Lähi-itäläinen perhe nosti 10 vuotta sairasrahaa isän tekaistulla sairaudella

13

 

Uddevallan käräjöoikeus tuomitsi tänään harvinaisen kovia vankeustuomioita lähi-itäläiselle perheelle törkeästä tukirikoksesta (bidragsbrott) ja törkeästä petoksesta. Isä ja äiti tuomittiin neljän vuoden ja poika kahden vuoden vankeuteen.

Perhe oli vuodesta 2007 alkaen kupannut sairaskassalta rahaa isän tekaistulla sairaudella. Äiti ja poika oli palkattu isän henkilökohtaisiksi avustajiksi. Sen jälkeen sairaskassaan oli lähetetty tekaistuja kertomuksia isän sairaudesta. Kaikenkaikkiaan 10 vuoden aikan perhe sai ulos reilu 6,5 miljoonaa kruunua (684 210 euroa).

On harvinaista, että tekaistulla sairaudella voidaan ratsastaa näinkin pitkään. Se vaatii hyvää näyttelemistä. Toisaalta on mahdollista, että rasismin pelossa kukaan ei puuttunut tilanteeseen ennenkuin se jostain syystä lähti purkautumaan.

Mohammed Rashuid Mshaleh, synt. 20-12-1961
Summar Asfour, synt. 25-06-1974
Rashid Mshaleh, synt. 09-12-1994

Oikeudessa vanhemmilla oli arabian kielen tulkki käytössä.

Advertisements

10 thoughts on “Lähi-itäläinen perhe nosti 10 vuotta sairasrahaa isän tekaistulla sairaudella

 1. En tiedä mitä sairautta perheenisä näytteli, mutta käsittämätöntä että perhe rosvosi lähes 6000€/kk veronmaksajien rahaa tarinoita kirjoittelemalla ilmeisesti ilman minkäänlaisia lääkärintutkimuksia ja -todistuksia. Äiti ja poika työikäisiä ja yhden perheenjäsenen (valheellisesta) paapomisesta tienataan yli tuplasti sairaanhoitajaan nähden, jonka työ on oikeasti raskasta. Vituttaa niin ettei veri kierrä!

  1. Todennäköisesti lääkärintodistus löytyy. Ei lääkäreiden jallittaminen kovin vaikeaa ole: hieman jos perehtyy siihen, mitä kannattaa sanoa, homma onnistuu kyllä. Meillä on yksi vähemmistö, jonka jäsenet pyrkivät koulun jälkeen eläkkeelle – ja monelle hyväkuntoiselle nuorelle se on onnistunutkin. Jos kusettaminen on imetty äidinmaidosta, ei se niin vaikeaa ole.

 2. Valtaosassa maailman maista kusettaminen ja korruptio ovat ne päätoimintamallit. Hieman siinä joutuu vaivaa näkemään, mutta kun saa hommattua lääkärintodistuksen jostain parantumattomasta sairaudesta, kiinni jääminen on lähinnä sattuman varassa. Ja kyllähän sitä jaksaisi melkein 700 000 euron eteen hieman tukipäättäjien edessä nilkuttaa ja kuolaa valua. Aika iso osa länsimaisesta yhteiskunnasta perustuu pelkästään moraalille – ilman sitä ei ole sivistysvaltiota. Jos suurin osa kansasta on vedätys-kusettajia, ollaankin jo Persestanissa.

 3. Muistatteko vielä ns ”apaattiset pakolaislapset”? Mihin ne hävisivät? No menivät pois muodista! Matut huijasivat varmaan miljardin valtiolta ennenkuin huomattiin että perheet huumasivat lapsensa lääkkeillä ja kemikaaleilla saadakseen kaikki mahdolliset avustukset ja assistentit.
  Kun 1 saa idean seuraa 1000 muuta perässä.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Asyls%C3%B6kande_med_apatiska_barn

 4. Nämä, jotka jäävät kiinni, ovat vain jäävuoren huippu. Jokaisen kiinnijääneen varjoon jää ainakin 100 jotka selviävät ja jatkavat rahanlypsyä.

 5. Saivat vähän vankilaa, istuvat siitä 2/3 ruotsalaisen käytännön mukaan miinus pidätysaika. Sitten vapaita. Entäs rahat, 6 ja puoli miljoonaa kruunua? Millä maksavat takaisin? Ei tarvitse, veronmaksaja maksaa kun systeemi on mätä.

  1. Heh joo, ei tuollaista summaa ainakaan rehellisellä työnteolla pysty koskaan maksamaan takaisin. Eiköhän tuossa jo juokse viivästyskorotkin päälle? Huijattu rahasumma jää valtion vahingoksi. Rahat on mitä ilmeisesti jemmattu jonnekin ”eläkekassaan” lähi-itään ja/tai rahoitettu terrorismia.

   Vankilasta vapauduttuaan, tämä kolmikko nauraa matkalla pankkiautomaatille….

 6. Näitä tukikusetuksia tapahtuu varmasti aivan järjettömiä määriä, sillä matujen huippuosaaminen on lähinnä huijaamisessa, valehtelussa ja uhkailussa. Vaikka aihetta olisi tärkeä tonkia pintaa syvemmällekin, ei siihen koske yksikään toimittaja tai tutkija, sillä eihän haittamaahanmuutosta saa julkaista yhtään totuudenmukaista artikkelia eikä maahantulijoiden perseilyjä paljastaa. Siitähän kun voisi seurata vaikka rasssismia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.