Miksi poistin somalinuorten pummillamatkustamisyritysfilmin?

13

Kuvakaappaus 2017-07-14 21-56-15

 

Moni on kysynyt miksi poistin somalinuorukaisia koskevat bussikuskin kuvaamat filmit. Myös Migranttalesin Enrique Tessieri kummastelee asiaa. Enrique epäilee minulla ja bussikuskilla olleen jokin yhteinen suunnitelma, joka kosahti.

Suunnitelma mistä? Poistin filmit siksi, että eräs henkilö vetosi somalinuorukaisten puolesta ja pyysi poistamaan videot. Asiaa harkittuani katsoin tehneeni virheen julkaisemalla yksittäisistä henkilöistä kuvattuja filmejä varsinkin kun ”rikos” oli mitätön pikkurike, jollaisia suurin osa ihmisistä tekee jossain vaiheessa elämäänsä.

Jos haluaa kritisoida kolmansista maista ilmaisen ylläpidon perässä tulevaa maahantuloa niin ehkäpä kuitenkaan kohteeksi ei pidä ottaa yksittäisiä nuorukaisia vaan osoitella sormella ylemmälle tasolle. He ovat houkutelleet kolmansien maiden ihmisiä Eurooppaan ilmaisen ylläpidon piiriin.

Tessieri on väärässä myös siinä kun hän väittää minun kuuluvan Suomen Sisuun. En kuulu. Jos kuuluisin, sanoisin sen. En myöskään ole oikeistolainen, en vasemmistolainen, enkä mitään siltä väliltäkään. Sen sijaan siinä Tessieri on oikeassa, että haluan pitää Suomen suomalaisena.

Advertisements

69 thoughts on “Miksi poistin somalinuorten pummillamatkustamisyritysfilmin?

 1. Nyt jää lukija kyllä jotakin tietoa paitsi. Pikkurike on pikkurike, mutta miljoona pikkurikettä vuodessa on ilmiö, josta voidaa jo nostaa yksittäistapauksia julkisuuteen.

  1. Olisiko kuitenkin siitä kysymys, että yksittäisten ihmisten esiinnostamisen kautta voi olla kunniatonta ja kohtuutonta tuoda yleiset ongelmat näyttämölle?

   1. Oikea tapa toimia olisi ollut, että bussifirma olisi tehnyt näistä pikkuhuijareista rikosilmoituksen petoksen yrityksestä tai pitäneet muuten puhuttelun ilman tuota videon julkaisua. Jos nuoret ovat Suomessa syntyneitä ja muussakin tapauksessa, eivät he ole syyllisiä tähän Euroopan matutukseen ja muutenkin ovat keskenkasvuisia vielä ja oppivat kaikenlaista kantapään kautta juuri tuollaisten pikkukepposten kautta kuten myös monet kantasuomalaiset nuoret. Keppostelu kuuluu osalla murrosikäisistä aikuiseksi kasvamiseen ja oikea tapa siihen reagoida on mielestäni asiallinen keskustelu lapsen tai nuoren kanssa ja hyvät perustelut, miksi nuori on toiminut väärin, niin lapsi tai nuori voi oppia siinä samalla. Olen sitä mieltä, että ei noiden nuorten pidä sen takia joutua kiusanteon kohteeksi. Muuten saattavat olla aivan harmittomia ja hyvätapaisiakin kansalaisia eivätkä vaaraksi kenellekään. Ehkä tuo bussivilppi on ollut äkillinen päähänpisto, joka on toteutettu harkitsematta mahdollisia seurauksia eivätkä siksi ole ymmärtäneet aiheuttavansa mitään vahinkoa. Reilua toimintaa Paavolta, että on poistettu videot. Julkinen jalkapuu ja nöyryytys ei ole nykypäivän oikeutta ja oikeudenmukaisuutta, vaan todellakin kannattaa käyttää harkintaa siinä, mitä julkaistaan ja miten ihmisistä kirjoitetaan.

 2. Nyt taitaa Pate olla kännissä.
  Aina ja kaikki rikokset, pienet ja suuret, ovat yksilöiden tekemiä. Ja sitä paitsi noilla on suojaväri ja siten nousevat sankareiksi.

  1. Voipi ollakin kännissä ja tulevassa krapulassa. Itse ymmärsin, että Taju mietti oikeutustaan nostaa joku satunnaisesti tikun nokkaan.

