Botkyrkan kirjastot polttavat Astrid Lindgrenin kirjoja rasismin takia

13

Kuvakaappaus 2017-07-12 12-34-40

 

Journalisti Janne Josefsson kertoo RS:n radio-ohjelmassa Sommar i P1, että Botkyrkan kaupunki aikoo polttaa Astrid Lindgrenin kirjoja, joissa on rasistista kieltä. Sama asia on luettavissa myös Borkyrkan kunnan tiedotteesta. jossa he kertovat hävittävänsä kirjoja, jotka saatetaan kokea loukkaavina.

Ohjelman mukaan kunnan kirjastoista poltetaan ainakin ”Peppi Etelämerellä” (Pippi i Söderhavet) ja kirjojen polttaminen tapahtuu ”ideologisten syiden takia”.  Josefsson itse kertoo:

– Kun aletaan polttamaan kirjoja ideologisista syistä niin ainakin minulla herää kysymys, hetkinen nyt, annetaanko näiden kirjojen todellakin hävitä. Eikö niitä voi säiyttää sitä silmällä pitäen, että lapsille näytetään miten ennenvanhaan ajateltiin.

Botkyrkan kunnasta kerrotaan, että kirjat, joissa on rasistista kieltä, hävitetään samalla tavalla kuin vaikkapa rikkoutuneet tai loppuunkuluneet kirjat.

Advertisements

29 thoughts on “Botkyrkan kirjastot polttavat Astrid Lindgrenin kirjoja rasismin takia

  1. No niin ruattalaiset. muistuupa vaan mieleen, että saksassa poltettiin kans paljon kirjoja 30 luvulla ?
   Överiksi on ruotsalaisilla kaikki menny tämän uuden kulttuurin ja uusien ruotsalaisten kanssa.

   1. Koskahan ruotsalaiset purkavat Astrid Lindgrenin kylänki Vimmerbystä ? Ei kai rasistista muistuttavaa kylääkaan voi säilyttää,ei kun matalaksi vaan.
    Homma hoituu sillä, kun sinne päästää hetkeksi porukan uusruotsalaisia.

 1. Hieno juttu, osoittaa miten lyhytnäköisiä nämä Ruåtsalaiset oikeasti ovat. Polttakoot jokaisen Koraanin myös, siellä sitä rasismia ja kiihotusta kansanryhmää vastaan on, vaikka kuinka ja paljon.

 2. Jos haluat, ettei jokin historian asia tai tapahtuma toistu, älä kiellä sen olemassaoloa. Natsi-Saksan kirjaroviot olivat tuomittavuudessaan ymmärrettäviä ja tietysti voimakkaan symbolisia. Ruotsalaisen kirjaston kirjaroviossa ei taas ole mitään ymmärrettävää, mutta symboliikaltaan se on paljon voimakkaampaa. Natsit edes ymmärsivät, mitä tekivät.

 3. PT-media missasi mahdollisuuden käyttää natsien kirjanpolttamistalkoita kuvituskuvana ja vetää yhtäläisyyden tämän Botkyrkan tulevaan tapahtumaan.

 4. Kirjaroviot ovat ennenkin pimeinä ja kylminä aikoina tuoneet valoa ja lämpöä. Kuka se meillä alkaa tehdä listaa rasistisesta rappiokirjallisuudesta Aleksis Kivestä alkaen?

 5. Eikö joku joskus aikoinaan sanonut???.
  Siellä missä poltetaan kirjoja,niin siellä tullaan myös polttamaan ihmisiä.

  1. ”Where they have burned books, they will end in burning human beings.”
   Almansor: A Tragedy (1823) – Heinrich Heine
   Ollaan vissiin menty ns. täysi ympyrä, tai siirrytty johonkin liisa ihmemaa-maailmaan kun ”liberaalit” hävittävät kirjoja.

 6. Ahmed Ahne sarjakuvar myös hävitettävä. Tintti Kongossa myös, kuten muitakin Tinttejä. Kapteeni Haddock on vihapuhuja isollla V:llä ja juo vielä viskiäkin, ketku se on!
  Asterixit samaan rovioon!

  1. Kun kirjastot katsovat olevansa sensuuri- ja retusointilaitoksia, ei kannata enää valikoida – tulta alle vaan! Samalla katoaa ikävä tieto kallonmittauksesta ja orjakaupasta ja suurvaltauhoilusta.

 7. Ruotsi on yksi planeetan edistyksellisimpiä rasistimaita. stuppeloidiootti on saanut paikan eun lattitasolta, kun on luvannut hävittää tietää muslimit planeetalta.

 8. Uskomatonta tyhmyyttä ja minulle svedupellejen maa edustaa kokonaisuudessaan no go -aluette. en halua olla enää missään tekemisissä tuollaisten lapamatojen kanssa.

 9. On sanottu, että siellä missä poltetaan kirjoja, poltetaan pian ihmisiä. Ruotsi on antirasismin kiihkossaan kääntynyt totalitaristiseksi valtioksi, missä toisinajattelusta on tullut niin tuomittavaa, että historian ja kaunokirjallisuudenkin tulee noudattaa oikeaoppisuutta. Vahvimman eli islamin voimalla kuljetaan kohti yksimielistä sivistymättömyyttä ja pakkovaltaa. Ihmisen mieli on jo vangittu.

