Gislavedin kunta ostaa 15 vapaa-ajan taloa perheenyhdistämisen avulla tulleille

0

 

Kuvakaappaus 2017-07-18 22-42-06

 

Suomalaisten pitäisi lukea ajatuksella jotkut Ruotsista tulevat uutiset. Jotta voisi maistella etukäteen sitä kiukkua, jota Suomessakin tullaan tuntemaan lähivuosina.

Gislavedin kunta päätti kunnanhallituksen kokouksessa hankkia 15 uutta kesämökkityylistä, mutta talviasuttavaa asuntoa tulijoille. Ja erityisesti keille tulijoille? Perheenyhdistämisohjelman avulla tulleille kolmansien maiden tulijoille.

Sen jälkeen kun kunnassa saatiin tietää, että suunnilleen 100 perheenyhdistämisohjelman avulla maahan tullutta henkilöä tulee muuttamaan Gislavediin niin kunnanhallituksessa ollaan tehty pitkää päivää, jotta tulijoille löydetään asuntoja.

Suurin osa tapauksista on ns. ankkurilapsi-tapauksia. Tarkoittaa sitä. että kehitysmaalainen perhe lähettää lapsen ankkurina Ruotsiin. Lapsi tulee matkan jonkun sukulaisen tai muun palkatun aikuisen mukana. Ruotsissa lapsi asutetaan joko sotalasten asumisyksiköihin, mutta monissa tapauksissa myös sukulaisten hoiviin, jotka ovat olleet jo kauemmin maassa.

Kun lapsi sitten saa lopulta sen oleskeluluvan niin vuorossa on loppuperhe. Ankkuri-tapauksissa lapsen perässä tulee isää, äitiä, siskoa, setää ja anoppin kaimaa. He saavat nyt automaattisesti oleskeluluvan ilman mahdollisuuttakaan kielteiseen. Toisin sanoen oleskelulupa loppuperheelle on enää hallinnollinen paperintäyttelytoimi.

Näin he saavat ikäänkuin lottovoiton. Ilmaisen loppuelämän kestävän ylläpidon ja ilmaisen asunnon Ruotsiin tullessaan ensimmäisestä päivästä alkaen.

 

Kuvakaappaus 2017-07-18 22-36-39
Talot ovat tämäntapaisia nopeasti pystytettäviä rossipohjalle tehtyjä asumuksia.

 

Gislavedin kunnanhallituksen puheenjohtaja Marie Johansson (S) iloitsee kunnanhallituksen päätöstä hankkia asuntoja:

– Tuntuu hyvältä, että saimme näin simppelisti asian ratkaistua. Saimme tietää vasta muutamia viikkoja sitten tilanteesta ja kutsuimme kunnanhallituksen extrakokoukseen. Meillä ei olisi ollut aikaa odottaa kuukautta seuraavaan kokoukseen, sillä meidän piti löytää ratkaisu heti.

Kunnanhallitus päätti perjantaina lyhyessä ja kiistattomassa istunnossaan, että se hankkii 15 vapaa-ajan asuntoa, eli nopeasti pystytettäviä elementtitaloja. Talot pystytetään Glashusetin puistoon. Kukin talo maksaa noin 300 000 kruunua (31 500 euroa). Taloja on tarkoitus pitää jonkinlaisina starttiasuntoina ja sitä mukaa kun taloja vapautuu niin tulijat saavat muuttaa isoihin oikeisiin taloihin.

Johansson täsmentää:

– Näissä perheissä on monesti monta lasta, joten nämä ensiasunnot ovat vain startti Ruotsissa olemisen alkuun.

Kaikki muut kunnanhallituksen jäsenet äänestivät asian puolesta, paitsi Sverigedemokraatit.

Aiemmin kesällä kunta varasi jo 16 huoneistoa tulevien uusruotsalaisten käyttöön.

On mielenkiintoista, että Gislavedissa on huutava asuntopula. Moni pienituloisen ruotsalaisperheen nuorukaisen on mahdotonta saada asunto kunnalta, koska kaikki vapautuvat asunnot annetaan käytännössä uusruotsalaisille. Yhtä kurjassa asemassa ovat esim. pienituloiset yksinhuoltajat tai muuten laitapuolen kulkijat, joille kaupunki ei pysty järjestämään asuntoja.