  2. Harmi etten ole nähnyt viedeota, mutta väärennetty bussilippu ei kenenkään käteen tule pyytämmättä yllättäen 😉 Kyllä minä bussikuskina veisin asian oikeuteen kun bussiyhtiö teki irtisanomisen rasitisuuteen vedoten. Varmasti saisi ainakin enemmän kuin kahden kk palkan.

 3. Kyseessä ei ollut mikään yksittäistapaus, vaan nämä tyypit olivat ihan selvästi harrastaneet moista jo monta kertaa aikaisemmin ja yrittivät vetää jälleen samalla rutiinilla. Siksi olisi täysin asiallista pitää videot esillä, jotta synnytetään aitoa painetta röyhkeiden pummien saamiseksi kuriin. Ei tämä porukka paranna tapojaan niin kauan kun he eivät saa suoraa palautetta kusipäisestä käytöksestään.

  1. Minustakin poisto oli tarpeeton ja somalityttöjen käytös oli sitä valitettavan tuttua somaliröyhkeysylimielisyyttä, mitä tuppaa asiakaspalveluammatissa tasaisen varmasti kohtaavan – aika harva pystyy ilmeenkään värähtämättä väittämään vastaan, vaikka on juuri jäänyt housut kintuissa kiinni. Minkäänlaisia häpeämisen merkkejä ei näy. Sikäli esimerkkitapaus puolusti julkaisua, mutta tytöt olivat kuitenkin aika nuoren oloisia, ja silloin myös poistamiselle on vahvoja argumentteja. Tilanne jossa kumpikaan vaihtoehto ei ollut suoranaisesti väärä.

   Ja on toisaalta hienoa, että pystyy arvioimaan omaa toimintaa ja tarvittaessa muuttamaan sitä. Tajukangas tekee sikälikin hyvää työtä, että vaikka kärjistyksensä ovat monesti varsin reippaita, selkeään alatyyliin ei juurikaan sorruta – ’suvakkihuorittelu’ on poikkeuksetta oma maali: se on paitsi huonoa käytöstä myös erittäin helppo vastapoolin käyttää hyväkseen:”Katsokaa, tällaisia moukkia he ovat”. Lisäksi on todella tärkeää, että joku kertoo, mihin monikulttuurisuuspalvonta on Ruotsissa johtanut. HS kuitenkin kertoi meille Maria Petterssonin suulla, että Malmössa menee hyvin ja se lienee aika monen suomalaisen käsitys tilanteesta. Jatketaan.

   1. No nyt kun videota ei voi nähdä niin on vaikeaa muodostaa käsitystä. Ehkä monikulttuuri on todellakin rikkaus tai ehkä kysessä oli kusipäiset ja ylimieliset matut? Nyt en voi muodostaa mielipidettä tämän tapauksen perusteella, joten teen sen yleisen ja todennäköisemmän olettamuksen mukaan….

 4. Sen videon nuorista näkyi kyllä päälleppäin se ylimielinen käytös joka heille kotona annetaan. Valehdellaan silmät kirkkaina ja koitetaan käännellä asioita parhain päin. Ja valehtelua paikataan valehtelulla sekä huudetaan omaa jumalaa ja sen nimiinkin vielä valehdellaan.

  Se ylimielisyys jolla he pitävät itseään meitä alempiarvoisina, se kotikasvatuksen epäonnistuminen integroitumisen osalta, se on silmiin pistävää. Ja se saa niskavillat pystyyn aina kun nkee mustia-muumeja. Koska tietää että jos niiden kanssa joutuu kommunikoimaan, niin ne valehtelee päin naamaa.

 5. Kun katsoo bussikuskin toimintaa ja seurauksia hänelle, niin mielestäni on hyvinkin kohtuullista näyttää, millaisia ihmisiä oli asialla, kun kuski täysin oikein päätti puuttua tilanteeseen. Kuskille pitäisi palkata hyvä asianajaja ja viedä irtisanomisen laillisuus tutkittavaksi. Todennäköisesti kuskin voittaessa, hän saisi hyvän korvauksen kärsimästään vääryydestä.

 6. Paavo on niin oaljon käyttänyt aikaa ja vaivaa jäljittättääksen ja paljastakseen Suomessa lymyileviä sotarikollisia ja puliveivareita, että bussipummit eivät ehkä se suurin juttu tässä hulluudessa.

