Gotlantiin perustettiin tukitoiminta nuorille tytöille ahdisteluja vastaan

0

Gotlannissa luultavasti kyllästyttiin tiettyihin asioihin ja paikalliset naiset perustivat nuorille tytöille eräänlaisen suoja- ja tukitoimintamuodon. Kyse on siitä, että kun nuori tyttö on vaikkapa yksin liikkeellä kaupungilla, ja sotaa, vainoa ja kidutusta paennut muslimi äityy ahdistelemaan tyttöä, niin tyttö voi soittaa heti soittaa tähän tukinumeroon ja kertoa mitä tapahtuu.

Lisäksi numeroa voi käyttää vaikkapa kotimatkalla, jos kokee, että ympärillä hääräävät sotapakolaiset pelottavat. Tällöin luurin toisessa päässä oleva aikuinen voi rauhoitella tyttöä, toisaalta kadulla pelkkä puhelimeen puhuminen on yksi hyvä nuorten tyttöjen keino ennaltaehkäistä ahdistelevia muslimimiehiä.

Aloitteentekijä, Camilla Sandelius, oli järjestämässä Gotlannissa mielenosoituksia viime kesänä suurta julkisuutta saaneen pyörätuoliraiskauksen tiimoilta. Odotamme mielenkiinnolla miten Ruotsin valtamedia leimaa tämän toiminnan rasistiseksi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.