Mainokset

Miksi poistin somalinuorten pummillamatkustamisyritysfilmin?

Kuvakaappaus 2017-07-14 21-56-15

 

Moni on kysynyt miksi poistin somalinuorukaisia koskevat bussikuskin kuvaamat filmit. Myös Migranttalesin Enrique Tessieri kummastelee asiaa. Enrique epäilee minulla ja bussikuskilla olleen jokin yhteinen suunnitelma, joka kosahti.

Suunnitelma mistä? Poistin filmit siksi, että eräs henkilö vetosi somalinuorukaisten puolesta ja pyysi poistamaan videot. Asiaa harkittuani katsoin tehneeni virheen julkaisemalla yksittäisistä henkilöistä kuvattuja filmejä varsinkin kun ”rikos” oli mitätön pikkurike, jollaisia suurin osa ihmisistä tekee jossain vaiheessa elämäänsä.

Jos haluaa kritisoida kolmansista maista ilmaisen ylläpidon perässä tulevaa maahantuloa niin ehkäpä kuitenkaan kohteeksi ei pidä ottaa yksittäisiä nuorukaisia vaan osoitella sormella ylemmälle tasolle. He ovat houkutelleet kolmansien maiden ihmisiä Eurooppaan ilmaisen ylläpidon piiriin.

Tessieri on väärässä myös siinä kun hän väittää minun kuuluvan Suomen Sisuun. En kuulu. Jos kuuluisin, sanoisin sen. En myöskään ole oikeistolainen, en vasemmistolainen, enkä mitään siltä väliltäkään. Sen sijaan siinä Tessieri on oikeassa, että haluan pitää Suomen suomalaisena.

Mainokset

69 Comments on Miksi poistin somalinuorten pummillamatkustamisyritysfilmin?

 1. Rispektiä.

  Tykkää

 2. Stefan // 14/07/2017 22:14 // Vastaus

  Nyt jää lukija kyllä jotakin tietoa paitsi. Pikkurike on pikkurike, mutta miljoona pikkurikettä vuodessa on ilmiö, josta voidaa jo nostaa yksittäistapauksia julkisuuteen.

  Tykkää

  • Olisiko kuitenkin siitä kysymys, että yksittäisten ihmisten esiinnostamisen kautta voi olla kunniatonta ja kohtuutonta tuoda yleiset ongelmat näyttämölle?

   Tykkää

   • Nimetön // 14/07/2017 23:39 // Vastaus

    Oikea tapa toimia olisi ollut, että bussifirma olisi tehnyt näistä pikkuhuijareista rikosilmoituksen petoksen yrityksestä tai pitäneet muuten puhuttelun ilman tuota videon julkaisua. Jos nuoret ovat Suomessa syntyneitä ja muussakin tapauksessa, eivät he ole syyllisiä tähän Euroopan matutukseen ja muutenkin ovat keskenkasvuisia vielä ja oppivat kaikenlaista kantapään kautta juuri tuollaisten pikkukepposten kautta kuten myös monet kantasuomalaiset nuoret. Keppostelu kuuluu osalla murrosikäisistä aikuiseksi kasvamiseen ja oikea tapa siihen reagoida on mielestäni asiallinen keskustelu lapsen tai nuoren kanssa ja hyvät perustelut, miksi nuori on toiminut väärin, niin lapsi tai nuori voi oppia siinä samalla. Olen sitä mieltä, että ei noiden nuorten pidä sen takia joutua kiusanteon kohteeksi. Muuten saattavat olla aivan harmittomia ja hyvätapaisiakin kansalaisia eivätkä vaaraksi kenellekään. Ehkä tuo bussivilppi on ollut äkillinen päähänpisto, joka on toteutettu harkitsematta mahdollisia seurauksia eivätkä siksi ole ymmärtäneet aiheuttavansa mitään vahinkoa. Reilua toimintaa Paavolta, että on poistettu videot. Julkinen jalkapuu ja nöyryytys ei ole nykypäivän oikeutta ja oikeudenmukaisuutta, vaan todellakin kannattaa käyttää harkintaa siinä, mitä julkaistaan ja miten ihmisistä kirjoitetaan.

    Tykkää

 3. Nyt taitaa Pate olla kännissä.
  Aina ja kaikki rikokset, pienet ja suuret, ovat yksilöiden tekemiä. Ja sitä paitsi noilla on suojaväri ja siten nousevat sankareiksi.

  Liked by 1 henkilö

  • Voipi ollakin kännissä ja tulevassa krapulassa. Itse ymmärsin, että Taju mietti oikeutustaan nostaa joku satunnaisesti tikun nokkaan.

