Maantierosvojen määrä lisääntyy joka vuosi Ruotsin teillä

13

680 (1)

 

Maantierosvojen, eli ruotsalaisittain vägpirater, määrä lisääntyy joka vuosi. Jonkinlainen rosvokanta on olemassa ainakin eteläisen Ruotsin pääväylillä läpi vuoden, mutta keväällä ilmojen lämmettyä saapuu ympäri Eurooppaa maantierosvoja huijaamaan hyväuskoisia ruotsalaisia. Maantierosvoutta on kahta lajia – sitä, joka kohdistuu tavallisiin autoilijoihin. Sitten on ammattimaista rosvousta, joka kohdistuu rekkaliikenteeseen.

Henkilöautoilijoihin kohdistuvan rosvoden peruskaava on suurinpiirtein sama. Moottoritielle parkeerataan auto, jonka konepelti nostetaan pystyyn. Jos hyväuskoinen pysähtyy, häneltä yritetään saada rahaa vaikkapa myymällä laakeripronssia kultana. Joskus rosvot saattavat uhkailla uhria ilman, että vaihtarina tarjotaan mitään muuta kuin nyrkkiä.

Yksi kirjaesimerkki ryöstötekniikasta on se, että levähdyspaikalla huudetaan apua. Muuan mies kertoo ottaneensa torkut autossaa levähdyspaikalla ja heränneensä, kun kymmenen metrin päässä oleva nainen huusi apua. Mies siitä auttamaan naista. Noustessaan autosta vastassa oli nyrkki ja ryöstö.

 

 

680

 

Viranomaiset ovat varoittaneet jo vuosia olemaan pysähtymättä moottoriteille vaan soittamaan poliisille, jos joku huitoo tiellä. Tästä johtuen ovat rosvojen pysäytyskikat käyneet entistä röyhkeämmiksi. Auto saatetaan ajaa päätielle poikittain, jotta tulijan on pakko pysähtyä. Lisäksi saatetaan kiilata autoa niin, että kuljettajan on pakko pysähtyä. Myös liikennevaloissa saatetaan yrittää kikkakakkosia.

Itse pysähdyin ihan uteliaisuuttani kerran Enköpingin moottoritiellä kun Saksan kilvissä oleva auto oli pysähtynyt moottoritien reunaan ja kuski huitoi. Mies selitti englannilla haluavansa bensarahaa. Sanoin voivani antaa hänelle neljän litran kanisterin bensaa, joka sattui olemaan peräkontissa. Se ei kelvannut miehelle, rahaa olisi pitänyt saada. Poistuin paikalta.

Toinen suuri ongelma ovat rekkoihin kohdistuvat ryöstöt, jotka ovat enemmänkin maan sisäisten rikollisten tekemiä iskuja. Rekoissa on usein lastina kallista tavaraa elektroniikasta vaatteisiin. Perävaunun kapellipressu saatetaan viiltää kuskin nukkuessa auki ja siirtää lastia toiseen autoon. Tai takaovi väännetään auki. Monissa tapauksissa kuskia on vain uhattu aseella sen aikaa kun lasti siirretään toiseen autoon.

Rekkakuskit eivät nykyään enää pysähdy öisin levähdyspaikoille, jos siellä ei ole useita muitakin rekkoja. Toisaalta levähdyspaikoilla leiriintyy Itä-Euroopan köyhistä maista tulleita kerjäläisiä, sekin aiheuttaa turvattomuutta kuskeissa. Kuskit pyrkivät käyttämään sellaisia taukopaikkoja, jotka ovat läpi yön auki.

Monet kuskit kertovat olevansa peloissaan seuraamisen takia. Esimerkiksi Jönköpingin ympäristössä on useita isoja eri ketjujen keskusvarastoja, kuten Gigantin ja ICA:n, joten rosvot seuraavat liikennettä ja hakevat siitä säännöllisyyttä. Käytännössä ainoa keino rosvoja kohdatessa on tehdä kuten käsketään ja antaa lastin häipyä. Mieluummin kuin hengen.