 7. En tiedä pitääkö paikkansa että työnantaja neuvoo kuskeja katsomaan kaikki pummilla matkustamiset läpi sormien, mutta jos näin on niin antaa mennä vain..

 8. Koska olet yhtä velliperse kun muut. Kun sua pelotellaan ja pelkäät kaljarahojesi puolesta takkisi kääntyy. IRONISTA EIKÖ?????! Joo poista tämä vaan. Minä herään huomenna Suomalaisena, sinä et.

 9. Ei kai kukaan tosissaan ajattele että asiakaspalveluammatissa on OK videoida tilanteita ja levittää niitä netissä?

  Epäilen Simanovin olevan ulkomaisen tiedustelupalvelun leivissä ja hankkiutuneensa tahallaan vaikeuksiin ”ammatissaan” suuren kohun saattelemana – päämääränä herättää levottomuutta ja tyytymättömyyttä Suomessa. Ajoitus (Venäjän Suomen vastainen aktiivisuus) ja miehen aiemmat suoritukset, kuten maakuntakomppaniasta poistaminen SUPO:n määräyksestä ovat melko selkeitä merkkejä.

  Venäjällä seurataan hyvin tarkkaan Suomen reaktioita tapauksen suhteen, nyt mitataan reaktioita ja seurataan jatkotoimenpiteitä. Paras siis pitää pää kylmänä. Toistaiseksi on selvitty kunnialla, mitä nyt MV lehti Molarin johdolla tekee propagandaa, mutta yleinen keskustelu ja uutisointi asiasta on ollut yllättävän maltillista ja työnantajan näkemys asiasta on saanut ymmärtämystä. Irtisanominen ilman varoituksia on tietenkin laittoman oloinen ja asiaan varmaan vielä palataan.

  Putin is watching you!

  1. Onhan se jo Iltalehden aukottomasti todistama tosiasia, faktinen fakta, että Putin Suomessa linjureita liikuttelee. Se perkele vielä kuvittelee, etteivät paikalliset huomaa. Asia on kuitenkin meille informoitu, eikä paluuta enää ole. Meillä on käytössämme jyrkkä totuus, jota muutama putinisti ei pysty horjuttamaan!

   Busseilla matkaavat yhteiskuntamme viholliset, kuona ja saasta. Yksikään suomalaiseksi itsensä kokeva ei moiseen kulkupeliin jalallaan astu, se on varma homma.

   Linjuriauto on Neuvostoässä, jos olet jonnekin pyrkimässä, työkaluja heiluta, pinssisi anna, gulagiin se kyydin näyttää.

   1. Herra Simanovin sivuilta löydettyä. Näistä voi toki olla montaa mieltä, ehkä Gleb vaan on spontaanisti sitä mieltä kuin on, tai sitten ei. Kukin arvioikoon itse. Puolustusvoimat on oman arvionsa tehnyt.

    http://www.gleb.fi/2017/02/17/suomi-valmistautuu-sotaan-venajan-kanssa/
    ”Ukrainan tapauksessa Krim halusi palata Venäjän yhteyteen Kiovassa tapahtuneiden laittomien tapahtumien jälkeen ja niemimaan väestö suoritti pätevän äänestyksen. Vai oliko se kuitenkin niin, että Venäjä pakotti kaikki ihmiset Krimillä jollakin mysteerisellä uudella ”aseella” haluamaan liittymään Venäjään. Kyllä tuo jälkimmäinen tosiaan kuulostaa järkevämmältä, Venäjällä on pakko olla joku ajatusase. Eiväthän ihmiset muuten olisi äänestäneet noin!”

    http://www.gleb.fi/2017/05/04/puolustusvoimien-ja-reservilaisliiton-yhteinen-selkaanpuukotus/

    ”Taannoin kun olin liittynyt Kanta-Hämeen maakuntakomppaniaan, liityin samalla Reserviläisliitto ry:hyn. Myöhemmin Puolustusvoimat (jäljessä PV) arvio minut yhtään perustelematta sopeutumattomaksi, lähinnä Facebookissa tapahtuneen Yhdysvaltojen toiminnan kritisoimisen johdosta. ”

   2. Khihi!
    Vladimir Putin liikuttaa Suomalaisten pusseja!
    And in English:
    Vladimir Putin makes Finnish buses move!

  2. Jatkuva pirin käyttö ja ganjapöllyttely aiheuttaa voimakasta skitsofreniaa, hallusinaatioita sekä vainoharhaisuutta ja sen huomaa tuosta marxilaisunelman tunkiolta tuoksuvasta propagandasta. huh.

