Laiton afgaani RHC:ssä: ”Suomalainen ruoka paskaa!”

13

17202779_399405630426340_2270396694374346921_n

 

Muuan laiton afgaani, joka on ollut yksi aseman vakiomielenosoittajista, ja joka käyttää itsestään nimeä Gk Haz, kertoo Refugees Hospitality Clubissa seuraavaa:

 

Kuvakaappaus 2017-07-16 22-14-47

 

Miten sen nyt suomentaa…

 

Suurin osa turvapaikanhakijoista syö vastaanottokeskuksen ruokaa. Keskuksen johto ei välitä, vaikka kysymme siitä. Esimerkiksi neljä päivää sitten kun halusin syödä vastaanottokeskuksen ravintolassa yhtäkkiä huomasin, että kana oli palanutta ja riisi oli raakaa. Näytin ruokaa ohjaajalle ja hän kertoi, että  päällikkö oli tehnyt virheen. Jos et pidä siitä voit syödä leipää tai vihanneksia.

Meille tarjotaan ruokaa, joka on ylittänyt päivämäärän tai… 

Joillakin turvapaikanhakijoilla on ongelmia vatsan kanssa tai päänsärkyä… ja kun he kertoivat siitä hoitajalle, hän kehoitti heitä juomaan vettä. 

He eivät voi syödä iltakuuden ja aamuyhdeksän välillä ja heillä on kova nälkä koko ajan ja henkilökunta ei välitä tästä. Me olemme keskuksessa kuin rikolliset vankilassa ja meillä on paha tilanne.

Ensimmäisestä päivästä kun tulin Suomeen tähän päivään asti olemme menettäneet terveyttämme. Ja he eivät kunniota meidän oikeuksiamme. 

Tämä ei ole. Meidän oikeutemme. Haluan jakaa tämän tilanteen teidän kivojen suomalaisten kanssa. Miksi keskuksissa ei ole valvojia? Miksi ohjaajat ja vartijat tarkistavat ilman lupaa huoneita? Miksi turvapaikanhakijoiden pitää olla epäinhimillisen paineen alla?

 

Laittoman muslimin, joka on vuoden alusta osoittanut mieltään ilmaisen ylläpidon puolesta, vaatii nyt parempaa ruokaa. Mies siis kertoo olevansa paossa sotaa, vainoa ja kidutusta. Hän ei halua, että hänet palautetaan Afganistaniin. Silti hän valittaa suomalaisesta paskasta ruuasta.

Näyttääkö ruoka jotenkin syömäkelvottomalta?

 

Ruuanvalitusfilmi:

 

 

Laiton afgaani vetoaa ”kiltteihin suomalaisiin”.

Veronmaksaja, voitko herätä aamulla uuteen viikkoon tuntia aikaisemmin.

Advertisements

32 thoughts on “Laiton afgaani RHC:ssä: ”Suomalainen ruoka paskaa!”

 1. Ruoka on paskaa, paska haisee, banjot eivät soi. Päätä särkee. Tuokaa te kivat suomalaiset siellä jossakin out there meille Filet Mignon ja Chateaubriand niin sitten ehkä voimme armosta jäädä tähän surkeaan maahan vähäksi aikaa.

  1. Suoraan sanoen vituttaa katsella tuossa videolla matun lääräämistä ruuan kanssa.
   Ihan sen näköistä ruokaa mikä minulle mainiosti kelpais,varsinkin kun sen eteen ei pientäkään vaivaa eikä kustannuksia itselle ole.
   Ei kun helevettiin Suomesta tuomoset.Ei nuo ole mitään pakolaisia sen pitäis jo pienelläkin järjellä ymmärtää.Jos on hengenhädässä ja siitä selviää,ei valita tuomosesta.

   1. Jep. Auttamishalut on syöty (jos termi sallitaan) aikapäivää sitten. Tällaisiin nariseviin röyhkimyksiin vedetään 1000 Me vuodessa ja samaan aikaan lapset kuolevat maailmalla nälkään ja kotimaisesta vammaistyöstä oli pakko leikata 60 Me. Ja RHC:ssä vielä pöyristytään, miten kullannuppu voikin olla näin saatanan sorrettu, että on menty tarjoamaan mahdollisesti ylikypsää kanaa! Mikä helvetti näitä ihmisiä vaivaa? Miten röyhkeästi vieras saa käyttäytyä ilman, että joku helvetin Popp on huutamassa rasismista? Miten auttamishalu voi kohdistua keneen tahansa rajanylittäjään? Sotarikollisten määrä voi olla vaikka kuinka iso, mutta silti jokainen vokkilainen on saman kokopäiväsilittelyn kohteena – eikö ne saatana tajua, että siellä on päänleikkaajia passattavana?