31 thoughts on “Gislavedin kunta ostaa 15 vapaa-ajan taloa perheenyhdistämisen avulla tulleille

 1. Aivotonta, kerrassaan aivotonta. Tuollaiset päättäjät joutaisivat vaihtomamuina Senegaliin, Somaliaan ja Nigeriaan.

  1. Hulluiksi on ruotsalaiset politikon tapaiset tulleet.Minkä älyvapaampi esitys,sen varmempaa on kannatus.Ruotsidemokraattien kannatus ei ole toistaiseksi tarpeeksi korkea, että pystyisivät tämän estämään.

   1. Tässä tapauksessa on älyvapautensa lisäksi bonuksena tietysti se, että yhtäkään kantista varten ei tällaista aivoriiheä ja tahtotilaa olisi ja ole löytynyt. Superjättipotti taas on se, että nämä kämpät eivät aivan varmasti kelpaa uusioruotsalaisille – ei sinne tulla mitään lumitöitä tekemään jonnekin viimeiseen korpeen vaan jatkamaan Persestaniasta tuttua säätöä omien keskellä, mutta tällä kertaa toki ilman työntekotarvetta.

   2. Ruotsindemokraatit ovat vågmästareina välissä eli kallistavat vaakaa sinnepäin mikä on järkevintä. Millään blokilla ei ole omaa majoriteettia. Tämä niille tiedoksi jotka luulevat että Sveridemokraattien täytyy saada 51% vaaleissa ennenkuin pystyvät vaikuttamaan- ei se niin ole.

 2. On aivan mahdoton minkään tieteenhaaran tai teorian pohjalta käsittää, mitä näiden päättäjien päässsä liikkuu. Oletettavasti kaikki suvakit ovat toksoplasman tartuttamia. (kissoista tarttuva ameebaeläin, joka vähentää yksilön puolustuskykyä! )

 3. Entinen kotikaupunkini. Jo 90-luvulla Trastigenin vuokratalot olivat matuja täynnä; jugoslaaveja, somaleita ja jokunen yhteiskunnasta tipahtanut svenne ja finne sekä 18-vuotiaita kantiksia ekassa asunnossaan. Vai ei Trasten enää riitä.

 4. Se pakolaisuus tai toissijainen suoja kestää Ruotsissa 2 vuotta, kun ensin mainittu on Suomessa 4 vuotta ja jälkimmäinen vuoden? Puhun nyt kerta-anomuksesta, en sellaisten ketjusta.

 5. Miksei aikanaan kukaan kertonut rintamamiestalojen rakentajille ja asutustilallisille, että on myös olemassa avaimet käteen -periaate?

 6. Kaupunki ei pysty, vai tahdo hankkia asuntoja paikallisille. (Ei ollut kysymys.) Varmasti olisi varaa noin edullisia mökkejä jaella kaikille.

 7. Kivoja nämä havainnekuvat. Ruoho viheriöi ja perhoset lentelevät, terassilla istuskellaan ja rupatellaan maanmiesten kanssa niitä ja näitä, miesten kesken tärkeitä asioita. Entäs sitten kun se reality eli pohjoismainen ilmasto bites? 8 kk vuodessa. Vettä, lunta, räntää sataa. Ulos ei pääse kun lumilapio on outo käyttöesine eikä kukaan kahdeksasta sosiaalivirkailijasta ja tulkista ehdi ihan joka mökkiin neuvomaan sitä lapion käyttöä. Ja sitten alkaa se kyräily: menipäs tonne shiian naapuritaloon vaan ei meille. Tuosta ei perkele millään lumisodalla selvitäkään!

  1. Viiden vuoden sisällä idyllisten töllien ympärille on kyhätty aaltopellistä ja kevytpeitteistä aidosti monikulttuurinen hökkelikylä oikein suuren maailman tyyliin.

 8. Kyllä Gislavediläiset kantikset nyt riemuitsee: lisää matuja joille lisää erkoiskohtelua. Koskaan ei ole kantisten hyväksi nostettu persettä auttaakseen. Vaan älköö kuvitelkokaan että nämä talot kelpaa matuille: viimeistään viikon kuluttua muutosta alkaa valitus joka vain pahenee ja suuri viha jos pitää jotakin itse maksaa tai tehdä.

 9. Kyllä nyt matujen kelpaa. Siinähän on vaikka mitä palveluja lähellä. Ja myös mökkejä on voinut vuokrata ”Gisle Stugby” mökkikylästä hintaan 6000 kr/kk.