   Monikulturelli on sieni.

   1. Mitähän lie vedellyt?

    ”Olemmeko tehneet jotakin sellaista, mikä aiheuttaa meissä epävarmuutta tulevaisuudesta? Venäjä on mikä se on, noin 50-kertaa Suomen kokoinen valtio pinta-alaltaan ja väestömäärältään yhtä murskaava. Onko sillä mitään merkitystä? Presidenttimme Sauli Niinistön alkukaudella Putin ja Niinistö pelasivat yhdessä lätkää, jopa samassa joukkueessa. Nykyään he pelaavat eri joukkueissa, jokainen ymmärtää tämän. Vaan ymmärtääkö jokainen että tämän pelin panoksena on koko Suomen ja suomalaisten tulevaisuus?”

    http://www.gleb.fi/2015/04/13/propagandaa-kaikkialla/

    1. Vertauskuva: Suomi on kuin minä, Naapuritalossa (sekin omakotitalo) on liivimotoristien kerhomaja (Venäjä). Tässä mielikuvaelmassa en ole vielä löytänyt sellaista kaveria merten takaa, joka antaisi minulle vastoin järkeäni rohkeutta päivittäin käydä kusella aidan yli naapurin puolelle, viskellä liivimiehille kerättäväksi tyhjät oluttölkkini samalla kannustaen heitä hei-homo-huudoilla. Mutta Suomen päättäjilläpä on!

  3. Ei kai kukaan tosissaan ajattele että asiakaspalveluammatissa on OK videoida tilanteita ja levittää niitä netissä?
   On.
   Putin is watching you!
   Netissä?

   Kaikki balsamoidut Kremlissä?

 10. Eikö busseissa ole kuskin lähellä kamera joka kuvaa sisääntulijat? Joissakin rikostapauksissa on sellaisia videoita käytetty todistusaineistona. Ei kai ole tarkoitus että kuski alkaa omalla kännykällään kuvaamaan ihmisiä heti jos tulee jotain sanaharkkaa? Monet kuskit näpräävät kännykkäänsä muutenkin jopa ajaessaan vaikka se on kiellettyä. Ymmärrän silti hyvin jos kuskilla tässä tapauksessa on palanut pinna kun joka päivä joutuu matujen kanssa jankuttamaan. Videon laittamista nettiin koko maailman pällisteltäväksi ei voi kuitenkaan suositella jos aikoo työnsä pitää. Bussiyhtiöiden pitää antaa selvät ohjeet työntekijöilleen miten pitää menetellä ja mitä saa/ei saa tehdä.

   1. Yllättävän usein videotodisteita sun muita myös katoaa kun niiden lähelle on päässyt potentiaalinen suvakki.
    Eli omat todisteet tai varmuuskopiot on syytä hankkia.

 11. Bussinkuljettaja toimi ammattiaan harjoittaessaan oikein.
  Ne teistä, jotka vähättelevät pummimatkustajien esiintuomista, lukekoot muut vaikkapa tämänpäiväiset PT:n blogiston artikkelit. Rikollinen käytös on estettävä, mutta hyväksyjät (joustavina älykköinä esiintyvät suvakit) haluavat vetää rajat rikkomuksen vakavuudesta sydämensä tykytyksen mukaan.

  1. Sen, onko bussikuski toiminut oikein, päättää lainsäätäjä ja työnantaja. Me muut voimme vain tykätä sitä ja tätä mutta ne ovat vain mielipiteitä joilla ei ole mitään käytännön merkitystä.

 12. Inhoan pummimatkustajia ja vielä enemmän somppuja mutta en sittenkään tykkää että matkustajia pitää laittaa yleiseen hirteen ihonvärinsä ja uskontonsa takia. Koska siitähän tässä kuitenkin lienee loppujen lopuksi kysymys? Miksi juuri nämä tytöt? Koska muslimeja?

  Mutta kalliinnäköiset kuteet mimmeillä oli, ei mitään second hand- kamaa jota meidän perhe joutuu ostamaan. Silti ei varaa rehelliseen bussilippuun? Tai lähinnä ei halua, luottavat kai siihen että suojaväri ja huivi toimii eikä kukaan uskalla sanoa mitään?

  1. Joo viimeistä jätesäkkimuotia suoraan k raudasta. Muuten olisin ja olenkin sitä mielipuolta että pt-media veti pohjat musupalvelussaan. Ei lähe täältö enää paypal almuja ei.