   Tykkää

  • …ja sitä paitsi Sauli voi ostaa niille Jopot.

   Tykkää

  • Nimetön // 15/07/2017 17:39 // Vastaus

   Harmi etten ole nähnyt viedeota, mutta väärennetty bussilippu ei kenenkään käteen tule pyytämmättä yllättäen 😉 Kyllä minä bussikuskina veisin asian oikeuteen kun bussiyhtiö teki irtisanomisen rasitisuuteen vedoten. Varmasti saisi ainakin enemmän kuin kahden kk palkan.

   Tykkää

 4. Samuli Pahalahti // 14/07/2017 22:54 // Vastaus

  Kyseessä ei ollut mikään yksittäistapaus, vaan nämä tyypit olivat ihan selvästi harrastaneet moista jo monta kertaa aikaisemmin ja yrittivät vetää jälleen samalla rutiinilla. Siksi olisi täysin asiallista pitää videot esillä, jotta synnytetään aitoa painetta röyhkeiden pummien saamiseksi kuriin. Ei tämä porukka paranna tapojaan niin kauan kun he eivät saa suoraa palautetta kusipäisestä käytöksestään.

  Tykkää

  • Valtsu // 15/07/2017 11:29 // Vastaus

   Minustakin poisto oli tarpeeton ja somalityttöjen käytös oli sitä valitettavan tuttua somaliröyhkeysylimielisyyttä, mitä tuppaa asiakaspalveluammatissa tasaisen varmasti kohtaavan – aika harva pystyy ilmeenkään värähtämättä väittämään vastaan, vaikka on juuri jäänyt housut kintuissa kiinni. Minkäänlaisia häpeämisen merkkejä ei näy. Sikäli esimerkkitapaus puolusti julkaisua, mutta tytöt olivat kuitenkin aika nuoren oloisia, ja silloin myös poistamiselle on vahvoja argumentteja. Tilanne jossa kumpikaan vaihtoehto ei ollut suoranaisesti väärä.

   Ja on toisaalta hienoa, että pystyy arvioimaan omaa toimintaa ja tarvittaessa muuttamaan sitä. Tajukangas tekee sikälikin hyvää työtä, että vaikka kärjistyksensä ovat monesti varsin reippaita, selkeään alatyyliin ei juurikaan sorruta – ’suvakkihuorittelu’ on poikkeuksetta oma maali: se on paitsi huonoa käytöstä myös erittäin helppo vastapoolin käyttää hyväkseen:”Katsokaa, tällaisia moukkia he ovat”. Lisäksi on todella tärkeää, että joku kertoo, mihin monikulttuurisuuspalvonta on Ruotsissa johtanut. HS kuitenkin kertoi meille Maria Petterssonin suulla, että Malmössa menee hyvin ja se lienee aika monen suomalaisen käsitys tilanteesta. Jatketaan.

   Liked by 1 henkilö

 5. nestoris1 // 14/07/2017 23:20 // Vastaus

  Miksi uutisoida muista ”yksittätapauksista”?

  Tykkää

  • Vstadilainen // 15/07/2017 00:58 // Vastaus

   Yhteiskunta koostuu yksittäistapauksista.

   Tykkää

   • Stulexx Abido // 15/07/2017 10:26 // Vastaus

    No nyt kun videota ei voi nähdä niin on vaikeaa muodostaa käsitystä. Ehkä monikulttuuri on todellakin rikkaus tai ehkä kysessä oli kusipäiset ja ylimieliset matut? Nyt en voi muodostaa mielipidettä tämän tapauksen perusteella, joten teen sen yleisen ja todennäköisemmän olettamuksen mukaan….

    Tykkää

 6. Mustat muumit // 15/07/2017 00:05 // Vastaus

  Sen videon nuorista näkyi kyllä päälleppäin se ylimielinen käytös joka heille kotona annetaan. Valehdellaan silmät kirkkaina ja koitetaan käännellä asioita parhain päin. Ja valehtelua paikataan valehtelulla sekä huudetaan omaa jumalaa ja sen nimiinkin vielä valehdellaan.

  Se ylimielisyys jolla he pitävät itseään meitä alempiarvoisina, se kotikasvatuksen epäonnistuminen integroitumisen osalta, se on silmiin pistävää. Ja se saa niskavillat pystyyn aina kun nkee mustia-muumeja. Koska tietää että jos niiden kanssa joutuu kommunikoimaan, niin ne valehtelee päin naamaa.