  Lähde Gislaveds Kommun, Gisle Stugby: http://tinyurl.com/ybrwca2y
  ”Stugbyn ligger i Gislaveds fritidscentra med Glashuset, simhall, sporthall, ishall, fotbolls- och tennisplaner, bowlinghall, bibliotek och promenadavstånd till centrum. Inom några mils radier ligger Isaberg Mountain Resort, fem golfbanor, industrimuseum, nöjesparken High Chaparral och Ullared köpcenter.”

  Lähde Gislaveds Kommun, Glashuset: http://tinyurl.com/ybhr8plz
  ”Platsen är en del av Gislaveds kulturstråk med musikskolan, konsertlokal och bibliotek som närmsta grannar. ”

  Kokonaisuuteen kuuluu myös Restaurant Matkulturen http://tinyurl.com/y8b5flhz

  Ruotsalaiset ovat ennätyskilttejä. Toivottavasti eivät joudu pettymään. Tulijathan ovat epärehellisin keinoin saaneet pääsyn Ruotsiin. Nyt nämä ihmiset sitten kiitokseksi luopuvat keplottelusta.

 10. Milloin Ruotsi romahtaa taloudellisesti. Itse olen veikannut vuotta 2018-2019. Voi tosin olla että EU antaa avokätisesti rahaa maahantukeutujien mallimaalle ja näpäytykseksi entisille baltian maille ja suomelle.Juoppojunker ja Käteinen voimakaksikkona suunnitelman takana.

  1. Aika viivasuora reitti on betoniseinään. On vielä helppoa esittää, miten patologiset työnvieroksujat ovat käsittämättömän rikastuttavia tekijöitä, jos vähemmistöt ovat joitain promilleja kansasta (Suomen romanit 10 000, somalit 16 000), mutta kun mennään prosentteihin tai kymmeniin prosentteihin, se näytteleminen loppuu ennen pitkää. Viimeistään maailmantalouden lama lopettaa tämän yhä kiihtyvän show’n. Ja sitten kun jonkun täytyy kaivaa itsestään rohkeus sanoa, että nyt hidastetaan tukiruletin pyörimistä ja perheenyhdistelyä, lähiöiden liekit lyövät korkealle.

 11. Kannattaisi kerralla ostaa kalliimpia, TULENKESTÄVIÄ..Ja vesivahinkosuojattuja. Ei muslimi tuommoiseen suostu, pitää olla uusi iso asunto suurkaupungin keskustassa tai lähiössä jossa on jo ihan kuin kotona. Noi 15 kojua on maan tasalla tai homeesta pilalla alle vuodessa.

  1. Koko Ruotsi ja EU on matuille ja muslimeille yhtä ”smash and grab”-aluetta.
   Land of slaves, honeypussy and gold for muslims to grab…
   Tämähän on länsi-Rooman tuho uusintana!
   Itä-Rooma (Visegrad-maat) saattaa selviytyä jos ei anna tuumaakaan periksi…

 12. EU-ssa on laskutaidon lama. Tarpeen ei olisi edes varsinainen matematiikka. Nyt riittäisi aritmetiikka mainiosti. On historiasta selvää, että nämä kansainvaellukset kestävät varsin pitkään,kerran synnyttyään, vaikka niitä ei mikään/kukaan lietsoisikaan. Kouliintumattomat alhaisen sivistys-ja tietämystason ihmiset menevät aina sopuli-menetelmällä mukaan kaikessa. Ja sitten se olennaisin: afrikassa ja lähi-idässä on pari miljardia ihmistä. Eikö ymmärretä, että vaellus sieltä on saatava loppumaan. Se on kaikkien etu. Se pitäisi olla ilmiselvää. Ilman minkäänlaista vouhotusta rasismista.

 13. Matu EI opiskele, EI tee työtä, EI halua kotoutua. Haluaa vallata jokaisen maan.
  That is the fact!

 14. No, ruotsalaiset tietävät ainakin mihin veronsa maksavat ja mihin niitä käytetään jatkossa: paikkojen korjaukseen.

  Noista ”vapaa-ajan asunnoista” tuleekin sitten huumeiden levityksen pesäpaikkoja sekä mahdollisten kidnappausten tyyssijoja. Uustulokkaat kun tuovat aina omat tapansa ja kulttuurinsa mukanaan. Siitä on laajalti näyttöä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.