 13. Koska tämä bussilipun vaatiminen kuljettajan taholta, tuntuu nykyään olevan kovin rasistista, niin eikö koko tyhjänpäiväisestä tavasta voitaisi jo luopua. Onhan siihen bussiin laitettu korjaamolla pyöreät renkaat, kulkee se ilman lippuakin. Ja jos joku tuntee olevansa niin suuri rahamies ja tirehtööri, niin maksakoon lippunsa. Mutta että näiltä videollakin esiintyviltä, duuniin menossa olevilta, köyhiltä työläisiltä vaaditaan lippua on jo jotakin aivan pöyristyttävää. Päättäjät, ottakaapa nopeasti asiaksenne lopettaa koko rasistinen lippujärjestelmä!

 14. Driver had courage to loose his job over these monkey’s with finger pointed to sky .

  1. Yeah! I really hate these…I’ll let thém put them finkeer to my ratts as.
   Kirjoita sivilisaatiokielellä veetä ja péukùt on ylämäessä. !? Enkliss!

 15. En useinkaan käytä Tukholmassa bussia mutta eilen ja toissapäivänä käytin. Ja molemmilla kerroilla olivat samat matumiehet matkustajiba, irakkilaisen näköisiä, molemmilla viikset ja leukaa pitempi parta, oikein terroristin näköisiä. Olivat vissiin matkalla joko moskeijaan tai tanssimaan. Toinen lauleli arabiankielistä laulua ja tönäisi minua ohimennessään. Siis jo Euroopan omistajan elkeet: lakoa kun lähestyn, kuffari!”

 16. ”Sen, onko bussikuski toiminut oikein, päättää lainsäätäjä ja työnantaja.” Väittää Somputon S.

  ”Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan.” Viite: https://fi.wikipedia.org/wiki/Tuomarinohjeet

  Viranomaiset ja työnantajat voivat mielipiteidensä mukaan määrätä seuraamuksia. Ovatko nuo mielipiteet oikeita ja seuraamukset kohtuullisia, sen päättää kansa.

  Somputon S jatkaa: ”en sittenkään tykkää että matkustajia pitää laittaa yleiseen hirteen ihonvärinsä ja uskontonsa takia.” Tämän tarinan pummilla bussimatkalle yrittäneet eivät joutuneet ongelmiin ihonvärinsä tai uskontonsa takia, vaan yrittämänsä huijauksen takia.

    1. Kun olet työssäsi olet työnantajan PR- henkilö asiakkaita kohtaan sanoo:

     Työntekijän pitää noudattaa työnantajan sääntöjä. Jos ei työnantajalla ole kunnollisia toimenkuvauksia jne voi työpaikan ilmoittaa ammattientarkastajalle, työsuojeluun ja ammattiosastoon. Säännöt pitää työpaikalla ja työntekijällä olla eikä toimia oman päänsä mukaan riippuen siitä kenestä tykkää ja kenestä ei.

     1. Ilmeisesti ei ollut etukäteen selkeää sääntöä: päästä somalit pummilla. Kun yrität matkustaa pummilla olet perheesi, heimosi, kansanosasi pr-henkilö. Sääntöjä pitää noudattaa myös ulkomailla, myös ulkomaisen työntekijän työpaikalla. Yritähän käyttäytyä kuten bussin uhriutujat heidän uskontoaan noudattavissa maissa, ihan vaikka kokeeksi. Tuo huomautus: eikä toimia oman päänsä mukaan riippuen siitä kenestä tykää ja kenestä ei lienee tarakoitettu sarkasmiksi…
      Jos ei ollut, niin otan osaa.

 17. Ähälykakarat on vanhuksia ryöstävää paskasakkia. Kaikki ulos ja kovat otteet käyttöön. Videota esille oli sitten lapsi tai aikuinen.

 18. PT: ”Jos haluaa kritisoida kolmansista maista ilmaisen ylläpidon perässä tulevaa maahantuloa niin ehkäpä kuitenkaan kohteeksi ei pidä ottaa yksittäisiä nuorukaisia vaan osoitella sormella ylemmälle tasolle.”

  Väärin. Aivan vatusti väärin.

  Just tämmöisen ajattelun takia Eurooppa on Apinamanner vielä meidän elinaikana.

