Bussikuskille potkut kun ei päästänyt liputtomia somaleita bussiin

0

19894614_722179107966187_4558168820953848742_nNobina Finland-yhtiö irtisanoi tänään bussikuskin, joka aiemmin viikolla toi julkisuuteen somalien väärennetyillä lipuilla matkustusyrityksen. Nobina perustelee irtisanomista sopimattomalla ja rasistisella käytöksellä. Irtisanomisaika on keskinäisen sopimuksen mukaan kaksi kuukautta.

On mielenkiintoista, että asiassa edettiin näin. Nobina panikoi, vaikka sen olisi pitänyt harkita asiaa yön yli ja kiittää kuskia siitä, että ei päästänyt somaleita bussiin ilman lippua. Lisäksi on mahdollista, että somalit syyllistyivät lievään petokseen lippua väärentämällä. Nobinan olisi pitänyt viestiä, että busseissa pitää olla käypä lippu. Nyt viesti somaleille on, että he voivat jatkossakin matkustaa julkisilla miten haluavat. Lipulla, liputta tai väärennetyllä lipulla.

Mielenkiintoista on myös se, että jos kuvattuna olisi ollut kantalainen, ei siitä olisi noussut mitään kohua. Päinvastoin sympatiat olisivat tuolloin olleet kuskin puolella.

Jesuis bussikuski.

 

somalia-attacks
Somalialainen linjuriauto, on maantien ässä.

42 thoughts on “Bussikuskille potkut kun ei päästänyt liputtomia somaleita bussiin

 1. Onhan siellä Hyvinkää/Riihimäki -akselilla mm. Ventoniemi Oy, joka tarvitsee rehellisiä kuskeja.

 2. Voi helvatin helvatti näitä suvakki hölmöjä, bussikuskin on hyvä filmata tapahtumat!

  1. Kuskin kannattaisi palkata hyvä asianajaja ja viedä irtisanomisen laittomuus tutkittavaksi korvausvaateineen. Mitä pikemmin toimii, sitä varmempi on lopputulos. Asianajajan palkkio on pieni osa tulevasta korvauksesta.

 3. Tästä seuraa luottamuspula kyseisen bussiyhtiön toimintaa kohtaan. Annetaanko vähemmistöjen kulkea pummilla, ja maksatetaanko matkat enemmistöllä? Yhtiön toiminta ei ole enää uskottavaa. Kaksoisstandardit näyttivät taas voimansa.

  1
  1
 4. Tämähän on todellakin selvä viesti matuille ja yleensä suojavärin omaaville, että mitkään säännöt eivät heitä jatkossa enää koske. Me kantikset maksetaan heidän liputtomuutensa nostettujen hintojen kautta.
  Eihän enää aikoihin laitkaan ole koskeneet matuja kutenpa vaikka laillisen maassaolon edellytykset. Hölmölässä suvaitaan, röyhkeydellä ja pelkällä mahdollisen väkivallan uhkan olemassaololla annetaan vieraiden rellestää isännän talossa.
  Noi paskavarpaat voisivat yrittää samoja sikailujaan jossain sivistysmaassa, vaikkapa Thaimaassa missä vieras on tervetullut mutta isännän rooliin astuessaan kyyti on kylmää.
  Laittomat matut voisivat yrittää pystyttää leiriään vaikkapa Bangkokin paratiipaikalle Siam aukiolle. Leiri lähtisi alta puolen tunnin ja laittomat samalla joko raudoissa tai laudoissa.
  Niin toimii oikea itsenäinen ja ylpeä kansa omassa maassaan.

  4
  1
 5. Malliesimerkki kaksoisstandardeista. Lisäksi somput perustelevat, että bussit eivät kulkisi ilman somppuja. No ne harvat töissä käyvät ovat mm. bussikuskeja. Nämä siis ilmeisesti päästävät maamiehensä pummilla.

  1. Bussikuskit ovat ulkomaalaisia koska työhönotossa harjoitetaan positiivistä syrjintää.

 6. Firma totaaliseen boikottiin vaan.Alkaa olla jo pikkuhiljaa aika ottaa nuo mädättäjien omat keinot käyttöön.Kuljetelkoon jatkossa niitä lemmikkineekereitään ilmaiseksi edes takaisin ihan keskenään.

 7. Eipä taida boikotit auttaa. Noita bussifirmojahan subventoidaan suoraan verorahoista. Ihan sama onko kyydissä pelkkiä liputtomia somppuja vai kaiken maksavia kantiksia, rahaa tulee. Valtaosa linjoistahan on pelkästään liiketaloudellisesta näkövinkkelista tappiollisia, varsinkin kun mennään vähänkin syrjemmälle kaupungeista.