  Tykkää

 7. Ikävä Gaddafia ja Saddamia... // 15/07/2017 00:08 // Vastaus

  Kun katsoo bussikuskin toimintaa ja seurauksia hänelle, niin mielestäni on hyvinkin kohtuullista näyttää, millaisia ihmisiä oli asialla, kun kuski täysin oikein päätti puuttua tilanteeseen. Kuskille pitäisi palkata hyvä asianajaja ja viedä irtisanomisen laillisuus tutkittavaksi. Todennäköisesti kuskin voittaessa, hän saisi hyvän korvauksen kärsimästään vääryydestä.

  Tykkää

 8. Paavo on niin oaljon käyttänyt aikaa ja vaivaa jäljittättääksen ja paljastakseen Suomessa lymyileviä sotarikollisia ja puliveivareita, että bussipummit eivät ehkä se suurin juttu tässä hulluudessa.

  Tykkää

 9. Nimetön // 15/07/2017 00:48 // Vastaus

  En tiedä pitääkö paikkansa että työnantaja neuvoo kuskeja katsomaan kaikki pummilla matkustamiset läpi sormien, mutta jos näin on niin antaa mennä vain..

  Tykkää

 10. Paskat kuljettajasta kunhan ei vaan tule somppulaisille paha mieli.

  Tykkää

 11. Jihad Al Sossu // 15/07/2017 02:03 // Vastaus

  Koska olet yhtä velliperse kun muut. Kun sua pelotellaan ja pelkäät kaljarahojesi puolesta takkisi kääntyy. IRONISTA EIKÖ?????! Joo poista tämä vaan. Minä herään huomenna Suomalaisena, sinä et.

  Tykkää

 12. Ei kai kukaan tosissaan ajattele että asiakaspalveluammatissa on OK videoida tilanteita ja levittää niitä netissä?

  Epäilen Simanovin olevan ulkomaisen tiedustelupalvelun leivissä ja hankkiutuneensa tahallaan vaikeuksiin ”ammatissaan” suuren kohun saattelemana – päämääränä herättää levottomuutta ja tyytymättömyyttä Suomessa. Ajoitus (Venäjän Suomen vastainen aktiivisuus) ja miehen aiemmat suoritukset, kuten maakuntakomppaniasta poistaminen SUPO:n määräyksestä ovat melko selkeitä merkkejä.

  Venäjällä seurataan hyvin tarkkaan Suomen reaktioita tapauksen suhteen, nyt mitataan reaktioita ja seurataan jatkotoimenpiteitä. Paras siis pitää pää kylmänä. Toistaiseksi on selvitty kunnialla, mitä nyt MV lehti Molarin johdolla tekee propagandaa, mutta yleinen keskustelu ja uutisointi asiasta on ollut yllättävän maltillista ja työnantajan näkemys asiasta on saanut ymmärtämystä. Irtisanominen ilman varoituksia on tietenkin laittoman oloinen ja asiaan varmaan vielä palataan.

  Putin is watching you!

  Tykkää

  • Onhan se jo Iltalehden aukottomasti todistama tosiasia, faktinen fakta, että Putin Suomessa linjureita liikuttelee. Se perkele vielä kuvittelee, etteivät paikalliset huomaa. Asia on kuitenkin meille informoitu, eikä paluuta enää ole. Meillä on käytössämme jyrkkä totuus, jota muutama putinisti ei pysty horjuttamaan!

   Busseilla matkaavat yhteiskuntamme viholliset, kuona ja saasta. Yksikään suomalaiseksi itsensä kokeva ei moiseen kulkupeliin jalallaan astu, se on varma homma.

   Linjuriauto on Neuvostoässä, jos olet jonnekin pyrkimässä, työkaluja heiluta, pinssisi anna, gulagiin se kyydin näyttää.

   Tykkää

   • Herra Simanovin sivuilta löydettyä. Näistä voi toki olla montaa mieltä, ehkä Gleb vaan on spontaanisti sitä mieltä kuin on, tai sitten ei. Kukin arvioikoon itse. Puolustusvoimat on oman arvionsa tehnyt.

    http://www.gleb.fi/2017/02/17/suomi-valmistautuu-sotaan-venajan-kanssa/
    ”Ukrainan tapauksessa Krim halusi palata Venäjän yhteyteen Kiovassa tapahtuneiden laittomien tapahtumien jälkeen ja niemimaan väestö suoritti pätevän äänestyksen. Vai oliko se kuitenkin niin, että Venäjä pakotti kaikki ihmiset Krimillä jollakin mysteerisellä uudella ”aseella” haluamaan liittymään Venäjään. Kyllä tuo jälkimmäinen tosiaan kuulostaa järkevämmältä, Venäjällä on pakko olla joku ajatusase. Eiväthän ihmiset muuten olisi äänestäneet noin!”