  Aivan yksiselitteisesti ja mussutuksia kuuntelematta on potkittava munille sekä ”yksittäisiä nuorukaisia”, vaikka vain siksi, että ovat olemassa, ja mitä siihen ”ylempään tahoon” tulee, niin muotoilisinko näin, että sekin liittyy olemassaoloon.

  1. Ei ehkä aivan vattua myöten väärin. Siis jos kriitikot sormen osoituksella tarkoittavat, että ihan täältä pohjamudista ihan pyramidin huipulle asti löytyy sitä itteensä.
   Veikkaan vilkasta loppuvuotta ja suurehkoja yllätyksiä.

 19. Omassa nuoruudessani käytettiin usein kasvatuksessa niin koulussa kuin kotonakin menetelmää ”varoittava esimerkki”. Se kyllä satutti kun omalle kohdalle osui – mutta kyllä se saatana toimi. Näiden vieraista kulttuureista maahantunkeutuneiden kohdalla juuri tämä ”varoittava esimerkki” menetelmä on jäänyt aivan syyttä tyystin käyttämättä ja siksi karmeat seuraukset kavereiden käytöksessä, puhutaanpa sitten somalijärjestöjen apurahoista, kakaroiden bussikäytöksestä tai laajemmin tästä aivan konkreettisesta suojavärimekanismista. Jos varoittavat esimerkit olisi otettu käyttöön heti alusta pitäen eivät tämän päivän ”integraatio-ongelmat” olisi läheskään nykypäivän luokkaa. Sama kohtelu kaikille – eikö se ole toimivan demokratian lähtökohta?
  Tämä yksittäistapaus karmiva esimerkki siitä, miten mekanismi toimii täysin nurinkurisesti suojavärien ja alkuperämaiden mukaan. Teoreettisesti ajatellen voisi myös tuumia, miten olisi käynyt, jos bussikuski olisi somalialainen maahanmuuttaja ja liputtomat pummilaiset nuoria kansallismielisiä?

  1. Jos somalikuski olisi filmannut pummaavia persupoikia olisi siitä noussut kauhea vihamyrsky että miten kehtaakin neekeripaska kuvata valkoihoisia joilla kännykkä sattui sammumaan juuri lippua tarkastettaessa.

   1. Mädättäjän legendaarista argumentointia taas.Niin – jos ja jos ja jos.Sitten jos niin jos ja jos.Kerrotko hei lisää siitä miten se edes käytännössä valkoihoiselta vääräuskoiselta onnistuu rasismiin vedoten pummilla matkustaminen?Ihan omin sanoin vaan mädättäjähuora.Etpä taida vai mitä?

 20. Arvot rakkaus arvot välittäminen arvot ihmisoikeudet arvot demokratia arvot monimuotoisuu... avot! sanoo:

  Nyt meni Patelta somalien suojeluksi. Somaleiden sillä perusteella, että Gleb on monta kertaa sanonut, että sillä ryhmällä petos/sen yritys on yleisintä.

  Mun tajunnassa noitten veijareiden touhu olisi julkistettava. Sillä se voisi ehkä katsoa peiliin. Ja kun tod.näk. se vastaisi väitteellä somalien/muslimien syrjinnästä, siihen vastaus on, että huomio teihin loppuu, kun TE lopetatte pyllyilyn.

  Glebin videot on poistettu muutenkin YouTubesta. Vai oliko Patelta omat tallenteet?

 21. Paavo, heitähän löylyä! Juuri saunomassa, olutta+
  Saunaterassi kaipaa kannanottoja blogistilta (tai siis pomolta).

  1. Mitä uhattu? Ei minua kukaan ole uhkaillut tämän asian tiimoilta. Harkitsin itse omassa päässäni asiaa, sen jälkeen kun minua pyydettiin ystävällisesti poistamaan vidoet, että poistan ne. Lisäksi tässä asiassa on se puoli, että kun risumiestä kuvattiin taannoin, niin se kuvaaja sai pikku sakot yksityiselämää loukkaavan videon levittämisestä (tjn). Tämä tapaus on verrannollinen risumiehen tapaukseen. Risumies saattoi syyllistyä pikku rikkeeseen, mutta pummilla matkustamista taas ei ole kriminalisoitu. En halua lähteä katsomaan oikeuteen rajoja, vaikka siitä ei tulekaan kuin sakkoja. Jos se siis etenisi oikeuteen.