Turisteille yritetään painottaa, että missään nimessä, edes muka selvältä vaikuttavassa onnettomuustilanteessa ei pidä pysähtyä moottoriteille. Ryöstön riski on suuri.

 

3469329_2048_1152

 

Joitakin vinkkejä, jos joku nyt sattuu ajelemaan Ruotsissa. Jos levähdyspaikalla on paljon Romanian, Bulgarian tms maiden kilvissä olevia autoja niin kannattaa suosiolla jatkaa matkaa. Ne hyökkäävät aina joukolla kulkijoiden kimppuun. Ovat todella ovelia pirulaisia. Kun kinaat auton etupuolella yhden kanssa toinen yrittää avata peräkonttia. Jos kuitenkin pysähdyt, älä jätä auton ovia auki vessassakäynnin ajaksi. Pidä ovet lukossa muutenkin aina. Kannattaa opetella se vaikka ei pelkäisikään rosvoja. Kun odotat liikennevaloissa ja kännykkä on telineessä tai penkillä, niin ne osaavat napata sen niin nopeasti, että et turvavöiltäsi ehdi tehdä mitään. Yhtä helppoa on tehdä nopea kurkistus peräkonttiin.

Selvää lienee sekin, että asuntovaunun ovi on pidettävä lukittuna aina. Kuten myös asuntoauton. Jos yöpyy ”puskaparkissa” niin on selvää, että ikkunat on pidettävä öisin kiinni. Jos kuljettaa auton perässä polkupyörää, se kannattaa köyttää vaijerilla kiinni. Muuten se lähtee.

Ylipäätään kannattaa pysähdellä ja levätä mieluummim isojen huoltoasemien parkkipaikoilla kuin levähdyspaikoilla. Sielläkin on riskinsä, mutta myös enemmän silmiä.

 

Kuvakaappaus 2017-07-16 00-27-00

 

Pahimmat rosvopaikat ovat E6 länsirannikon moottoritie Malmöstä Norjan rajalle. Ei kannata aliarvioida rosvojen kykyä ja röyhkeyttä. Tällä pätkällä niitä tapaa aivan varmasti kun pitää silmänsä auki. E4 Helsingborgin alku, Jönköpingin ympäristö ja Tukholmaan tultaessa. Rosvokeidas on myös Norrköpingin eteläpuolinen pätkä McDonaldsille asti. Lisäksi E18 ja E20 Tukholmasta Örebrohon Mälarenin etelä- ja pohjoiskautta.

Turvallista matkaa.

Advertisements

16 thoughts on “Maantierosvojen määrä lisääntyy joka vuosi Ruotsin teillä

 1. Jos joku heiluttaa karttaa ja on kysyvinään tietä tai haluaa myydä kultaa tai mitä tahansa niin älä pysähdy!

 2. Eräällä tavalla tässä voidaan nähdä positiivista vibraatiota ja impivaarasta etääntyvää globaalia sykettä.

  Pienemmilläkään sivuteillä ajelu ei ole enää tylsää arkista paskaa vaan koko ajan on ihana jännitys rengaslihaksen ympärillä. Mukava kiva pelonsekainen kihelmöinti siitä että koska iskee lammaspaimenet tai kamelikuskit joukolla anuksen kimppuun. Uuhaa, monikulttuuri rikkaus. Keep it coming.

  1. Euromannen ei mikään anus tai pimpsa kiinnosta vaan korut, rahat ja kortit.

 3. Tuohon koko ilmiöön on olemassa hyvin yksinkertainen ja ali-arvostettu ratkaisu.Väkivalta.

  1. Varmaan tulisi itsekin nyrkkiä tarjottua, mutta se ei taida olla ratkaisuvaihtoehto helpoimpien uhrien – vanhukset, huonokuntoiset etc. – kohdalla. Hyvä ensihoito voisi olla kaiken yhteistyön ja rahanannon lopettaminen ja sitten maahan pääsyn estäminen… jaa, nyt karkasikinn taas fasismin puolelle!