    http://www.gleb.fi/2017/05/04/puolustusvoimien-ja-reservilaisliiton-yhteinen-selkaanpuukotus/

    ”Taannoin kun olin liittynyt Kanta-Hämeen maakuntakomppaniaan, liityin samalla Reserviläisliitto ry:hyn. Myöhemmin Puolustusvoimat (jäljessä PV) arvio minut yhtään perustelematta sopeutumattomaksi, lähinnä Facebookissa tapahtuneen Yhdysvaltojen toiminnan kritisoimisen johdosta. ”

    Tykkää

   • Van, Mie // 15/07/2017 15:58 // Vastaus

    Khihi!
    Vladimir Putin liikuttaa Suomalaisten pusseja!
    And in English:
    Vladimir Putin makes Finnish buses move!

    Tykkää

  • Stulexx Abido // 15/07/2017 10:32 // Vastaus

   Jatkuva pirin käyttö ja ganjapöllyttely aiheuttaa voimakasta skitsofreniaa, hallusinaatioita sekä vainoharhaisuutta ja sen huomaa tuosta marxilaisunelman tunkiolta tuoksuvasta propagandasta. huh.

   Monikulturelli on sieni.

   Tykkää

   • Mitähän lie vedellyt?

    ”Olemmeko tehneet jotakin sellaista, mikä aiheuttaa meissä epävarmuutta tulevaisuudesta? Venäjä on mikä se on, noin 50-kertaa Suomen kokoinen valtio pinta-alaltaan ja väestömäärältään yhtä murskaava. Onko sillä mitään merkitystä? Presidenttimme Sauli Niinistön alkukaudella Putin ja Niinistö pelasivat yhdessä lätkää, jopa samassa joukkueessa. Nykyään he pelaavat eri joukkueissa, jokainen ymmärtää tämän. Vaan ymmärtääkö jokainen että tämän pelin panoksena on koko Suomen ja suomalaisten tulevaisuus?”

    http://www.gleb.fi/2015/04/13/propagandaa-kaikkialla/

    Tykkää

    • Veijo Hoikka // 15/07/2017 14:45 // Vastaus

     Vertauskuva: Suomi on kuin minä, Naapuritalossa (sekin omakotitalo) on liivimotoristien kerhomaja (Venäjä). Tässä mielikuvaelmassa en ole vielä löytänyt sellaista kaveria merten takaa, joka antaisi minulle vastoin järkeäni rohkeutta päivittäin käydä kusella aidan yli naapurin puolelle, viskellä liivimiehille kerättäväksi tyhjät oluttölkkini samalla kannustaen heitä hei-homo-huudoilla. Mutta Suomen päättäjilläpä on!

     Tykkää

  • Veijo Hoikka // 15/07/2017 18:09 // Vastaus

   Ei kai kukaan tosissaan ajattele että asiakaspalveluammatissa on OK videoida tilanteita ja levittää niitä netissä?
   On.
   Putin is watching you!
   Netissä?

   Kaikki balsamoidut Kremlissä?

   Tykkää

 13. Terve järki // 15/07/2017 02:35 // Vastaus

  Eikö busseissa ole kuskin lähellä kamera joka kuvaa sisääntulijat? Joissakin rikostapauksissa on sellaisia videoita käytetty todistusaineistona. Ei kai ole tarkoitus että kuski alkaa omalla kännykällään kuvaamaan ihmisiä heti jos tulee jotain sanaharkkaa? Monet kuskit näpräävät kännykkäänsä muutenkin jopa ajaessaan vaikka se on kiellettyä. Ymmärrän silti hyvin jos kuskilla tässä tapauksessa on palanut pinna kun joka päivä joutuu matujen kanssa jankuttamaan. Videon laittamista nettiin koko maailman pällisteltäväksi ei voi kuitenkaan suositella jos aikoo työnsä pitää. Bussiyhtiöiden pitää antaa selvät ohjeet työntekijöilleen miten pitää menetellä ja mitä saa/ei saa tehdä.

  Tykkää

 14. Veijo Hoikka // 15/07/2017 03:22 // Vastaus

  Bussinkuljettaja toimi ammattiaan harjoittaessaan oikein.
  Ne teistä, jotka vähättelevät pummimatkustajien esiintuomista, lukekoot muut vaikkapa tämänpäiväiset PT:n blogiston artikkelit. Rikollinen käytös on estettävä, mutta hyväksyjät (joustavina älykköinä esiintyvät suvakit) haluavat vetää rajat rikkomuksen vakavuudesta sydämensä tykytyksen mukaan.