   Somalien käytös on raivostuttavaa, he ovat usein hyvin röyhkeitä. Tässä tapauksessa kuitenkin katsoin, että en jaksa lähteä teurastamaan muutamia yksittäisiä nuorukaisia.

   1. Paavo!
    Älä provosoidu.! Tämä bussiepisodi jatkuu.
    Katso edellä linkuttamani video. Fiksu kuski, hermot kunnossa. Lue kommenttiosuus tämän blogin kohdalta, tänne rynnistää vasenkätiset, moniväriset, …
    MitäV kommenttiosuus puolituhottu: ” kädet-ylös-antaudu-Molari,” agendainen kapiainen jonkun toisen verbaalivirtuoosimonisukupuolisen multiparan rytmissä.
    Ruotsiosuuden tulkitsit läpikotaisin. Koko ongelmaa et. Yritetään tehdä se, tämän blogiseinän palstoilla. Kommenteilla yritämme, toki ilman vastuuta.
    Karhun kolmonen on hyvä saunajuoma.

    mvv

   2. Paavo kirjoitti:
    ”Mitä uhattu? Ei minua kukaan ole uhkaillut tämän asian tiimoilta. Harkitsin itse omassa päässäni asiaa, sen jälkeen kun minua pyydettiin ystävällisesti poistamaan vidoet, että poistan ne.”

    ”Ystävällinen pyytäminen” kuulostaa uhkailulta.

 22. Tottakai kuski voi matkustajia kuvata ja laittaa videoita nettiin vaikka sata videota joka päivä. Tekemisissä ja tekemättä jättämisissä on vain se aber että teoilla on aina seuraamuksensa ja nekin pitää sitten myös kantaa. Tässä tapauksessa työnantaja ei arvostanut kuskin videopuuhia ja potkut tuli. Se oli siis se konsekvenssi eli seuraamus, tähän mennessä. Jatkosta ei kukaan vielä tiedä.

 23. Ruotsissa on ollut useita tapauksia joissa myymälävarkaisiin kyllästynyt kauppias on valvontafilmiltä ottanut kuvia varkaista, suurentanut ja laittanut kuvat kauppaan ja/tai kaupan ulkopuolelle. Ruotsin datainspektion valvoo kansalaisten integriteettisuojaa ja sanoo että kuvien levittäminen on laitonta ja voi johtaa vahingonkorvausvaatimuksiin:

  http://24kalmar.se/2016/10/29/datainspektionen-olagligt-att-hanga-ut-snattare/

  Siitä voi sitten kukin päätellä itse kannattaako ottaa riski.

 24. Fiksunoloinen mies tämä Gleb, katsoin haastattelun. Videohomma tosin kusi kintuille mutta se voi olla pelkkää positiivista tulevaisuutta ajatellen. Gleb kyllä pärjäisi fiksummassakin työssä kuin mitä bussikuskin homma on. Tai sitten vaikka Ruotsissa roskakuskina: kotiin saa mennä kun työ on tehty ja palkka 34000-43000 kr kuussa. Näin on ollut tähän asti, nyt sitä yritetään kiristää, siksi lakko.

 25. Gleb on antanut aiheesta ainakin kaksi haastattelua. Hän kertoi joidenkin somalibussikuskien uhkailleen häntä. Mutta aika kevyttä uhkailua. Hampaat vain katoaisivat käsittelyssä.

  Vihapuhe FM 15.7.2017: Nobina-iltamat (mukana Gleb Simanov)
  https://www.youtube.com/watch?v=9eEK7AeZpoc

  2017-07-14: Rasismista erotetun haastattelu

  1. Nobina nuolee multikultipeppua koska se on lukumääränsä takia kasvava mahtitekijä yhteiskunnassa. Aivan samasta syystä kuin Pisilä ja Lööperikin sitä nuolevat.

 26. Kun toimitaan näin, siis että poistetaan julkaistu video, annetaan samalla ymmärtää että tällainen on sallittua.
  Se oliko yksittäisten nuorten tekemiset aiheellista ylipäätään julkistaa on myös yksiselitteisesti niin että kyllä ne piti julkistaa. Näinhän käytäntö on kaikenlaisen muunkin kanssa. Videot julkistetaan ja pitää julkistaa että tieto siitä kuinka esim. huijataan, leviää.
  Se etä kyseessä oli somalinuoret tekee tästä myös rasistisen somaleja kohtaan. Jos he kerta haluavat olla suomalaisia, miksi heidän tekemisistään ei sai saisi tehdä julkisia?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.