   Tarkoitin, että heille on tarjottava julkisia palveluita, sairaanhoitoa, koska Suomen kansalaisen velvollisuus on rahoittaa toisen EU-maan kansalaisia, ja sille illalla katumaasturilla rahat noutavalle nahkatakkimiehelle kuuluu hotellimajoitus, kuten bisnesmiehille kuuluu, ja sille kotimaan ökyruhtinaalle voidaan lähettää kultainen vessanpönttö, kuten ruhtinas-tason toimijoille kuuluu.

   Osaavatkohan meidän Hyvät Ihmiset tehdä mitään ilman, että häviäjiä ovat suomalaiset veronmaksajat ja voittajia kansainväliset rikolliset?

  2. Törkeää kiihotusta väkivallan käyttöön. On pitkällisen t&k toiminnan kautta saatu planeetan ihmisten, ei siis syöpäläismuslimihaittaneekerimutakuonojen, käyttöön ydinpommi niminen tehokas menetelmä. Sen käyttö on jostain syystä jäänyt vähälle. Nyt kuitenkin kuulemma niitä aletaan käyttää. Tieto perustuu silminnäkijä havaintoihin, joiden mukaan siilojen saranoiden voiteluväli on lyhennetty olennaisesti. Kiitos kunnianarvoisille kansanjohtajille Donald John Trump (DJT) sekä Mr Putin.

 4. 1980-luvulla Ruotsissa ja Tanskassa saattoi huoletta yöpyä levähdyspaikoilla. Maailma on muuttunut huonompaan suuntaan. Lopun aikana laittomuus astuu valtaan, lukee Suuressa
  Kirjassa.

 5. Joo, ja yksi minkä ne pirulaiset tekee (ehkä kuitenkin etupäässä espanjalaiset) että lyövät reiän renkaaseen kun olet tankkaamassa.Ja sitten lehtevät perääsi muka ”avuliaina vaihtaman rengasta”. Ilme on aina yhtä hölmistyneen näköinen kun tiellä otan jaloistani paikkapurkin ja ruiskutan purkin tai kaksi autonrenkaaseen vaahtoa. Sitten alkaa hirvittävät kalabaliikki ettei paikatulla renkaalla saa ajaa jne.

  Kun katson Paavon karttaa niin ymmärrän miksi Jönköpingissä tankatessani tapahtuu aina niin paljon. Jatkossa pitänee ajaa Värnamoon asti ennenkuin pysähtyy tankille. Tuo Jönköping on vain ollut sellainen ”sopivan matkan” päässä oleva pysähdys ennen Tanskan lauttoja.

 6. Euromannet OVAT moniosaajia, päinvastoin kuin etelämaan vitsaukset ja heinäsirkat. Samat tyypit reissaavat ympäri maata tekemässä rikoksia niin maalla, kaupungeissa kuin maanteilläkin: ryöstöjä, varkauksia, uhkauksia, petoksia, vanhuksiin kohdistuvia rikoksia, taskuvarkauksia, myymälävarkauksia, pahoinpitelyjä, asuntomurtoja jne jne jne. AINOA missä eivät ole erityisemmin kunnostautuneet ovat raiskaukset mutta niitäkin on. Euromannet ovat 99.9% kiinnostuneempia rahasta kuin pimpsasta. Heidät on koulutettu varastamaan jo pienestä pitäen ja ovat ylpeitä taidoistaan. Mitä parempi varas sen korkeampi status.

  http://www.expressen.se/gt/polisens-varning-har-flockas-de-kriminella/

 7. Tuon porukka tappaa toiminnallaan kun kyseessä onkin sitten oikea onnettomuus ja noiden takia ei pysähdytä auttamaan.Liian kovia otteita tuota porukkaa kohtaan ei ole.Halveksittavia biojätteitä.

 8. Kiitos EU, Schengen ja vapaa liikkuvuus, olette tuoneet ennen niin ummehtuneen turvallisiin ja tapahtumaköyhiin maihimme aivan uudenlaista vipinää. Katuryöstöt, joukkoraiskaukset, asuntomurrot, taskuvarkaat, mitä olisi elämä enää ilman näitä!

 9. Itäeuroopan liigat ryöstelee rekkoja Ruotsissa, ei paikalliset. Yleensä vielä kaasuttavat nukkuvalta kuskilta tajun kankaalle

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.