    Ehkä tämä homma pitäisi vetää kunnolla yli ja oikeasti viedä hopeatarjottimilla hanhenmaksaa Kiasman päivystäjille vaikka kerran päivässä.

 2. Ei se enää riitä että veronmaksaja herää tuntia aikaisemmin. Vaatimukset ovat kasvaneet, samoin tyytymättömyys. Miten olisi tuntia aikaisemmin plus tunti ylitöitä?

  1. Joo, kiky-sopimus oli itselleni ok, koska Suomen tilanne näytti huonolta. Sittemmin kuitenkin osoittautui, että valtion tuloista parisen prosenttia voidaan käyttää maailmanmatkaajiin – tai vielä parempaa: pääministerin kutsumat geelitukat kustannetaan tietysti velaksi ja maksajia ovat lapsemme. Nyt ei tarvitsekaan enää kikyjä ehdotella ja tekisi lähinnä mieli muuttaa pois koko maasta – paikalleni voisi sitten palkata jonkun multiosaajan, joka saattaa oppia lukemaan ihan mikä päivä tahansa.

 3. Miksei pojille anneta kylttiä ”ÄLKÄÄ SYÖTTÄKÖ MEITÄ LIDL- RUUALLA”!

 4. Gk Haz selvästi kärsii, mutta jaksa vielä hetki. Ne oudot tuntemukset ovat vain matkakuumetta. Kohta pääset takaisin turvaan ja lihapatojen äärelle. Sitten kaikki taas hyvin.

  1. Ei ole ihme jos päätä särkee kun kaikki päivät istuu neljän seinän sisällä puhumassa paskaa ja valittamassa tai sitten makoilee pötköllään eikä tee mitään. Pankaa ”pojat” raskaisiin ulkotöihin 8-10 tuntia päivässä niin johan alkaa ruoka maistua ja läskit sulaa. Tuoki valittaja on naamasta päätellen 10-15 kg ylipainoinen. Joka valitusminuutti kuolee maailmassa lapsia nälkään ja tauteihin mutta eihän se näitä ”minäminäminä”- tyyppejä hetkauta tippaakaan. Kotiin vaan! Siellä se teidän paikka on eikä täällä.

 5. Voihan se Suomalainen ruoka ollakin paskaa mutta ainakaan se ei jatkuvasti ulise joka asiasta tai haise läheskään yhtä pahalle kuin nuo loisivat afgaani paskat.

 6. Herra on hyvä ja etsii työpaikan. Ansaitsemallaan palkalla voi vuokrata asunnon, jossa voi myös valmistaa itse kaupasta ostamansa ruokansa ihan itse ja silloin saa juuri sitä, mitä haluaa. Jos tienaa paremmin, voi välttää pakasteet ja viimeisen päivän tarjouspöperöt ja ostaa raaka-aineet vaikka suoraan viljelijältä, niin ihan varmasti on tuoretta. Herra tuskin ymmärtää, että jos pääsee jatkamaan suomalaisella sosiaaliturvalla, niin edelleenkin joutuu ostamaan sitä vähemmän tuoretta ruokaa kuten pakasteita, koluamaan myös tarjouslaareista niitä punalappuisia viimeisen päivän herkkuja vailla itämaisia mausteita ja tuskinpa on varaa syödä päivittäin missään ravintolassa toisten valmistamaa ruokaa. Luuleeko nuo, että kun saa aikanaan oleskeluluvan, jos saa, niin palvelu vaan paranee. Miten matuja valmistetaan itsenäiseen elämään, jos on kovin tyytymätön siihen, että ruoankin valmiina pöytään vai naidaanko sitten suvakki kotiorjaksi hoitamaan kotitaloustyöt? Ne nyt vokissa oppii, että on henkilökohtaiset palvelijat huushollissa, niin miten sitten vokin jälkeen?

  1. Pelkäänpä pahoin, etteivät nuo luule oleskeluluvan saamisen jälkeen hyysäämisen, passaamisen ja pilluttelun sen kun paranevan – vaan tietävät juuri niin tapahtuvan.

 7. Taas karvanaama valittaa. Jos on ripulia, niin silloin suositellaan juomaan vettä. Huoneet pitää voida tarkistaa milloin tahansa ja ilman lupaa, ei kait siitä muuten ole mitään hyötyä. Ruoka voi olla pahaa ja kokki nuiva. Vokki on kuitenkin tekemässä taloudellista voittoa, eikä tarjoamassa kulinaristisia unohtumattomia hetkiä maailmanmatkaajille. Hazan kannattaa pakata tavaransa ja mennä kotiseudulleen ruokailemaan. Samat sanat muillekin vokkilaisille.

