Sundsvallin käräjillä viisi henkilöä elinkautisiin, kuudennelle 14 vuotta

0
680 (1)
Ramin Scherzaj.

 

Sundsvallin käräjäoikeus tuomitsi tänään viisi uusruotsalaista elinkautisiin vankeusrangaistuksiin murhista. Kuudes osallisena ollut henkilö tuomittiin 14 vuoden vankeuteen.

Tapahtuma on sekavat kolmiodraama, jossa kerrotaan olleen mukana ns. kunniamurhan piirteitä. Toisaalta tapausta tarkastellessa siinä ei varsinaisesti ole mukana lähi-itäläistä kunniakäsitettä vaan kyse on puhtaasti mustasukkaisuudesta.

Murhan uhri 23-vuotias Ramin Scherzaj- niminen miekkonen harrasti salapaneskelua erään aviossa olleen naisen kanssa. Salapari aloitti jonkinlaisen salasuhteenkin, mutta suhde ei ollut pitkään salainen, sillä naisen puoliso ja velipojat saivat tietää asiasta. Tästä alkoi mötäkkä, joka johti lopulta Scherzajin murhaan.

Scherzaj kaapattiin viime vuoden keväänä Gävlessä kyytiin autoon ja ajettiin Sundsvalliin. Parin viikon päästä tästä mies löydettiin metsätien ojasta pahoinpideltynä ja kuristettuna hengiltä.

Syyttäjän mukaan viimeinen niitti murhalle oli se, että Scherzaj laittoi muutamia viikkoja ennen murhaansa Facebookiin valokuvan, jossa hän pussailee salarakkaansa kanssa. Tästä seurasi, että naisen perhe uhkasi naista siten, että tämän oli pakko toimia houkutuslintuna, jotta Scherzaj saataisiin kaapattua. Näin toimittiinkin Gävlen torilla. Nainen houkutteli miehen esiin ja muu porukka jatkoi hommia.

Ilman houkutuslintua mies ei luultavasti olisi tullut esiin, sillä oikeudessa tuli esille, että Scherzaj oli hakenut useita kertoja poliisilta ”turvapaikkaa”, sillä hän pelkäsi henkensä puolesta.

 

680
Elinkautiseen tuomittu salarakas Zahraa Abdul Razag Djabbar.

 

Elinkautiseen tuomittiin 24-vuotias salarakas Zahraa Abdul Razaq Djabbar, salarakkaan ex-mies 33- vuotias  Hello Abdulqader Faraj Zangana, veljekset  Hussein Abdulrasaq Jabbar, 33, ja Ali Abdulrazak Jabbar , 30, sekä  Nawzad Milano Bakir, 23. Mustafa Irfan Ahmed, 21, sai 14 vuotta. Oikeus vapautti kaksi henkilöä syytteistä. Joten aika joukkue oli murhaamassa yhtä miestä. Kaikki tuomitut saivat myös karkoituksen Ruotsista. Yksi murhasta syytetty pakeni ennen kiinnijäämistään Irakiin.

Mielenkiintoinen piirre on se, että moni ruotsalainen media on valinnut olla julkaisematta tuomittujen taustoja ja nimiä. Esimerkiksi Allehanda kertoi tekijöiden taustasta hyvin laveasti, jolloin lukijalle jää kuva tekijöiden ruotsalaisiuudesta. Kirjeenvaihtajamme soitti Allehandan toimittajalle ja kysyi, miksi tämä ei julkaissut henkilöiden tietoja. Toimittaja sai hirvittävän sätkyn ja löi luurin korvaan.

Kommentti: Syyttäjä esitti käräjillä, että murha olisi ns. kunniamurha, eli motiivina oli ”kunnia”. Tällä samalla perusteella hyvin moni väkivaltarikos jouduttaisiin tarkastelemaan ns. kunniamotiivin kautta. Useimmissa väkivaltarikoksissa on kyse kunniasta – silloin kun uhria ei ole arvalla valittu sattumanvaraisesti. Velka, vasikointi, uskottomuus, petturuus yms toimi, joka on motiivina väkivaltarikokseen, on tavallaan kunniarikos.

10 thoughts on “Sundsvallin käräjillä viisi henkilöä elinkautisiin, kuudennelle 14 vuotta

  1. Liian lieviä rangaistuksia jaetaan Ruotsissa, kuten Suomessakin. Ei ole edes peloarvoa tuomioilla. Osan istuu ja pääsee pois tai karkaa eka vankilomalla.

  2. Mahtaa olla kova suru suvakkipiireissä näistä tuomioista.
    Kyllä sillä yltiösuvakit viisaita päitä lyödään yhteen valituksia tuomioista tehtäessä.

  3. Laittakaa joku viestiä suvakeille että toi söpö nappisilmä karkoitetaan nyt kotiin! Saas nähdä kuinka moni kulttuuripatja/siiderivalas on huomenna estämässä koneen tankkausta! Ja sit saa nauraaaaaaaa.

  4. Naurattaa noi nimet subba dubba al baccara abba. AIVAN SAMA! muutama muslimi vähemmän, VOITTO!

  5. Mä diggaan ku muslimit tekee kunniamurhia, koska muslimeilla ei ole kunniaa. Vähänku paskapökäle suuttuisi siitä ettei tuoksu parfyymille.

  6. Ruotsin ja Suomen pitäisi tehdä diili Putinin kanssa ja lähettää murhamiehet Siperiaan kuten ennen vanhaan. Putinin porukka hoitelisi roistot kuten kuuluukin. Se raha mitä näihin roistoihin syydetään annettaisiin menoihin. Vesivelli ja puuro ja ahtaat sellit opettaisivat murhamiehet tavoille ja toimisi pelotteena muille.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.