  Tykkää

  • Somputon Suomi olisi parempi Suomi // 15/07/2017 04:28 // Vastaus

   Sen, onko bussikuski toiminut oikein, päättää lainsäätäjä ja työnantaja. Me muut voimme vain tykätä sitä ja tätä mutta ne ovat vain mielipiteitä joilla ei ole mitään käytännön merkitystä.

   Tykkää

 15. Somputon Suomi olisi parempi Suomi // 15/07/2017 04:23 // Vastaus

  Inhoan pummimatkustajia ja vielä enemmän somppuja mutta en sittenkään tykkää että matkustajia pitää laittaa yleiseen hirteen ihonvärinsä ja uskontonsa takia. Koska siitähän tässä kuitenkin lienee loppujen lopuksi kysymys? Miksi juuri nämä tytöt? Koska muslimeja?

  Mutta kalliinnäköiset kuteet mimmeillä oli, ei mitään second hand- kamaa jota meidän perhe joutuu ostamaan. Silti ei varaa rehelliseen bussilippuun? Tai lähinnä ei halua, luottavat kai siihen että suojaväri ja huivi toimii eikä kukaan uskalla sanoa mitään?

  Tykkää

  • ex vapaamatkailija // 15/07/2017 18:54 // Vastaus

   Joo viimeistä jätesäkkimuotia suoraan k raudasta. Muuten olisin ja olenkin sitä mielipuolta että pt-media veti pohjat musupalvelussaan. Ei lähe täältö enää paypal almuja ei.

   Tykkää

 16. Koska tämä bussilipun vaatiminen kuljettajan taholta, tuntuu nykyään olevan kovin rasistista, niin eikö koko tyhjänpäiväisestä tavasta voitaisi jo luopua. Onhan siihen bussiin laitettu korjaamolla pyöreät renkaat, kulkee se ilman lippuakin. Ja jos joku tuntee olevansa niin suuri rahamies ja tirehtööri, niin maksakoon lippunsa. Mutta että näiltä videollakin esiintyviltä, duuniin menossa olevilta, köyhiltä työläisiltä vaaditaan lippua on jo jotakin aivan pöyristyttävää. Päättäjät, ottakaapa nopeasti asiaksenne lopettaa koko rasistinen lippujärjestelmä!

  Tykkää

 17. What about you...... // 15/07/2017 09:10 // Vastaus

  Driver had courage to loose his job over these monkey’s with finger pointed to sky .

  Tykkää

  • Veijo Hoikka // 15/07/2017 18:19 // Vastaus

   Yeah! I really hate these…I’ll let thém put them finkeer to my ratts as.
   Kirjoita sivilisaatiokielellä veetä ja péukùt on ylämäessä. !? Enkliss!

   Tykkää

 18. Linja-autoissa ompi huonoa tunnelmaa nykyään // 15/07/2017 09:35 // Vastaus

  En useinkaan käytä Tukholmassa bussia mutta eilen ja toissapäivänä käytin. Ja molemmilla kerroilla olivat samat matumiehet matkustajiba, irakkilaisen näköisiä, molemmilla viikset ja leukaa pitempi parta, oikein terroristin näköisiä. Olivat vissiin matkalla joko moskeijaan tai tanssimaan. Toinen lauleli arabiankielistä laulua ja tönäisi minua ohimennessään. Siis jo Euroopan omistajan elkeet: lakoa kun lähestyn, kuffari!”

  Tykkää

 19. Veijo Hoikka // 15/07/2017 09:38 // Vastaus

  ”Sen, onko bussikuski toiminut oikein, päättää lainsäätäjä ja työnantaja.” Väittää Somputon S.

  ”Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan.” Viite: https://fi.wikipedia.org/wiki/Tuomarinohjeet

  Viranomaiset ja työnantajat voivat mielipiteidensä mukaan määrätä seuraamuksia. Ovatko nuo mielipiteet oikeita ja seuraamukset kohtuullisia, sen päättää kansa.

  Somputon S jatkaa: ”en sittenkään tykkää että matkustajia pitää laittaa yleiseen hirteen ihonvärinsä ja uskontonsa takia.” Tämän tarinan pummilla bussimatkalle yrittäneet eivät joutuneet ongelmiin ihonvärinsä tai uskontonsa takia, vaan yrittämänsä huijauksen takia.

  Tykkää

  • Olisiko? // 15/07/2017 10:22 // Vastaus

   Olisiko kuski kuvannut kahta suomalaistyttöä joilla ei lippua?

   Tykkää

   • Veijo Hoikka // 15/07/2017 11:14 // Vastaus

    Vain hän voi siihen itse vastata.
    Uskoisin, että hän olisi kuvannut mikäli kaksi valkoihoista suomalaista tyttöä yrittäisivät toistuvasi matkustaa pummilla.

