6,5 vuotta vankeutta terroririkoksen suunnittelusta Kööpenhaminaan

13

Vuoden 2016 syksyllä tehtiin malmölaiseen shiia-muslimien tiloihin polttopulloisku, jonka seurauksena moskeijanakin käytetyt tilat kärvähtivät remonttikuntoon. Iskusta käräjillä syytettyjen penkillä istunut 30-vuotias syyrialainen sotapakolainen vapautettiin kuitenkin syytteistä siitä huolimatta, että syyttäjä pystyi hyvin perusteellisesti selvittämään miehen motiivin sekä yhteydet iskuun ja ennenkaikkea isikseen. Tapahtumaa ylistettiin isiksen propagandasivulla suurena saavutuksena.

30-vuotiaalla syyrialaisella oli selvä yhteys erääseen 21-vuotiaaseen musliminuorukaiseen Dieab Khadigahiin , joka otettiin syksyllä 2016 kiinni Saksa-Tanska-väliseltä laivalta.  Khadigahilla oli repussaan 17 000 tulitikkua, radiopuhelimia, 17 patteria, ilotulitteita ja keittiöveitsiä.

Khadigah  tuomittiin nyt Saksassa 6,5 vuoden vankeuteen terroririkoksen suunnittelusta. Oikeudessa hän kertoi, että hän oli valmis tekemään itsemurhaiskun Kööpenhaminassa. Teon mentorina ja suunnittelijana oli 30-vuotias syyrialainen. Syyttäjä Marcus Höschele kertoi oikeudessa loppupuheenvuorossaan, että Tanskalla kävi todella hyvä tuuri, kun Khadigah saatiin kiinni kuin onnenkaupalla ennen iskua.

Khadigah saapui Saksaan 2015 syksyllä turvapaikanhakijana. 31-vuotias syyrialainen tuli Ruotsiin 2015 syksyllä. Terroristit tulivat siis länteen turvapaikanhakijoina.

Asiasta kirjoitti mm. tanskalainen Berlinske.

Advertisements

8 thoughts on “6,5 vuotta vankeutta terroririkoksen suunnittelusta Kööpenhaminaan

 1. 17000 tulitikkua! Toivottavasti olivat edes ruotsalaisia Solstickanin tikkuja koska niiden tuotosta menee osa vammaisille ja sairaille lapsille sekä vanhuksille. Kaipa sekin terroristia nyt harmittaa…

 2. Ensikertalaisena sitten tietysti heti tuomio puoliksi.Ensi viikolla toinen puoli pois hyvällä käytöksellä kun on niin iloinen ja välitön sekä mukavanoloinenkin.Sitten varmaankin iskee jo tilanpuute kun joutuu niille todellisille rikollisille eli rasisteille varailemaan tilaa vankiloista joten ulos vaan ja paljon karkkirahaa taskuun lähtiessä.

  1. Eikä näistä edes jää kiinni kuin täydelliset dorkat ja hekin vahingossa: tälläkin tapauksella oli yhdellä kertaa koko terrori-iskuarsenaali matkassa – jos olisi viisinyt pari reissua tehdä, ei kellään olisi ollut mitään sanomista. Tampereen joukkomurhakaksosia epäiltiin, koska olivat nettiin ladatulla videolla – tuomioon ei riittänyt sekään. Tuurilla mennään – vielä.

 3. Terroristi-raukat, eivät tiedä, että meillä on betoniporsaita armeijaryhmän verran!

  No joo, on aika selvää, että jos päästää terroristeja vapaasti (palaamaan) Suomeen, niin aivan varmana ennen pitkää sattuu ja tapahtuu. Onkohan silloin joku kertomassa, että ei olisi ikinä arvannut? Tai oliko Supo tietoinen tekijästä, mutta ei juuri nyt ollut seurannassa? Onko joku mielestään vastuullinen terroristien vapaasta maassaliikkumisesta (vitsi vitsi)? Mihin Tampereen joukkomurhaveljekset käyttävät aiheettomasta vangitsemisesta saamansa rahat?

  Paljon on kysymyksiä, joihin ei toivottavasti koskaan saada vastausta, mutta todennäköisyys kasvaa koko ajan. Hyvät Ihmiset ovat saaneet kahdessa vuodessa luotua Suomeen realistisen terroriuhan – siinä on sellainen määrä hyvyyttä, ettei tavallinen ihminen kykene ymmärtämään. Kiitos kuitenkin.

  1. Sipilähän on tilannut maailman kaikki terroristit Suomeen. Rajalla kun kertoo rakkauden täyteisistä töistään kalifaattipoikana, saa automaattisesti olekeluluvan loppuiäkseen. Täytyy oikein halveksua niin tyhmää terroristia, joka ei ymmärrä käyttää tilaisuutta hyväksi, joutaakin kuolla.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.