Syrjintäasiamies antaa tiukkaa kritiikkiä Malmölle kiusaamistapauksesta

13

4093a46c-5cae-4f6c-8d3b-981671653692-w_400_h_250

 

Ruotsin Syrjintäasiamies (Diskrimineringsombudsmannen) suuntaa voimakasta kritiikkiä Malmön kaupunkia kohtaan, koska eräs koulu ei katsonut tyttöön kohdistunutta kiusasta tarpeeksi vakavaksi vaan antoi kiusaamisen jatkua vuosia.

Kyse on tapauksesta, jossa muuatta nuorta tyttöä kiusattiin systemaattisesti pitkän aikaa. Kiusaamisessa oli ”uskonnollisia” piirteitä. Tytölle huudeltiin päntöimenään, että tämä oli vääräuskoinen. Tytön housuja vedettiin alas julkisesti välitunneilla ja tunneilla. Häntä uhattiin joukkoraiskauksella. Lisäksi repertuaariin kuului ”vääräuskoiset palaa helvetissä”- huudot.

Kun tytön isä yritti tuoda asiaa esille koulun johdolle, se kiisti asian olemassaolon vedoten näytön puutteeseen. Kiusaaminen oli esillä koulun johdon kanssa monta kertaa, mutta asia ei edennyt suuntaan eikä toiseen. Kiusaaminen jatkui, kunnes tyttö perheineen muutti pois Malmöstä. He katsoivat, että eivät voi jatkaa elämää sellaisissa olosuhteissa.

sexuella-övergrepp-trakasseri-våld-våldtäkt-misshandel-672x372Isä teki tämän jälkeen tutkintapyynnön syrjintäasiamiehelle, joka nyt kertoo lausunnossaa, että ”Raiskauksella uhkaaminen on siinä määrin vakava kiusaamisen muoto, että ilman muuta uhri kokee sellaisen kiusaamisena.” Koulu vastasi aiemmin Syrjintäasiamiehen kyselyyn raiskauksella uhkaamisesta, että ”On tullut ilmi, että oppilasta on uhattu raiskauksella, mutta kyseessä on enemmänkin sopimaton käytös kuin seksuaalinen ahdistelu.” Koulussa ei myöskään uskottu väitettä, että tyttöä olisi kutsuttu vääräuskoiseksi pahaiseksi huoraksi, ja että kiusaaminen olisi ollut myöskään uskonnollista.

Syrjintäasiamies kertoo lausunnossaa lisäksi, että koulu on laistanut sellaisista tutkintametodeista kiusaamistapauksissa, joita laissa vaaditaan. Lisäksi puolitoista vuotta kestänyttä tutkinta-aikaa kritisoidaan. Asialle ei tietenkään voida tehdä enää muuta, sillä tyttö ei käy enää kyseistä koulua.

Mistä oli siis kyse?

Koulun johto yksinkertaisesti ummisti silmänsä muslimioppilaiden mielestä vääräuskoiseen tyttöön kohdistuvaa systemaattista kiusaamista, joka olisi pahimmillaan voinut päättyä raiskaamiseen. Joko johto pelkäsi rasismisyytöksiä, tai koulun johdossa istuu taustaisia henkilöitä. Koulun nimi ei tule esille missään yhteydessä.

 

Advertisements

8 thoughts on “Syrjintäasiamies antaa tiukkaa kritiikkiä Malmölle kiusaamistapauksesta

 1. On valitettavaa, että joidenkin täytyy opetella asioita lapsensa hyvinvoinnin kustannuksella. Hyvä että tajusivat lopulta lähteä, sillä jos jossain, niin muslimiyhteisössä ei todellakaan katsota erilaisuutta, vääräuskoisia ei hyvällä katsota muslienemmistöisessä paikassa ja islamista ei ilman tappouhkauksia luovuta. Se on semmosta rehtiä Persestan-avarakatseisuutta, joka jostain tuntemattomasta syystä on joillekin rakasta ja rikasta. Malmön kalifaatti lienee ennen vuotta 2050 täysin islamistinen – vääräuskoisilta varmaankin peritään maksua Tanskaan aikovilta.

  Lähinnä ihmetyttää, miten sukupuolettomassa Ruotsissa voi tasa-arvoasioita hoitaa ’syrjintäasamies’?

  1. Lisättäköön, että homma meni perinteisen rasismivapaalla tyylillä: moitteet sai ansaitusti koulun raukkamainen johto, kärsijä oli poismuuttanut perhe ja multikultit jatkavat kuten ennenkin.

 2. Kaikki epämiellyttävät asiat pannaan maton alle piiloon ja kuvitellaan että ne häviävät itsekseen sanoo:

  Näitä tapauksia on ollut useampia. Näin käy kun koulussa on monta sataa huonosti pärjäävää matuoppilasta ja vain muutama valkoihoinen jotka joutuvat automaattisesti silmätikuksi. Kouluissa on mm tapahtunut raiskauksia koulun vessassa, matuopettajat puhuvat matuoppilaille arabiaa jota valkoihoiset eivät ymmärrä, eräskin matuopettaja ajoi vapaa-aikanaan pimeää taksia jne jne. Aivan uskomattomia tapauksia

 3. Kun vieraat kulttuurit/uskonnot saavat lännessä entistä enemmän jalansijaa, yleinen oikeustaju pakkaa hiljalleen muuttumaan. Ja muutos koskee kaikkia, enempi tai vähempi. Jos esim. keskuudessamme palloilee ryhmä, jolle on hyväksyttävää valehdella asiaansa ajaakseen, me tietysti ensivaiheessa paheksumme, mutta helposti alamme antamaan samalla mitalla ja menetelmällä takaisin ihan vaan tasavertaisuuden nimissä.

  1. Juuri niin! Yhteiskunta vajoaa alaspäin joka tavalla, joka päivä se muuttuu hitaasti mutta varmasti Paskanistaniksi: halu tehdä työtä ja maksaa veroja vähenee, kaikenlainen pimeä bissnes kukoistaa, palveluja maksataan vastapalveluilla, vippaskonstit ja fuskaaminen hyväksytään avoimesti, huumekauppaa ei enää kauhistuta jne jne jne.

 4. Mitäpä tuohon lisäämään,Ruåtsi on kohta musulandia , ja hyvä niin ,iteppä sitä on halunneet!!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.