 8. Ilmaiset matkat kaikille! Ovella sanot olevasi muslimi ja Allah on matkasi maksanut. Kuskin täytyy tuolloin langeta polvilleen ja tehdä aaltoliikettä.

  Ehdotan, että valkoisen roskaväen täytyy jatkossa matkustaa linjurin takaosassa, ettei pyhien tarvitse heitä katsella. Hinnat vähintään kolminkertaisiksi.

  Islamiin palaamalla ”upgreidaat” itsesi valiojoukkoon, mutta varaudu ”pistokokeeseen”. Kuljettaja ei sitä saa suorittaa, koska kuuluu alempaan orjakastiin, jolle työnteko on tarkoitettu.

 9. No niin, jos joku löytää pätevän keinon lahjoittaa rahaa miehelle, niin ilmoittakoon. Kyllä totuudenpuhujia pitää tässä maassa auttaa.

  1. Gleb päätti pärjätä rehellisesti töitä tehden uudessa kotimaassaan ja näkee kaiken kusetuksen kirkkaimmin.

 10. Kuljettajan olisi pitänyt saada ylennys, kun hoitaa hommansa kunnolla! Ja saa POTKUT!! Nyt jumalauta oikeesti!

 11. Suomalaiset ovat tunnetusti lainkuuliaista ja säyseää kansaa. Ei meillä jatkuvasti mellakoida kun joku asia menee perseelleen. Kaveriporukassa kaivellaan juoksuhautoja ja annetaan vitutuksen tulla esiin. Olen kuitenkin varma siitä, että kun tällä kansalla se kuppi menee nurin niin sitten jälki onkin todella rumaa. Se mitä siihen tarvitaan? En tiedä, oisko vaikkapa Risikon lupaamien 6000 matun ( kustannus, noin 0,7 miljardia vuosi) nykyisten päälle riittävä? Veikkaan ettei jää tuohon 6000 matuun vaan tänne lappaa seuraavan vuoden aikana ainakin 15 000 afrikan moniosaajaa vaatimaan rahansa ja etunsa. Mistäs leikataan ja mitä veroja korotetaan?
  Kipuraja tulee varmaan olemaan sellaiset 100 000 vaatijaa ja kadut liekeissä, sitten ehkä kansa herää.
  Pitäkää huolta aseistanne jos teillä sellaisia on, tulette niitä vielä tarvitsemaan, ihan itsenne ja kotienne suojeluun. Poliisi ei tule tulevasta paskamyrskystä selviämään, se on varmaa.
  Tänne on tulossa ihan eri porukka kuin arabit, arabit sentään yrittävät lieroilemalla pyytää ilmaista elämää, afrikkalainen ottaa sen. Jos annetaan lupa.

  1. Sepäs se onkin, että nyt hallitus alkaa pohtia sosiaalietuuksien karsintaa ja ”vastikkeettomuuden” lopettamista, kun mamuihin uppoaa niin siivoton summa joka vuosi. Ja tätä mamuilua ovat innolla kannattaneet juuri ne, jotka itse ovat osa sosiaalietujen nauttijoista ja tulevat eniten menettämään.

 12. Kaikki soittaan kysesiseen yhtiöön ja kiittelemään kuskia oikeudenmukaisesta toiminnasta.

 13. Voihan toki myös laittaa viestiä suoraan yhtiön johdolle ja kertoa mihin tämä touhu pahimmillaan johtaa. Mielestäni se olisi parempi tuki. Meinaan vaan, että vastedes somalit näyttävät vaan keskaria kyseisen bussifirman kuskeille kun kysytään lippua. Saavutetusta edusta eivät luovu, ilmaiset matkat ja jos lippua kysytään niin rasismi.

 14. Arvot rakkaus arvot välittäminen arvot ihmisoikeudet arvot demokratia arvot monimuotoisuu... avot! sanoo:

  Tää maa on mennyt. Tämä on jo islamilainen Afrikka. Minun Suomessani petosta yrittäviä ei suosittaisi, eikä myöskään laittoman uhkauksen lausuvia työkavereita.

 15. Pieni tarkennus.

  Siinä irrisanomisajassa on A ja B kohta.

  A on valittu eli 2 kk työehtosopimuksen mukaan.

  Eli irtisanottu ei ole sopinut mitään.

