Malmössä ammuttiin yöllä useisiin huoneistoihin automaattiaseella

0

 

Malmön Rosengårdissa oli tunnelma viime yönä kuin Lähi-idässä. Rosengårdin mustassa ytimessä Bennetsin tiellä ammuttiin useisiin asuntoihin  luoteja ikkunoista sisään huoneistoihin. Poliisin mukaan kyseessä on luultavasti jokin automaattiase.

Poliisi sai paniikkihälytyksen klo 23.40 aikaan kun useat ihmiset soittivat hälytyskeskukseen ja kertoivat, että heidän huoneistoa kohti ammutaan. Luoteja tulee ikkunoista sisään. Poliisin mukaan automaattiaseella oli roiskittu pitkin talon julkisivua varsinaisesti kohdistamatta ammuskelua kehenkään tai mihinkään.

Poliisin saapuessa paikalle, sekin kuuli ammuntaa. Ampuja(t) pääsivät kuitenkin lähtemään paikalta eikä poliisilla aamuun mennessä ollut ketään epäiltyä tai kiinniotettua.

Yön mittaan selvisi, että kaikkiin talon huoneistoihin ensimmäisestä kuudenteen kerrokseen oli tullut osumaa. Joissakin huoneistoissa ikkunasta oli mennyt yksi, toisissa muutama luoti. Silminnäkijöiden mukaan ampumistapauksia oli kaksi, joiden välillä oli hetki taukoa. Vaihdettiinko lipas? Laukauksia kuultiin molemmilla kerroilla parikymmentä.

Muuan asukas kertoo:

– Talossa asuu paljon lapsiperheitä. Mutta ampumista kuulee nykyään koko ajan, joten eipä tässä ollut mitään uutta.

Poliisi eristi yön aikana alueen ja teki teknistä tutkintaa, jota jatketaan aamulla asukkaiden kuulemisella.

 

Kuvakaappaus 2017-07-14 10-04-39

19 thoughts on “Malmössä ammuttiin yöllä useisiin huoneistoihin automaattiaseella

 1. Oliko kyseiselle rakennukselle/taloyhtiölle lähetetty aiemmin ”tarjous” matujen turvapalveluyhtiön uudesta huippuedullisesta ”palvelupaketista”?

 2. KIVAA monikulttuurista pöhinää. Poliisi ei luonnollisesti saa ketään kiinni, koska etninenprofilointi kielletty. Toisaalta moisesta sattumuksesta edes rangaistusta tulisi. Kuuluu kulttuuriin.

 3. Eikä kukaan edes kuollut. Mälsää. Minä en ampumisuutisia enää edes lue koska niitä on todellakin JOKA IKINEN PÄIVÄ ja kukaan ei pysty tekemään yhtikäs mitään eikä edes halua.

 4. Äärioikeiston viha ihmisyyttä vastaan vain kiihtyy.Pahuuden synkät natsistiset voimat ovat julistaneet sodan ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa vastaan.Nyt ei Suomessa ole varaa jäädä vain katselemaan tällaisia ihmisvihan pitkien puukkojen öitä vaan Suomen on maksettava hieman takaisin orjalaivojen tervan aiheuttamaa velkaa ja lähetettävä armeija apuun ruotsistaniin jotta äärioikeisto saadaan nopeasti kuriin.Sitten kun natsit on saatu keskitysleireille armeija voi paluumatkalla kantaa Suomeen saapuvien korkeasti koulutettujen astronauttiaivokirurgilapsukaisten laukkuja osoittaen Suomen vahvan sitoutumisen jakamattomiin ihmisoikeuksiin ja heidän oikeuteensa elää.

  1. Heidän oikeuteensa elätukseen suomalaisten verorahoilla.
   Siitähän näissä on kysymys.
   Vääräuskoiset suomalaiset hangoittelevat vastaan ilmiselvää
   elätysvelvollisuutta kehitysmaalaisia islamistejä kohtaan.

 5. Aaah.
  YLE toimitus kiteytti omat ajatukset. Kyllä rasistit on tosiaankin tämän tuhotyön takana, ja monikultturiset tahot kärsivät lisääntyvästä äärioikeistolaisesta väkivallasta.

  YLE voisi vielä haastatella Erkki Tuomiojaa asiantuntijana äärioikeiston väkivallasta ja uhasta yhteiskuntaa vastaan.

 6. Ruotsin poliisin tuore kommentti (nyt puhutaan johtajatasosta, en pilkkaa kadun poliiseja):
  ”Ei voida poissulkea, että kyseessä olisi vain automaattiaseen käsittelyssä sattunut vahinko…”
  Olisi kai ollut oikeampi kommentti (jos näin nyt asia olisi, vähän epäilen):
  ”Miksi ja miten ihmeessä siviilit kulkevat Ruotsin lähiöissä automaattiaseiden kanssa…?”

  1. Parastaikaa poliisi soittelee kuumeisesti vakuutusyhtiöt läpi selvittääkseen, josko ampujalta olisi jo tullut vahinkoilmoitusta.

  2. Euroopassa räjähdelleet pommit ja ihmisten päälle ajaneet autotkin ovat vain niiden käsittelyssä tapahtuneita vahinkoja.

  3. Kyllä Sipilä ja Orpo auttaa.
   Luvassa on Irakin-veteraanien vetämää perinpohjaista ase- ja räjähdekoulutusta joka matulle.
   Jos matun henkilökohtainen puolustusase on huonosti huollettu ja käytössä kulunut niin sen saa laittaa puolustusvoimien varikolle täyshuoltoon tai vaihtaa SA-rynkkyyn jos matu niin haluaa.

   1. Lähetin ton alkuperäisen uutisen linkin Iltalehteen pari tuntia sitten, ei ainakaan vielä ole kirjoittanut mitään…

 7. Tässä Sydsvenskanista tänään tuo poliisi lehdistöpuhemiehen kommentti:
  – Det är inte bekräftat att automatvapen använts, men det är starka misstankar. Det är ett kort förlopp och många skott. Det talar för ett automatvapen, säger Nils Norling.
  – Vi vet att det förekommer provskjutningar av vapen, så det går inte utesluta att detta handlar om en person som tappat kontrollen över sitt vapen.
  (www.sydsvenskan.se)

 8. Olisiko Italin mafialta kopioitu toimintamalli? Aina, kun ostetaan uusi ase, se pitää testata toimivaksi. Sen takia pitää olla luodinkestävät lasit, ettei tule pitkässä juoksussa niin kalliiksi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.