  1. Kulttuuri-ihmiset ovat 99% vihervassareita, siitä tämä johtuu. Pitäkööt kirjastonsa, en siellä käy muutenkaan. Kirjastot ovat nykyään ällöttäviä, kälätystä ja kirkumista jne jne jne kiitos keharien.

 10. Eräänlainen Bebelplatzin kirjarovio Botkyrkassa, joka tuo mieleen uusruotsalaisen kulttuurinpuhdistuksen. Kaikki ”ei toivottu aines” hävitetään. Tilalle tulee uudet tulkinnat, sanat ja kuvat. En olisi kuuna päivänä voinut kuvitella, että Ruotsissa aletaan polttamaan Astrid Lindgrenin kirjoja. Mitäköhän kirjaston väki aikoo hankkia poltettujen kirjojen tilalle? Arvelisin uuden materiaalin olevan jotain poliittisiin tarkoitusperiin sopivampaa. Muhammed seikkailee Tenstassa, vois olla kiva teema.

  1. Nyky-Ruotsin linjauksiin sopisi hyvin vaikkapa ”Ahmed ja Mehmed levottomina”, ”Abdi etsii kolmatta sukupuolta” ja ”Mohammadin kaksi isää” mutta niistäkin saattaa joku närkästyä.

 11. Hulluus senkun yltyy naapurimaassa. Toivottavasti suvakit tullaan vangitsemaan ja teloittamaan pääpukarit jossain vaiheessa tulevaisuudessa. Sen verran tuhoisaa tämä on, että niiden mulkkujen on kertakaikkiaan maksettava omalla verellään tai vapaudellaan tämä touhu.

 12. Kirjaroviot on se todellisen sivistysvaltion merkki.Sitten kun ne kirjat loppuu niin laitetaan uuniin rasistit jotta parempien ihmisten ihmisoikeudet eivät vaarannu.

 13. Veneet pitää käännyttää takaisin Libyaan. Ääni- ja/tai jokin muu ei-tappava ase laulamaan niin kehikset kääntyy takaisin sinne minne kuuluvatkin, eli kotiinsa.

  Sitten kun meren ylittämisestä tulee tarpeeksi kallista niin ihmissalakuljetus loppuu. Kehiksillä ei ole enää rahaa maksaa. Ja muutenkin ihmiset jäävät Afrikkaan kun logistiikka pettää ja suuret kansainvaellukset tulevat erittäin vaikeiksi.

  Ilman ruokaa ja juomaa ei vaella yksikään kehis mihinkään.

  Me emme ole mitään velkaa Afrikalle. Jollei ne itse osaa hoitaa asioitaan, niin menköön sitten asiat aivan miten hyvänsä kunhan kehikset eivät tule Eurooppaan.

 14. Astrid Lindgrenin kuva löytyy myös 20 kruunun setelistä. Eikö nämäkin tulisi ihan varmuuden vuoksi polttaa?

  1. Sytkärillä tulta setelin nurkkaan”`minä poltin jo omani.
   En enää kestäny katella sitä kuvaa kun itse olen niin hyvä ihminen.

 15. Seuraavaksi ne polttavat rasisteja, sitten sellaisiksi epäiltyjä ja sen jälkeen niitä joista saattaisi tulla rasisteja.

 16. Nyheter idag julkaisi 2017-07-12 uutisen, jonka mukaan Botkyrkan kirjasto tarjoaa asiakkailleen ostettaviksi poltettavaksi aiotut Peppi-kirjat. Kannattaisi käydä ostamassa, jos sielläpäin ajelee. Kirjoille voi olla luvassa arvonnousua.

  http://tinyurl.com/yapcohrc
  ”Botkyrka bibliotek erbjuder besökare köpa ”Pippi Långstrump i Söderhavet” – annars eldas de up”

 17. Kulttuurimarxismi on sakeaa Ruotsissa kun joku johtaja ottaa asiakseen alkaa hävittämään kirjoja sillä perusteella, että ”saatetaan kokea”. Siis asia ei perustu mihinkään tietoon vaan vain mutu tuntumaan. Jokainen kirja on aikansa ilmiö ja sellaisena jokainen kirja on myös hyväksyttävä. Kulttuurimarxilaset pyrkivät hävittämään maan omaa kulttuuriperintöä keinoilla milla hyvänsä ja tekosyyllä millä hyvänsä, myös Suomessa. Se jonka idea on alkaa hävittämään joskus aikoinaan kirjoitettuja kirjoja olisi syytä tuomita elinkautiseen vesikoppiin. Sen verran käytettäisiin ovea välillä aiki, että lyötäisiin kirjalla päähän muutaman kerran, tai muuten pamputettaisiin. Ollaan erittäin heikoilla jäillä kun aletaan hävittämään kirjoja jotain tekosyytähyväksi käyttäen. Samaa tekosyytä hyväksi käyttäen voidaan sitten hävittää muutkin kirjat jotka kulttuurimarxistit katsovat haitallisiksi, niin ettei kirjastoista löydy muuta kun Marxin pääoma ja pari Lenini omituista riipustusta.

 18. Eikös Raamatun ja Uuden testamentin pitäisi olla ensimmäisenä hävitettävien kirjojen listalla? Olkoonkin, että Koraani on plagioitu raamatusta, niin raamattu ei ole Pyhä Kirja näille v…n tulokkaille, joten heidän herkät mielensä voivat järkkyä nähdessään raamatun selkämyksen risteineen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.