 16. Glebin tilalle valitaan tietysti somaloinen kuskiksi, hälventämään klaanilaisten pahaa oloa. Muistelisin lukeneeni, että Gleb on ollut somppujen uhkailun kohteena. Väkivallalla uhkailu on meinaan pikkaisen parempi syy potkia pihalle työstä, kuin joku kuvatallenteen julkaisu. Rasistisesti valkoinen Gleb sai kenkää. Unohtamatta että hän on persu.

 17. Mitähän Nobina Finland oy tekisi, jos asiakkaina tulevaisuudessa olisi pelkästään liputtomia neekereitä? Olisi se uljasta antaa tulosvaroitus Suomen suvaitsevampana bussiyhtiönä. Ai niin joo! Veronmaksajahan tulee tietysti silloin hätiin, ja yhteisestä potista maksettaan osingot omistajille.

  Unohdin, että monikulttuurisuus edellyttää, että matut saavat ajaa bussissa ilman lippua ja että aisan yli potkiva kuski pitää erottaa. Eikä asiasta saa puhua.

  Onnea Suomi

  1. Ääää… siis ei voi kun ihailla bussikuskeja jotka jaksavat kuunnella tälläista käsittämätöntä kälätystä joka päivä. Sääliksi käy samalla, ei tällaisia työolosuhteita toivo kenellekään. Jos olet tarkka lippujen kanssa, sinut haukutaan. Jos et ole, sinut haukutaan. Ja sitten vielä kaikki uhkaukset päälle.

 18. Älkää hyvät ihmiset hommatko itsellenne potkuja pulloposken tai geelin takia, ei se ole sen arvoista! Voi sitä onnen kälätystä jos saavat jonkun erotuksi, älkää hitossa suoko heille sitä iloa. Tiukka linja vaan mutta kylmän asiallinen ja tarkastajat/poliisit paikalle heti jos ei muuten tottele (jos niistä on jotakin iloa enää nykyään?).

 19. Tässä on pari mielenkiintoista pointtia.

  Ensinnäkin jos somput matkustavat väärennetyillä lipuilla niin kyseessä on vähintään lievä petos ja tällainen toiminta kyseisessä etnisessä ryhmässä voi olla laajempaakin. .

  Toiseksi olen itsekin työnantaja enkä näe että tässä olisi nuhteettoman työntekijän kohdalla perusteita suoraan irtisanomiseen videon julkaisusta huolimatta. Kirjallinen varoitus olisi riittävä ja tämä päätös on selvästi tehty hätiköiden painostuksen alla.

  Ennustan että tämän keissin kohdalla nähdään vielä mielenkiintoisia jälkinäytöksiä.

 20. Tukiryhmä on perustettukin jo kuskille fb:ssa.
  Rasistisuus irtisanomisperusteena -> tämä tietää kuskille korvauksia. Bussiyhtkö mokasi kunnolla. Lisäksi kuskilla on kansan tuki. (Ei ehkä somalien 🙂 ).

 21. Nyt vaan kaikki kantakansalaisetkin sit kulkemaan lipuitta koska ei sitä näköjään tarvii muidenkaan maksaa!!! Katotaan saako kuski kenkää jos ei päästä kyytiin!

 22. Onko bussikuski venäläistaustainen? Jos on, niin heillä ja virolaisilla näyttää olevan realistinen suhtautuminen asioihin. Paikkakuntamme Prismassa on yksi virolainen kassa. Hän laittoi pari päivää sitten nuoren pojan avaamaan mukanaan raahaamansa painavan kassin, kun ostoksia ei ollut kuin yksi limsatölkki. En ollut ennen nähnyt vastaavaa.

 23. Onko se rasismia jos ehdotan että perustettaisiin monikulttuuribusseja, matu-lines, joihin saa ainoastaan tummat/muslimit nousta ja matkat ovat heille ilmaisia? Nythän on jo melkein niin, ei me Suomalaiset sitäpaitsi edes HALUTA matkustaa samassa bussissa mölyapinoiden kanssa. Ja sen jälkeen voidaan perustaa kokonaisia lähiöitä joissa tummat/muslimit saavat asua ilmaiseksi! ..eiku ööö…onko niitä jo..?

 24. Jos ei ole kännykässä virtaa, niin silloin lompakko on unohtunut kotiin eikä voi matkustaa kun ei ole millä maksaa.

 25. Nyt tehdään niin, että ovella kysytään, että onko tämä Nobina Finlandin bussi ja sanotaan sitten, että näissähän pääsee ilmaiseksi. Eikä makseta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.