    Suos. kuuntelemaan bussikuskin haastattelun! http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/07/14/nobinalta-irtisanotun-bussikuskin-haastattelu-video/

    Saulin pitäisi ostaa kuskille mopo jopon sijaan, kuskiltahan lähti bussi ja työpaikka alta suvakkiaivojen kultamunien vuoksi.

    Tykkää

    • Kun olet työssäsi olet työnantajan PR- henkilö asiakkaita kohtaan // 15/07/2017 12:24 // Vastaus

     Työntekijän pitää noudattaa työnantajan sääntöjä. Jos ei työnantajalla ole kunnollisia toimenkuvauksia jne voi työpaikan ilmoittaa ammattientarkastajalle, työsuojeluun ja ammattiosastoon. Säännöt pitää työpaikalla ja työntekijällä olla eikä toimia oman päänsä mukaan riippuen siitä kenestä tykkää ja kenestä ei.

     Tykkää

     • Veijo Hoikka // 15/07/2017 13:15 // Vastaus

      Ilmeisesti ei ollut etukäteen selkeää sääntöä: päästä somalit pummilla. Kun yrität matkustaa pummilla olet perheesi, heimosi, kansanosasi pr-henkilö. Sääntöjä pitää noudattaa myös ulkomailla, myös ulkomaisen työntekijän työpaikalla. Yritähän käyttäytyä kuten bussin uhriutujat heidän uskontoaan noudattavissa maissa, ihan vaikka kokeeksi. Tuo huomautus: eikä toimia oman päänsä mukaan riippuen siitä kenestä tykää ja kenestä ei lienee tarakoitettu sarkasmiksi…
      Jos ei ollut, niin otan osaa.

      Tykkää

 20. tapperlund // 15/07/2017 09:41 // Vastaus

  Ähälykakarat on vanhuksia ryöstävää paskasakkia. Kaikki ulos ja kovat otteet käyttöön. Videota esille oli sitten lapsi tai aikuinen.

  Tykkää

 21. PT: ”Jos haluaa kritisoida kolmansista maista ilmaisen ylläpidon perässä tulevaa maahantuloa niin ehkäpä kuitenkaan kohteeksi ei pidä ottaa yksittäisiä nuorukaisia vaan osoitella sormella ylemmälle tasolle.”

  Väärin. Aivan vatusti väärin.

  Just tämmöisen ajattelun takia Eurooppa on Apinamanner vielä meidän elinaikana.

  Aivan yksiselitteisesti ja mussutuksia kuuntelematta on potkittava munille sekä ”yksittäisiä nuorukaisia”, vaikka vain siksi, että ovat olemassa, ja mitä siihen ”ylempään tahoon” tulee, niin muotoilisinko näin, että sekin liittyy olemassaoloon.

  Tykkää

  • Veijo Hoikka // 15/07/2017 13:28 // Vastaus

   Ei ehkä aivan vattua myöten väärin. Siis jos kriitikot sormen osoituksella tarkoittavat, että ihan täältä pohjamudista ihan pyramidin huipulle asti löytyy sitä itteensä.
   Veikkaan vilkasta loppuvuotta ja suurehkoja yllätyksiä.

   Tykkää

 22. DUMARI // 15/07/2017 10:16 // Vastaus

  Bussin turvakamera kuvaa kaikki. Ei mitään syytä poistaa videoita.

  Tykkää

 23. Pois yhdennaisen soputeltat ja muut kummallisuudet // 15/07/2017 10:17 // Vastaus

  Kaavut ja naaman peittävät huivit pitää lailla kieltää kokonaan. Kaapumuumit painostavat niitä jotka eivät kaapua käytä:

  http://www.gp.se/nyheter/debatt/sl%C3%B6janh%C3%A4ngarnas-retorik-%C3%A4r-avsl%C3%B6jande-1.110923