 8. Nuorena miehenä valitin, kun äiteen nakkisoppa maistui aivan etikalle. Opinpahan olemaan. ”Ruoka on hyvää, eikä siitä tarvitse valittaa”, taisi olla käsky? Mitähän tuo nainen ja lapsi kuvittelee saavuttavansa? Ikuisen elämän? Kultaa ja mirhamia?

  Monikulttilainen tervehdys nousee ilmoille, vahvana ja väkevänä kantautukoon se Gekonkin korviin: ”Syö paskaa ja kuole pois”. Turha tulla rasismista ulisemaan, somalialaista kansanperinnettä vaalin.

  1. Somalien lahja Suomessa ruuasta valittaville matuille, husuterveiset.
   Kerrankin oli somalista jotain hyötyä, kaikki matuvalitukset ruokapuolesta voikin pyytää jatkossa lähettämään Husulle.

 9. Juuri ensimmäisenä palauttaisiin tuollaiset valittavat ja lakkoilevat afghaanit. Ulos vaan, johan ovat osoittaneet todellisen karvansa (ja sitä on paljon…). Ruotsissa istuvat jopa murhatuomioita. Käniseviä kovanaamakusettajia koko poppoo.

 10. Menkää helvetin ruikuttajat vaikka saksaan. Se että nämä kultamunat esittävät ja vaativat jatkuvasti parempaa palvelua, johtuu Suomen viranomaisten toimista. Kokoomus etunenässä suojelee ja vahtii ettei kukaan loukkaa heidän herkkiä tunteita koska bisnekset kärsii. Turskivat suvakkilehmien helmoissa kurjaa oloaan, voihan saatana että maailma on epäoikudenmukainen.

 11. Tätä turvapaikkasirkusta perusteltiin mm. sodan keskellä nälkäkuolemaa tekevillä lapsilla… jotenkin hieman tuntuu kuin olisi huijattu…

 12. Menköön valittamaan Risikolle ,kyllä se antaa lisää rahaa varmaan ,ottaa suomalaisilta taas pois , ja antaa että saavat kunnon ruokaa..Voi voi kun onkin kärsineen näköinen partalapsukainen,..

 13. Joskus puhuttiin ”poltetun maan taktiikasta” . Nyt ollaan siirrytty poltetun ruuan taktiikkaan.

 14. Tuo näyttää kovin buffetilta eli ruokailija saa itse valita kuinka paistunutta kanankoipea loorasta ottaa. Pikkuisen haiskahtaa lavastetulta tilanteelta, koska kaikki muut kanankoivet ovat todella herkullisen näköisiä.

  Minäkin syön ruokaa, jonka ”päiväys on mennyt”. Täälläpäin maailmaa kun on ruoan laatuun ja elintarvikehygieniaan kiinnitetty hieman enemmän huomiota kuin lähtömaissa, joissa on pakko syödä lautasella sätkivää lammasta, jotta ei saisi ruokamyrkytystä.

  Jos joku ei voi syödä aamukuuden ja iltayhdeksän välillä, niin se on hänen henkilökohtainen ongelmansa, ei meidän. Luopuu vaan satukirjan ohjeiden noudattamisesta, niin jopa terveys paranee kummasti.

  Mitähän ”oikeuksia” heillä muka on? Oikeus lampaan sisäfileeseen vai oikeus saada hakemuksen käsittelyn ajaksi katto päänsä päälle (jota kaikilla suomalaisilla ei ole), ruokaa (jota suomalaisetkin syövät) ja välttämätön terveydenhoito (johon suomalaiset toisinaan joutuvat jonottamaan kuukausia)?

  Epäinhimillinen paine? Tuo heppu ei ole sotaa nähnytkään, jos pikku tupatarkastus on liian hermoillekäyvää. Vai laittavatko vartijat sänkyjen alle miinoja, kun ovat ensin heittäneet kranaatteja huoneeseen ja ampuneet pari laukausta oven läpi?

 15. Chef tarkoittaa tässä luultavasti kokkia eikä päällikköä. Mitään ”virhettä” hän ei ole tehnyt vaan olisin syönyt nuo mielelläni kastikkeen, kasvisten ja leivän kanssa pientä maksua vastaan. ”Olemme menettäneet teveyttämme”, niin kai kun ette viitsi opetella syömään monipuolisesti ja makoilette joutilaana päivät pitkät. ”Tarkistavat ilman lupaa huoneita” joko on huumekaupat pystyssä kun on jotain salattavaa.

  1. Pojilla on oma Chef ja Sous Chef! Valitettavasti eivät ole vielä päässeet yhteisymmärrykseen minkä maanosan keittiötä pitäisi suosia vaan otetaanko crossoveria. Ehkä olisi parasta aloittaa ranskalaisella keittiöllä eli La Cuisine Francaise?

   https://www.google.se/search?q=cuisine+francaise&rlz=1C9BKJA_enSE678SE678&hl=sv&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiIsfCT_Y_VAhWhDpoKHSxRD-YQ_AUICSgB&biw=768&bih=909

 16. Oletteko muuten huomanneet,että matuja ei näy terveyskeskuksissa eikä hammashoitoloissa. No eihän toki,kansoittavat yksityiset lääkäriasemat ja me maksamme

  1. Itse käyn hyvin harvoin lääkärissä mutta viimeksi kun kävin oli lääkäri myöhässä puoli tuntia. Yhtäkkiä ponkaisi rappukäytävästä tiskin eteen koppavansorttinen, huivipäinen somalityttö joka sanoi haluavansa tavata juuri minun lääkärini ja juuri NYT koska oli aikaisemmin tavannut hänet siellä ja siellä, kauan sitten. Aikaa hänellä ei ollut tilattuna mutta luuli että voi vain tulla ja heti pääsee sisälle, ikäänkuin koko maailma pyörisi hänen ympärillään ja odottaisi juuri häntä.
   Jonkin ajan kuluttua tuli lääkärini ulos huoneestaan, somali alkoi kälättää ja lääkäri otti kuin ottikin hänet mukaansa vastaanottohuoneeseen! Heti kun pääsin kotiin laidoin lääkärin vaihtoon. Luojan kiitos että Ruotsissa voi sen tehdä.

 17. Ruotsista varastettu kasvattaa Baltian, Puolan ja Balkanin rikollisten hyvinvointia sanoo:

  Uskokaa nyt jo viimeinkin te tyhmät suomalaiset päättäjät että olette pilaamassa Suomen. Ruotsi on vuosikymmeniä typerästi toitottanut maailmalle omasta hyvinvoinnistaan ja yhä useampi on tänne marssinut saadakseen välistä vedettyä siitä myös itselleen. Yhä harvempi tulleista on halukas tekemään ensin velvollisuurensa (=TYÖTÄ) voidakseen sen jälkeen vaatia oikeutensa (=pääsy maksusysteemien piiriin). Kun maailmassa alkaa väestönvaellus kuten nyt, on tietenkin Ruotsi ja Saksa ykkösenä listalla, rikkaat lepsumaat. Ei mikään USA minne ei niin vain pääse ja missä on pakko paiskoa duunia, kahta ellei kolmea.

  Myös rikolliset tietävät missä maissa rikokset kannattaa tehdä, mistä saa parasta tavaraa ja missä kiinnijäämisen riski on pienin eli rikkaissa lepsumaissa. Ruotsissa tehdään keskimäärin 22000 asuntomurtoa vuosittain joista Ruotsin kuuluisa poliisi selvittää max 4%.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/polisen-organiserade-bostadsinbrott-okar-i-sverige

 18. Herra on hyvä ja maksaa jatkossa omasta pussistaan ruokansa. Silloin saa eteensä juuri sellaista currya ja filettä kuin haluaa. Kun kaikki elämä ja ruokailut kustannetaan muiden toimesta eli eletään veronmaksajien piikillä niin silloin turpa tukkoon ja ollaan kiitollisia siitä mitä saadaan! Mahtavia ”tulevia veronmaksajia” kyllä saadaan, valivali tulee jatkumaan jatkossakin ja erityiskohteluvaatimuksille ei tule loppua. En halua asua näiden kusipäiden kanssa samassa maassa, pysykää kotonanne!

 19. Tuntuuko teistä yhtään siltä, että me jo maksamme muslimeille sitä ”jitzaa”? Ja vieläpä kotimaassamme jossa olemme (toistaiseksi) enemmistönä…

 20. Yleensä jää pienikin reissu tekemättä, jos on mitään syytä epäillä, että ruoka olisi ylitsepääsemätön ongelma ja pilaisi koko reissun. Tosin kun reissuun lähtee, se on ihan sama mitä se reissueväs tulee olemaan siitä huolimatta, että turistina siitä joutuu aina pulittamaan ja aina reissuissa on ajatellut, että siihen on tyydyttävä, mitä on tarjolla. Mutta nuo, kulkee maailman halki itkemään ruoasta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.