunkin maan rasmuslaiset ja erilaiset hyväntekeväisyysjärjestöt, jotka itsepintaisesti toimivat kotoutumista vastaan.

Muuan irakilainen nainen Tanja Awari kertoo HS:n jutussa seuraavaa:

Lainaus Hesarista:

”Minun mielestäni kaikkea kotimaan kulttuuria ei pidä ottaa tänne. Suomessa on hyvä systeemi ja hyvä laki. En pidä ajatuksesta, että toisin tänne kaiken, mitä olen tehnyt omassa maassani.”…

…Hänestä on siis hyväksyttävä uusi kotimaa, sen säännöt ja tavat: Suomi on Suomi, ei Irak. Awarin lapset aloittivat heti päiväkodissa, saivat syödä mitä vain ja opiskelivat koulussa elämänkatsomustietoa…

…AWARIN mielestä kotimaan tavoista kiinni pitäminen vaikeuttaa kotoutumista ja heikentää siihen tarvittavaa motivaatiota…

”Jos haluaa välttää sianlihaa tai harjoittaa omaa uskontoa, se pitää tehdä kotona, mutta ei tuoda päiväkotiin tai kouluun.”

Hyvin selviä asioita henkilölle, joka on joskus muuttanut toiseen maahan, paitsi jos muuttaja on islamilaisesta maailmasta tuleva henkilö. Awari on tästä harvinainen poikkeus.

Heti ylläolevan lainauksen perään jutussa päästetään ääneen Nicehearts-nimisen järjestön Johanna Sjöholm, joka vesittää aivan tyystin kotoutumisen idean. Sjöholm aloittaa tavallisen virren, että sopeutuminen Suomeen ei ole yksisuuntainen tie:

Lainaus Hesarista:

”Ei ketään voi heittää saaviin ja toivoa, että hän tykkää siitä. Tasa-arvo ei myöskään ole tasapäistämistä.”

”Ei hijabin käyttö vaikuta työntekoon millään tavalla tai liity tasa-arvoon. Suomessa on naisen oma valinta käyttää sitä”, Sjöholm arvioi. Hänestä kyse on siis länsimaisesta ilmaisunvapaudesta.

 

Suomalainen Sjöholm siis käytännössä vetää maton kotoutuneen ja elämään kiinnipäässeen maahanmuuttajanaisen jalkojen alta, eikä kuuntele ollenkaan mitä tällä on sanottavaa. Sjöholm itsepintaisesti puolustaa naisten hunnuttamista ja väittää hunnun käyttöä naisen omaksi valinnaksi. Tarja Awari taas pitää hiusten peittämistä kotimaasta lähtöisin olevana huonona tapana, jota ei pidä tuoda Suomeen.

Kumpaa siis olisi uskominen?

 

12 thoughts on “Kotoutumisen suurin este: kotimaiset kotouttajat

 1. Arvot rakkaus arvot välittäminen arvot ihmisoikeudet arvot demokratia arvot monimuotoisuu... avot! sanoo:

  Keväällä luin vuosituhannen alun esseekokoelmaa O. Paavolaisesta. Joku suomalainen tiedenainen osasi kertoa (aiheena Istanbulin paikat) ihaillen saman kuin tuntemansa suomalainen tiedemies (joku dosentti) oli sanonut Kyproksen turkkilaisosasta, että iiihania ja toinen toistaan kauniimpia huivia näkee naisilla ja mikä tärkeintä, nainen käyttäessään huivia ei alistu seksiobjektiksi. Tämä ON tiedettä.

  1. Se on uskomatonta, että kun maahan rantautuu patavanhoillinen perseuskonto – se onkin aivan ihanaa. Muuten kuitenkin kannatetaan tasa-arvoista avioliittoa ja muuta nättiä.

 2. Maassa maan tavalla pätee edelleen. Sitä eivät tyhmät suvakit käsitä, haluavat mielummin matuille erikoiskohtelua vaikka sillä on negatiivinen vaikutus kaikkiin osapuoliin.

 3. ”Ei ketään voi heittää saaviin ja toivoa, että hän tykkää siitä. Tasa-arvo ei myöskään ole tasapäistämistä.”

  Paitsi tietenkin kun kyseessä ovat vääräuskoiset valkoihoiset – silloin voidaan heittää sinne saaviin ja se saavikin voidaan heittää samantien paskatunkioon.Tasa-arvokin tarkoittaa nykyään neekerin ja muslimin pyhiä erityisoikeuksia eikä enää juuri mitään muuta.Sama juttu ihmisoikeuksien ja aika monen muun ensi alkuun kivalta kuulostavan sanan kanssa.Kaiken lisäksi ei pelkästään oleteta että vääräuskoinen valkoihoinen tykkää siitä – hänellä on velvollisuus tykätä siitä sekä olla myös syvästi kiitollinen tai muutoin hän on julma rasisti.

 4. Kotouttaminen on varsin venyvä käsite. Se voi olla mitätahansa, mihin suinkin keksitään rahaa anoa. Ja taas silläkin hyväntahtoisten hölmöjen myöntämällä rahalla vahvistetaan eristymistä ja vieraantumista.

 5. Kukaan noista matuloisista EI halua ”kotoutua”. Se on haram. Maa täytyy muuttaa islamilaiseksi ja ”vääräuskoiset” tappaa.

 6. Allahin papitar toimii jo puhemiehenä ja RHC deittialustana…
  – eli joku +70v. suomalaisnainen etsii 50-70-vuotiasta ulkismiestä… :

  ”OLD-ISH LADY LOOKING FOR A LIFE-LONG HUSBAND
  I was contacted by a 70+ years old Finnish lady, who is looking for a husband.
  She is living alone in a big house in the country side, likes classical music, enjoys simple life, shared moments and honest partnership.
  She is looking for a husband to share her life with, someone with a non-Finnish backround. She wishes you are 50-70 years old male, enjoy cooking, peaceful evenings home, are happy with country side living, are familiar with heating home with wood, know Finnish at least somewhat or are ready to learn. She does not have children and hopes your children are already on their own if you have any.
  Interested in getting to know her? Only for those who would be willing to share life with someone long term. Not for adventurers, respect a must!
  Send me inbox message if her husband could be you!”

  https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10155015914433533/

  1. Parittajapappi tulee apuun ja pikavihkii koraanin mukaisesti kaikki 9-99 vuotiaat ja kamelit.
   Paha Pasi etsii 17v muslimimiestä, voi avioitua jopa 4 kanssa ettei loukkaa rauhankulttuuria…
   Ku eksyt muslimie sakkii, saat varmasti nakkii…
   Perseenmyynnillä pelastukseen…
   Huh huh, seksibisnes se vokissa ja kirkossa maailmaa pyörittää…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.