  Tykkää

 24. Puosuvaari // 15/07/2017 12:00 // Vastaus

  Omassa nuoruudessani käytettiin usein kasvatuksessa niin koulussa kuin kotonakin menetelmää ”varoittava esimerkki”. Se kyllä satutti kun omalle kohdalle osui – mutta kyllä se saatana toimi. Näiden vieraista kulttuureista maahantunkeutuneiden kohdalla juuri tämä ”varoittava esimerkki” menetelmä on jäänyt aivan syyttä tyystin käyttämättä ja siksi karmeat seuraukset kavereiden käytöksessä, puhutaanpa sitten somalijärjestöjen apurahoista, kakaroiden bussikäytöksestä tai laajemmin tästä aivan konkreettisesta suojavärimekanismista. Jos varoittavat esimerkit olisi otettu käyttöön heti alusta pitäen eivät tämän päivän ”integraatio-ongelmat” olisi läheskään nykypäivän luokkaa. Sama kohtelu kaikille – eikö se ole toimivan demokratian lähtökohta?
  Tämä yksittäistapaus karmiva esimerkki siitä, miten mekanismi toimii täysin nurinkurisesti suojavärien ja alkuperämaiden mukaan. Teoreettisesti ajatellen voisi myös tuumia, miten olisi käynyt, jos bussikuski olisi somalialainen maahanmuuttaja ja liputtomat pummilaiset nuoria kansallismielisiä?

  Tykkää

  • Luulenpa että // 15/07/2017 12:29 // Vastaus

   Jos somalikuski olisi filmannut pummaavia persupoikia olisi siitä noussut kauhea vihamyrsky että miten kehtaakin neekeripaska kuvata valkoihoisia joilla kännykkä sattui sammumaan juuri lippua tarkastettaessa.

   Tykkää

   • Nimetön // 15/07/2017 15:19 // Vastaus

    Mädättäjän legendaarista argumentointia taas.Niin – jos ja jos ja jos.Sitten jos niin jos ja jos.Kerrotko hei lisää siitä miten se edes käytännössä valkoihoiselta vääräuskoiselta onnistuu rasismiin vedoten pummilla matkustaminen?Ihan omin sanoin vaan mädättäjähuora.Etpä taida vai mitä?

    Tykkää

 25. Arvot rakkaus arvot välittäminen arvot ihmisoikeudet arvot demokratia arvot monimuotoisuu... avot! // 15/07/2017 13:59 // Vastaus

  Nyt meni Patelta somalien suojeluksi. Somaleiden sillä perusteella, että Gleb on monta kertaa sanonut, että sillä ryhmällä petos/sen yritys on yleisintä.

  Mun tajunnassa noitten veijareiden touhu olisi julkistettava. Sillä se voisi ehkä katsoa peiliin. Ja kun tod.näk. se vastaisi väitteellä somalien/muslimien syrjinnästä, siihen vastaus on, että huomio teihin loppuu, kun TE lopetatte pyllyilyn.

  Glebin videot on poistettu muutenkin YouTubesta. Vai oliko Patelta omat tallenteet?

  Tykkää

 26. Veijo Hoikka // 15/07/2017 14:49 // Vastaus

  Paavo, heitähän löylyä! Juuri saunomassa, olutta+
  Saunaterassi kaipaa kannanottoja blogistilta (tai siis pomolta).

  Tykkää

 27. Eräs henkilö? Onko pate niin vakavasti uhattu hengenmenolla vai mikä pn taustalla?

  Tykkää

  • Mitä uhattu? Ei minua kukaan ole uhkaillut tämän asian tiimoilta. Harkitsin itse omassa päässäni asiaa, sen jälkeen kun minua pyydettiin ystävällisesti poistamaan vidoet, että poistan ne. Lisäksi tässä asiassa on se puoli, että kun risumiestä kuvattiin taannoin, niin se kuvaaja sai pikku sakot yksityiselämää loukkaavan videon levittämisestä (tjn). Tämä tapaus on verrannollinen risumiehen tapaukseen. Risumies saattoi syyllistyä pikku rikkeeseen, mutta pummilla matkustamista taas ei ole kriminalisoitu. En halua lähteä katsomaan oikeuteen rajoja, vaikka siitä ei tulekaan kuin sakkoja. Jos se siis etenisi oikeuteen.

   Somalien käytös on raivostuttavaa, he ovat usein hyvin röyhkeitä. Tässä tapauksessa kuitenkin katsoin, että en jaksa lähteä teurastamaan muutamia yksittäisiä nuorukaisia.

   Tykkää

   • Veijo Hoikka // 15/07/2017 18:55 // Vastaus

    Paavo!
    Älä provosoidu.! Tämä bussiepisodi jatkuu.
    Katso edellä linkuttamani video. Fiksu kuski, hermot kunnossa. Lue kommenttiosuus tämän blogin kohdalta, tänne rynnistää vasenkätiset, moniväriset, …
    MitäV kommenttiosuus puolituhottu: ” kädet-ylös-antaudu-Molari,” agendainen kapiainen jonkun toisen verbaalivirtuoosimonisukupuolisen multiparan rytmissä.
    Ruotsiosuuden tulkitsit läpikotaisin. Koko ongelmaa et. Yritetään tehdä se, tämän blogiseinän palstoilla. Kommenteilla yritämme, toki ilman vastuuta.
    Karhun kolmonen on hyvä saunajuoma.

    mvv

    Tykkää

   • Ok. Tsemppiä!

