Unkari aloitti Visegrad-maiden puheenjohtajavuoden

0

19225902_10155264153056093_3593563103610065766_n-740x431

 

Unkari aloitti virallisesti Visegrad-maiden puheenjohtajavuoden kesäkuussa. Puheenjohtajuus luovutettiin Unkarille juhlallisin menoin kesäkuussa Puolassa Varsovassa. Puolan pääministeri Beata Szydło kertoi juhlapuheessaan mm, että Euroopan Unionin pitäisi seurata Visegrad-maiden esimerkkiä Euroopan kehittämisessä.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán sanoi, että kaikki neljä maata tekevät loistavaa yhteistyötä:

– Tsekit, Puola, Slovakia ja Unkari tekevät suuria ponnisteluja, ja ilman meitä Eurooppa olisi jo kaatunut, sillä Unionin alueella olisi satoja tuhansia tulijoita enemmän.

Orbán kiitteli vuolaasti kaikkia Visegrad-maita avusta rajavalvonnassa, näin Unkarin ja koko Euroopan eteläraja Unkarissa ollaan saatu kiinni.

Viktor Orbánin ja Unkarin myötä Visegrad-maat menevät omia polkujaan kun taas Länsi-Eurooppa korisee kuolemankorinaa Afrikasta ja Lähi-idästä tulevan tolkuttoman ihmisvirran edessä. Avuton ja vätysmäinen länsi ei saa edes merirajaa Italiassa kiinni, kuten se ei saanut aiemmin Kreikan merirajaa kiinni. Kun länsi uppoaa, nousevat keskisen Euroopan maat Unkari, Tsekit, Slovakia, Puola, Liettua, Latvia ja Viro voittajiksi. Suomen olisi hyvä ja luonteva liittyä tähän pooliin.

 

9 thoughts on “Unkari aloitti Visegrad-maiden puheenjohtajavuoden

 1. Kyse ei ole siitä, etteikö eurostoliitto halutessaan voisi sulkea rajansa laittomilta tulijoilta, vaan siitä, että nimenomaisesti halutaan tuhota eurooppalaisuus. Meidän pitää jälleen kerran kiittää Visegrad -alueen rajamaita siitä, että edes he pyrkivät taistelemaan meidän länsimaisten arvojemme säilyttämiseksi ja tuhomme välttämiseksi. Näinhän on historiassa ollut jo satoja vuosia.

  1. Ehkei eurooppalaisuutta suoranaisesti haluta tuhota – eurooppalainen humanismi on rikki: se ei kykene käsittelemään ongelmia realiteettien kautta vaan alkaa hysteerisesti huutamaan, jos jossain on hätä. Ja jokainen tietää mitä hysterialla tehdään vaikka kolaripaikalla: paljon lisäongelmia. Saksan natsisyyllisyys taitaa painaa aika paljon kyvyttömyydessä käsitellä faktoja.

 2. Eurooppa voisi tehdä mitä tahansa mutta ei tee. Kaikki voimat käytetään Trumpin pilkkaamiseen ja Visegrad- maiden mustamaalaamiseen. Kansalla on kuitenkin se lopullinen valta mutta kansastakin aivan liian suuri osa on pelkkiä idiootteja. Sori siitä.

 3. Onneksi edes jotkut arvostavat käsitettä ”suomalainen sisu”, kun täällä unohdettu.

 4. Eurooppa on taas kerran jakautunut kahtia ja (Itä-Saksaa lukuunottamatta) täsmälleen rautaesiripun mukaan. Suomi on jälleen kerran ainoa rajatapaus. Siinä missä ennen oltiin tunnustettu osaksi läntistä yhteisöä, mutta valtiojohto nuoli Kremlin persettä, nyt kansan enemmistö on vahvan maahanmuuttokriittistä, mutta valtiojohto nuolee Brysselin ja Merkelin persettä. Rasmuslaiset ja RHC-suvakit ovat nykyajan kommarit. Kepu on edelleen samaa paskaa. Historia on tuomittu toistamaan itseään.

 5. Visio, jossa Visegrad-ryhmä laajenisi koskemaan Baltiaa ja Suomea tuntuu hyvältä. Laajentuneena ryhmällä olisi neuvotteluvoimaa EU:ssa ja tarvittaessa se voisi irtaantua unionista. Kaikki nykyiset Visegrad-maat kuuluvat Natoon, joten turvallisuuden takia ne eivät tarvitse EU:ta.

  Mitä virolaiset ajattelevat asiasta. Onko tullut siellä puheeksi.

 6. On hienoa, että jossain pystytään käsittelemään maailman valtaisia siirtolaisongelmia realistisesti. Neuvostoliitto opetti tehokkaasti.

  Mahtaakohan vaikka Ruotsi toipua tilanteestaan koskaan (ilman sisällissotaa)? Kolmannen maailman ongelmien ratkaisu voi pohjata vain väestönkasvun taittamiselle – ilman sitä kaikki muu on turhaa – eikä sitä ole todellakaan näkyvissä.

 7. Tässä linkki puolankieliseen videoon. Kun en osaa puolaa, niin katselin kuvia.
  https://www.youtube.com/watch?v=n9HPJjLedx0&

  Videolla näyttään karttoja ja selostaja selostaa minkä ehtii. Tuli mieleen, että EU:n ja Venäjän väliin sopisi isompikin itsenäisten valtioiden muodostama kokonaisuus. Luulisi sen sopivan myös Venäjälle.

 8. Uusi Suomi julkaisi 2017-07-11 uutisen ”EU:hun syntymässä uusi valtablokki ilman Suomea? Kriittinen kohta on maahanmuutto”. http://tinyurl.com/yae3w3r6

  ”Entinen diplomaatti ja valtiotieteiden tohtori Alpo Rusi katsoi viikonlopun Iltalehdessä julkaistussa kirjoituksessaan, että aloitteessa mukana olevat maat (Puola, Unkari, Tsekki, Slovakia, Romania, Bulgaria, Liettua, Latvia, Viro, Kroatia, Slovenia ja Itävalta) pyrkivät luomaan omaa valtakeskittymää tasapainottamaan Saksaan ja Ranskaan painottuvaa EU:ta. ”

  Omasta mielestäni tässä olisi mahdollisuus jopa muodostaa oma valtioliitto (konfederaatio), jossa toisin kuin EU:ssa jäsenvaltioiden parlamentit edustaisivat ylintä valtaa alueillaan. Mukaan olisi saatava Tanska, jotta merenkulku Itämereltä Atlantille olisi varmistettu.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.