Lontoossa erilaisten happoiskujen aalto-viikolla ainakin 5-6 iskua

13

acid-attack-large_trans_NvBQzQNjv4BqqVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8

 

Lontoossa on tapahtunut viimepäivien aikana useita huomitaherättäviä happoiskuja. Esimerkiksi torstaina tehtiin muutaman tunnin sisällä viisi eri happoiskua Islingtonin, Stoke Newingtonin ja Hackneyn kaupunginosissa. Näissä teoissa teini-ikäiset nuorukaiset heittivät uhrinsa kasvoille syövyttävää happoa, jonka jälkeen ainakin kahdessa tapauksessa uhrilta vietiin mopedi.

Itse iskun tekijät ovat myös liikkuneet näissä tapauksissa mopedeilla. Yhdessä tapauksessa saatiin kiinni 15- ja 16-vuotiaat nuorukaiset.

Poliisin mukaan happoiskut ovat tuplaantuneet vuodesta 2012. Vuonna 2016 tapahtui 455 iskua, joka oli 261 iskua enemmän vuodesta 2015. Iskuissa käytetään valkaisuaineita, ammoniakkipohjaisia nesteitä ja erilaisia happoja.

Poliisin mukaan osassa tapauksista on kyse puhtaasta rikollisuudesta, jossa happoa käytetään aseena ryöstöissä tai erilaisissa välienselvittelyissä jengien kesken. Happoa käytetään siis aseen tavoin. Sitä on helppo hankkia ja se on halpaa. Se on myös tehokas keino pysäyttää vastapuoli. Mutta iso osa iskuista tehdään naisia kohtaan hieman erilaisista syistä.

Tietyissä muslimimaissa on tapana heittää happoa naisen päälle, joka kieltäytyy seksistä miehen kanssa. Mies palauttaa tällä kunniansa. Myös tapauksissa, jossa perhe on kieltäytynyt naittamasta tytärtään jollekin, tästä seuraa, että rukkaset saanut mies hapottaa tytön. Myös erilaiset kiistat avioliittojen myötäjäisistä aiheuttavat kostohapotusta. Nämä tavat ovat nyt levinneet Eurooppaan.

Britanniassa vaaditaankin nyt, että erilaisten happopohjaisten myrkkyjen saatavuutta on tiukennettava ja rangaistuksia kovennettava happoiskuista.

Ainakin yhdessä tapauksessa iskun tekijä näyttää olleen kantalainen. Myös Helsingin Sanomat osasi nostaa tämän yhden jutun sadoista happohyökkäyksistä artikkeliinsa, antaen ymmärtää, että koko happoaallon takana olisivat islamfoobikot.

Resham Khan- niminen 21-vuotta täyttävä nainen oli ollut serkkunsa kanssa liikennevaloissa ja auton ikkuna oli ollut auki. Yhtäkkiä ulkopuolella ollut mies oli heittänyt rikkihappoa naisen päälle. Tämän seurauksena naisen kasvot paloivat pahasti ja syöpymiä tuli ympäri kehoa. Nainen sai pahoja syöpymisvammoja.

Teon tiimoilta otettiin kiinni John Tomlin- niminen kantalainen. Lontoossa pidettiin kuun alussa mielenosoitusta islamifobiaa vastaan, vaikka ylivoimainen enemmistö happoiskuista on muiden kuin brittien tekemiä.

 

8d8ac73442474211b74e1df96071f14d

Advertisements

6 thoughts on “Lontoossa erilaisten happoiskujen aalto-viikolla ainakin 5-6 iskua

 1. Sanonta ”Liian hapokasta!” rikastuu ja saa uusia merkityksiä kunniakansalaisten hienon kulttuurin ansiosta.
  Orpo Petturi ja $tubbelo miettivät jo kemianalan bisneksillä tienaamista.

 2. Voisitko olla kiltti ja olla hapottamatta minua juuri tänään? sanoo:

  Uusi sananparsi: ”Liian hapokasta sanoi entinen mies kun naamaansa pyyhki!”

 3. Mädättäjät pitivät mielenosoituksen islamofobiaa vastaan? – Eli toisinsanoen mielenosoituksen happoiskujen puolesta tässä tapauksessa.Mädättäjien moraalikuperkeikat olisivat koomisia ellei niillä olisi niin pahoja lopputuloksia.

 4. Miten niin helppoa saada happoa, ei ainakaan suomessa( en kyllä itse tiedä, mistä lähtisin ostamaan.)
  Kun jonkun kasvot pilaa loppuiäksi, niin vähintään elinkautinen pitäisi olla+ raipat päälle ensi alkuun eli kunnon selkäsauna, kuten ennen sanottiin.

 5. Minullakin monenmoista happoa varastossa: rikkihappoa, fosforihappoa, lipeitä jne. Ja nyt joku hyväkäs ehdottelee, että saatavuutta olisi rajoitettava. Kuitenkin yhtä helposti viskelen niitä muitten silmille kuin muslimiksi käännyn. Taas yritetään ratkaista ongelma kiertämällä syy ja luomalla lisää ongelmia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.