    Tykkää

   • Paavo kirjoitti:
    ”Mitä uhattu? Ei minua kukaan ole uhkaillut tämän asian tiimoilta. Harkitsin itse omassa päässäni asiaa, sen jälkeen kun minua pyydettiin ystävällisesti poistamaan vidoet, että poistan ne.”

    ”Ystävällinen pyytäminen” kuulostaa uhkailulta.

    Tykkää

 28. Tottakai kuski voi matkustajia kuvata ja laittaa videoita nettiin vaikka sata videota joka päivä. Tekemisissä ja tekemättä jättämisissä on vain se aber että teoilla on aina seuraamuksensa ja nekin pitää sitten myös kantaa. Tässä tapauksessa työnantaja ei arvostanut kuskin videopuuhia ja potkut tuli. Se oli siis se konsekvenssi eli seuraamus, tähän mennessä. Jatkosta ei kukaan vielä tiedä.

  Tykkää

 29. Se laki nääs ja suvakkimaassa jäät aina toiseksi kuvinesi // 15/07/2017 16:42 // Vastaus

  Ruotsissa on ollut useita tapauksia joissa myymälävarkaisiin kyllästynyt kauppias on valvontafilmiltä ottanut kuvia varkaista, suurentanut ja laittanut kuvat kauppaan ja/tai kaupan ulkopuolelle. Ruotsin datainspektion valvoo kansalaisten integriteettisuojaa ja sanoo että kuvien levittäminen on laitonta ja voi johtaa vahingonkorvausvaatimuksiin:

  http://24kalmar.se/2016/10/29/datainspektionen-olagligt-att-hanga-ut-snattare/

  Siitä voi sitten kukin päätellä itse kannattaako ottaa riski.

  Tykkää

 30. Lycka till Gleb! // 15/07/2017 17:29 // Vastaus

  Fiksunoloinen mies tämä Gleb, katsoin haastattelun. Videohomma tosin kusi kintuille mutta se voi olla pelkkää positiivista tulevaisuutta ajatellen. Gleb kyllä pärjäisi fiksummassakin työssä kuin mitä bussikuskin homma on. Tai sitten vaikka Ruotsissa roskakuskina: kotiin saa mennä kun työ on tehty ja palkka 34000-43000 kr kuussa. Näin on ollut tähän asti, nyt sitä yritetään kiristää, siksi lakko.

  Tykkää

 31. Gleb on antanut aiheesta ainakin kaksi haastattelua. Hän kertoi joidenkin somalibussikuskien uhkailleen häntä. Mutta aika kevyttä uhkailua. Hampaat vain katoaisivat käsittelyssä.

  Vihapuhe FM 15.7.2017: Nobina-iltamat (mukana Gleb Simanov)

  2017-07-14: Rasismista erotetun haastattelu

  Tykkää

 32. Caffè Corretto // 16/07/2017 03:11 // Vastaus

  Nobina nuoleskentelee multikultipeppua. Ei mulla muuta.

  Tykkää

  • Maistuu yhä paremmalta // 16/07/2017 13:05 // Vastaus

   Nobina nuolee multikultipeppua koska se on lukumääränsä takia kasvava mahtitekijä yhteiskunnassa. Aivan samasta syystä kuin Pisilä ja Lööperikin sitä nuolevat.

   Tykkää

 33. Veijo Hoikka // 16/07/2017 06:30 // Vastaus

  Asia kiinnostaa muitakin julkaisuja.
  http://beta.oikeamedia.com/o1-28441

  Asiaan liittyvää:
  http://beta.oikeamedia.com/o1-28613

  Pelottaakos tämä, tauti tulee ja tappaa:
  http://beta.oikeamedia.com/o1-28636

  Tykkää

 34. Kun toimitaan näin, siis että poistetaan julkaistu video, annetaan samalla ymmärtää että tällainen on sallittua.
  Se oliko yksittäisten nuorten tekemiset aiheellista ylipäätään julkistaa on myös yksiselitteisesti niin että kyllä ne piti julkistaa. Näinhän käytäntö on kaikenlaisen muunkin kanssa. Videot julkistetaan ja pitää julkistaa että tieto siitä kuinka esim. huijataan, leviää.
  Se etä kyseessä oli somalinuoret tekee tästä myös rasistisen somaleja kohtaan. Jos he kerta haluavat olla suomalaisia, miksi heidän tekemisistään ei sai saisi tehdä julkisia?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: